24 timer på Danmarks nye badehotel: Strandhotellet har kæmpe potentiale

Skrevet af: Anders Damm Christensen

I over et år har vi nysgerrigt fulgt byggeriet af Strandhotellet midt i Blokhus by.

I juli stod det smukke hotel færdigt efter 13 måneders byggeri. Klar til at byde gæsterne inden for, og for nylig var det så vores tur til at besøge Danmarks nye badehotel.

Arkitekturen er klassisk badehotel-stil; 2 etager med masser af balkoner og i røde og hvide farver, der blender perfekt ind i Blokhus’ hvide huse med rødt tegl.

Og der er brug for at blende ind, for, i modsætning af hvad man skulle tro, er Strandhotellet altså placeret midt i Blokhus by.

Well, vi ankommer en fredag eftermiddag. Vejret er, som det har været hele sommeren, men det glemmer vi alt om, da vi træder inden for i det charmerende hotel.

Her dominerer afslappet sommerstemning og godt humør!

Deluxe værelse

Vi bliver vist til vores deluxe dobbeltværelse og bemærker de mange flotte detaljer på vejen fra receptionen til værelse 31.

Det virker ikke, som om der er sparet på noget i indretningen af Strandhotellet og uden at ville ud med den præcise pris, bekræfter hoteldirektør Anders Thorsager at ”det har været lidt dyrt”.

Værelset er stort (!) og udstyret med ikke blot én men to balkoner med udsigt over Blokhus by! Det store badeværelse er domineret af lækre badeværelsesfaciliteter fra Imperial i nostalgisk stil.

Vi går en tur i byen for at samle lidt appetit (og den får vi brug for!), ender turen i hotellets intime gårdhave og stikker hovedet ind i wellness-afdelingen, inden vi sætter kursen mod ”Spisesalen”.

Med en placering få hundrede meter fra Vesterhavet er det med en forventning om masser af frisk fisk og lokale råvarer tilberedt efter franske og nordiske traditioner – man har jo lov at håbe!

8 retter med vin, snacks, champagne, kaffe, sødt og avec, tak!

Vi bliver vist til bords i den tæt på fyldte restaurant. Foran os venter restaurantens svar på kongeetapen: En aften på Strandhotellet.

”Jeg håber, I er sultne!” Siger vores venlige sommerlier.

Det plejer at være et godt tegn. Jeg genkender ham fra et besøg på Ruths hotel tidligere på året. Gensynsglæde er måske overdrevet, men jeg tager det som et kvalitetsstempel, når man har været sommerlier på en af Danmarks bedste gourmetrestauranter.

Bag gryderne regerer i øvrigt Thomas Guldhammer; tidligere d’Angleterrre, Bella Sky og Himmerland Golf & Spa Resort.

Enhver god aften starter med bobler i glasset, og på Strandhotellet betyder det champagne! Den bliver serveret i selskab med østers og et par snacks.

Det var en fornuftig start, og det skulle vise sig kun at gå fremad derfra.

Kammusling & jomfruhummer

Fra næste glas rejser sig en duft af Riesling. Kæresten må nøjes med hyldeblomstdrik nogle måneder endnu.

Begge dele fungerer upåklageligt sammen med første ret; rå, saltet kammusling, bergamotte – karamelliseret æble, ramsløgskapers og peberrod.

Den første af en sand perlerække af smukke retter.

Jamen Anders, du plejer da at harcelere mod rå skaldyr… Sandt! Og den eneste grund til at det ikke sker i denne omgang, er at der bliver placeret et stk. stor (stegt) jomfruhummerhale foran mig, inden jeg når det.

Den flotte hale har selskab af kartoffelmos, tilsmagt med verdens bedste Vesterhavsost, pocheret æggeblomme og karse.

Til at skylle den flotte ret ned med, kom der Sylvaner i glasset. I sig selv en småkedelig vin, der dog mandede sig op i selskab med jomfruhummeren.

2 flotte fisk

Til at følge op på de to skaldyrsretter kom 2 fiskeretter. Første fiskeret blev også aftenens favorit for mit vedkommende.

Bagt helleflynder med syltede strandkål, stikkelsbær, tallerkensmækker og caviar. Blødt, sprødt, salt, sødt og surt. Til at fuldende udtrykket blev retten overhældt en skilt sauce. Det spillede max!

Der skulle noget ekstraordinært til at overgå sådan en omgang. Og Pighvar fra Vesterhavet er en ekstraordinær fisk. Med et backingkor bestående af løgpuré, syltede løgskaller, tapiokaperler og ikke mindst en fremragende løvstikke-blanquette tilat ramme de høje toner, fik helleflynderen kamp til stregen!

Brug for midtvejspause

Herefter havde vi brug for en midtvejspause inden sidste heat. Det er ikke, fordi udsigten til Jansens flaskeautomat ligefrem lokker, men en rask gåtur rundt om hotellet, og vi var klar igen.

Til at byde os velkommen tilbage til bordet, fik vi en ren instagram-ret af sommerand, der har gået og hygget sig på Spirelyst gård ved Nibe, puré af ristede hasselnødder, rødbeder, morkler og tobaksauce.

Kæresten var i den syvende himmel. Og det var forståeligt, for andebrystet var perfekt stegt med sprødt skind og rosa kød fra inderst til yderst. Rødbede har en uheldig tendens til at overdøve en ret, men her blev den holdt pænt i skak af den frække tobaksauce.

I glasset fandt vi aftenens eneste alvorlige kritikpunkt; en halvkedelig vin. Den fremragende and fortjente bedre.

1x ost, 2x dessert

Så var det blevet tid til den store finale; 1 osteservering, 2 desserter! De jyske oste var for voksne. Specielt rødkitten var der riv i, og her måtte hybenkompotten komme os til undsætning.

Blandt de to desserter stak den første ud som den klare favorit. Kompot af røde bær, creme af hvid chokolade, kvæde og sprøde sukkerflager havde alt det en god dessert kræver.

Som om det ikke var nok, var der lige lidt kaffe og sødt tilbage. Hjemmelavet skumfidus, fyldt hvid chokolade og sidst men ikke mindst Strandhotellets udgave af en guldkaramel, der tydeligvis talte direkte til kærestens hjerte (eller var det den gravide mave?).

Til at skylle det ned, det bedste kaffe jeg har smagt i år og det gælder ikke mindst kærestens koffeinfrie udgave – så har man prøvet det med!

Dagen derpå

Vi vågner ved at en insisterende solstråle banker ind i vores værelse – eller var det ved mågeskrig? Mit hoved er godt nok lidt tungt efter den omfattende vinmenu. Og var der noget med en velvoksen grappa til kaffen…?

Men er der noget, der kan kurere den slags for en gastromand, er det et godt solidt morgenmåltid.

Et sådant er Strandhotellet naturligvis også leveringsdygtige i. Less is more virker til at være filosofien. Brød fra Blokhus bageren, lokale oste og pølser, koldpresset æblejuice, hjemmelavet smoothie etc.

Dagens æg er scrambled eggs & bacon. Den tykke skive bacon er velsmagende, men jeg kan ikke lade være med at drømme om en Eggs Benedict.

På trods af sit imponerende ydre, er Strandhotellet uprentiøst – og det er en god ting.

Atmosfæren er afslappet, og selvom de sidste detaljer stadig mangler hist og pist for at oplevelsen kommer helt op på siden af Danmarks ypperste inden for branchen, føler du dig velkommen i det sekund du træder ind i lobbyen.

Der er ingen tvivl om, at Strandhotellet kommer til at smitte positivt af på resten af by- og forretningslivet i Blokhus.

Jeg glæder mig til at følge begge dele og slentre fra sommerhuset til og fra Strandhotellets restaurant – igen og igen.

Burgerkæde på vej ud af Aalborg: Stor restaurant sat på markedet

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvis du drømmer om at drive restaurant i Aalborg, men mangler den perfekte placering, så er det værd at læse videre.

For nu har man chancen for at leje 458 m2 med plads til 150 gæster på centrale C.W. Obels Plads lige i smørhullet af andre lækre caféer og restauranter.

Det er burgerkæden Highway 66, der ser ud til at forlade Aalborg. I forvejen ligger den amerikansk inspirerede familierestaurant også i Hjørring, Sæby, Blokhus og Løkken.

Foto: EDC Erhverv

Mange lækre spisesteder som naboer

Highway 66 har ligget på den attraktive beliggenhed siden 2014 ved siden af blandt andre Søgaards Bryghus og La Locanda med Brdr. Price som genboer.

På C.W. Obels Plads ligger også hyggelige spisesteder som Klostertorvet og Café Vi2.

Men der er i den grad også kommet konkurrence på burgermarkedet med kæder som WeDoBurgers og Grillen Burgerbar. Nu har Aarhus bedste burgerbar The Burger Schack også meldt deres ankomst med lokaler i Østerågade.

Derfor er det også sandsynligt, at Highway 66 har haft svære betingelser, og nu er på vej væk fra Aalborg.

Afståelse på 2,5 mio. kr.

Det er EDC Erhverv som står for lejemålet af lokalerne på C.W. Obels Plads som er fordelt på tre etager i ejendommen med bindingsværk.

Der skal dog påregnes en såkaldt afståelse på 2,5 mio. kr. for at overtage stedet. Derudover er den årlige husleje beregnet til 1.391.568 kr., altså omkring de 116.000 kr. om måneden i ren husleje.

Det er dog også værd at bemærke, at der følger et stort udendørs-areal med, som kan bruges til udeservering om sommeren, hvilket er ret attraktivt for potentielle nye restaurantejere.

Ifølge EDC Erhverv kan man også drive hotel fra adressen, men det har primært været restaurant på adressen. Først var det Jensens Bøfhus, og for tre år siden kom Highway 66 så til.

Du kan se hele opslaget hos EDC Erhverv lige her 

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra ejeren af Highway 66 til denne artikel.

En perle blandt de mange store kæder: Butik Gejst skiller sig ud

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

På en ellers anonym vej i Øgaden skyder Butik Gejst som en sommerblomst op igennem asfalten.

I to år og syv måneder har Sofie Ellegaard drevet den lille specialbutik i Fyensgade 18, som i den grad har fokus på forkælelse – i alle dens former og farver.

I Butik Gejst finder man alt fra beklædning, smykker, interiør fra upcoming designere og ikke mindst flere forskellige slags lækre specialkaffer, som kan nydes i de farverige lokaler såvel som to-go.

Der er altså virkelig noget for enhver smag i det stilfulde univers, og Sofies ønske er at kunne glæde og inspirere alle, som kigger forbi.

Kreativiteten oser virkelig ud af væggene, og det er nærmest umuligt ikke at blive betaget af de mange smukke fund.

Drømmen om at skabe sit eget univers

At Sofie skulle ende bag disken i den charmerede butik, var ikke umiddelbart en del af planen. Men drømmen om at være selvstændig har alligevel altid fulgt hende.

”Jeg er uddannet socialrådgiver og har arbejdet med det altid. Jeg har dog altid haft drømmen om at have mit eget – først troede jeg, at det skulle være et badehotel, men det blev det som bekendt ikke alligevel,” siger Sofie med et grin. I stedet voksede drømmen om Butik Gejst i maven, og da først idéerne begyndte at blomstre, tog det hurtigt fart.

”Jeg drømte om at skabe et lille univers, hvor de enkelte ting kunne fortælle en historie.

Jeg vil gerne have, at folk reflekterer over det, de kan finde her, som f.eks. kunne stamme fra en upcoming designer eller måske et unikt retrofund – som også er en fed måde at få en historie med i sin boligindretning,” forklarer Sofie.

Derudover er det mindst ligeså vigtigt for Sofie, at Butik Gejst også fortæller hendes egen historie.

Så selvom hylderne er spækket med anerkendte såvel som skæve designs, så er alt nøje udvalgt til at passe ind i lige præcis det univers, som Sofie har skabt – uden kompromis.

”Boligindretning har altid været min passion, så selvfølgelig skulle jeg sælge en masse ting til hjemmet. Men butikken har også ændret sig meget siden åbningen,” siger Sofie og uddyber:

”Jeg kunne godt tænke mig en butik, hvor man havde lyst til at blive hængende lidt længere. Så det har jeg arbejdet meget på, hvordan skulle gøres.”

Det hele skal have en historie

I dag emmer Butik Gejst af liv på en måde, som er sjældent set i Aalborg.

Der er enkelte steder placeret små caféborde, som virkelig lægger op til, at man som kunde kan læne sig tilbage og bare nyde de inspirerende omgivelser med hjemmebrygget kaffe og lækkerier dertil.

”Jeg har et lille sortiment af sødt til kaffen, som også er meget nøje udvalgt. De håndlavede flødeboller er – ligesom jeg selv – fra Thy. Det er ikke helt nemt at få dem herop, men jeg ville have dem!” siger Sofie med et insisterende smil.

Derudover byder kageskabet også på lækkert dadelkonfekt, som er lavet af psykisk sårbare fra Aalborg Kommune – endnu en ting, som står Sofie nært.

Og det er meget vigtigt for hende, at alt der serveres, sælges eller bare foregår i Butik Gejst, har en historie bag sig.

”Jeg prøver altid at træffe et valg, hvor jeg tænker over valget. Gejst skal være et sted, hvor man kan gå ind og finde en gave til sin kæreste, veninde eller familie, få den pænt pakket ind og gå ud igen – men samtidigt vil jeg også gerne kunne byde ind med noget andet,” siger Sofie.

Derfor afholder Sofie også løbende events, foredrag eller musikalske aftener, hvor Gejst kan være vært ved nogle helt anderledes oplevelser for aalborgenserne – på den uformelle og meget hyggelige måde.

”Generelt er mine kunder rigtig gode til at bruge butikken lige præcist, som de har lyst til – og det var jo dét, der var min drøm,” afslutter Sofie.

Du kan besøge Sofie og Butik Gejst i Fyensgade 18, 9000 Aalborg.

Aalborgs nye Food Market: Se billederne af det nye BoxTown

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

To år har projektet været på tegnebrættet.

I dag var så dagen, hvor dørene til container-byen med et lokalt fødevaremarked og oplevelsescenter åbnede.

Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen stod for den formelle åbning, hvor han klippede snoren over.

“Man har genbrugt en masse gamle containere, og lavet ny måde til få tingene til at hænge sammen. Man har også brugt praktikcenter ude fra Tech College, og mange lærlinge for at få det her op at stå. Jeg synes, det en rigtig flot indsats, de har lavet,” lagde Borgmester Thomas Kastrup-Larsen ud med at sige i åbningstalen.

Fokus på lokalt fødevaremarked

BoxTown er Aalborgs nye Food Market- og Oplevelsescenter, hvor der bliver fokus på et lokalt fødevaremarked fra “jord til bord” koncept. Her kan man købe nordjyske råvarer som friske grøntsager og lækkert kød. Derudover er der små boder til den lille sult.

Læs mere om BoxTown her

“Aalborg udvikler sig rigtig meget i disse år, og der er brug for nogle nye koncepter, og nye måder hvordan man kan handle på, og få nogle oplevelser på rundt omkring i byen. Boxtown bliver et nyt sted, hvor der bliver mulighed for det,” fortæller Thomas Kastrup-Larsen.

Starten på udviklingen af Spritten

“Det her er starten på udviklingen af Spritten. Der er blevet revet nogle forskellige ting ned, og der skal også bygges en masse op. De gamle bygninger skal bruges på en ny måde.

Det her bliver det første, som der bliver taget fat på, og jeg glæder mig så meget til at se visionen omkring Spritten blive realiseret,” slutter Thomas Kastrup Larsen

BoxTown holder forskellige events i løbet af december. Følg med her

Læste du afsløringen af hotel-planerne for Spritten?

Aalborg får et StarRoom-hotel og en Skybar – læs med her

Smag på flere end 30: Salling inviterer til Portvinsfestival

Skrevet af: Michael Qureshi

Det har været vin, gin og rom.

Nu er turen så kommet til den ædle drik, portvin.

På onsdag den 13. december er det tid til den store portvinsfestival. Det foregår i Salling Super fra 13-18.

Du kan blive klogere på portvine, og du kan få lov til at smage på flere end 30 forskellige slags. Det skriver Salling i en pressemeddelelse.

For at få adgang til en af de kun 200 pladser til portvinsfestivalen skal du købe et portvinsglas fra Luigi Bormioli til 100 kr.

Så er glasset dit, og du får mulighed for at smage på et bredt udvalg af portvine samt høre historien bag hver eneste portvin.

Find den perfekte portvin til julegaven

Foruden prøvesmagninger og ekspertviden, er portvinsfestivalen også en god mulighed for at finde den perfekte portvin til julefrokosten, herreaftenen eller julegaven.

Stormagasinet har et spændende og bredt sortiment. Der vil hele dagen være 20% på alle portvine (minus kioskvarer) i Salling Super.

TV3 Sport sender fra Aalborg-pub: Store profiler i studiet

Skrevet af: Michael Qureshi
Peter Grønborg (venstre) og Peter Kjær (højre) kommer til Aalborg
Peter Grønborg (venstre) og Peter Kjær (højre) kommer til Aalborg

Når TV3 Sport har Premier League på programmet lørdag den 16. december bliver det med et Live-studie fra Aalborg.

Faktisk bliver det på John Bull Pub i midtbyen, at man laver Premier League-studie denne dag.

Og det bliver med ganske prominente navne i studiet. Det bliver med kanalens spydspids på værtsdelen Peter Grønborg. Med sig tager han den tidligere landsholdsstjerne Martin Jørgensen samt tidligere topmålmand Peter Kjær.

Stor Premier League-dag

Derudover forventer man, at der kommer et par ekstra kendte gæster i studiet. Muligvis eks-spillere fra Aalborg eller Nordjylland, skriver TV3 Sport i en meddelelse til MigogAalborg.

Man starter en stor Premier League-dag med Live-sending fra klokken 15.00. Den dag spiller Arsenal-Newscastle kl. 16.00.

18.30 kampen er braget mellem Manchester City-Tottenham.

TV3 Sport prøvede det også med Den Engelske Pub i Kolding, og det var en kæmpe succes.

“Det var noget af et tilløbsstykke. Der kom rigtig mange mennesker, og det var fedt at diskutere fodbold med de her mange fans,” siger Peter Kjær.

Hvis man synes det kunne være sjovt at se, hvordan sådan en Live-sending foregår, så tag ned på John Bull Pub i rigtig god tid.