WeShareAalborg: Ny portal skal samle Aalborg midt i Corona-krisen

Skrevet af: Michael Qureshi
Borgmester 
Thomas Kastrup-Larsen
Foto: © Lars Horn / Baghuset.
Dato: 19.06.18
Borgmester Thomas Kastrup-Larsen Foto: © Lars Horn / Baghuset. Dato: 19.06.18

Der er håb forude.

Det var det budskab, Statsminister Mette Frederiksen sendte til hele Danmarks befolkning mandag eftermiddag på sit pressemøde, hvor hun åbnede op for at genåbne Danmark forsigtigt efter påske. Læs mere om det her.

Men hovedparten af erhvervslivet er stadig midt i en uoverskuelig og historisk krise.

Virksomheder bløder, og især brancher i Oplevelsesøkonomien som restauranter, hoteller, kultur m.fl har det rigtig hårdt i disse dage.

En fælles portal støtter et samlet Aalborg

Nu forsøger Aalborg Kommune at komme erhvervslivet til undsætning. Det gør man med en ny kampagne, der hedder WeShareAalborg.

Den får en fælles portal, der hedder weshareaalborg.dk.

Her kan virksomheder hente gode råd om, hvordan man eksempelvis sikrer likviditeten i en krise.

Restauranter der endnu ikke har Take Away får råd om, hvor de kan søge hen for at komme hurtigt i gang.

Men portalen kan også bruges for den almindelige aalborgenser, som ønsker at støtte lokalt.

Her kan man få et godt overblik over, hvilke butikker, restauranter og andre i Aalborgs bybillede som har brug for støtte.

Måske med et gavekort til en butik eller oplevelse, eller hvis man booker bord i maj eller juni måned på en af byens restauranter.

Det hele må ikke gå i stå

Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen forklarer i en video på portalen, hvorfor det er nødvendigt, at vi alle står sammen om det lokale erhvervsliv.

“Corona-krisen har også haft store konsekvenser for vores erhvervsliv.

Vi har set mange virksomheder, som har oplevet dramatiske fald i deres omsætning og været nødt til at fyre mange mennesker.

Der er sat flere statslige hjælpepakker i gang, men hjælpepakkerne kan ikke redde det hele. Det er vigtigt, at mens vi har Corona-krisen, at vi har gang i erhvervslivet. Det vigtigste er, at vi ikke sætter det hele i stå,” forklarer Thomas Kastrup-Larsen.

Sådan kan du bruge WeShareAalborg

  • Borger i Aalborg

Se hvordan du kan støtte lokalt. Hjælp vores fantastiske butikker, restauranter, frisører og mange andre i erhvervslivet. Støt vores iværksættere og mange lokaler virksomheder der har det hårdt. Få overblikket lige her

  • Erhverv i Aalborg

Find en masse gode råd og kontakter for dig, der driver virksomhed. Du kan samtidig få din virksomhed ind på portalen, så den almindelige aalborgenserne får øje på netop dit firma. Læs mere her

Glæde hos VisitAalborg

Hos VisitAalborg er man glade for det stærke samarbejde i Aalborg.

“Aalborg Kommunes erhvervs- og kulturliv samt detail- og restaurationsbranche er unikke og vigtige for vores destination.

Lige nu handler det om at sælge Aalborg til aalborgenserne, hvis vi i fremtiden vil have en attraktiv destination, som både danske og udenlandske turister vil besøge.

Vi skal gøre, hvad vi kan for at holde gang i hjulene, så vi kan fastholde det gode indtryk, som omverden har af Aalborg som by og kommune,” siger Anja Mathiasen, konstitueret direktør for VisitAalborg.

Butikker kan levere varer hjem til kunderne

Derudover er der fokus på at få borgere til at handle lokalt, selvom gågaderne ikke er fyldt med liv, og der er lys i færre butiksruder end normalt.

Mange butikker har iværksat 1:1 indkøbsmuligheder, og andre leverer varer hjem til kunden privat.

 

“Vi har brug for fokus på og forståelse for butikkernes situation, hvis vi skal gennem denne tid som en stærk handelsby.

Detailhandlen bløder, og aalborgenserne skal huske deres butikker og virksomheder generelt, selvom vores indkøbsmønstre er forandrede disse dage,” siger direktør i Aalborg City, Flemming Thingbak.

Limited edition: Her kan du få den vildeste Nutella-snegl

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis du skulle have glemt det, kan vi informere om, at det er Fars Dag på fredag, d. 5 juni.

Er du også træt af at give de obligatoriske bomuldsstrømper, noget udstyr til grillen eller en klassisk skjorte?

De fleste ved, at vejen til en mands hjerte går gennem maven, og på fredag har du for alvor mulighed for at tage kegler i hjemmet.

For Surdejsbageren har lavet et lille twist på bestselleren kanelsnegl, hvor den klassiske remonce er skiftet ud med det tætteste man kommer på flydende guld: Nutella.

Sneglen koster som sædvanligt en halv Vejgaard-dollar (25 kr.), og udover Nutella har den klassiske snegl fået selskab at ristede hasselnødder og knasende krokant.

Selvom sneglen først kan smages igen om en uge, lavede Henrik og Co en lille portion test-snegle, som bogstaveligt talt røg som varmt brød i dag.

Vi nåede lige at få fingrene i et enkelt eksemplar, og vi kan garantere en fantastisk oplevelse for alle, der elsker Nutella. Den skal helt bestemt nydes lun, hvor Nutella’en stadig er flydende.

Sådan får du fingrene i den

Nutella-sneglen kan i første omgang KUN (!) bestilles til afhentning Fars Dag (Grundlovsdag), og bestillingerne har allerede væltet ind efter, at Surdejsbageren lagde en lille teaser ud i går på Instagram.

“Der er jo store traditioner for at bestille og spise hveder til St. Bededag, så nu tester vi lige af om Fars dag skal have en ny tradition her i Aalborg,” fortæller ejer og surdejsbager Henrik Skougaard.

Men bare rolig. VI fortæller ikke nogen, hvis du bestiller en, to, tre eller fire dig til selv eller en anden du holder af.

Sneglene kan bestilles via Facebook, Instagram eller på mail info@surdejsbageren.dk

Vis din støtte til klubben: Nu kan du købe den helt særlige AaB-plakat

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

På søndag spiller AaB den første betydende fodboldkamp siden starten af marts, når de skal på jagt efter tre point i Esbjerg.

Klubberne må endnu ikke have tilskuere på tribunen, og dermed må spillerne undvære den helt særlige stemning og ikke mindst den flotte visuelle kulisse af rød-hvide farver, som AaB’s fans altid leverer – både ude og hjemme.

Men selvom vi ikke har mulighed for at støtte spillerne på lægterne, er der heldigvis stablet en række tiltag på benene for støtte klubben i en svær tid.

AaB har startet projektet AaB er det hele værd, som i skrivende stund har indsamlet næsten 500.000 kr. og på kampdage opfordrer de desuden alle fans til at lade sit halstørklæde hænge ud ad vinduet som en symbolsk gestus.

Nu er vi her på MigogAalborg klar med endnu en mulighed for at vise AaB din støtte – både økonomisk og visuelt.

Støt AaB sammen med MigogAalborg

Mange nordjyder har allerede sikret sig Spot Byen plakaterne til at pryde hjemmet med ikoniske steder som eksempelvis Vestre Fjordpark, Tyren eller Aalborg Tårnet.

Spot Byen er et kreativt samarbejde udsprunget mellem MigogAalborg og Fotograferne Vesterbro, og det ligger i vores fælles DNA at være stolte af at bo i Aalborg.

Vi er også stolte af AaB; derfor skal klubben selvfølgelig også have sin helt egen plakat, som du allerede kan sikre dig her.

Prisen for plakaten starter fra 299 kr., og så støtter du samtidig med 20 kr. pr. solgt plakat til AaB. Derudover støtter vi CoolUnite Fonden med 6 % af overskuddet af alle solgte plakater.

På motivet har vi fundet plads til den ikoniske AaB-tyr, som står foran stadion, den helt særlige fan-mosaik, som viser AaB-logoet på fineste vis og ikke mindst det ikoniske stadion i baggrunden, hvorfra mange AaB-fans har masser af gode minder fra.

Plakaterne kommer i str. 50 x 70 og 70 x 100 og kan sendes eller afhentes hos Fotograferne Vesterbro.

Hvis du vil lure lidt på plakaterne, inden du køber, har du både mulighed for at se dem hos Fotograferne Vesterbro eller som noget helt nyt hos vores venner hos BoShop, som sælger både plakater og rammer i deres nye flotte butik på Østerågade 27.

Få farverige Aalborg ind i hjemmet

Udover de klassiske Spot Byen plakater i sort-hvid, har vi for nyligt sendt vores fotograf Kjetil Løjte ud i nattemørket i Aalborg, hvor han har skudt nogle helt fantastiske billeder af byen.

Vi kalder serien Dark Night, og i serien kan du bl.a få Musikkens Hus, Utzon Center, Kunsten med Aalborgtårnet i baggrunden, Budolfi Kirke med det ikoniske spir og Kulturbroen.

De plakater kan du sikre dig lige her.

Spot Byen tilbyder også løsninger til virksomheder, som ønsker at vise byen frem på bedste vis. Vi kan både tilbyde collager og akustikplader, som kan laves lige efter dit ønske. Send en mail til Jes for at høre nærmere.

Jubel i Fårup Sommerland: Åbner allerede i næste uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Fårupsommerland
Fårupsommerland

Fårup Sommerland skulle oprindeligt have åbnet for gæster d. 2. maj, men blev i første omgang udskudt pga. corona-virus – til d. 21. maj. Denne dato blev som bekendt udskudt igen.

13. maj skrev vi så, at åbningsdatoen endelig var officiel: 11. juni ville Fårup Sommerland åbne.

Men nu er der igen, igen nyt fra sommerlandet længst mod nord.

“Vi åbner allerede fredag d. 5. juni,” skriver Fårup Sommerland på Facebook.

Kl 14 i dag blev det meldt ud på et pressemøde fra Statsministeriet, at grænsen til Norge og Tyskland åbner fra 15 .juni. Det har også fået Fårup Sommerland til at juble.

Til EB siger Rasmus Morten, marketingchef i Faarup Sommerland:
“40 procent af vores gæster er på en normal sæson nordmænd, så denne nyhed har meget stor betydning for os og hele området.”
Alle sæsonkortholdere kan komme til en eksklusiv VIP snig-åbning dagen inden den officielle åbning.

“I inviteres herud torsdag d. 4 juni, hvor vi ekstraordinært slår dørene op fra 15:00-20:00 – kun for jer! Så kan I prøve den STORE nyhed SAVEN (og alt andet) før vi officielt åbner op d. 5 juni,” skriver de på Facebook.