Weekend og ferie nu: Her er de bedste tips til din vinterferie i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Visit Aalborg
Foto: Visit Aalborg

Inden længe nærmer weekenden sig, og det betyder også skolernes vinterferie starter. Som altid så er der en masse at foretage sig i Aalborg, uanset om det er weekend, ferie eller en hverdag.

Det skal være sjovt, at have vinterferie, og er det ikke lidt sjovere at komme ud af huset, og opleve noget af det som Aalborg har at byde på?

Her giver vi vores bedste bud på, hvad du kan lave med din familie, venner eller veninder.

Mere info til arrangementerne findes ved at klikke på den sorte tekst.

For børnene

11/2-26/2: Dyr om vinteren i Aalborg Zoo kl. 11.00-15.30
Til “Dyr om vinteren” i Aalborg Zoo får du mulighed for, at komme helt tæt på dyrene. Her får du også mulighed for, at lave din helt egen fuglekasse.

13/2-26/2: Vinterferie i shoppen og aktiviteter som: dyrehjørnet, kreahjørnet m.fl.
Shoppen tilbyder en masse aktiviteter i vinterferien. Her kan du opleve at skulle bruge dine sanser til, at gætte dig frem til det rigtige dyr i dyrehjørnet, eller sætte dig i kunstnerhjørnet hvor du kan tegne og male, og en masse andet!

18/2-19/2: Disney On Ice i Gigantium
Glæd dig til at opleve magien fra Frost-universet med de to prinsesser Anna og Elsa, bjergeventyreren Kristoff og alles yndlings-snemand Olaf, når de finder ud af, at ægte kærlighed er den største magi af alle. Syng med på flere end 30 af de største Disney-hits bl.a. ”Lad Det Ske”, ” Du Er Min Bedste Ven”, og ”Hakuna Matata”.

18-25/2: Prøv Playstations virtual reality briller i Friis fra kl. 11.00-16.00
Prøv det sejeste virtual reality udstyr fra Sports-Gaming.dk hver dag i vinterferien! Kom med på en vild biljagt, en flyvetur, der kilder i maven, eller dyk med hajer på tæt hold med de nyeste virtual reality-briller fra Playstation.

23-25/2: Besøg en flygtningelejr med UNICEF i Friis fra kl. 11.00-17.00
Oplev fx med et par virtual reality briller, hvordan det er at gå rundt i en flygtningelejr i Jordan med en 12-årig pige, eller se hvordan School-in-a-box sikrer de mest udsatte børn undervisning.

Foto: PR AKKC


Fastelavnsarrangmenter

26/2: Fastelavn i Aalborg Zoo kl. 10.00-14.00
Alle seje kattekonger og smukke kattedronninger inviteres til at give tønden et ordentligt dask, når der holdes fastelavn i Zoo. Efter tøndeslagning uddeles der gratis slikposer til alle børn, og 10-14.00 er der ansigtsmaling.

26/2: Fastelavn i Shoppen kl. 10.00-16.00
I Shoppen kan du også få lov til at give tønden et ordentligt dask. Du får også mulighed for, at lave dit eget fastelavnsris og spise gratis fastelavnsboller. Kom udklædt i dit fastelavnskostume og få en slikpose af Shoppens klovnepiger ved hovedindgangen.

I teateret

22/2-25/2: Gummi T teaterstykke på Aalborg Teater kl. 13.00-14.30
Kom og oplev Aalborg Teaters helt nye teaterversion af Ole Lund Kirkegaards fortælling bygget på animationsfilmen Gummi T fra 2012. En forestilling fuld af fart, fysik og farver, når de fortæller historien om Ivan, der møder en heks, får et gratis mirakel og pludselig er den bedste til alt.

21/2: Drengen der ville være vægtløs på Aalborg Teater kl. 19.30
”Drengen der ville være vægtløs” er et morsomt, skævt, og underfundigt hverdagsdrama om kampen for at blive voksen og finde sig selv, når man kommer fra et lille samfund, hvor alle kender hinanden lidt for godt. Ena Spottag spiller den unge, drømmende René.

Aalborg Zoo
Aalborg Zoo har fået hele tre små isbjørne-unger. Billedet er ikke associeret med Aalborg Zoo

For de kreative

17/2-25/2: Vinterferie i Huset
Huset byder indenfor – og udenfor – på adressen i Hasserisgade hele vinterferien. Der diskes op med både musikalske, kreative og kunstneriske indslag, der starter allerede fredag d. 17. februar i ugen op til vinterferien med en koncert ved Ane Monsrud. Mandag-torsdag bliver der hele dagen mulighed for at deltage i kreative workshops og afpudse færdighederne inden for eksempelvis keramikdrejning.

15/2-26/2: Familieværksted – Vinterferie-udgaven på Kunsten kl. 11.00-15.00
Kunst-Lab er omdannet til et kunst-posthus, hvor du kan skabe mærkelige/sjove/flotte/fantasifulde breve eller kunstværker, der kan sendes med posten. Professionelle kunstnere hjælper dig i gang, og workshoppen er inspireret af kunstværker fra museets samling.

For dem med musikken

18/2: Djämes Braun koncert på Skråen kl. 20.00
Hvis du vil starte weekenden med manér, så er en koncert med Djämes Braun en god start. Djämes Braun udtaler: ”Vi glæder os vanvittigt meget til at komme rundt på denne tour. Det er altid en helt speciel oplevelse at kunne invitere vores eget publikum indenfor på mere intimt hold”.

Vores samarbejdspartner Visit Aalborg har mange flere ting af interesse, for der sker virkelig meget i vinterferien.

Se mere på Visitaalborg.dk for, at se flere bud på hvad du kan lave i vinterferien

De stod bag danske hits i 00’erne: Nu forenes de på Nibe Festival

Nibe Festival i Aalborg
Foto: Facebook Nibe Festival

DMI melder ud: Sådan bliver vejret til Aalborg Karneval

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rafael Zajac
Foto: Rafael Zajac

Med mindre end 48 timer til Aalborg Karneval, er de fleste deltagere nok ved at have udklædningen på plads.

Men det helt store spørgsmål er jo selvfølgelig: “Er der vejr til den perfekte Baywatch-uniform?”

Selvom de fleste nok skal få en kæmpe fest, uanset vejr og vind, er det nu meget rart, at man slipper for, at karnevals-makeuppen bliver ødelagt, og endnu værre: øllen bliver fortyndet af heftig regn.

Men vi kan allesammen ånde lettede op. Vi har snakket med Thyge Rasmussen fra DMI, og dommen er klar:

“Der bliver med garanti ingen regnvejr lørdag i Aalborg,” lover Thyge.

Solen kigger også frem

Under paraden kan vi se frem til en blanding af skyer og sol.

“Der bliver ikke specielt varmt, men temperaturen stiger støt i løbet af dagen, og den kan komme op på cirka 15 grader,” fortæller Thyge.

Vinden bliver  en frisk vind fra vest, så der er ikke umiddelbar fare for, at der flyver øldåser og andet skrald rundt i gaderne.

Thyge fortæller derudover, at der kan komme enkelt bygger natten til søndag, hvor de fleste karnevals-gæster nok også er ved at være godt trætte. Lidt regn plejer også at være velkomment efter karnevallet, så både øl, cider og tis kan blive skyllet væk.

Søndagen bliver mere blæsende og temperaturer på omkring 12-13 grader, så det ligner umiddelbart en perfekt tømmermandsdag i Aalborg.

Aalborg Karneval har paradestart i Nørresundby kl. 10.00, fra Skat kl. 10.30 og fra Haraldslund kl. 11.00.

Du kan finde mere info om Aalborg Karneval her.

Alle er inviteret: Comwell Hvide Hus inviterer til 50 meter lang kagemand i dag

Skrevet af: Redaktionen

Comwell Hvide Hus fylder 50 år i denne måned, og i dag markerer de det runde jubilæum med et helt særligt event hvor hele byen er inviteret.

Det ikoniske hotel holder i eftermiddag en større reception ude på deres parkeringsplads, hvor de byder på en 50 meter lang kagemand, kaffe og saft.

“Vi håber, at Aalborg vil hjælpe med at fejre vores 50 års fødselsdag. Vi har en 50 meter lang kagemand klar på torsdag d. 23 maj mellem klokken 14.00-15.30.

Vi håber så mange som muligt vil komme og hjælpe med at fejre os,” siger hotellets direktør Mette Bonderup.

Man skal bare møde op

Hotellet er altså vært ved gratis kage, kaffe og saftevand for alle der ønsker at ønske tillykke til hele holdet bag et af Aalborgs allerbedste hoteller.

Man skal sådan set bare møde op på parkeringspladsen foran hotellet og tage for sig af lækkerierne.

Hvad: 50 meter lang kagemand
Hvor: Comwell Hvide Hus, Vesterbro
Hvornår: Torsdag d. 23. maj kl. 14-15.30
Følg deres jubilæums-portal her og bliv opdateret på alt hvad der sker i årets løb

Læs om hele hotellets forvandling siden Comwell-koncernen overtog

Uhyggelig udstilling indtager Kunsten: Oplev gigantiske edderkopper i tusmørke

Skrevet af: Michael Qureshi

Forestil dig du står i mørke omgivelser og kan se en gigantisk skikkelse rejse sig foran dig.

Du ser den har mange tynde ben og en kæmpe krop. Kan du alene ved tanken mærke, hvordan det løber koldt ned af ryggen på dig?

Sådan bliver det i hvert fald for dem, der hader edderkopper.

For det er et par gigantiske af slagsen, der flytter ind på Kunsten i Aalborg til efteråret. Heldigvis er de ikke levende men skabt som kunstværk til en udstilling.

Til efteråret præsenterer Kunsten i Aalborg udstillingen Twilight Zone med ikoniske værker fra Louisiana, blandt andet Louise Bourgeois gigantiske edderkoppe-par.

Tv-serie har inspireret udstilling

Mange husker måske eller har hørt om den legendariske tv-serie “The Twilight Zone” fra 1959, som er epokegørende science fiction, gys og skæbnefortællinger.

Nu har serien også inspireret til den kommende udstilling på Kunsten med udvalgte værker fra Louisiana.

Udstillingen er anden – og mest ambitiøse del – af et tre-årigt samarbejde mellem de to kunstmuseer. Et samarbejde, der generøst er muliggjort af støtte fra Augustinus Fonden.

Udstillingen iscenesættes i museets underetage, hvor Ny Sals omsluttende mørke står i skærende kontrast til Alvar Aaltos ikoniske lysfyldte udstillingssale i museets øvre niveau.

Hudløs i skumringstiden

I udstillingen, der bærer titlen Twilight Zone, tager et bredt værkudvalg livtag med to overordnede tematikker; naturen, der ikke er naturlig og mennesket, der ikke er menneskeligt.

Gæsterne inviteres til at gå en tur i sindets og naturens mørkeste afkroge, iscenesat som en forførende collage af kunstværker, der afløser hinanden i mørket.

Twilight Zone kan man således opleve værker der er så virkningsfulde, at de er på grænsen til det ubehagelige: Cindy Shermans iscenesatte fotografi af et kvindelig, Louise Bourgeois’ gigantiske edderkoppepar, Dennis Oppenheims ikoniske værk Attempt  to Raise Hell samt Nancy og Edward Kienholz’ installation The Middle Islands, hvor menneskedyr er fanget i hvad, der kan give associationer til torturagtige scener.

Spiller på efterårets skumringstid

Andre dele af udstillingen er knap så figurative og eksplicitte, men alle værker bevæger sig i tusmørke-temaet, hvor lys, mørke, mystik, forundring, melankoli og fremmedgørelse hersker inden i mennesker og i naturen.

For eksempel i Thomas Demands drømmeagtige Lichtung, et eksempel på Demands kunstneriske produktion, hvor store naturscener omhyggeligt opbygges som skulpturer af pap, plast, flamingo, tape og andet – for dernæst at blive fotograferet således, at næsten alle spor af fiktion forsvinder.

“Når efterårets skumringstider og eftertænksomhed igen tager over, så lukker vi tusmørket ind på Kunsten og lader store, internationale stjerner lyse vores kunsthimmel op.

Vi kommer til at vise nogle helt exceptionelle og ikoniske værker –  takket være vores samarbejde med Louisiana,” siger Stinna Toft, kunstfaglig chef på Kunsten.

Hun fortsætter;

“I kunsthistorien har skumringstidens særlige blanding af lys og mørke siden romantikken dannet baggrund for kunstværker, hvor fantasi og virkelighed blandes sammen og skaber de mest tankevækkende scenarier.”

I stedet for at vise idyl, dyrkes der her en livsopfattelse, hvor individets splittelse, fremmedgørelse og et irrationelt mørke kan forføre udstillingsgæsten.

Værkerne i udstillingen er nøje udvalgt fra Louisianas ypperlige samling af moderne kunst og samtidskunst. Den er sat i scene som en anelsesfuld rejse ind i mørket via lyset af udstillingsarkitekt Anne Schnettler.

Twilight Zone løber fra 7. sep. 2019 til 12. jan. 2020

Louisiana + Kunsten 

Udstillingen er anden del af et treårigt samarbejde mellem Kunsten og Louisiana Museum of Modern Art, hvor Louisianas verdenskendte samling når ud til en større del af Danmark.

I en periode på tre år vises en række udstillinger skabt på baggrund af Louisianas samling i de unikke rammer på Kunsten, som er tegnet af den finske arkitekt Alvar Aalto.