19 år i træk: I weekenden er der igen kæmpe Julemarked i Rebild

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: RebildPorten
Foto: RebildPorten

Trænger du til lidt ro fra byens trængsel og alarm, byder Nordjylland heldigvis på et væld af naturoplevelser.

På denne tid af året kan du endda kombinere frisk luft, flot natur og julehygge til de mange julearrangementer, som finder sted rundt omkring i regionen.

I området omkring Rebild, under 25 minutters kørsel fra Aalborg, er den kommende weekend dedikeret til vaskeægte julehygge med de storslåede naturomgivelser som nærmeste nabo.

Det helt store trækplaster er det traditionsrige Julemarked i Rebild, som traditionen tro finder sted den første søndag i advent.

Foto: RebildPorten

Alt hvad julehjertet begærer

Der er bare noget helt specielt ved den første søndag i advent. Det er nu julen for alvor starter, og den helt specielle stemning begynder at indfinde sig rundt omkring i de danske hjem.

For mange nordjyske familier er det blevet fast tradition af lægge vejen forbi det kæmpe udendørs julemarked i Rebild, som på søndag fra kl. 10.00 – 15.00 afholdes for 19. gang. Der forventes op mod 5000 besøgende i løbet af dagen.

Her emmer stemningen nemlig af vaskeægte julehygge, og der er næsten garanti for, at du kommer i julestemning – på den ene eller anden måde.

Foto: RebildPorten

Julemarkedet er nemlig et sandt jule-slaraffenland, og i de hyggelige boder gemmer der sig alt fra julenisser, juleengle, julestads, julekort og julegaver.

Du kan også købe julepynt, smykker, lys, filtede nisser, tørklæder og vanter, glaskunst, fuglehuse og meget, meget mere.

På julemarkedet kan du desuden sikre dig årets flotteste juletræ og købe pyntegrønt og fine dekorationer, så julestemningen er sikret helt indtil juleaften.

Du kan prøve heldet af i den populære tombola, hvor der er masser af flotte gevinster i vente. De er alle skænket af stadeholderne på Julemarkedet og dels af alle de forretningsdrivende i Rebild og omegn, som alle støtter op omkring Julemarkedet i Rebild.

Masser af julegodter i vente

Et julemarked er ikke et rigtigt julemarked uden duften af brændte mandler og andre julelækkerier.

Og bare rolig – den søde juletand skal nok blive tilfredsstillet på julemarkedet i Rebild.

Udover dejlige juleæbler og brændte mandler, kan du også mæske dig i pandekager, kakao og lækre ristede pølser.

Medbring gerne kontanter, da det ikke er alle boder, der kan modtage Dankort og MobilePay.

Julemarkedet ved Rebild Bakker ligger helt ideelt på både storslået natur, kulturelle oplevelser og kulinariske lækkerier.

På dagen kan du derfor også besøge Rebildhus,, Museum Rebild, Top Karens Hus, Comwell Rebild Bakker, Rold Storkro og Røverstuen, som hver især byder på spændende menuer til både frokost og eftermiddagskaffen.

Det anbefales dog, at du reserverer bord, da der plejer at være travlt alle steder.

Foto: RebildPorten

Masser af julehygge i hele weekenden

Men det velbesøgte julemarked er blot ét af de mange julearrangementer, som du kan se frem til i weekenden i området omkring Rebild.

På lørdag kl. 10 har forældre mulighed for at få børnene lidt fra skærmene. Her kan de nemlig være kreative for en stund, når de kan kreere deres egen julebuk. Det sker foran RebildPorten, og du finder mere info her.

Den første søndag i advent kan børn og barnlige sjæle desuden komme til gratis julekrea-workshop med Lise & Michael, som er kendt fra Nybyggerne og Børnebyggerne på TV2.

Her kan alle lave personlige og kreative julegaver ved hjælp af genbrugsmaterialer og ting fra skoven. Det hele foregår ved RebildPorten søndag d. 1 december fra kl. 13.00 – 15.00. Du kan finde mere info her.

Foto: RebildPorten

Hvad: Jul i Rebild
Hvor: RebildPorten, Rebildvej 25A, 9520 Skørping
Hvornår: Lørdag d. 30. november og søndag d. 1. december

Du kan få det fulde overblik over Jul i Rebild her.

Frisk vand i bassinerne: Vestre Fjordpark genåbner i denne uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Nu er der godt nyt til os, der er ved koge over i den nordjyske sommervarme.

I går kunne vi fortælle, at Rigspolitiet og sundhedsmyndigerne har givet de udendørs friluftsbade lov til at åbne efter længere tids nedlukning. Det kan du læse mere om her.

I dag skulle Magistraten i Aalborg Kommune så mødes, hvor åbningen af Vestre Fjordpark var et af hovedpunkterne på dagsordenen.

De har besluttet, at Vestre Fjordpark genåbner på fredag, den. 5. juni.

Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Aalborg Kommune har lavet en række foranstaltninger for at kunne håndtere afstandskravet i forbindelse med Covid-19 i Vestre Fjordpark.

Det er kommunens vurdering, at det dermed vil være forsvarligt igen at lukke vand ind i Vestre Fjordparks bassiner.

Nedenstående foranstaltninger er blevet truffet:

 

  • Markeringer på opholdsarealerne der gør det muligt at overholde det nødvendige afstandskrav på 1 meter både på det grønne areal og trædækket.
  • Legepladsen og tårnet vil være afspærret og kan ikke benyttes.
  • Tarzanbanen afspærres og 1 meter vippen, 3 meter vippen samt udspringstårnet vil være lukket for at undgå, at der opstår lange køer og for at undgå kontaktflader, som mange personer rører ved.
  • Vandet udskiftes løbende via pumpen, så der hele tiden er frisk vand i bassinerne.

Aalborg Havnebad og Nibe Fjordbad åbner også fredag 5. juni. Også her vil der blive sørget for, at afstandskravene kan overholdes.

Lækre is hele sommeren

Udover udsigt til frisk vand i bassinet, kan vi også glæde os over, at Café Salt holder åbent ALLE dage resten året. Derfor kan en forfriskende dukkert kombineres med en lækker is; hvad med en Joe Exotic? Læs mere om det skøre tiltag her.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

Stor redningsaktion her til morgen: Rådyr reddet op af Limfjorden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Nordjyllands Beredskab
Foto: Nordjyllands Beredskab

I går aften kunne vi berette, at Nordjyllands Politi var nødt til at rykke ud i Limfjordstunnelen, da en mand simpelthen kom gående med sin cykel i sydgående retning. Den historie kan du læse lige her.

Her til morgen var det så et andet sted i Limfjorden, at der var kommet en på afveje.

Tidligt tirsdag morgen, kl. 06.30, blev Nordjylland Beredskab nemlig kaldt ud til en noget speciel redningsaktion. Det bekræfter de over for MigogAalborg.

Klokken cirka 06.30 blev der observeret et svømmende rådyr i området mellem Musikkens Hus og Stigsborg Brygge, som faktisk er ret tæt på selvsamme område, hvor der lige nu plasker en delfin rundt.

Men som en vaskeægte Disney-historie endte det hele lykkeligt.

Foto: Nordjyllands Beredskab

Da MigogAalborg kontaktede Nordjylland Beredskab var beredskabsmester René Jensen netop færdig med dagens vagt, men til TV2 Nord siger han:

“Så snart vi kommer i land, sætter vi rådyret fri på det grønne græs ved bådlauget. Vi kan ikke køre det længere op i skoven, for det var aggressivt og bare gerne ville afsted.

Det rystede også og var skræmt oven på oplevelsen, men det så ud til at have det godt og havde ikke taget skade.”

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

Flyv til København for 299 kr.: DAT sætter “Først til Mølle” billetter til salg i dag

Skrevet af: Michael Qureshi

Som vi kunne fortælle forleden, så starter det danske regionale flyselskab DAT med at flyve på den populære indenrigsrute Aalborg-København fra mandag d. 8. juni.

Flyselskabet tilbyder allerede billige billetter på ruten fra 399 kr. hver vej, og i dag tirsdag d. 2. juni starter de så med et helt vildt tilbud.

Den første tirsdag i hver måned kører man nemlig med kampagnen -´Først til mølle´, og klokken 12.00 i dag sætter man altså et antal billetter til salg for en særdeles skarp pris.

Gælder både København og Bornholm

Det gælder faktisk både til København og Bornholm fra Aalborg, og i anledning af åbningen af København-ruten sættes ekstra mange billige billetter i salg.

“Alle vores billetter på alle vores ruter i Danmark bliver sat til salg for kun 299,- DKK per vej.

Idet juni er første måned på vores nye rute mellem Aalborg og København, sætter vi ekstra mange billetter til salg i dag til ’Først til mølle.’” udtaler DAT’s direktør Jesper Rungholm til MigogAalborg.

Han tilføjer;

“Men du skal være hurtig, da vi normalt har udsolgt, allerede en time efter de bliver sat til salg klokken 12 middag samme dag.”

Køb nu – og flyv næste måned

DAT’s Først til mølle billetter gælder for den efterfølgende måned. – Dvs. billetter du køber i juni, er gældende for juli måned.

Da det ser ud til at de danske grænser er lukket henover sommeren, er det en oplagt mulighed at få fingre i ekstremt billige billetter til København, eller Danmarks ferieø nummer 1, Bornholm!

Her flyver DAT nemlig også til direkte til fra Aalborg hele sommeren.

Sid klar ved tasterne klokken 12.00 i dag og klik ind her på dat.dk for de helt særlige billige billetter.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her