19 år i træk: I weekenden er der igen kæmpe Julemarked i Rebild

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: RebildPorten
Foto: RebildPorten

Trænger du til lidt ro fra byens trængsel og alarm, byder Nordjylland heldigvis på et væld af naturoplevelser.

På denne tid af året kan du endda kombinere frisk luft, flot natur og julehygge til de mange julearrangementer, som finder sted rundt omkring i regionen.

I området omkring Rebild, under 25 minutters kørsel fra Aalborg, er den kommende weekend dedikeret til vaskeægte julehygge med de storslåede naturomgivelser som nærmeste nabo.

Det helt store trækplaster er det traditionsrige Julemarked i Rebild, som traditionen tro finder sted den første søndag i advent.

Foto: RebildPorten

Alt hvad julehjertet begærer

Der er bare noget helt specielt ved den første søndag i advent. Det er nu julen for alvor starter, og den helt specielle stemning begynder at indfinde sig rundt omkring i de danske hjem.

For mange nordjyske familier er det blevet fast tradition af lægge vejen forbi det kæmpe udendørs julemarked i Rebild, som på søndag fra kl. 10.00 – 15.00 afholdes for 19. gang. Der forventes op mod 5000 besøgende i løbet af dagen.

Her emmer stemningen nemlig af vaskeægte julehygge, og der er næsten garanti for, at du kommer i julestemning – på den ene eller anden måde.

Foto: RebildPorten

Julemarkedet er nemlig et sandt jule-slaraffenland, og i de hyggelige boder gemmer der sig alt fra julenisser, juleengle, julestads, julekort og julegaver.

Du kan også købe julepynt, smykker, lys, filtede nisser, tørklæder og vanter, glaskunst, fuglehuse og meget, meget mere.

På julemarkedet kan du desuden sikre dig årets flotteste juletræ og købe pyntegrønt og fine dekorationer, så julestemningen er sikret helt indtil juleaften.

Du kan prøve heldet af i den populære tombola, hvor der er masser af flotte gevinster i vente. De er alle skænket af stadeholderne på Julemarkedet og dels af alle de forretningsdrivende i Rebild og omegn, som alle støtter op omkring Julemarkedet i Rebild.

Masser af julegodter i vente

Et julemarked er ikke et rigtigt julemarked uden duften af brændte mandler og andre julelækkerier.

Og bare rolig – den søde juletand skal nok blive tilfredsstillet på julemarkedet i Rebild.

Udover dejlige juleæbler og brændte mandler, kan du også mæske dig i pandekager, kakao og lækre ristede pølser.

Medbring gerne kontanter, da det ikke er alle boder, der kan modtage Dankort og MobilePay.

Julemarkedet ved Rebild Bakker ligger helt ideelt på både storslået natur, kulturelle oplevelser og kulinariske lækkerier.

På dagen kan du derfor også besøge Rebildhus,, Museum Rebild, Top Karens Hus, Comwell Rebild Bakker, Rold Storkro og Røverstuen, som hver især byder på spændende menuer til både frokost og eftermiddagskaffen.

Det anbefales dog, at du reserverer bord, da der plejer at være travlt alle steder.

Foto: RebildPorten

Masser af julehygge i hele weekenden

Men det velbesøgte julemarked er blot ét af de mange julearrangementer, som du kan se frem til i weekenden i området omkring Rebild.

På lørdag kl. 10 har forældre mulighed for at få børnene lidt fra skærmene. Her kan de nemlig være kreative for en stund, når de kan kreere deres egen julebuk. Det sker foran RebildPorten, og du finder mere info her.

Den første søndag i advent kan børn og barnlige sjæle desuden komme til gratis julekrea-workshop med Lise & Michael, som er kendt fra Nybyggerne og Børnebyggerne på TV2.

Her kan alle lave personlige og kreative julegaver ved hjælp af genbrugsmaterialer og ting fra skoven. Det hele foregår ved RebildPorten søndag d. 1 december fra kl. 13.00 – 15.00. Du kan finde mere info her.

Foto: RebildPorten

Hvad: Jul i Rebild
Hvor: RebildPorten, Rebildvej 25A, 9520 Skørping
Hvornår: Lørdag d. 30. november og søndag d. 1. december

Du kan få det fulde overblik over Jul i Rebild her.

Smuk filmoplevelse: Se Harry Potter og Fønixordenen i Musikkens Hus

Skrevet af: Michael Qureshi

Tilbage i 2017 sikrede Musikkens Hus rettighederne i hele Norden til at lave filmkoncerter med ikonet Harry Potter.

Premieren var helt vild med 5000 menneskeri Gigantium på den allerførste Harry Potter-film.

Siden er konceptet blevet et kæmpe hit i adskillige lande, og Musikkens Hus har fortsat med at lave det i eget hus.

Nu kan fans af verdenshittet Harry Potter se frem til endnu en stor musikalsk oplevelse, når Musikkens Hus torsdag d. 4. juni blænder op for femte film i Potter-serien.

Her vises Harry Potter og Fønixordenen.

Fremføres sammen med Aalborg Symfoniorkester

Publikum kan glæde sig til at opleve det næste kapitel i historien om den unge Harry Potter på et stort biograflærred, mens Aalborg Symfoniorkester under ledelse af Timothy Henty opfører Nicholas Hoopers ikoniske musik.

Selve filmens handling starter med et oprør.

Lord Voldemort™️ er tilbage, men ministeriet for magi forsøger at holde sandheden skjult – herunder udnævnelse af en ny, magt-sulten professor i ’Forsvar mod Mørkets Kræfter’ ved Hogwarts™️.

Harry, Hermione og Ron danner en hemmelig læseklub, Dumbledores Army, hvor de sammen med andre elever prøver at lære de svære trylleformularer, der måske kan beskytte dem mod den onde Lord Voldemort™️.

Om musikken

Komponisten Nicholas Hooper, der bl.a. har været nomineret til en ’World Soundtrack Discovery Award’, bruger eksperimentelle teknikker og unikke instrumenter til at komponere to nye hovedtemaer, der ikke kun afspejler Dolores Umbridge, men også Voldemorts indvirkning på Harrys psyke.

Præcis ligesom sidste gang fremføres filmene på storskærm med engelsk tale og danske undertekster, imens det live symfoniorkester spiller sig smukt ind i hjertet og øregangene på publikummet.

Du kan købe billetter til Harry Potter og Fønixordenen her

Koncert og natklub i én: Infernal laver Technotombola i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

De seneste år har Infernal sendt Københavnerne på juleferie med en god gang vodka i blodet og bas-armen højt hævet over nissehuen.

Vega har været fyldt, og festen er mildest talt gået over gevind. En slags hel-aftensforestilling med overskriften TECHNOTOMBOLA.

For Infernal har været trætte af at få folk til at feste amok til deres koncerter for derefter at se publikum lidt slukørede søge videre ud på barer og natklubber, når lysene tændes, og der skal fejes gulve.

Derfor har Paw & Lina har besluttet at tage hele scenariet videre og vil i år gi’ jyderne og fynboerne muligheden for at få den perfekte optakt til  julen med et brag af en fest lige op til højtiden.

Det sker på Skråen her i Dobbelt A fredag d. 20. december.

Efter koncerten fortsætter festen

Når Infernal entrerer scenen bliver det med fuld energi, en gennemført æstetik, smukke kostumer, specialdesignet scenografi og ikke mindst bas-arm til alle.

Efter koncerten fortsætter festen med optræden af ADHD og DJ Pelle Peter Jencel, der vil sikre at festen fortsætter for fuld ild.

Derfor slutter det også først klokken 02.00. På den måde behøver man ikke at tage festen videre et andet sted. Her får man både koncert, natklub-stemning og ekstra lir med de vilde ADHD.

Du kan læse mere om det her

Blandt Danmarks bedste: Meyers leverer årets nytårsmenu direkte til døren i Aalborg

Skrevet af: Redaktionen

Årets sidste middag skal være en fest, men mange ender med slet ikke selv at kunne nyde værtsrollen.

I stedet gemmes festkjole eller smoking under forklædet, og du rumsterer med gryder og pander, mens resten af selskabet sipper champagne og skyder bordbomber af for næsen af dig.

For Meyers har måltidet og samværet omkring de særlige anledninger altid i været i højsædet, og derfor begyndte man allerede for mange år siden at supplere beholdningen af gode nytårsopskrifter fra bøger og hjemmeside med salget af en nytårsmenu, der skulle gøre det let at skyde genvej til en lækker nytårsmiddag med holdning og høj kvalitet.

Rosastegt nytårsklassiker eller en grøn eksplosion?

Nytårsmenuerne fra Meyers leveres til hele Danmark og øer med brofast forbindelse, og der er to forskellige menuer at vælge imellem: Den klassiske og den vegetariske.

Fælles for dem begge er, at de tager udgangspunkt i solidt kokkehåndværk, bæredygtig omtanke og sæsonnære råvarer.

Uanset udgaven er prisen 355 kr. pr. kuvert for en 3-retters menu.

Den klassiske menu står i år på bisque af jomfruhummer og strandkrabber med brug af krabbekød, æble og syltet fennikel efterfulgt at tournedos af dansk oksemørbrad med trøffelsauce, confiteret persillerod og langtidsbagte rødbeder med røget olie og tyttebær.

Finalen er en intens chokolademousse med havsalt, hvid chokoladecreme og blomster fra i sommer.

På den grønne front er Meyers med helt fremme, når det kommer til at skabe gennemførte smagsoplevelser fra planteriget.

Den vegetariske nytårsmenu står derfor på jordskoksuppe med friske æbler, en hovedret af kejserhatte stegt i misosmør og elementer som saltet citron, roser og en sprød crumble med løg, svampe, tyttebær og timian.

Desserten er den samme nytårsbombe som på den klassiske menu.

Menuerne kan selvfølgelig kombineres på kryds og tværs, hvis der både er kødspisere og grøntsagselskere i selskaber. Tjek de flotte billeder af menuerne nederst i artiklen.

Særlig menu til små nytårsgæster – og til de tørstige

Mens mangt en voksen nytårsgæst også snildt kan risikere at gå kold før tolv, sker det for ungerne oftest grundet træthed.

Derfor gør Meyers noget særligt ud af aftenens tidlige program med en 3-retters menu skræddersyet til junior for 165 kr.

Her står den på jordskoksuppe med bacon, mør kylling med skysauce og snackgrønt, samt en dessert på højde med de voksnes.

Ligesom der er mulighed for tilkøb til de små, er der også linet op med små tilkøb til resten af selskabet.

Det gælder kransekage direkte fra Meyers eget konditori og en vinmenu skræddersyet til maden med bobler, hvid- og rødvin i flaskevis.

Vind en nytårsmenu til fire fra Meyers

Meyers udlodder en nytårsmiddag til en heldig MigogAalborg læser og tre gæster.

Vinderen vælger selv, om præmien skal være den klassiske eller vegetariske menu.

Maden leveres til døren i en praktisk termokasse den 30. december – lige til at varme op og anrette dagen efter.

Sådan vinder du;
Like opslaget inde på MigogAalborgs Facebook-side
Skriv mindst en du vil have med til nytårsfest
Skriv hvilke 4 menuer du vil have, hvis du vinder

Du kan se den klassiske nytårsmenu her

Du kan se den vegetariske nytårsmenu her

Du kan se børne nytårsmenuen her

Vi trækker en vinder allerede på onsdag d. 11. december

Se de flotte billeder af Meyers Nytårsmenuer herunder

Vegetar-forret
Klassisk nytårsmenu hovedret
Børnemenu dessert