11 år efter lukningen: Derfor tror Magasin på Aalborg nu

Skrevet af: Michael Qureshi
Magasin bliver som det bl.a. er i Fields i København
Magasin bliver som det bl.a. er i Fields i København

Det var onsdagens store historie i Aalborg.

Stormagasinet Magasin vender tilbage til postnummer 9000. Når Magasin kommer retur bliver det med en kæmpe afdeling i Friis Shoppingcenter. På samme måde som Magasin blandt andet ligger i shoppingcenteret Fields i København.

Det var dog en overraskelse, at Magasin valgte at drage tilbage til Nordjylland. I 2005 lukkede de ned i Aalborg og efterlod et kæmpe tomrum i midtbyen.

Heldigvis kom ambitiøse Friis Shoppingcenter på banen, men der har også været udfordringer her.

Nu peger alt i retning af, at Friis Shoppingcenter i fremtiden bliver et rigtig attraktivt sted at komme for shopping-glade mennesker i Aalborg. Magasins tilstedeværelse får en rigtig stor betydning for dette.

Magasin åbner i Friis
Magasin åbner i Friis Shoppingcenter

Men hvad er så årsagen til, at Magasin kommer igen?

“Aalborg har længe været nummer ét på vores ønskeliste. Det er Danmarks fjerdestørste by og en by med mange unge kunder, som vi har et særligt godt tag i,” siger Peter Fabricius, økonomidirektør i Magasin til finans.dk.Da Magasin lukkede Aalborg-afdelingen var hele koncernen præget af dårlig økonomi, nedskæringer, fyringer og fare for konkurs.

Nu er Magasin igen en solid forretning og tjener gode penge. Finans.dk skriver blandt andet, at Magasin kommer til at bruge 100 mio. kr. på Aalborg-afdelingen, som bliver koncernens syvende stormagasin i Danmark.

Det nye stormagasin bliver over 7500 kvm. Det bliver et helt anderledes Magasin, som rykker ind i Aalborg, lover økonomidirektøren.

“Det bliver ikke en gentagelse af det “gamle” Magasin i Aalborg. Vi laver et varehus med internationalt format. Vi skal være et af Europas mest succesfulde stormagasiner inden for mode og design. Det er den vision, der driver os,” siger Peter Fabricius.

Magasin er ejet af den engelske stormagasinkæde Debenhams.

Når det stærke brand åbner i Aalborg vil de have stormagasiner Aarhus, Odense, Rødovre, Lyngby, på Kgs. Nytorv i København og i Field’s på Amager.

Hos Friis Shoppingcenter er man naturligvis glade over, at man får Magasin tilbage til Aalborg.

”Som landets største stormagasin er Magasin et stort tilløbsstykke for både Friis Shoppingcenter og for vores by. Det vil bidrage til en positiv kundestrøm og en endnu stærkere detailhandel i Aalborg.

Friis Shoppingcenters ambition er at drive et shoppingcenter, som bliver aalborggensernes foretrukne shoppingoplevelse med udsøgte bespisningsmuligheder, koncepter som imødekommer deres daglige indkøbsbehov samt spændende brands, som ikke findes i detailhandlen i Aalborg i øjeblikket”, siger center manager for Friis Shoppingcenter, Lotte Vestergaard Skou.

Aalborg Friis
Lotte Vestergaard Skou, center manager i Friis Shoppingcenter

Det er planen, at Magasin efter en ombygning blandt andet kommer til at ligge der, hvor H&M i dag er i Friis. Så der skal rokeres rundt på butikkerne internt, og i foråret 2017 åbner den store spisekæde Dalle Valle også i den nederste del af centeret.