WeShareAalborg: Ny portal skal samle Aalborg midt i Corona-krisen

Skrevet af: Michael Qureshi
Borgmester 
Thomas Kastrup-Larsen
Foto: © Lars Horn / Baghuset.
Dato: 19.06.18
Borgmester Thomas Kastrup-Larsen Foto: © Lars Horn / Baghuset. Dato: 19.06.18

Der er håb forude.

Det var det budskab, Statsminister Mette Frederiksen sendte til hele Danmarks befolkning mandag eftermiddag på sit pressemøde, hvor hun åbnede op for at genåbne Danmark forsigtigt efter påske. Læs mere om det her.

Men hovedparten af erhvervslivet er stadig midt i en uoverskuelig og historisk krise.

Virksomheder bløder, og især brancher i Oplevelsesøkonomien som restauranter, hoteller, kultur m.fl har det rigtig hårdt i disse dage.

En fælles portal støtter et samlet Aalborg

Nu forsøger Aalborg Kommune at komme erhvervslivet til undsætning. Det gør man med en ny kampagne, der hedder WeShareAalborg.

Den får en fælles portal, der hedder weshareaalborg.dk.

Her kan virksomheder hente gode råd om, hvordan man eksempelvis sikrer likviditeten i en krise.

Restauranter der endnu ikke har Take Away får råd om, hvor de kan søge hen for at komme hurtigt i gang.

Men portalen kan også bruges for den almindelige aalborgenser, som ønsker at støtte lokalt.

Her kan man få et godt overblik over, hvilke butikker, restauranter og andre i Aalborgs bybillede som har brug for støtte.

Måske med et gavekort til en butik eller oplevelse, eller hvis man booker bord i maj eller juni måned på en af byens restauranter.

Det hele må ikke gå i stå

Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen forklarer i en video på portalen, hvorfor det er nødvendigt, at vi alle står sammen om det lokale erhvervsliv.

“Corona-krisen har også haft store konsekvenser for vores erhvervsliv.

Vi har set mange virksomheder, som har oplevet dramatiske fald i deres omsætning og været nødt til at fyre mange mennesker.

Der er sat flere statslige hjælpepakker i gang, men hjælpepakkerne kan ikke redde det hele. Det er vigtigt, at mens vi har Corona-krisen, at vi har gang i erhvervslivet. Det vigtigste er, at vi ikke sætter det hele i stå,” forklarer Thomas Kastrup-Larsen.

Sådan kan du bruge WeShareAalborg

  • Borger i Aalborg

Se hvordan du kan støtte lokalt. Hjælp vores fantastiske butikker, restauranter, frisører og mange andre i erhvervslivet. Støt vores iværksættere og mange lokaler virksomheder der har det hårdt. Få overblikket lige her

  • Erhverv i Aalborg

Find en masse gode råd og kontakter for dig, der driver virksomhed. Du kan samtidig få din virksomhed ind på portalen, så den almindelige aalborgenserne får øje på netop dit firma. Læs mere her

Glæde hos VisitAalborg

Hos VisitAalborg er man glade for det stærke samarbejde i Aalborg.

“Aalborg Kommunes erhvervs- og kulturliv samt detail- og restaurationsbranche er unikke og vigtige for vores destination.

Lige nu handler det om at sælge Aalborg til aalborgenserne, hvis vi i fremtiden vil have en attraktiv destination, som både danske og udenlandske turister vil besøge.

Vi skal gøre, hvad vi kan for at holde gang i hjulene, så vi kan fastholde det gode indtryk, som omverden har af Aalborg som by og kommune,” siger Anja Mathiasen, konstitueret direktør for VisitAalborg.

Butikker kan levere varer hjem til kunderne

Derudover er der fokus på at få borgere til at handle lokalt, selvom gågaderne ikke er fyldt med liv, og der er lys i færre butiksruder end normalt.

Mange butikker har iværksat 1:1 indkøbsmuligheder, og andre leverer varer hjem til kunden privat.

 

“Vi har brug for fokus på og forståelse for butikkernes situation, hvis vi skal gennem denne tid som en stærk handelsby.

Detailhandlen bløder, og aalborgenserne skal huske deres butikker og virksomheder generelt, selvom vores indkøbsmønstre er forandrede disse dage,” siger direktør i Aalborg City, Flemming Thingbak.

Godt nyt til cyklister og fodgængere: Kulturbroen genåbner en uge før tid

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Der er godt nyt til alle jer, der har savnet cykel- eller gåturen over Kulturbroen den sidste måneds tid.

Som en del af det løbende vedligehold på den 82 år gamle jernbanebro har Banedanmark udskiftet de bevægelige brolejer, og det har de gjort på rekordtid.

Aalborg Kommune har netop meldt ud, at Kulturbroen allerede genåbner på mandag den 10. august kl. 10.00.

Det er en uge tidligere end planlagt.

Trist melding: Spilnu.dk Grand Prix 2020 aflyses

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Sidste år fejrede Aalborgs største cykelløb, Spilnu.dk Grand Prix, 10 års jubilæum, men i år bliver der ikke mulighed for at se tour-stjerner og danske ryttere i Aalborgs gader.

Årets løb er nemlig aflyst på grund af covid19-situationen i Danmark.

“Der er trist at måtte meddele, at det ikke ikke længere er muligt at afvikle årets gadeløb i Aalborg som traditionen tro har flere kendte Tour de France ryttere til start.

Vi har til det sidste håbet at smitte tallene ville forbedre sig så vi kunne afvikle løbet i oktober, men da det desværre går den forkerte vej med Corona-udviklingen, ser vi ikke andre udveje end at aflyse årets gadeløb i Aalborg,” fortæller løbsdirektør Jonas Winter Mikkelsen, i en pressemeddelelse.

Vender stærkt tilbage i 2021

“Til gengæld kan vi allerede nu meddele, at Spilnu.dk Grand Prix vender tilbage igen i 2021, såfremt Covid-19 situationen til denne tid tillader større arrangementer igen,” afslutter Jonas Winter Mikkelsen.

DMI udsender blodrødt kort: Den kan ramme 32 grader lokalt

Skrevet af: Michael Qureshi
Grafik: DMI
Grafik: DMI

Det bliver i denne weekend, at vi skal vaske den værste skuffelse over vejret denne sommer af os.

Regnvejr er nu erstattet med skyhøje temperaturer, og her fredag morgen har DMI udsendt et blodrødt Danmarks-kort, som indikerer, at det bliver hedt.

“Danmark bliver en bageovn,” siger Jesper Eriksen, vagthavende hos DMI til B.T.

“Der kommer ikke til at være meget vind, så det vil føles meget varmt,” fortsætter han og forklarer, at det kan blive endnu varmere lørdag.

Kan ramme 32 grader

Lokalt viser det nyligt udsendte kort, at den kan ramme 32 grader lokalt.

Vi kommer dog ikke i nærheden af varmerekorden på 36,4 grader fra august 1975.

Ifølge DMI fortsætter det gode vejr ind i næste uge, men det bliver her i weekenden, at varmen kulminerer.