Store DJ-navne kommer: Kæmpe festival skal trække tusinder til Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Du har Mysteryland i Holland. Tomorrowland i Belgien.

Nu kommer Aairport Festival i Danmark, og den skal afholdes lige her i Aalborg. Den største elektroniske festival i Danmark er netop blevet lanceret, og værtsbyen bliver Aalborg.

Electronic Dance Music (EDM) er kæmpestort i hele verden, og det er her nogle af de største DJ’s vi også hører på hitlisterne spiller.

Nu får vi en festival udelukkende til EDM, når Aairport Festival åbner dørene for to dage med elektronisk musik til januar i 2020.

Festivalen skal afholdes i Gigantium, hvor der bliver plads til 10.000 gæster hver dag over to dage. Det ventes at mange af gæsterne kommer fra resten af Danmark, det øvrige Skandinavien samt fra hele Europa.

Arkivfoto EDM fest

Store danske DJ-navne er allerede på plakaten

Danske navne som Martin Jensen, TooManyLeftHands, Faustix og KATO har meldt deres ankomst.

Der er en mening med navnet Aairport Festival, som også har en hyldest til Aalborg med dobbelt A i navnet.

“Alle deltagere til festivalen vil møde en ny destination hver dag, når festivalen afvikles.

Hvorfor rejse ud i verden, når verden kan komme til dig,” udtaler Kresten Thomsen, som er grundlægger og idemand bag Aairport Festival.

Han fortsætter;

“Vi ombygger simpelthen Gigantium i Aalborg til en lufthavn med alt hvad det indebærer fra booking af bordingpass, til stewarder og stewardesser til scener indrettet som en destination.

Hele oplevelsen tager udgangspunkt i de fantastiske minder, man skaber sammen med vennerne under en rejse, og nu tager Aairport Festival destinationerne til Aalborg i januar, hvor vi alle trænger til lys, glæde og overskud,” forklarer Kresten Thomsen.

Kresten er i forvejen vant til kæmpe arrangementer. Mange vil nok genkende navnet fra Aalborg Karneval, hvor han de seneste år har været med til at vende Karneval fra minusser i regnskabet til et flot overskud.

Tidligere på sommeren stoppede han dog hos Aalborg Karneval, og nu er fokus udelukkende på den store elektroniske festival.

“Vi blev enige om at skilles, og længere er den sådan set ikke. Karneval er blevet bygget op, og er en stor succes. Det fundament Karneval hviler på i dag er stærkt, og med mange dygtige medarbejdere.

Det har længe været min drøm om at lave en festival som den her og til denne målgruppe, så jeg glæder mig utrolig meget, til vi skal i gang,” forklarer Kresten Thomsen.

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at konceptet med Aairport bliver gennemført ned til mindste detalje.

Gigantium omdannes til kæmpe lufthavn

Gigantium omdannes til en kæmpe lufthavn, hvor gæsterne mødes af stewarder, stewardesser, mekanikere og kaptajner, som vil byde velkommen og sikre en 100% gennemført oplevelse og velkomst i selve terminalen.

Den store hovedscene indrettes, så den afspejler en helt unik destination, samtidig med at scenen bliver en af de største indendørs scener, Danmark endnu har set.

“Vi går simpelthen all-in på lyd, lys, LED, laser, konfetti og pyroteknik, så vores deltagere blæses omkring af sanseindtryk. Vi arbejder med de bedste i branchen, som vi ved kan levere noget helt unikt,” forklarer Kresten Thomsen.

Rejsen begynder allerede ved booking af billet til festivalen.

Her køber deltagerne nemlig et Boarding kort til hhv. Economy, Economy Plus, Business Class eller First Class.

De forskellige boarding kort dækker eksempelvis den almindelige adgangbillet, entre med fri bar og adgange til særlige eksklusive områder, hvor der garanteres fantastisk udsyn til scenen.

Shuttlebusser fra Aalborg midtby

Aairport Festival indsætter  desuden Shuttlebusser fra centrum af Aalborg, som hele aftenen og natten fragter deltagerne de 6 km til og fra Gigantium.

Uden for Gigantium placeres store projektører, som byder deltagerne velkommen, sammen med de mange frivillige, som bliver en stor del af afviklingen.

Cirka 40% af kunstnerne på main stage vil være danske kunstnere, og Aairport Festival løfter løbende sløret for flere artister i løbet af september måned.

Allerede nu kan de afsløre danske artister, som deltager er Snavs, Faustix, Kato, Zookeepers, Martin Jensen- og TooManyLeftHands  som er i stand til at skabe en fest af dimensioner.

Det er ikke sket tidligere, at så mange store danske navn er samlet ét sted, og dertil kommer de mange udenlandske navne.

“Vi har en helt speciel overraskelse fra Holland, som vi glæder os enormt til at afsløre,” fortæller Kresten Thomsen, men han vil endnu ikke ud med navnet.

Kresten Thomsen oplyser over for MigogAalborg, at man har Early Bird priser fra 500 kr. for 1 dag og 750 kr. for to dage

Aairport Festival

Hvornår: 17+18 januar 2020

Hvor: Gigantium, Aalborg

Kapacitet: 10.000 deltagere dagligt

Musikstil: 100% EDM

Prisniveau: 500 kr. er 1 dag, 750 kr. for to dage (Early Bird priser)

Billetsalget er åbnet – du kan se priser og booke her (Early Bird priser fra 500 kr. for 1 dag og 750 kr. for to dage)

Mere kø: Stort kryds i Aalborg indsnævres de næste to uger

Skrevet af: Redaktionen

Det ligner en ond cirkel for tiden.

Hvis du hader at sidde i kø, så bør du overveje en anden vej, hvis du normalt kører omkring Universitetsboulevarden/Th. Sauers.

I sidste uge var den gal med signalanlægget, der styrer trafiklyset i det store kryds på Universitetsboulevarden/Th. Sauers vej ved Sohngårdsholmsvej.

Nu venter der nye udfordringer, som allerede blev igangsat i går tirsdag.

Flere vognbaner spærres

Således meddeler Aalborg Kommune, at et vejarbejde vil spærre flere vognbaner samt cykelsti omkring krydset.

“Vi roder desværre igen ved krydset Th. Sauers Vej – Universitetsboulevarden – Sohngårdsholmsvej.

I dag begynder arbejdet med at omlægge en fjernvarmeledning i krydset og derfor bliver to vognbaner, samt cykelsti, på Universitetsboulevarden spærret.

Den manøvre kan desværre ikke løses uden at genere trafikken, så der forventes kø i krydset fra øst / Universitetsboulevarden mod Th. Sauers Vej og mod Sohngårdsholmsvej.

Vi skynder os alt hvad vi kan, men kom afsted i god tid og bær over med os i de to uger arbejdet står på.”

Så et godt råd herfra er at undgå krydset i myldretiden de kommende 14 dage.

Kæmpe nyhed: Aalborg Zoo tænder 100.000 julelys

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Juletiden nærmer sig med hastige skridt, og mange lokale virksomheder er allerede i fuld gang med den helt store planlægning.

Især i Aalborg Zoo bliver julen i år noget helt særligt.

Der venter nemlig gæsterne en helt enestående oplevelse i haven denne jul.

JUL I ZOO og fejrer julen med en gigantisk lysfest, hvor haven illumineres med 100.000-vis af lys, der fører gæsterne på en stemningsfuld julerejse verden rundt.

JUL I ZOO giver gæsterne en helt ny og anderledes oplevelse af haven og dyrene.

Her tændes lys i vintermørket og sætter særligt fokus på dyrenes tilpasning i den mørke tid og de kolde egne.

Lysvandring gennem haven

Med udgangspunkt i havens dyr, deres særkende, adfærd og de verdensdele de oprindeligt kommer fra inviteres gæsterne på en lysvandring gennem haven.

Fra Grønland i nord til Afrika i syd oplever gæsterne julens atmosfære og traditioner.

Ruten gennem Zoo er designet sådan at lys og stemninger skifter, og der hele tiden venter nye overraskelser på vejen.

Den eventyrlige oplevelse begynder allerede ved Bjørnemanden, Aalborg Zoos vartegn, der byder velkommen smukt oplyst af et stort rødt hjerte.

Herfra leder lyset gæsterne gennem haven: På bygninger og på telte, i hytter og på træer og i et stort juletræ på plænen.

På deres vej gennem haven går gæsterne blandt andet gennem en lystunnel, hvor de kan dele deres juleønsker på små røde hjerter.

De kan opleve den grønlandske jul med spektakulært nordlys, alternative juletræer og grønlandsk streetfood, og i den julepyntede afrikanske landsby venter et festfyrværkeri af farver.

Hyggelige juleaktiviteter

Det er selvfølgelig ikke en rigtig jul uden julemanden. Hans hytte ligger lige ved siden af rensdyrenes stald, og her kan alle artige børn komme og hviske deres største ønske i julemandens øre.

I løbet af november og december vil der desuden være en lang række arrangementer og events, der fejrer julen med blandt andet sang, gudstjeneste, og hyggelige workshops.

JUL I ZOO er udviklet i tæt dialog med Aalborg City, City Syd og Aalborg Storcenter, Aalborg Events og Visit Aalborg og bidrager til at styrke Aalborgs position som Nordjyllands jule- og handelsby nummer ét.

Aalborg Zoo vil således også aktivt være til stede på julemarkedet på Gammeltorv med en julehytte.

JUL I ZOO kan opleves fra fredag den 15. november.

Åbningstider:

15.-17. november, 22.-24. november samt 29.-30 november kl. 16-21

Alle dage i december kl. 16-21 (dog undtaget 24. og 31. december)

25 år med Fast Eddie’s Pool Hall: Fejres med tilbud og stor fødselsdagsfest

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

De seneste år er en række af Aalborgs helt legendariske steder lukket.

Der findes heldigvis stadig de berømte etablissementer, der lever i bedste velgående, og ét af dem kan nu fejre 25-års jubilæum.

Fast Eddie’s Pool Hall har eksisteret siden 1994 og bærer titlen som Aalborgs ældste  pool hall.

De 25 år skal fejres med stil, og Eddie’s inviterer alle til en stor jubilæumsfejring i deres nyrenoverede lokaler lørdag den 21. september på 1. sal af Maren Turis Gade 9. 

Festlighederne starter om eftermiddagen med en reception fra kl. 12.00 til 15.00 og fortsætter fra kl. 21.00 til 24.00 om aftenen med live musik fra bandet Upstairs og masser af god stemning.

Er du frisk på et udfordrende spil pool, vil der også være mulighed for at prøve kræfter med nogle af Fast Eddie’s Pool Hall turneringsspillere i løbet af aftenen.

Hvis du vinder over en af de erfarne spillere, har Eddie’s en gratis øl klar til dig i baren.

Fast Eddie's Poolhall

Old-school charme

Når man tager trappen op til Fast Eddie’s Pool Hall – eller bare Eddie’s som det hedder i folkemunde – er det som at træde ind i en anden tidsalder.

Mørkbejdset træ dominerer lokalerne og skaber en hyggelig, omfavnende atmosfære, hvor det virker som det mest naturlige i verden at lade sig sænke ned i de brune lædersæder i en af de mange båse og nyde en drink.

Renoveringen af lokalerne er sket i tråd med poolhallens sjæl, og der er både blevet plads til et lounge-område med ekstra siddepladser og storskærm samt en “ny” rustik bar, hvor du kan bestille øl fra en af 10 haner eller få dig en drink fra det ekstra store udvalg af spiritus.

Havde Eddie’s være placeret i USA og ikke Aalborg, kunne man snildt forestille sig, at den old-school poolhall med al sin charme ville have været et perfekt stamsted for pool-legenden Fast Eddie, som lægger navn til stedet – og som blev portrætteret af Paul Newman i The Hustler og The Color of Money.

Men man skal endelig ikke tage fejl; poolhallen er i høj grad også gearet til unge mennesker.

Man kan bl.a. udfordre ens venner i et spil bordfodbold eller dart, slå sig ned i sæderne og se fodbold på storskærm, spille brætspil i loungen eller prøve chancen på spilleautomaterne i spillehallen, hvor der er 88% udbetaling.

Og selvfølgelig er der poolborde – masser af poolborde.

Hele ni for at være eksakt, hvor man ikke er tvunget til at betale for en hel time, men derimod kan betale 0.75 kr i minuttet om dagen og 1.17 kr i minuttet om aftenen i hverdage eller 1.33 kr i minuttet fra fredag til lørdag.

Fast Eddie's Poolhall

En uge med gode tilbud

Hvis du ikke kan nå med til festlighederne om lørdagen, er der heldigvis masser af gode tilbud at benytte sig af i hele denne uge.

Du kan bl.a. spille pool til kun 25 kr hele ugen i én time mellem 12.00 og 18.00.

Udover at kunne spille pool til billige penge, vil der også være masser af gode tilbud på øl og sjusser i uge 38.

Du kan bl.a. købe en Classic Tuborg fad til 25 kr fra mandag til torsdag, sjusser til 25 kr fredag og lørdag, og 0,5 l sodavand til 25 kr om søndagen.

Kan du generelt ikke få nok af pool, kan du for 250 kr om måneden spille alt det pool, du vil – bortset fra når der er fuldt hus.

Fast Eddie’s er også med i ClubAalborg, og du kan hele september få 1 times pool samt 2 fadøl (0,4 l) eller 2 sodavand (0,5 l) til kun 100 kr.

Hvad: Fast Eddie’s Pool Hall jubilæumsfest

Hvor: 1. sal, Maren Turis Gade 9

Hvornår: 21. september, reception 12.00 – 15.00 og live musik 21.00 – 24.00

Gode tilbud hele denne uge