Weekend og ferie nu: Her er de bedste tips til din vinterferie i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Visit Aalborg
Foto: Visit Aalborg

Inden længe nærmer weekenden sig, og det betyder også skolernes vinterferie starter. Som altid så er der en masse at foretage sig i Aalborg, uanset om det er weekend, ferie eller en hverdag.

Det skal være sjovt, at have vinterferie, og er det ikke lidt sjovere at komme ud af huset, og opleve noget af det som Aalborg har at byde på?

Her giver vi vores bedste bud på, hvad du kan lave med din familie, venner eller veninder.

Mere info til arrangementerne findes ved at klikke på den sorte tekst.

For børnene

11/2-26/2: Dyr om vinteren i Aalborg Zoo kl. 11.00-15.30
Til “Dyr om vinteren” i Aalborg Zoo får du mulighed for, at komme helt tæt på dyrene. Her får du også mulighed for, at lave din helt egen fuglekasse.

13/2-26/2: Vinterferie i shoppen og aktiviteter som: dyrehjørnet, kreahjørnet m.fl.
Shoppen tilbyder en masse aktiviteter i vinterferien. Her kan du opleve at skulle bruge dine sanser til, at gætte dig frem til det rigtige dyr i dyrehjørnet, eller sætte dig i kunstnerhjørnet hvor du kan tegne og male, og en masse andet!

18/2-19/2: Disney On Ice i Gigantium
Glæd dig til at opleve magien fra Frost-universet med de to prinsesser Anna og Elsa, bjergeventyreren Kristoff og alles yndlings-snemand Olaf, når de finder ud af, at ægte kærlighed er den største magi af alle. Syng med på flere end 30 af de største Disney-hits bl.a. ”Lad Det Ske”, ” Du Er Min Bedste Ven”, og ”Hakuna Matata”.

18-25/2: Prøv Playstations virtual reality briller i Friis fra kl. 11.00-16.00
Prøv det sejeste virtual reality udstyr fra Sports-Gaming.dk hver dag i vinterferien! Kom med på en vild biljagt, en flyvetur, der kilder i maven, eller dyk med hajer på tæt hold med de nyeste virtual reality-briller fra Playstation.

23-25/2: Besøg en flygtningelejr med UNICEF i Friis fra kl. 11.00-17.00
Oplev fx med et par virtual reality briller, hvordan det er at gå rundt i en flygtningelejr i Jordan med en 12-årig pige, eller se hvordan School-in-a-box sikrer de mest udsatte børn undervisning.

Foto: PR AKKC


Fastelavnsarrangmenter

26/2: Fastelavn i Aalborg Zoo kl. 10.00-14.00
Alle seje kattekonger og smukke kattedronninger inviteres til at give tønden et ordentligt dask, når der holdes fastelavn i Zoo. Efter tøndeslagning uddeles der gratis slikposer til alle børn, og 10-14.00 er der ansigtsmaling.

26/2: Fastelavn i Shoppen kl. 10.00-16.00
I Shoppen kan du også få lov til at give tønden et ordentligt dask. Du får også mulighed for, at lave dit eget fastelavnsris og spise gratis fastelavnsboller. Kom udklædt i dit fastelavnskostume og få en slikpose af Shoppens klovnepiger ved hovedindgangen.

I teateret

22/2-25/2: Gummi T teaterstykke på Aalborg Teater kl. 13.00-14.30
Kom og oplev Aalborg Teaters helt nye teaterversion af Ole Lund Kirkegaards fortælling bygget på animationsfilmen Gummi T fra 2012. En forestilling fuld af fart, fysik og farver, når de fortæller historien om Ivan, der møder en heks, får et gratis mirakel og pludselig er den bedste til alt.

21/2: Drengen der ville være vægtløs på Aalborg Teater kl. 19.30
”Drengen der ville være vægtløs” er et morsomt, skævt, og underfundigt hverdagsdrama om kampen for at blive voksen og finde sig selv, når man kommer fra et lille samfund, hvor alle kender hinanden lidt for godt. Ena Spottag spiller den unge, drømmende René.

Aalborg Zoo
Aalborg Zoo har fået hele tre små isbjørne-unger. Billedet er ikke associeret med Aalborg Zoo

For de kreative

17/2-25/2: Vinterferie i Huset
Huset byder indenfor – og udenfor – på adressen i Hasserisgade hele vinterferien. Der diskes op med både musikalske, kreative og kunstneriske indslag, der starter allerede fredag d. 17. februar i ugen op til vinterferien med en koncert ved Ane Monsrud. Mandag-torsdag bliver der hele dagen mulighed for at deltage i kreative workshops og afpudse færdighederne inden for eksempelvis keramikdrejning.

15/2-26/2: Familieværksted – Vinterferie-udgaven på Kunsten kl. 11.00-15.00
Kunst-Lab er omdannet til et kunst-posthus, hvor du kan skabe mærkelige/sjove/flotte/fantasifulde breve eller kunstværker, der kan sendes med posten. Professionelle kunstnere hjælper dig i gang, og workshoppen er inspireret af kunstværker fra museets samling.

For dem med musikken

18/2: Djämes Braun koncert på Skråen kl. 20.00
Hvis du vil starte weekenden med manér, så er en koncert med Djämes Braun en god start. Djämes Braun udtaler: ”Vi glæder os vanvittigt meget til at komme rundt på denne tour. Det er altid en helt speciel oplevelse at kunne invitere vores eget publikum indenfor på mere intimt hold”.

Vores samarbejdspartner Visit Aalborg har mange flere ting af interesse, for der sker virkelig meget i vinterferien.

Se mere på Visitaalborg.dk for, at se flere bud på hvad du kan lave i vinterferien

De stod bag danske hits i 00’erne: Nu forenes de på Nibe Festival

Nibe Festival i Aalborg
Foto: Facebook Nibe Festival

Snart går det løs: Zulu Sommerbio starter sæsonen i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: TV 2 Presse
Foto: TV 2 Presse

Det er efterhånden blevet en af de faste traditioner, som man glæder sig til i de danske storbyer.

Hvert år tager tv-kanalen TV2 Zulu på sommer-turné, hvor de viser gode film under åben himmel. I år er ingen undtagelse, og faktisk er det sådan, at Zulu Sommerbio åbner sæsonen lige her i Aalborg.

Det sker tirsdag den 31. juli i Skovdalen. Her vises den sjove og spændende film Logan Lucky. Det er skaberne af blandt andet Oceans Eleven og Magic Mike, der står bag filmen, som handler om nogle venner, der har udtænkt den perfekte plan til et kup.

Stjernespækket forestilling

Filmen er totalt stjernespækket med navne som Channing Tatum, Adam Driver, Katie Holmes, Hilary Swank og ikke mindst selveste 007 Aka Daniel Craig.

Tirsdag den 31. juli klokken 21.30 vises Logan Lucky i Skovdalen, og det er ganske gratis. Her kan man tage en masse tæpper med og hygge sig med slik, popcorn og hvad man ellers har med på en bio-tur under åben himmel.

Scorer høj score på en af verdens største filmsider

På filmsiden Rotten Tomatoes, der er en af verdens største på film, scorer Logan Lucky 93%, hvilket er en ret høj score fra både brugere og anmeldere. Det kan du se her

Umiddelbart tegner prognoserne også på, at højtrykket fortsætter med at ligge over Danmark, så vejret bliver med høj sandsynlighed rigtig lækkert.

Du kan se traileren til Logan Lucky lige herunder

Aalborg er som nævnt første destination på Zulu Sommerbios sommerturné. Lidt ærgerligt er det dog, at alle øvrige byer får to dage med to film. Der er ingen forklaring på, hvorfor det er tilfældet, at Aalborg kun får den ene film.

Her er programmet for hele Zulu Sommerbio;

Horsens
2-3 august
The Big Sick
Dan Dream

Sønderborg
4-5 august
Lady Bird
Logan Lucky

Herning
7-8 august
IT
Logan Lucky

Silkeborg
9-10 august
Dan Dream
Ready Player One

Aarhus
12-13 august
Vinterbrødre
IT

København
16-17 august
Lady Bird
Black Panther

Du kan følge Facebook-begivenheden for Zulu Sommerbio i Aalborg her

Danmark Rundt starter i Aalborg: Mange veje afspærres på dagen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Danmarks største cykelløb PostNord Danmark Rundt køres fra 1. august til 5. august, og her i Aalborg har vi æren af at lægge asfalt til 1. etape, som både starter og slutter lige her i Nordjyllands hovedstad.

Det kommer naturligvis også til at påvirke trafikken, så den 1. august skal du være særligt opmærksom, hvis du har tænkt dig at benytte bilen i Aalborg.

Aalborg Kommune har på deres Facebook meldt følgende ud:

Fra kl 9.15 – 12.00 vil disse veje blive spærret

Østerågade/Boulevarden fra Nytorv til Danmarksgade

Fra 16.00-18.00 vil disse veje blive spærret

Kong Chr. Alle / Dannebrogsgade mellem Hasserisvej & Kastetvej

Kastetvej mellem Dannebrogsgade & Vestre Fjordvej

Skydebanevej mellem Vestre Fjordvej & Mølholmsvej

Mølholmsvej mellem Skydebanevej & Svalegårdsvej

Svalegårdsvej mellem Mølholmsvej & Hasserisvej

Hasserisvej mellem Svalegårdsvej & Naurvej

Naurvej mellem Hasserisvej & Søndre Skovvej

Søndre Skovvej mellem Naurvej & Skovbakkevej

Skovbakkevej mellem Søndre Skovvej & Hasserisvej

Hasserisvej mellem Skovbakkevej & Kong Chr. Alle

Derudover oplyser Aalborg Kommune, at Skydebanevej vil blive spærret fra Garnisonsmuseum til Marina fra kl. 07-21, dog vil der blive åbnet til kunder til Egholm Færgen.

Der vil i tidsrummet være spærret for al krydsende trafik. Men der vil være åbent for gående.

Fed sportsdag i vente

Det hele starter på Gl. Torv i centrum af byen, hvor 120 professionelle cykelryttere er klar til første etape, som strækker sig over 216,6 km. Du kan læse mere om 1. etape her.

Inden opløbet foran Aalborg Racing Arena (Væddeløbsbanen) skal rytterne omkring blandet andet Vrå, Løkken, Pandrup, Brovst, Løgstør, Vindblæs, Veggerby, Nibe, Øster Hornum, Guldbæk og Svenstrup.

Du kan få et detaljeret overblik over hvilke tidspunkter PostDanmark Rundt kommer forbi dit område her.

Løbsdirektør Jesper Worre beskriver ruten på Postdanmarkrundt.dk således:

“Fra starten på Gammeltorv i Aalborg kører vi til Brønderslev, Vrå og ud til kysten og det klassiske sommerferieland, gennem Løkken og videre ned gennem Pandrup. Herefter skal rytterne passere Brovst, inden etapen tager rytterne over Aggersundbroen og ind gennem Løgstør.”

“I Vendsyssel er terrænet rimelig fladt, men fra Løgstør skifter etapen karakter. Herfra skal rytterne køre i et mere kuperet terræn, med mindre og mindre veje frem mod Nibe, hvor dagens største udfordringer og højdemeter er koncentreret på etapekortet. Inden den store finale skal rytterne køre ad små veje ind til Skalborg i udkanten af Aalborg.

“Etapen skal afgøres på en afsluttende rundstrækning med opløb på Skydebanevej ved Aalborg Væddeløbsbane. Her var der senest opløb i 2007 med italienske Francesco Chicchi som vinder. Selve rundstrækningen er ny, og er 7,4 kilometer lang. Den skal gennemkøres tre gange, og rummer en god stigning i Hasseris op ad Skovbakkevej.”

Hele arrangementet starter med underholdning og præsentation af rytterne ved Budolfi Kirke på Gammeltorv fra kl. 09.45. Forventet opløb foran Aalborg Væddeløbsbane kl. 17.20. Etapen vil også kunne følges live på dr.dk/tv og DR1.

PostNord Danmark Rundt køres i 2018 for 28. gang. Fem gange tidligere har Aalborg været startby i løbet. Seks gange tidligere har Aalborg været målby.

Den fulde rute er som følger:

1. august : 1. etape: Aalborg-Aalborg 216,6 km
2. august : 2. etape: Viborg – Vejle 180,5 km
3. august : 3. etape: Næstved – Vordingborg 174,5 km
4. august : 4. etape: Nykøbing Falster enkeltstart 19,1 km
5. august : 5. etape: Faxe – Frederiksberg 194,2 km

Himlen for G&T elskere: Kom til ginfestival i Salling

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du gin, så bør du gøre dig selv den tjeneste at tage til ginfestival om tre ugers tid.

Stormagasinet Salling i Aalborg afholder en Ginfestival onsdag den 15. august mellem 13-18.

Her serveres der smagsprøver fra mere end 30 forskellige gin fra nogle af de dygtigste ginleverandører både nationalt og internationalt.

Flere af producenterne er selv tilstede i løbet af dagen, hvor de deler ud af deres viden og giver gode tips. Du kan helt sikkert få opskriften på den perfekte G&T!

“Der er 100 pladser til festivallen. For at få adgang skal du købe et klassisk gin & tonic-glas til 75 kroner. Herefter kan du smage på et bredt udvalg af gin fra både Danmark og udlandet samt høre historien bag hver eneste gin,” fortæller Salling Super.

Foto: Salling Super

Speciel dag med fokus på gin

Der plejer også at være rabat på gin blandt det store udvalg i Salling Super. Salling har gennem det seneste år haft stor succes med at afholde det de selv omtaler som festivaler lige fra chokolade, lakrids, vin, gin, rom og meget andet.

Salling Super har et af de bredeste sortimenter i byen, og har også fremstillet deres egen gin i samarbejde med Njord. Stormagasinet har samtidig et bredt udvalg af rom, whiskey og specialøl.

Du kan læse mere om eventet her