Vestbyen største ejendomsmægler: Estate Algren har de rette værktøjer til at sælge boligen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

På hjørnet af Kastetvej og Dannebrogsgade i Vestbyen ligger Vestbyens største ejendomsmægler, Estate Algren.

Andelsboliger er ikke dem, der er flest af i Aalborg Kommune, men Estate Algren er højdespringerne, når det kommer til andelsboliger.

Kigger man på boligsidens statistik, så er forretningen den mæglerbutik, der har solgt flest andelsboliger i postnummeret 9000 med blot en gennemsnitlig salgstid på 16 dage og en 100 pct. salgsrate på andelsboligerne!

Sælger med kunden i fokus

Selvom Estate Algren topper boligsidens liste med andelsboliger, så sælger de også andre boligtyper som villaer, rækkehuse, lejligheder og fritidsboliger.

“Det er vigtigt at understrege, at vi sælger meget mere end andelsboliger og ejerlejligheder,” siger Thomas Algren, indehaver af butikken, med et smil.

Butikkens placering har før skabt forvirring om, hvorvidt forretningen kun sælger lejligheder. Men ejendomsmæglerforretningen sælger alle boligtyper, hvor fagligheden altid står højt på agendaen.

“Vi sætter faglighed højt på vores dagsordenen – uanset hvilken type ejendom vi har til salg.

Vores fokus er at yde den bedste service og skabe den bedste salgsproces for vores kunder.

Vi vil hellere sælge 75 boliger og lave en salgsproces, hvor kunden er glad gennem hele forløbet, end at sælge 100 boliger og så ikke give kunderne den service de har brug for,” fortæller Thomas.

Ejendomsmæglerforretningen lægger stor vægt på, hvem deres kunder er.

Her er der stort fokus på at matche kunden og den rette ejendomsmægler i forretningen fra start til slut, for at sikre sig, at kunden får den bedste oplevelse og salgsproces fra start.

Fra kunden underskriver formidlingsaftalen til boligen er solgt.

“Vi sender den ejendomsmægler, der matcher kunden bedst. Vi er forskellige ejendomsmæglere i forskellige aldersgrupper, der tilpasser både unge som ældre,” forklarer Thomas.

Salesbooster sælger boligen

Når det kommer til at sælge boliger, så er det vigtigt at have en knivskarp markedsføring, så en potentiel køber opdager boligen.

“Selvom vi sidder i en stor ejendomsmæglerkæde, så ejer vi stadig butikken.

Det betyder, at vi har mere frihed til at skabe den rigtige løsning for sælgerne, hvad angår markedsføring. En markedsføringsstrategi kan være forskellig og individuel fra bolig til bolig,” forklarer Thomas.

Estate Algren skræddersyer markedsføringen til den pågældende bolig og efter kundens ønske.

“Vi har nogle gode forslag til, hvordan man kan markedsføre forskellige boliger på, så boligen bliver solgt hurtigt.

Vi har et vigtigt værktøj i vores forretning, der hedder Salesbooster, som er et digital annonceringsværktøj.

Kort fortalt fungerer værktøjet således, at en boligsøgende søger efter boliger på nettet, og gennem den rigtige algoritme dukker din bolig op til den kunde, der søger efter de præferencer, din bolig dækker,” forklarer Thomas.

Thomas understreger også at det er vigtigt med et stort landsdækkende køberkartotek, som Estate har med sine 85 Estate butikker på landsplan.

Køberrådgivning

Udover at fungere som ejendomsmægler, så tilbyder Estate Algren også køberrådgivning.

Det betyder,  at hvis jagten på en bolig er indledt, så kan man som køber hjælpe processen godt på vej ved inddrage en køberrådgiver, der hjælper en for at undgå typiske faldgruber.

“Fordelen ved at anvende os under et købsforløb er, at vi kan tage med ud at se ejendommen og vurdere om virkeligheden stemmer overens med prisen.

Den traditionelle køberrådgiver, som oftest er en advokat, sidder typisk kun med det juridiske. Vi tager med kunderne ud på fremvisningen, og vi hjælper også gerne med forhandlingerne,” fortæller Thomas Algren.

Åbent hus fredag: Beddingen klar med 78 nye boliger

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Visualisering: Dimension Design
Visualisering: Dimension Design

Nu skal du skynde dig, hvis du vil have en bolig på beddingen.

Beddingen 5 er et nyt boligkompleks med lejelejligheder ved Østre Havn, som har Limfjorden som nabo. Hvis du vil nå at have fat i en af disse attraktive boliger, så kridt skoene og kom til åbent hus på fredag d. 26 juli fra klokken 14.30 – 15.30.

Boligkomplekset består af 78 lejelejligheder, hvoraf de første 26 lejelejligheder allerede er udlejet.

Åbent hus for alle i prøveboligen

De foregående åbent hus-arrangementer i boligkomplekset har kun været for kunder, som har været skrevet op til boligerne hos udlejer Wagner Ejendomme.

Men nu kan alle deltage til åbent hus på fredag, hvor det er muligt at opleve lejligheder i mange størrelser og forskellige planløsninger. Lejeboligerne passer både til den studerende, singlen, parret, seniorerne og mindre familier.

Lejlighedernes størrelser er fra 64-114 kvadratmeter, hvor der er mulighed at leje enten 2- eller 3-værelses lejligheder med gulvvarme over alt i boligen.

Visualisering: Dimension Design

Alle lejlighederne har entré, badeværelse, køkken-alrum og alle værelserne har garderobeskabe.

I entréen er der også et garderobeskab, så der er mulighed for at gemme overtøjet og skoene væk.

Derudover har alle lejere i boligerne mulighed for at komme ud, hvor alle har udsigt til Limfjorden. Boligerne i stueplan får gårdhaver, hvor de øvrige etager får skønne altaner – alle vendt mod vest med udsigt ud til Limfjorden og det maritime område ved Østre Havnebassin.

Visualisering: Dimension Design

Derudover har alle lejligheder tilhørerende depotrum i kælderen, så der er mulighed for at opmagasinere alt ens habengut – men bare rolig – selvom du bor på den øverste etage skal du blot tage elevatoren ned, som der også er i bygningen.

Har man en bil, er der mulighed for at leje en parkeringsplads i kælderen, og holder man sig til den to-hjulede jernhest, så bliver der bygget et cykel-parkeringshus i terrænplan.

Lejeboligerne kan lejes fra 6400 kr./md.

Det maritime og aktive Østre Havn

Området ved Beddingen 5 rummer mange kvaliteter og alt der er brug for i hverdagen.

På indkøbsfronten kommer de nye beboere ikke til at skulle gå langt, da supermarkedet MENY ligger kort fra boligkomplekset. Hvis den søde tand skal tilfredsstilles er Lagkagehuset i forbindelse med MENY.

Det nye byggeri ligger ud til det mere vindstille Østre Havnebassin, som i sommerhalvåret er fuld af liv – her er der mulighed for at dyrke vandsport ved at stå på wakeboard, SUP-board eller spille kajakpolo.

Området giver desuden også rig mulighed for at nyde det urbane udeliv ved at dyrke motion med en rask gå- eller løbetur langs stierne.

Der er ikke mange minutters gåtur ind til Aalborgs pulserende byliv i midtbyen, hvor man kan begive sig hen ved at følge Aalborgs skønne havnefront.

Det er muligt at følge det nye byggeri ved Beddingen på facebook-siden, som du kan finde her.

Minimal vedligeholdelse: Flere bygger huse i Aalborg

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Flere i Aalborg Kommune springer ud som nybyggere: uanset om det er på en ny udstykket grund, eller om det er på én, hvor der i forvejen står et eksisterende hus, der skal jævnes med jorden.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at på bare tre år er antallet af nybyggede parcelhuse i kommunen steget med 48 procent, og ifølge Nybolig Palle Ørtoft så river flere det gamle hus ned på grunden, fordi man ønsker for at bygge en ny bolig.

Nyere huse giver minimal vedligeholdelse

Drømmen om et hus efter eget hoved og med minimal vedligeholdelse, får flere og flere i Aalborg Kommune til at springe ud i titlen som nybyggere.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik, som Nybolig har analyseret, er antallet af nybyggede parcelhuse i Aalborg Kommune steget med 48,2 procent fra 2015 til 2018.

”Det er, som om, at flere har fået øjnene op for, hvor mange fordele der er i at bygge selv.

Der er klart også ulemper, for eksempel er der jo ofte meget charme i de ældre huse, men mange – særligt børnefamilier – går efter grunde, hvor de kan skabe præcis den bolig, de drømmer om,” fortæller Palle Ørtoft, der er indehaver af Nybolig Palle Ørtoft.

Køber og river eksisterende hus ned

Nybolig-mægleren fortæller, at der er flere, der køber ældre huse, kun for at rive dem ned igen og bygge en sprit ny bolig.

Både fordi det er lettere med et hus, der kræver mindre vedligeholdelse, men også for at spare penge på længere sigt.

Ifølge Palle kan varme- og vedligeholdelsesudgifter i en ældre bolig hurtigt løbe op i 60-70.000 kroner om året, og mange af de penge sparer man, ved at bygge selv.

”Et vedligeholdelsestungt hus er ikke kun lig med flere udgifter, det stjæler også tid.

Og tiden er jo knap for de travle børnefamilier, så derfor giver det god mening, at man prioriterer et hus, der er lettere at vedligeholde, som nybyggeri jo oftest er,” siger Palle Ørtoft.

Aalborgs borgmester i opråb: Der skal være steder for alle

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

En lokal Facebook-gruppe har i nat fået Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, til mæle.

Borgmesteren kommenterer ellers sjældent politiske diskussioner på Facebook, men da et stort antal af medlemmer i den seneste tid har tagget ham i billeder fra gruppen, der forestiller tæt byggede boligkomplekser i Aalborg, har han alligevel valgt at tage ordet.

“Jeg kommenterer sjældent noget på FB og stort set aldrig i min ferie, men da rigtigt mange mennesker har tagget mig i billeder om Aalborgs byudvikling, vil jeg gøre en undtagelse her.

Jeg er også bekendt med, at denne gruppe ikke er møntet på politisk diskussion, men da kommentarerne har været af meget politisk karakter føler jeg mig nødsaget til det.”

Der skal være steder til alle

De kristiske kommentarer har omhandlet diskussionen om hvorvidt der bygges for tæt i Aalborg og om det hele går op i  profit.

Til dét svarer borgmesteren:

“Det er tildels rigtigt.

Nogle steder bliver der bygget tæt og højt. Andre steder gør der ikke.

Jeg tror, at det vigtigste greb, vi kan bruge i Aalborgs byudvikling er, at vi skaber en by med stor forskellighed og kontrast.

En by, hvor der nogle steder er lavt og med luft, men også en by med klare urbane kvarterer, hvor der både er højde, kontrast, og forskellighed. Mennesker har forskellige behov og ønsker. Nogle elsker det urbane, andre synes, at det er træls.

Jeg synes, at der skal være steder for alle i Aalborg.”

Borgmesteren er heller ikke bange for at blive konkret mht. de nyere, aalborgensiske byggerier.

“Et af de steder, hvor man har bygget med lav højde og meget stor luft mellem bygningerne er Kildekvarteret i Aalborg Øst, og man kan vel ikke sige, at det var nogen stor succes.

Derfor bliver Kildekvarteret fortættet, og der skaber en meget bedre og intim bydel, som er blevet vildt attraktiv,” skriver han.

Byrådet begår fejl

Thomas Kastrup-Larsen beskriver også processen, når der skal vedtages nye lokalplaner. En proces, der ofte vedtages med et bredt flertal.

“Jeg mener for eksempel at huske, at lokalplanen for Østre Havn blev vedtaget med 28 stemmer for og 3 imod, eller noget i den dur.

Grunden til at der er så brede flertal, er at vi laver en meget inddragende proces når lokalplanerne bliver udarbejdet. Alle kommer til orde, og vi prøver at lytte og tilpasse tingene efter de holdninger, der kommer frem i lokalplansprocessen.

Men indrømmet: Nogle gange begår byrådet fejl, men vi gør det bedste, vi kan.”

Vi skal være glade for væksten

Selvom mange gruppemedlemmer kommenterer på, at de nye byggerier primært må skyldes profit, så er borgmesteren af en anden mening.

Den store byudvikling skyldes især den store befolkningsfremgang, som Aalborg har oplevet i det sidste årti:

“Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt at huske på baggrunden for, at der bliver bygget så meget i Aalborg.

Vi oplever i disse år en meget stor befolkningsfremgang. De sidste 10 år er vi blevet 21.000 flere i Aalborg Kommune. Og det fortsætter i de kommende år,” skriver han og fortsætter:

“De nye indbyggere skal have steder at bo, og vi skal i mine øjne være glade for væksten.

Uden den ville Aalborg gå i stå, og byer som Aarhus, Odense og København ville rende med de nye arbejdspladser, begivenheder og events.

Det tror jeg ikke, at flertallet af aalborgenserne ønsker.”

Thomas Kastrup-Larsen holder i øjeblikket en velfortjent sommerferie og afslutter opslaget med:

“Men disse ord vil jeg ønske jer en fortsat god ferie. Selv nyder jeg varmen og livet her i Vietnam.

God sommer til alle!”

Artiklen er bragt med samtykke fra Thomas Kastrup-Larsen.