Endelig: Nu er det slut med vejarbejde i Vingårdsgade

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto Vingårdsgade
Arkivfoto Vingårdsgade

Siden august har der været fuld gang i vejarbejdet i Vingårdsgade i centrum af Aalborg, hvor man blandt andet har etableret nye fortove, ny beplantning, nyt asfaltslidlag og ikke mindst et nyt stoppested for bybusserne.

Vejarbejdet har også skabt stort trafikalt kaos, og derfor er der nok mange nordjyder, der er glade over nyheden om, at vejarbejdet i Vingårdsgade snart er slut.

På torsdag, den 3. december, vil bybusserne atter køre i Vingårdsgade, hvor følgende ruter nu vil køre igen: 1,12,13,15,16,17, 21N, 23N, 24N, 27N, 50N, S1 og S2.

“De nye stoppesteder i Vingårdsgade kan benyttes i kørselsretning mod John F. Kennedys Plads. I den modsatte retning skal du bruge det eksisterende stoppested på Boulevarden ved Borgmesterens Forvaltning,” skriver Aalborg Kommune på Facebook.

Stadig stop for gennemkørsel

En anden stor ændring i forbindelse med vejarbejdet har været, at der nu er stoppet for gennemkørsel fra Vesterbro mod Boulevarden via Vingårdsgade.

Det fortsætter naturligvis, og her skal man i stedet køre via Jernbanegade og Danmarksgade.

“Busser, varekørsel, taxi og bestemte beboere er dog undtaget. Cyklister og gående kan også frit færdes i begge retninger,” skriver Aalborg Kommune.