Weekend og ferie nu: Her er de bedste tips til din vinterferie i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Visit Aalborg
Foto: Visit Aalborg

Inden længe nærmer weekenden sig, og det betyder også skolernes vinterferie starter. Som altid så er der en masse at foretage sig i Aalborg, uanset om det er weekend, ferie eller en hverdag.

Det skal være sjovt, at have vinterferie, og er det ikke lidt sjovere at komme ud af huset, og opleve noget af det som Aalborg har at byde på?

Her giver vi vores bedste bud på, hvad du kan lave med din familie, venner eller veninder.

Mere info til arrangementerne findes ved at klikke på den sorte tekst.

For børnene

11/2-26/2: Dyr om vinteren i Aalborg Zoo kl. 11.00-15.30
Til “Dyr om vinteren” i Aalborg Zoo får du mulighed for, at komme helt tæt på dyrene. Her får du også mulighed for, at lave din helt egen fuglekasse.

13/2-26/2: Vinterferie i shoppen og aktiviteter som: dyrehjørnet, kreahjørnet m.fl.
Shoppen tilbyder en masse aktiviteter i vinterferien. Her kan du opleve at skulle bruge dine sanser til, at gætte dig frem til det rigtige dyr i dyrehjørnet, eller sætte dig i kunstnerhjørnet hvor du kan tegne og male, og en masse andet!

18/2-19/2: Disney On Ice i Gigantium
Glæd dig til at opleve magien fra Frost-universet med de to prinsesser Anna og Elsa, bjergeventyreren Kristoff og alles yndlings-snemand Olaf, når de finder ud af, at ægte kærlighed er den største magi af alle. Syng med på flere end 30 af de største Disney-hits bl.a. ”Lad Det Ske”, ” Du Er Min Bedste Ven”, og ”Hakuna Matata”.

18-25/2: Prøv Playstations virtual reality briller i Friis fra kl. 11.00-16.00
Prøv det sejeste virtual reality udstyr fra Sports-Gaming.dk hver dag i vinterferien! Kom med på en vild biljagt, en flyvetur, der kilder i maven, eller dyk med hajer på tæt hold med de nyeste virtual reality-briller fra Playstation.

23-25/2: Besøg en flygtningelejr med UNICEF i Friis fra kl. 11.00-17.00
Oplev fx med et par virtual reality briller, hvordan det er at gå rundt i en flygtningelejr i Jordan med en 12-årig pige, eller se hvordan School-in-a-box sikrer de mest udsatte børn undervisning.

Foto: PR AKKC


Fastelavnsarrangmenter

26/2: Fastelavn i Aalborg Zoo kl. 10.00-14.00
Alle seje kattekonger og smukke kattedronninger inviteres til at give tønden et ordentligt dask, når der holdes fastelavn i Zoo. Efter tøndeslagning uddeles der gratis slikposer til alle børn, og 10-14.00 er der ansigtsmaling.

26/2: Fastelavn i Shoppen kl. 10.00-16.00
I Shoppen kan du også få lov til at give tønden et ordentligt dask. Du får også mulighed for, at lave dit eget fastelavnsris og spise gratis fastelavnsboller. Kom udklædt i dit fastelavnskostume og få en slikpose af Shoppens klovnepiger ved hovedindgangen.

I teateret

22/2-25/2: Gummi T teaterstykke på Aalborg Teater kl. 13.00-14.30
Kom og oplev Aalborg Teaters helt nye teaterversion af Ole Lund Kirkegaards fortælling bygget på animationsfilmen Gummi T fra 2012. En forestilling fuld af fart, fysik og farver, når de fortæller historien om Ivan, der møder en heks, får et gratis mirakel og pludselig er den bedste til alt.

21/2: Drengen der ville være vægtløs på Aalborg Teater kl. 19.30
”Drengen der ville være vægtløs” er et morsomt, skævt, og underfundigt hverdagsdrama om kampen for at blive voksen og finde sig selv, når man kommer fra et lille samfund, hvor alle kender hinanden lidt for godt. Ena Spottag spiller den unge, drømmende René.

Aalborg Zoo
Aalborg Zoo har fået hele tre små isbjørne-unger. Billedet er ikke associeret med Aalborg Zoo

For de kreative

17/2-25/2: Vinterferie i Huset
Huset byder indenfor – og udenfor – på adressen i Hasserisgade hele vinterferien. Der diskes op med både musikalske, kreative og kunstneriske indslag, der starter allerede fredag d. 17. februar i ugen op til vinterferien med en koncert ved Ane Monsrud. Mandag-torsdag bliver der hele dagen mulighed for at deltage i kreative workshops og afpudse færdighederne inden for eksempelvis keramikdrejning.

15/2-26/2: Familieværksted – Vinterferie-udgaven på Kunsten kl. 11.00-15.00
Kunst-Lab er omdannet til et kunst-posthus, hvor du kan skabe mærkelige/sjove/flotte/fantasifulde breve eller kunstværker, der kan sendes med posten. Professionelle kunstnere hjælper dig i gang, og workshoppen er inspireret af kunstværker fra museets samling.

For dem med musikken

18/2: Djämes Braun koncert på Skråen kl. 20.00
Hvis du vil starte weekenden med manér, så er en koncert med Djämes Braun en god start. Djämes Braun udtaler: ”Vi glæder os vanvittigt meget til at komme rundt på denne tour. Det er altid en helt speciel oplevelse at kunne invitere vores eget publikum indenfor på mere intimt hold”.

Vores samarbejdspartner Visit Aalborg har mange flere ting af interesse, for der sker virkelig meget i vinterferien.

Se mere på Visitaalborg.dk for, at se flere bud på hvad du kan lave i vinterferien

De stod bag danske hits i 00’erne: Nu forenes de på Nibe Festival

Nibe Festival i Aalborg
Foto: Facebook Nibe Festival

Europas vildeste: Oplev hurtige biler og kæmpe monstertrucks i næste uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I juni kunne vi fortælle nyheden om, at et af Europas vildeste Stunt og Monster Truck Shows kom til Skalborg her i Aalborg.

Og nu har du igen muligheden for at opleve det hele i et stort og hæsblæsende show her i Aalborg.

I næste uge fra torsdag den 25. juli og frem til søndag den 28. juli, kan du opleve biler og motorcykler i høj fart, brændende dæk, elegant motorkunst, livsfarlige stunts og kæmpe store monstertrucks, når tyske Team Klaas nemlig til byen med deres berømte og berygtede “MonsterTruck Stuntshow”.

Denne gang foregår det ved Kvickly i Nørresundby, og showet byder på et hav af forskellige bil- og motorcykelstunts i absolut topklasse.

Biler og stuntmænd kastes gennem brændende flammer

Team Klaas’s stuntmænd kaster sig ud i den ene vanvittige disciplin efter den anden, og publikum kommer til at opleve alt fra bilbowling, hvor en stuntmand i bil hamrer med fuld fart ind i en kæmpe bunke bilskrog for at lave strike, til stuntmænd spændt fast til biler der bliver tonset gennem brændende flammer.

Og det er bare for at nævne et par få af de ting, der kommer til at foregå i løbet af det 90 minutter lange vanvidsshow.

Gigantiske monstertrucks fra USA

Showets allerstørste seværdighed er, når Team Klaas’ kører deres to gigantiske monstertrucks frem for at smadre alt på deres vej.

Team Klaas har været en tur forbi lokale skrothandlere for at skaffe så mange gamle skrotbiler som overhovedet muligt.

Alt sammen kun for at blive smadret og mast fuldstændig til ukendelighed af de larmende og osende monstertrucks.

De to gigantiske trucks er bygget af Team Klaas selv med materiale importeret fra USA.

Ny truck med over 1000 hestekræfter

Til årets tour har de bygget en helt ny truck, som er deres største og vildeste til dato.

Trucken som har fået navnet “Captain Barbossa” er 3 meter høj, 3 meter bred, har over 1000 hesterkræfter og vejer 4 ton. Så der er i den grad tale om et vaskeægte monster.

Monstertrucks er et amerikansk fænomen, og har siden 1970’erne været en voldsom populær publikumsattraktion i staterne.

Team Klaas har for alvor sat det på kortet i Europa og nu er turen altså igen kommet til Aalborg.

De forskellige shows vil blive speaket af rapper og MigogAalborg tv-vært Zjakalen.

Hvad: Monstertruck & Stuntshow
Hvor: Kvickly, Nørresundby
Hvornår Torsdag d. 25. juli kl. 19.00, Fredag d. 26 juli kl. 19.00, Lørdag d. 27. juli kl. 19.00, Søndag d. 28. juli kl. 18.00
Pris: Børn under 3 år: GRATIS, Børn (3-14 år): 150 kr., Voksne: 200 kr.

Billetter kan kun købes ved indgangen.

Følg dem på Facebook her for at se de mange “numre”, der vises i Aalborg

Sæsonens første hjemmekamp for AaB: Børn kommer ind for 10 kr

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: AaB Tifo Kaos
Foto: AaB Tifo Kaos

AaB fik langt fra den ønskede start på den nye sæson, da de i sidste weekend måtte se sig slået af oprykkerne fra Lyngby med 2-0 på udebane.

Derfor er det helt sikkert en flot sultne spillere, som vil forsøge at få 3 point i den første hjemmekamp i morgen, når SønderjyskE kommer på besøg kl. 14.00.

AaB plejer at have godt styr på modstanderne fra syd, og de har faktisk vundet de tre seneste 3F Superligakampe mod SønderjyskE med samlet 5-0. Omvendt fik SønderjyskE den perfekte start på sæsonen, da de slog Silkeborg 2-1 i deres første kamp i sæsonen.

Det er selvfølgelig altid rarest at tage på stadion i tørvejr, og DMI lover da også 0 mm regn, lidt overskyet og op til 18 grader.

Varm op til kampen med andre fans

Fra kl. 12.00 kan du varme op til kampen ved AaB-tyren foran Weber Tribunen sammen med andre AaB-fans.

Her vil der være kolde øl og sodavand, samt lækre grillpølser fra Weber Grillen, live musik og Faxe Kondi fancan.

Øl i fanzonen før kampen koster 35 kr., og desuden sælges der 0,5 liter kolde special øl foran Weber Tribunen for 50 kr.

Du kan også nyde den populære Rasmus Wurst pølse med bacon og cheddar direkte fra den store Weber Grill.

Ny familietribune fejres med billetter til 10 kr.

Portene til stadion åbner kl. 13.00, og en af de største nyheder i denne sæson er den nye Theodors Familiezone i Blok og Blok B på Weber Tribunen.

Børn i dette område vil på søndag kunne låne Theodors Venneflag til kampen. Theodor kommer også på besøg i Familiezonen inden kampen, og børn med sæsonkort eller sæsonkortabonnement til Weber Tribunen kan vinde præmier i Theodors Lykkehjul.

Der er alt mulig god grund til at tage de ferieramte børn med på stadion, for de kommer ind for kun 10 kr. i morgen. Tilbuddet gælder til både 3F Tribunen, Spar Nord Tribunen og Weber Tribunen.

Der er også tilbud på sodavand, som sælges til halv pris, så de således koster 15 kr.

Kort tid efter slutfløjtet til sæsonens første hjemmekamp vil spillerne gå rundt langs alle banderne på Aalborg Portland Park og skrive autografer til de fremmødte børn.

Der vil i den forbindelse blive udleveret autografkort til de børn, der er interesserede i at få spillernes signatur.

Ny hjemmebanetrøje med historiske referencer

Onsdag præsenterede AaB den nye hjemmebanetrøje for Hele Nordjylland Hold, og den specialdesignede trøje indeholder trøjen blandt andet detaljer og referencer til Aalborg, AaB’s historie og ikke mindst de mange trofaste fans, der uge efter uge støtter AaB på hjemme- og udebane i 3F Superligaen.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Ny hjemmebanedragt #AaB #HeleNordjyllandsHold @hummelsport #sharethegame #Hummel

Et opslag delt af AaB – officiel profil (@aabsportdk) den

Derudover er der comeback til de røde strømper. Den nye trøje kan naturligvis ses på AaB-spillerne i morgen, og du kan også købe dit eget eksemplar på stadion i morgen.

En del skader at kæmpe med

Cheftræner Jacob Friis har sammen med den øvrige trænerstab udtaget følgende 18 spillere til søndagskampen:

1 Jacob Rinne, 2 Patrick Kristensen, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 17 Kasper Kusk, 18 Rasmus Thellufsen, 20 Oliver Klitten, 21 Patrick Olsen, 22 Andreas Hansen, 24 Mathias Ross, 25 Frederik Børsting, 26 Robert Kakeeto, 29 Mikkel Kaufmann, 30 Wessam Abou Ali og 32 Kasper Pedersen.

AaB’s skadesliste tæller Jakob Ahlmann, Magnus Christensen, Oliver Abildgaard og Lukas Klitten.

Hvad: AaB’s første hjemmekamp
Hvor: Aalborg Portland Park
Hvornår: Kampstart kl. 14.00

Du kan læse mere om kampen her.

Gratis velvære: Kom til yoga under åben himmel

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Prana Yoga
Foto: Prana Yoga

Yoga bliver bare mere og mere populært – også her i Aalborg, hvor blandt andet YOGA HUSET har stor succes.

Og nu kan du snart opleve yoga i nogle helt unikke omgivelser her i Aalborg.

Prana-yoga afholder i samarbejde med Rickshaw Travels gratis yoga på græsset i Friluftsbadet ved Vestre Fjordpark.

Det sker lørdag den 10. august fra klokken 11.00-12.00 med mottoet “Intet slår yoga under åben himmel.”

60 minutters Hatha-flow

Det bliver yogalærer Britt Ziwes, som vil guide folk sikkert igennem 60 minutters såkaldt Hatha-Flow.

Britt er derudover yogalærer på Rickshaw Travles yogarejse til Zanzibar i november, og der vil derfor også være mulighed for at få mere at vide om rejsen denne lørdag.

De opfordrer til, at man tager egen måtte med.

Hvad: Gratis yoga under åben himmel
Hvor: Friluftsbadet, Vestre Fjordpark
Hvornår: Lørdag d. 10. august fra kl. 11.00-12.00

Læs meget mere her.