Alt laves fra bunden: Vi har testet Aalborgs nye bøfsandwich

Hvis der er noget, de fleste jyder kan blive enige om, så er det nok, at “bøfsandwich” burde være en fast bestanddel af enhver kostplan.
Bøfsandwiches er (selvfølgelig) en dansk opfindelse og kendetegnet ved at indeholde en god hakkebøf, en masse syltede og fermenterede grøntsager, remoulade, ketchup … og så selvfølgelig overdynget med sovs.
I Aalborg er der flere muligheder for at springe om bord i den fantastiske gudespise, men nu har en ny spiller meldt sig på banen i håbet om at kunne servere byens absolut bedste.
Alt er lavet fra bunden
Det er Wildebeest Gastropub, der i sin afdeling i Reberbansgade har fået endnu en gigant på kortet – og efter et par forsøg mener man nu at have fundet den helt komplette slags.
“Vi lancerede vores bud på en bøfsandwich for et par uger siden, og har efterfølgende taget responsen fra vores gæster til os, så vi nu kan komme med den helt perfekte udgave,” fortæller Heimir Gudbergsson, der er medindehaver af gastropubben.

Med “helt perfekt” mener Heimir blandt andet, at alt i bøfsandwichen selvfølgelig skulle laves helt fra bunden – lige fra hjemmelavet remoulade og ketchup til løgkompot, løgringe og hjemmesyltede agurker.
On the side får du en skål med hjemmelavet brun sovs, så du helt selv kan styre mængderne.

Selvom Wildebeests bud på en bøfsandwich ikke ligefrem svømmer i sovs, som man ser det nogle steder, så mangler den altså hverken saft eller kraft.
Der er ret langt fra denne variant til de gængse grillbar-bøfsandwiches, hvor smag og gode råvarer måske ikke står i Top 3 over vigtige beslutninger, der skal tages i forbindelse med tilblivelsen af det brune vidunder.
Det gør de til gengæld her – og dét kan smages.
Helt ny vegansk burger
Wildebeest Gastropub er ellers kendt for deres små sliders, men disse bliver fremover kun at finde på Østerbro, mens afdelingen i Reberbansgade i stedet får fuld fokus på store, solide burgere.
“Selvom det er samme restaurant og samme navn, så ønsker vi, at de skal kunne nogle forskellige ting. Derfor får vi i Reberbansgade stort fokus på at tilbyde burgere, som kun fås der – heriblandt den nye bøfsandwich,” siger Heimir.
Udover bøfsandwichen har menukortet også fået fint besøg af en helt ny vegansk burger, der altså heller ikke “bare” er blevet skabt ud fra et tvunget kompromis om, at der skal være noget til alle – men faktisk fordi at køkkenet også nyder at nørde med at lave et plantebaseret alternativ.
Her består bøffen af kidneybønner og quinoa, mens dressingerne blandt andet er lavet på aubergine og rosmarin.
“Vores kokke har virkelig kræset om, hvad der bliver puttet i. Der er ikke tale om en kedelig salat- eller tomatmix, der blot smides ind i stedet for kødet.
Vi ønsker nemlig, at det skal være en lige så stor smagsoplevelse at bestille en vegansk burger som én med kød,” forklarer han.
Flere grønne alternativer
Dét ønske kommer Wildebeest også til at arbejde videre med i den kommende tid ved at præsentere endnu flere kødfrie alternativer på kortet.
“På et tidspunkt ændrer vi nok lidt i konceptet, så der altid er mulighed for at erstatte sin protein med en vegetarbøf. På den måde er det endnu mere op til én selv, om man alligevel ønsker den med ost eller andre animalske produkter.
Vores mål er bare, at alle kan få det, de allerhelst vil have,” slutter Heimir.
Du kan prøve nyheder i Wildebeests afdeling i Reberbansgade.