Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

19 år i træk: I weekenden er der igen kæmpe Julemarked i Rebild

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: RebildPorten
Foto: RebildPorten

Trænger du til lidt ro fra byens trængsel og alarm, byder Nordjylland heldigvis på et væld af naturoplevelser.

På denne tid af året kan du endda kombinere frisk luft, flot natur og julehygge til de mange julearrangementer, som finder sted rundt omkring i regionen.

I området omkring Rebild, under 25 minutters kørsel fra Aalborg, er den kommende weekend dedikeret til vaskeægte julehygge med de storslåede naturomgivelser som nærmeste nabo.

Det helt store trækplaster er det traditionsrige Julemarked i Rebild, som traditionen tro finder sted den første søndag i advent.

19 år i træk: I weekenden er der igen kæmpe Julemarked i Rebild
Foto: RebildPorten

Alt hvad julehjertet begærer

Der er bare noget helt specielt ved den første søndag i advent. Det er nu julen for alvor starter, og den helt specielle stemning begynder at indfinde sig rundt omkring i de danske hjem.

For mange nordjyske familier er det blevet fast tradition af lægge vejen forbi det kæmpe udendørs julemarked i Rebild, som på søndag fra kl. 10.00 – 15.00 afholdes for 19. gang. Der forventes op mod 5000 besøgende i løbet af dagen.

Her emmer stemningen nemlig af vaskeægte julehygge, og der er næsten garanti for, at du kommer i julestemning – på den ene eller anden måde.

19 år i træk: I weekenden er der igen kæmpe Julemarked i Rebild
Foto: RebildPorten

Julemarkedet er nemlig et sandt jule-slaraffenland, og i de hyggelige boder gemmer der sig alt fra julenisser, juleengle, julestads, julekort og julegaver.

Du kan også købe julepynt, smykker, lys, filtede nisser, tørklæder og vanter, glaskunst, fuglehuse og meget, meget mere.

På julemarkedet kan du desuden sikre dig årets flotteste juletræ og købe pyntegrønt og fine dekorationer, så julestemningen er sikret helt indtil juleaften.

Du kan prøve heldet af i den populære tombola, hvor der er masser af flotte gevinster i vente. De er alle skænket af stadeholderne på Julemarkedet og dels af alle de forretningsdrivende i Rebild og omegn, som alle støtter op omkring Julemarkedet i Rebild.

Masser af julegodter i vente

Et julemarked er ikke et rigtigt julemarked uden duften af brændte mandler og andre julelækkerier.

Og bare rolig – den søde juletand skal nok blive tilfredsstillet på julemarkedet i Rebild.

Udover dejlige juleæbler og brændte mandler, kan du også mæske dig i pandekager, kakao og lækre ristede pølser.

Medbring gerne kontanter, da det ikke er alle boder, der kan modtage Dankort og MobilePay.

Julemarkedet ved Rebild Bakker ligger helt ideelt på både storslået natur, kulturelle oplevelser og kulinariske lækkerier.

På dagen kan du derfor også besøge Rebildhus,, Museum Rebild, Top Karens Hus, Comwell Rebild Bakker, Rold Storkro og Røverstuen, som hver især byder på spændende menuer til både frokost og eftermiddagskaffen.

Det anbefales dog, at du reserverer bord, da der plejer at være travlt alle steder.

19 år i træk: I weekenden er der igen kæmpe Julemarked i Rebild
Foto: RebildPorten

Masser af julehygge i hele weekenden

Men det velbesøgte julemarked er blot ét af de mange julearrangementer, som du kan se frem til i weekenden i området omkring Rebild.

På lørdag kl. 10 har forældre mulighed for at få børnene lidt fra skærmene. Her kan de nemlig være kreative for en stund, når de kan kreere deres egen julebuk. Det sker foran RebildPorten, og du finder mere info her.

Den første søndag i advent kan børn og barnlige sjæle desuden komme til gratis julekrea-workshop med Lise & Michael, som er kendt fra Nybyggerne og Børnebyggerne på TV2.

Her kan alle lave personlige og kreative julegaver ved hjælp af genbrugsmaterialer og ting fra skoven. Det hele foregår ved RebildPorten søndag d. 1 december fra kl. 13.00 – 15.00. Du kan finde mere info her.

19 år i træk: I weekenden er der igen kæmpe Julemarked i Rebild
Foto: RebildPorten

Hvad: Jul i Rebild
Hvor: RebildPorten, Rebildvej 25A, 9520 Skørping
Hvornår: Lørdag d. 30. november og søndag d. 1. december

Du kan få det fulde overblik over Jul i Rebild her.

Del artikel

Andre læser også