Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

24 timer på Danmarks nye badehotel: Strandhotellet har kæmpe potentiale

Af Anders Damm Christensen

I over et år har vi nysgerrigt fulgt byggeriet af Strandhotellet midt i Blokhus by.

I juli stod det smukke hotel færdigt efter 13 måneders byggeri. Klar til at byde gæsterne inden for, og for nylig var det så vores tur til at besøge Danmarks nye badehotel.

Arkitekturen er klassisk badehotel-stil; 2 etager med masser af balkoner og i røde og hvide farver, der blender perfekt ind i Blokhus’ hvide huse med rødt tegl.

Og der er brug for at blende ind, for, i modsætning af hvad man skulle tro, er Strandhotellet altså placeret midt i Blokhus by.

Well, vi ankommer en fredag eftermiddag. Vejret er, som det har været hele sommeren, men det glemmer vi alt om, da vi træder inden for i det charmerende hotel.

Her dominerer afslappet sommerstemning og godt humør!

Deluxe værelse

Vi bliver vist til vores deluxe dobbeltværelse og bemærker de mange flotte detaljer på vejen fra receptionen til værelse 31.

Det virker ikke, som om der er sparet på noget i indretningen af Strandhotellet og uden at ville ud med den præcise pris, bekræfter hoteldirektør Anders Thorsager at ”det har været lidt dyrt”.

Værelset er stort (!) og udstyret med ikke blot én men to balkoner med udsigt over Blokhus by! Det store badeværelse er domineret af lækre badeværelsesfaciliteter fra Imperial i nostalgisk stil.

Vi går en tur i byen for at samle lidt appetit (og den får vi brug for!), ender turen i hotellets intime gårdhave og stikker hovedet ind i wellness-afdelingen, inden vi sætter kursen mod ”Spisesalen”.

Med en placering få hundrede meter fra Vesterhavet er det med en forventning om masser af frisk fisk og lokale råvarer tilberedt efter franske og nordiske traditioner – man har jo lov at håbe!

8 retter med vin, snacks, champagne, kaffe, sødt og avec, tak!

Vi bliver vist til bords i den tæt på fyldte restaurant. Foran os venter restaurantens svar på kongeetapen: En aften på Strandhotellet.

”Jeg håber, I er sultne!” Siger vores venlige sommerlier.

Det plejer at være et godt tegn. Jeg genkender ham fra et besøg på Ruths hotel tidligere på året. Gensynsglæde er måske overdrevet, men jeg tager det som et kvalitetsstempel, når man har været sommerlier på en af Danmarks bedste gourmetrestauranter.

Bag gryderne regerer i øvrigt Thomas Guldhammer; tidligere d’Angleterrre, Bella Sky og Himmerland Golf & Spa Resort.

Enhver god aften starter med bobler i glasset, og på Strandhotellet betyder det champagne! Den bliver serveret i selskab med østers og et par snacks.

Det var en fornuftig start, og det skulle vise sig kun at gå fremad derfra.

Kammusling & jomfruhummer

Fra næste glas rejser sig en duft af Riesling. Kæresten må nøjes med hyldeblomstdrik nogle måneder endnu.

Begge dele fungerer upåklageligt sammen med første ret; rå, saltet kammusling, bergamotte – karamelliseret æble, ramsløgskapers og peberrod.

Den første af en sand perlerække af smukke retter.

Jamen Anders, du plejer da at harcelere mod rå skaldyr… Sandt! Og den eneste grund til at det ikke sker i denne omgang, er at der bliver placeret et stk. stor (stegt) jomfruhummerhale foran mig, inden jeg når det.

Den flotte hale har selskab af kartoffelmos, tilsmagt med verdens bedste Vesterhavsost, pocheret æggeblomme og karse.

Til at skylle den flotte ret ned med, kom der Sylvaner i glasset. I sig selv en småkedelig vin, der dog mandede sig op i selskab med jomfruhummeren.

2 flotte fisk

Til at følge op på de to skaldyrsretter kom 2 fiskeretter. Første fiskeret blev også aftenens favorit for mit vedkommende.

Bagt helleflynder med syltede strandkål, stikkelsbær, tallerkensmækker og caviar. Blødt, sprødt, salt, sødt og surt. Til at fuldende udtrykket blev retten overhældt en skilt sauce. Det spillede max!

Der skulle noget ekstraordinært til at overgå sådan en omgang. Og Pighvar fra Vesterhavet er en ekstraordinær fisk. Med et backingkor bestående af løgpuré, syltede løgskaller, tapiokaperler og ikke mindst en fremragende løvstikke-blanquette tilat ramme de høje toner, fik helleflynderen kamp til stregen!

Brug for midtvejspause

Herefter havde vi brug for en midtvejspause inden sidste heat. Det er ikke, fordi udsigten til Jansens flaskeautomat ligefrem lokker, men en rask gåtur rundt om hotellet, og vi var klar igen.

Til at byde os velkommen tilbage til bordet, fik vi en ren instagram-ret af sommerand, der har gået og hygget sig på Spirelyst gård ved Nibe, puré af ristede hasselnødder, rødbeder, morkler og tobaksauce.

Kæresten var i den syvende himmel. Og det var forståeligt, for andebrystet var perfekt stegt med sprødt skind og rosa kød fra inderst til yderst. Rødbede har en uheldig tendens til at overdøve en ret, men her blev den holdt pænt i skak af den frække tobaksauce.

I glasset fandt vi aftenens eneste alvorlige kritikpunkt; en halvkedelig vin. Den fremragende and fortjente bedre.

1x ost, 2x dessert

Så var det blevet tid til den store finale; 1 osteservering, 2 desserter! De jyske oste var for voksne. Specielt rødkitten var der riv i, og her måtte hybenkompotten komme os til undsætning.

Blandt de to desserter stak den første ud som den klare favorit. Kompot af røde bær, creme af hvid chokolade, kvæde og sprøde sukkerflager havde alt det en god dessert kræver.

Som om det ikke var nok, var der lige lidt kaffe og sødt tilbage. Hjemmelavet skumfidus, fyldt hvid chokolade og sidst men ikke mindst Strandhotellets udgave af en guldkaramel, der tydeligvis talte direkte til kærestens hjerte (eller var det den gravide mave?).

Til at skylle det ned, det bedste kaffe jeg har smagt i år og det gælder ikke mindst kærestens koffeinfrie udgave – så har man prøvet det med!

Dagen derpå

Vi vågner ved at en insisterende solstråle banker ind i vores værelse – eller var det ved mågeskrig? Mit hoved er godt nok lidt tungt efter den omfattende vinmenu. Og var der noget med en velvoksen grappa til kaffen…?

Men er der noget, der kan kurere den slags for en gastromand, er det et godt solidt morgenmåltid.

Et sådant er Strandhotellet naturligvis også leveringsdygtige i. Less is more virker til at være filosofien. Brød fra Blokhus bageren, lokale oste og pølser, koldpresset æblejuice, hjemmelavet smoothie etc.

Dagens æg er scrambled eggs & bacon. Den tykke skive bacon er velsmagende, men jeg kan ikke lade være med at drømme om en Eggs Benedict.

På trods af sit imponerende ydre, er Strandhotellet uprentiøst – og det er en god ting.

Atmosfæren er afslappet, og selvom de sidste detaljer stadig mangler hist og pist for at oplevelsen kommer helt op på siden af Danmarks ypperste inden for branchen, føler du dig velkommen i det sekund du træder ind i lobbyen.

Der er ingen tvivl om, at Strandhotellet kommer til at smitte positivt af på resten af by- og forretningslivet i Blokhus.

Jeg glæder mig til at følge begge dele og slentre fra sommerhuset til og fra Strandhotellets restaurant – igen og igen.