3 retter for en 50’er: Tag familien med til stort event med fællesspisning

Skrevet af: Michael Qureshi

Kunne du tænke dig sammen med familie eller venner at være med til en begivenhed, der sætter fokus på et vigtigt emne – OG samtidig få noget lækkert at spise?

Valget bør ikke være så svært, hvis man alligevel ikke har de store planer på tirsdag den 24. april. Her afholdes AALBORG SPISER SAMMEN.

Det er Folkebevægelsen mod Ensomhed, som inviterer til fællesspisning i Tornhøjhallen i Aalborg Øst. Målet er at få 400 gæster til at mødes omkring et måltid mad og styrke gamle fællesskaber og etablere nye.

Sidste år var det en stor succes, og det var helt fantastisk at aalborgensere mødtes på kryds og tværs af generationer og forskelligheder.

Et fælles måltid er et godt afsæt til at komme i snak med nye mennesker. Det har fået Folkebevægelsen mod Ensomhed til at gentage de seneste to års succes, Danmark Spiser Sammen, og i uge 17 arrangeres fællesspisninger over hele landet.

50.000 mennesker skal spise sammen i hele landet

Ambitionen er at bringe over 50.000 mennesker i alle aldre sammen til hygge og samvær omkring et måltid mad – og i sidste ende komme ensomheden til livs.

I Aalborg er der således fællesspisning den 24. april i Tornhøjhallen i Aalborg Øst. Alle opfordres til at tage fx en nabo, kollega, studiekammerat eller et familiemedlem med under armen.

I Danmark spiser vi sammen i uge 17 – stort arrangement i Aalborg

Prisen er helt fantastisk i forhold til, hvad man får serveret. Det koster kun en 50’er plus billetgebyr at deltage, og der serveres tre lækre retter til aftenen plus underholdning. Du kan se menuen i bunden af artiklen.

”En af ingredienserne til at bekæmpe ensomhed kan ligge i en god portion fællesspisning. For når vi spiser sammen, giver det os en anledning til at tale sammen – også selv om, vi måske ikke kender vores sidemand. Mad nedbryder barrierer og åbner døre til nye samtaler, samvær og fællesskaber,” siger Marie Asserhøj, projektleder for Danmark Spiser Sammen.

Bordværter tager imod og skaber hyggelige rammer

Ved alle borde vil bordværter tage imod gæsterne og sørge for at skabe de bedst mulige rammer for en hyggelig aften med interessante samtaler og nye bekendtskaber.

”De seneste to år har vi oplevet, hvordan Danmark Spiser Sammen har været i stand til at bringe aalborgenserne tættere sammen og skabe nye fællesskaber. Nu gentager vi succesen og inviterer hele Aalborg til fællesspisning, hvor en række lokale kræfter vil sørge for at skabe en rar og meningsfuld aften i hinandens selskab med god mad og hygge,” siger Peter J. Persen, der bytovholder for arrangementet i Tornhøjhallen.

Gennem aftenen vil der løbende være indslag fra scenen samt underholdning med Knud-Erik Thrane, ”fra et hjem med klaver”, som også vil hjælpe med et par fællessange. Derudover vil der være aktiviteter for børn.

INFO OM FÆLLESSPISNINGEN I TORNHØJHALLEN

  • Arrangementet finder sted i Tornhøjhallen, Tornhøjvej 1, Aalborg Øst, tirsdag den 24. april kl. 17.00.
  • Dørene åbner kl. 16.00.
  • Billetten indbefatter tre retter og koster 50 kr. + 8,74 kr. gebyr for voksne og 30 kr.+ 7,24 kr. gebyr for børn (3 – 12 år). Børn under tre år spiser gratis.
  • Menuen vil bestå af en forret, hovedret og dessert.

 

  • Til forret vil der blive serveret en tapasanretning, hvori der indgår lokale råvarer.
  • Hovedretten er buffet med bl.a. kylling, mørbrad i bacon, varmrøget laks med rygeost og spirer. Dertil kartoftler med friske krydderurter, hjemmelavet foccasiabrød med økologisk smør, mixed salat med hjemmelavet dressing og perlespelt-salat med tomater og oliven.
  • Desserten er islagkager fra Vebbestrup Flødeis

Billetter kan købes på Billetto lige her