Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

WeShareAalborg: Ny portal skal samle Aalborg midt i Corona-krisen

Af Michael Qureshi
Borgmester 
Thomas Kastrup-Larsen
Foto: © Lars Horn / Baghuset.
Dato: 19.06.18
Borgmester Thomas Kastrup-Larsen Foto: © Lars Horn / Baghuset. Dato: 19.06.18

Der er håb forude.

Det var det budskab, Statsminister Mette Frederiksen sendte til hele Danmarks befolkning mandag eftermiddag på sit pressemøde, hvor hun åbnede op for at genåbne Danmark forsigtigt efter påske. Læs mere om det her.

Men hovedparten af erhvervslivet er stadig midt i en uoverskuelig og historisk krise.

Virksomheder bløder, og især brancher i Oplevelsesøkonomien som restauranter, hoteller, kultur m.fl har det rigtig hårdt i disse dage.

En fælles portal støtter et samlet Aalborg

Nu forsøger Aalborg Kommune at komme erhvervslivet til undsætning. Det gør man med en ny kampagne, der hedder WeShareAalborg.

Den får en fælles portal, der hedder weshareaalborg.dk.

Her kan virksomheder hente gode råd om, hvordan man eksempelvis sikrer likviditeten i en krise.

Restauranter der endnu ikke har Take Away får råd om, hvor de kan søge hen for at komme hurtigt i gang.

Men portalen kan også bruges for den almindelige aalborgenser, som ønsker at støtte lokalt.

Her kan man få et godt overblik over, hvilke butikker, restauranter og andre i Aalborgs bybillede som har brug for støtte.

Måske med et gavekort til en butik eller oplevelse, eller hvis man booker bord i maj eller juni måned på en af byens restauranter.

Det hele må ikke gå i stå

Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen forklarer i en video på portalen, hvorfor det er nødvendigt, at vi alle står sammen om det lokale erhvervsliv.

“Corona-krisen har også haft store konsekvenser for vores erhvervsliv.

Vi har set mange virksomheder, som har oplevet dramatiske fald i deres omsætning og været nødt til at fyre mange mennesker.

Der er sat flere statslige hjælpepakker i gang, men hjælpepakkerne kan ikke redde det hele. Det er vigtigt, at mens vi har Corona-krisen, at vi har gang i erhvervslivet. Det vigtigste er, at vi ikke sætter det hele i stå,” forklarer Thomas Kastrup-Larsen.

Sådan kan du bruge WeShareAalborg

  • Borger i Aalborg

Se hvordan du kan støtte lokalt. Hjælp vores fantastiske butikker, restauranter, frisører og mange andre i erhvervslivet. Støt vores iværksættere og mange lokaler virksomheder der har det hårdt. Få overblikket lige her

  • Erhverv i Aalborg

Find en masse gode råd og kontakter for dig, der driver virksomhed. Du kan samtidig få din virksomhed ind på portalen, så den almindelige aalborgenserne får øje på netop dit firma. Læs mere her

Glæde hos VisitAalborg

Hos VisitAalborg er man glade for det stærke samarbejde i Aalborg.

“Aalborg Kommunes erhvervs- og kulturliv samt detail- og restaurationsbranche er unikke og vigtige for vores destination.

Lige nu handler det om at sælge Aalborg til aalborgenserne, hvis vi i fremtiden vil have en attraktiv destination, som både danske og udenlandske turister vil besøge.

Vi skal gøre, hvad vi kan for at holde gang i hjulene, så vi kan fastholde det gode indtryk, som omverden har af Aalborg som by og kommune,” siger Anja Mathiasen, konstitueret direktør for VisitAalborg.

Butikker kan levere varer hjem til kunderne

Derudover er der fokus på at få borgere til at handle lokalt, selvom gågaderne ikke er fyldt med liv, og der er lys i færre butiksruder end normalt.

Mange butikker har iværksat 1:1 indkøbsmuligheder, og andre leverer varer hjem til kunden privat.

 

“Vi har brug for fokus på og forståelse for butikkernes situation, hvis vi skal gennem denne tid som en stærk handelsby.

Detailhandlen bløder, og aalborgenserne skal huske deres butikker og virksomheder generelt, selvom vores indkøbsmønstre er forandrede disse dage,” siger direktør i Aalborg City, Flemming Thingbak.