Store DJ-navne kommer: Kæmpe festival skal trække tusinder til Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Du har Mysteryland i Holland. Tomorrowland i Belgien.

Nu kommer Aairport Festival i Danmark, og den skal afholdes lige her i Aalborg. Den største elektroniske festival i Danmark er netop blevet lanceret, og værtsbyen bliver Aalborg.

Electronic Dance Music (EDM) er kæmpestort i hele verden, og det er her nogle af de største DJ’s vi også hører på hitlisterne spiller.

Nu får vi en festival udelukkende til EDM, når Aairport Festival åbner dørene for to dage med elektronisk musik til januar i 2020.

Festivalen skal afholdes i Gigantium, hvor der bliver plads til 10.000 gæster hver dag over to dage. Det ventes at mange af gæsterne kommer fra resten af Danmark, det øvrige Skandinavien samt fra hele Europa.

Arkivfoto EDM fest

Store danske DJ-navne er allerede på plakaten

Danske navne som Martin Jensen, TooManyLeftHands, Faustix og KATO har meldt deres ankomst.

Der er en mening med navnet Aairport Festival, som også har en hyldest til Aalborg med dobbelt A i navnet.

“Alle deltagere til festivalen vil møde en ny destination hver dag, når festivalen afvikles.

Hvorfor rejse ud i verden, når verden kan komme til dig,” udtaler Kresten Thomsen, som er grundlægger og idemand bag Aairport Festival.

Han fortsætter;

“Vi ombygger simpelthen Gigantium i Aalborg til en lufthavn med alt hvad det indebærer fra booking af bordingpass, til stewarder og stewardesser til scener indrettet som en destination.

Hele oplevelsen tager udgangspunkt i de fantastiske minder, man skaber sammen med vennerne under en rejse, og nu tager Aairport Festival destinationerne til Aalborg i januar, hvor vi alle trænger til lys, glæde og overskud,” forklarer Kresten Thomsen.

Kresten er i forvejen vant til kæmpe arrangementer. Mange vil nok genkende navnet fra Aalborg Karneval, hvor han de seneste år har været med til at vende Karneval fra minusser i regnskabet til et flot overskud.

Tidligere på sommeren stoppede han dog hos Aalborg Karneval, og nu er fokus udelukkende på den store elektroniske festival.

“Vi blev enige om at skilles, og længere er den sådan set ikke. Karneval er blevet bygget op, og er en stor succes. Det fundament Karneval hviler på i dag er stærkt, og med mange dygtige medarbejdere.

Det har længe været min drøm om at lave en festival som den her og til denne målgruppe, så jeg glæder mig utrolig meget, til vi skal i gang,” forklarer Kresten Thomsen.

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at konceptet med Aairport bliver gennemført ned til mindste detalje.

Gigantium omdannes til kæmpe lufthavn

Gigantium omdannes til en kæmpe lufthavn, hvor gæsterne mødes af stewarder, stewardesser, mekanikere og kaptajner, som vil byde velkommen og sikre en 100% gennemført oplevelse og velkomst i selve terminalen.

Den store hovedscene indrettes, så den afspejler en helt unik destination, samtidig med at scenen bliver en af de største indendørs scener, Danmark endnu har set.

“Vi går simpelthen all-in på lyd, lys, LED, laser, konfetti og pyroteknik, så vores deltagere blæses omkring af sanseindtryk. Vi arbejder med de bedste i branchen, som vi ved kan levere noget helt unikt,” forklarer Kresten Thomsen.

Rejsen begynder allerede ved booking af billet til festivalen.

Her køber deltagerne nemlig et Boarding kort til hhv. Economy, Economy Plus, Business Class eller First Class.

De forskellige boarding kort dækker eksempelvis den almindelige adgangbillet, entre med fri bar og adgange til særlige eksklusive områder, hvor der garanteres fantastisk udsyn til scenen.

Shuttlebusser fra Aalborg midtby

Aairport Festival indsætter  desuden Shuttlebusser fra centrum af Aalborg, som hele aftenen og natten fragter deltagerne de 6 km til og fra Gigantium.

Uden for Gigantium placeres store projektører, som byder deltagerne velkommen, sammen med de mange frivillige, som bliver en stor del af afviklingen.

Cirka 40% af kunstnerne på main stage vil være danske kunstnere, og Aairport Festival løfter løbende sløret for flere artister i løbet af september måned.

Allerede nu kan de afsløre danske artister, som deltager er Snavs, Faustix, Kato, Zookeepers, Martin Jensen- og TooManyLeftHands  som er i stand til at skabe en fest af dimensioner.

Det er ikke sket tidligere, at så mange store danske navn er samlet ét sted, og dertil kommer de mange udenlandske navne.

“Vi har en helt speciel overraskelse fra Holland, som vi glæder os enormt til at afsløre,” fortæller Kresten Thomsen, men han vil endnu ikke ud med navnet.

Kresten Thomsen oplyser over for MigogAalborg, at man har Early Bird priser fra 500 kr. for 1 dag og 750 kr. for to dage

Aairport Festival

Hvornår: 17+18 januar 2020

Hvor: Gigantium, Aalborg

Kapacitet: 10.000 deltagere dagligt

Musikstil: 100% EDM

Prisniveau: 500 kr. er 1 dag, 750 kr. for to dage (Early Bird priser)

Billetsalget er åbnet – du kan se priser og booke her (Early Bird priser fra 500 kr. for 1 dag og 750 kr. for to dage)

Anmeldelse: Hans og Grete tager børn og barnlige sjæle med på en eventyrlig rejse

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Lars Horn/Baghuset
Foto: Lars Horn/Baghuset

I udkanten af en stor skov boede en fattig skovhugger og hans familie.

Sådan begynder Brødrene Grimms eventyr om Hans og Grete, der i dag fik premiere på Aalborg Teater.

Den tyske historie kan dateres helt tilbage til 1812 og handler kort fortalt om et søskendepar, der bliver svigtet af deres forældre.

Forældrene ved, at forrådet er ved at rinde ud, og at det var et spørgsmål om tid før de alle ville dø af sult – derfor overtaler moren faren til, at Hans og Grete skal afleveres i den dybe skov. Så langt væk, at de aldrig kan finde tilbage.

Missionen lykkedes for forældrene, og Hans og Grete ender forladt og alene i den store skov, der ikke ligefrem er idyllisk, når mørket falder på.

I Aalborg Teaters udgave, der er årets skoleforestilling, finder vi Østen Borre Simonsen og Karla Rosendahl Rasmussen i hovedrollerne – der med deres barnlige naivitet, men dog dybe kærlighed til hinanden, tager publikum med på en eventyrlig rejse gennem ét af verdens mest berømte eventyr.

Alt, du skal gøre, er at læne dig tilbage og følge brødkrummerne …

Magisk og enkel scenografi

Det er ikke nogen hemmelighed, at Aalborg Teater i den grad har talentet med sig, når det gælder om at fremstille scenografi.

Dette gør sig også gældende i Hans og Grete, hvor et pandekagehus, en konfekt-ovn, karamel-lysekrone og møbler af lakrids naturligvis er en del af forestillingen.

Selvom scenografien er fantasifuld, er den samtidig minimalistisk. Effekterne er til at se og føle på – bogstaveligt talt.

Eksempelvis i en scene, hvor blå spotlys følger Hans og Gretes spor ud over scenekanten, hvor de hvinende publikummer sad klar til at blive en del af forestillingen.

Generelt er børn jo også et taknemmeligt publikum – hvis teateret formår at gribe historien rigtigt an.

Hans og Grete er jo oprindeligt et meget kort eventyr, der ikke ville kræve mange sceneminutter, hvis replikkerne skulle gøre alt arbejdet alene.

Heldigvis indeholder forestillingen mange andre virkemidler, der får os langsomt, men sikkert gennem historien.

Der var både sjove replikker, vanvittig mimik og knurrende maver, da duften af vanilje bredte sig helt til balkonen.

Hold dog din kæft

Lige så taknemmelige, som børnepublikummet kan være … lige så kontante, er de også, hvis de ikke er tilfredse med det, de ser.

Da skatteopkræveren, der oprindeligt var skyld i, at Hans og Grete måtte sendes fra hus og hjem, kom og fortalte deres far, at han tog deres mor og alt, hvad de ejede med sig, kunne én af salens anmeldere alligevel ikke dy sig:

SÅ HOLD DOG DIN KÆFT! blev der råbt – til stor morskab for både store og små.

Som et hvilket som helst andet eventyr, var der også lagt flere lag ind i fortællingen.

Som voksen var du derfor også godt underholdt – og man kunne da heller ikke lade være med at tænke en ekstra gang over den kannibalske heks, den meget omsorgssvigtende mor, den gigantiske badeand og generelt bare den meget makabre humor.

Alt i alt et vellykket teaterprojekt, der uden tvivl kommer til at bringe både grin og glæde for skolebørn såvel som familier, der ønsker at besøge Hans og Grete i vinterferien.

Du kan allerede nu købe billetter her.

Flere pladser sat til salg: 3 retter for 225 kr. i Aalborgs nye restaurant-festival

Skrevet af: Michael Qureshi

I næste uge er der premiere på Aalborgs nye og ikke mindst største Restaurant-Festival “Aalborg Eat Out”.

Da vi lancerede nyheden tidligere i januar blev det så godt taget imod, at adskillige af de 13 deltagende restauranter meldte udsolgt efter blot få dage.

Faktisk er der solgt over 3.500 billetter til “Aalborg Eat Out”, og det er vi her på MigogAalborg som arrangør rigtig stolte over.

I perioden fra mandag d. 27. januar til søndag 2. februar kan du spise på flere af Aalborgs toprestauranter til en pris, de fleste kan være med på.

Det gælder både frokost og aften.

Åbnet for flere pladser

Med udsolgt flere steder er mange gået forgæves, men det er lykkedes at åbne op for ekstra pladser til flere af spisestederne.

Det gælder især hotte Restaurant Struktur i Vesterå, som har udvidet kapaciteten i næste uge. Det betyder, at du både kan få tre lækre retter på Struktur til 225 kr. eller deres ekstraordinære “dinner-menu” til 425 kr.

Restaurant Bühlmann har også udvidet med ekstra pladser, så endnu flere kan komme ud og spise tre retter for 225 kr. i idylliske omgivelser i den helt nyrenoverede restaurant.

Der er fyldt godt op på frokosten på Mortens Kro, men de har også som de to nævnte udvidet kapaciteten, så man kan få frokost med smørrebrød  – nomineret til Danmarks Bedste – for blot 125 kr.

Hovedparten af restauranterne forventes at melde udsolgt, når vi rammer mandag i næste uge.

Tjek alle 13 restauranter og deres menuer herunder;

* Priserne på 225 kr. og 425 kr. er PLUS et billetgebyr på 20 kr. per gæst.

Sådan funger Aalborg Eat Out

  • Find den restaurant du gerne vil spise på herunder.
  • Tjek menuen/serveringerne
  • Vælg dato og tidspunkt.
  • Vælg antal personer 
  • Husk at tilvælge billetgebyr på 20 kr. markeret med stjerne for at færdiggøre booking
  • Tryk på Start tilmelding
  • Udfyld navn og adresse
  • Betal
  • Tag din bekræftelse med enten på mobilen eller print den ud fysisk.

Disse restauranter er med

La Locanda

3 retter for 225 kr. (17.30-19.30) & late night menu m. 5 serveringer (fra kl. 20.00) for 425 kr. (FÅ PLADSER TILBAGE)

Se menuerne og book her

Restaurant Fusion

Menu med 8 serveringer for 425 kr. (FÅ PLADSER TILBAGE)

Se menuen og book her

Restaurant Struktur

3 retter for 225 kr. & dinner-menu med 5 serveringer for 425 kr. (flere pladser sat i salg)

Se menuerne og book her

Bistro Dejavu

3 retter for 225 kr. (få pladser tilbage)

Se menu og book her

Restaurant Bühlmann

3 retter for 225 kr. (flere billetter sat i salg)

Se menu og book her

Restaurant Tabu

FROKOST (få pladser tilbage)
3 retters frokost-menu til 225 kr.

Se menuen og book her

AFTEN (UDSOLGT)
Menu med 9 serveringer for 425 kr.

UDSOLGT

Bistro V

FROKOST
Lækker frokostplatté til 125 kr.

Se menu og book her

AFTEN
3 retter for 225 kr. & weekendmenu med 9 serveringer social dining for 425 kr.

Se menuerne og book her

Napa Lounge

3 retter for 225 kr. (EKSTRA PLADSER SAT I SALG)

Se menuen og book her

Søgaards Bryghus

FROKOST
Stor frokost for 125 kr.

Se menu og book her

AFTEN
3 retter for 225 kr.

Se menu og book her

Restaurant Applaus

6 serveringer for 225 kr. (UDSOLGT)

UDSOLGT

Restaurant MEAT

Stor 5 retters menu for 425 kr.

Se menuen og book her

Alimentum

Menu med mange serveringer udvalgt på dagen for 425 kr. (UDSOLGT)

UDSOLGT

Mortens Kro

FROKOST
3 stykker af deres prisvindende smørrebrød for 125 kr.  (FLERE PLADSER SAT I SALG)

Se menuen og book her

Du kan krone fredag d. 31. januar i Uge 5 ved først at tage ud og spise til “Aalborg Eat Out” og derefter tage til eksklusiv Skybar-fest på 13. etage på Comwell Hvide Hus. Læs mere om cocktail-festen her

Ork satme: Nu kommer Jonny Hefty på museum

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Nordjyllands Historiske Museum
Foto: Nordjyllands Historiske Museum

Når Aalborg Historiske Museum lørdag 15. februar 2020 åbner den nye udstilling Oprør i Nordjylland, er det ikke bare genstande i en række montrer.

Sammen med designbureauet Torden & Lynild har museet arbejdet med en række nye formidlingsgreb, og et centralt element i den nye udstilling er brugen af dramaturgiske virkemidler.

De kommer blandt andet i spil, når to kendte nordjyder, rapperen Jonny Hefty og samfundsforskeren Johannes Andersen på hver sin måde er stolte ambassadører for den nordjyske folkesjæl.

Det skriver Nordjyllands Historiske Museum i en pressemeddelelse.

Læs også: Snart kan du se den: Stor massegrav udstilles i Aalborg

Guider publikum gennem udstillingen

I filmede sekvenser i begyndelsen og slutningen af udstillingen vil de to personligheder forholde sig til oprørstemaet og de genstande og fortællinger, som publikum kan opleve i udstillingen.

Det er på den ene side massegraven, som blev fundet midt i Aalborg og menes at stamme fra Grevens Fejde, og på den anden mere fredelige side protestsang foran Naziborgen i Nørresundby i 00’erne – blandt flere andre nordjyske oprør.

”Johannes og Jonny er en form for guider på den tidsrejse, som publikum kommer på, og de introducerer folk til, hvad de selv synes en nordjyde og en oprørsnordjyde er.

Foto: Nordjyllands Historiske Museum

Til slut samler de op på deres egen personlige oplevelser af fortællingerne i udstillingen og bruger dem til at tage spørgsmålet op igen – hvad oprør betyder for nordjyderne,” fortæller museumsinspektør Morten Pedersen, der har stået i spidsen for arbejdet med den nye udstilling.

”Så de gør egentlig det, vi gerne vil have alle gæsterne i udstillingen til, nemlig at reflektere over hvad et oprør er, og om vi nordjyder er særligt oprørske.

Og på den måde sætter de – forhåbentlig – tankerne i gang hos museumsgæsterne om den nordjyske selvforståelse og mulige oprørstrang,” siger Morten Pedersen og tilføjer:

”Formålet med udstillingen er ikke at drage en konklusion, om hvorvidt nordjyderne er specielt oprørske. Det vil vi lade være op til museumsgæsterne selv af afgøre”.

Den seriøse og den ligeglade

Både Jonny Hefty og Johannes Andersen er kendte nordjyder, som mange har et forhold til. I udstillingen indtager de to forskellige roller, som spiller godt sammen, forklarer Morten Pedersen.

Mens Johannes Andersen er den mere klassiske museumsgæst – den seriøse og vidende person, så er Jonny Hefty ham, der måske mere er slæbt med på museum.

”Og det viser sig, at de begge får noget ud af udstillingen på hver sin måde. Det håber vi også, at museumsgæsterne gør – hvad enten de kommer selv er blevet ”slæbt med”,” siger Morten Pedersen.

Udstillingen Oprør i Nordjylland åbner lørdag 15. februar med en række forskellige arrangementer på åbningsdagen.

Samme dag udkommer en ny bog, hvor det nordjyske oprørstema diskuteres.