Vestbyen største ejendomsmægler: Estate Algren har de rette værktøjer til at sælge boligen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

På hjørnet af Kastetvej og Dannebrogsgade i Vestbyen ligger Vestbyens største ejendomsmægler, Estate Algren.

Andelsboliger er ikke dem, der er flest af i Aalborg Kommune, men Estate Algren er højdespringerne, når det kommer til andelsboliger.

Kigger man på boligsidens statistik, så er forretningen den mæglerbutik, der har solgt flest andelsboliger i postnummeret 9000 med blot en gennemsnitlig salgstid på 16 dage og en 100 pct. salgsrate på andelsboligerne!

Sælger med kunden i fokus

Selvom Estate Algren topper boligsidens liste med andelsboliger, så sælger de også andre boligtyper som villaer, rækkehuse, lejligheder og fritidsboliger.

“Det er vigtigt at understrege, at vi sælger meget mere end andelsboliger og ejerlejligheder,” siger Thomas Algren, indehaver af butikken, med et smil.

Butikkens placering har før skabt forvirring om, hvorvidt forretningen kun sælger lejligheder. Men ejendomsmæglerforretningen sælger alle boligtyper, hvor fagligheden altid står højt på agendaen.

“Vi sætter faglighed højt på vores dagsordenen – uanset hvilken type ejendom vi har til salg.

Vores fokus er at yde den bedste service og skabe den bedste salgsproces for vores kunder.

Vi vil hellere sælge 75 boliger og lave en salgsproces, hvor kunden er glad gennem hele forløbet, end at sælge 100 boliger og så ikke give kunderne den service de har brug for,” fortæller Thomas.

Ejendomsmæglerforretningen lægger stor vægt på, hvem deres kunder er.

Her er der stort fokus på at matche kunden og den rette ejendomsmægler i forretningen fra start til slut, for at sikre sig, at kunden får den bedste oplevelse og salgsproces fra start.

Fra kunden underskriver formidlingsaftalen til boligen er solgt.

“Vi sender den ejendomsmægler, der matcher kunden bedst. Vi er forskellige ejendomsmæglere i forskellige aldersgrupper, der tilpasser både unge som ældre,” forklarer Thomas.

Salesbooster sælger boligen

Når det kommer til at sælge boliger, så er det vigtigt at have en knivskarp markedsføring, så en potentiel køber opdager boligen.

“Selvom vi sidder i en stor ejendomsmæglerkæde, så ejer vi stadig butikken.

Det betyder, at vi har mere frihed til at skabe den rigtige løsning for sælgerne, hvad angår markedsføring. En markedsføringsstrategi kan være forskellig og individuel fra bolig til bolig,” forklarer Thomas.

Estate Algren skræddersyer markedsføringen til den pågældende bolig og efter kundens ønske.

“Vi har nogle gode forslag til, hvordan man kan markedsføre forskellige boliger på, så boligen bliver solgt hurtigt.

Vi har et vigtigt værktøj i vores forretning, der hedder Salesbooster, som er et digital annonceringsværktøj.

Kort fortalt fungerer værktøjet således, at en boligsøgende søger efter boliger på nettet, og gennem den rigtige algoritme dukker din bolig op til den kunde, der søger efter de præferencer, din bolig dækker,” forklarer Thomas.

Thomas understreger også at det er vigtigt med et stort landsdækkende køberkartotek, som Estate har med sine 85 Estate butikker på landsplan.

Køberrådgivning

Udover at fungere som ejendomsmægler, så tilbyder Estate Algren også køberrådgivning.

Det betyder,  at hvis jagten på en bolig er indledt, så kan man som køber hjælpe processen godt på vej ved inddrage en køberrådgiver, der hjælper en for at undgå typiske faldgruber.

“Fordelen ved at anvende os under et købsforløb er, at vi kan tage med ud at se ejendommen og vurdere om virkeligheden stemmer overens med prisen.

Den traditionelle køberrådgiver, som oftest er en advokat, sidder typisk kun med det juridiske. Vi tager med kunderne ud på fremvisningen, og vi hjælper også gerne med forhandlingerne,” fortæller Thomas Algren.

Byprojekt får stor opmærksomhed: Aalborg nomineret til national byplanspris

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Dansk Byplan Laboratorium har netop offentliggjort, at Himmerland Boligforening og Aalborg Kommune er blandt de tre nominerede til Byplanprisen 2019.

”Vi er i fællesskab blevet nomineret for den gennemgribende omdannelse af Kildeparken i det østlige Aalborg.

Juryen har hæftet sig ved, at vi på forholdsvis kort tid er lykkedes med at skabe en positiv udvikling i et udsat boligområder.

Det er sket med afsæt i den helhedsplan for Kildeparken, som blev godkendt for kun syv år siden, og som har effektivt har koblet det store boligområde på de massive investeringer i bydelen”, fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Tjener som inspiration

Juryen fremhæver i nomineringen ”den klare fortælling og vision, innovationskraften, samarbejdet mellem aktørerne og den konsekvente kobling mellem investeringerne på tværs af parter og kommunale sektorer.

Modellen kan tjene som inspiration for andre kommuner og boligorganisationer, der skal i gang med den svære opgave det er at vende en negativ spiral i et udsat boligområde”.

Byplanprisen bliver givet til en kommune, region eller organisation for en særlig indsats for at fremme gode, smukke eller innovative bymiljøer. Ole Nielsen siger videre:

”Hidtil har det været kommuner alene, der er blevet nomineret til prisen, så vi kan godt tillade os at være stolte over, at vi er kommet med i dette selskab.

Og hos Aalborg Kommune er man ikke uvant med at være med i opløbet, for så sent som i 2016 vandt kommunen prisen.”

Flere store skridt mod et attraktivt område

Det første skridt til forandringen af Kildeparken blev taget med opførelsen af Sundheds- og Kvartershuset på Blåkildevej, der i dag rummer læger, apotek, fysioterapeuter, politi, fitness, cafe og socialøkonomiske virksomheder – og tjener som et centralt mødested.

Efterfølgende er flere end 1.000 boliger fra 1970’erne blevet gennemgribende renoveret og der er skabt stor variation i udbuddet af boligtyper.

”Området har fået et generelt arkitektonisk løft ved udvikling af nye rækkehuse og tagboliger, mens seks privatopførte punkthuse har medvirket til fortætning midt blandt de almene boliger. En omskabelse, som vi er glade for, at også Dansk Byplan Laboratorium har fået øje på”, siger Ole Nielsen.

De tre nominerede til Byplanprisen 2019 er Aabenraa Kommune, Partnerskab for Vestkystturisme (11 kommuner og tre regioner) samt Himmerland Boligforening og Aalborg Kommune. Vinderen bliver afsløret i forbindelse med Byplanmødet i oktober 2019.

Gode nyheder til Aalborgs midtby: Her kommer der snart 105 nye p-pladser

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Visualisering: Dimension Design
Visualisering: Dimension Design

Længe har manglen på parkeringspladser i midtbyen været et omdiskuteret emne.

I forbindelse med åbningen af Budolfi Plads i starten af november, er der også godt nyt til Aalborgs billister.

105 offentlige parkeringspladser i hjertet af Aalborg

Vi kan se frem til et storartet smukt område, når Budolfi Plads en dag står helt klar, og det forventes at blive et særdeles attraktivt område.

En anden god nyhed i forbindelse med det nye områder er, at der står hele 105 nye P-pladser klar i den nye parkeringskælder under Budolfi Plads.

Parkeringen bliver i kælderen under pladsen, hvor bilerne har adgang til parkeringskælderen fra Vingårdsgade.

“Parkeringskælderen er i niveau med Vingårdsgade, så bilisterne skal ikke køre ned af en stejl og smal rampe for at komme ind i kælderen.

Kælderen har faktisk mere karakter af overdækket parkering” fortæller Mikkel Højsleth fra Budolfi Plads A/S.

Her bliver der god mulighed for at parkere, imens der blandt andet kan handles dagligvarer i den nye Rema 1000 forretning.

Visualisering: Dimension Design

Allerede nu kan Mikkel Højsleth fortælle, hvad taksten bliver:

“Bilisterne kan holde i parkeringskælderen for 16 kr. i timen.”

Det forventes at parkeringspladserne kan tages i brug i starten af november, når Budolfi Plads åbner igen.

Flere trafikale ændringer i midtbyen

En stor del af området omkring Budolfi Plads, er blevet omdannet for fremover at blive til en attraktiv, grøn plads, der skriver sig ind i byens karakteristiske netværk af byrum, og medvirker til at sammenbinde gågaderne omkring Plads.

Vingårdsgade vil fortsat være åbent for bilister, men dele af Algade er blevet lukket ned for den tunge – og parkerings-søgende trafik.

Algade vil fremover tilgodese fodgængere og cyklister med undtagelse af nødvendig varekørsel med forbindelse til gadens butikker samt renovation.

Det forhenværende lyskryds er nu lavet til en skøn gå-plads med parkering til cykler.

Midtbyen får endnu flere trafikale ændringer, hvor Nytorv snart skal omdannes til et grønnere område uden busser og med en supercykelsti.

Rejsegilde på Teatergården: 52 lejligheder lige midt i Aalborg står klar i maj

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Den gamle byvold, også kaldet Aalborgs vugge, er snart forvandlet fra gamle bygninger og en parkeringsplads til en ny attraktiv boligejendom.

Forleden var der rejsegilde på det ambitiøse projekt Teatergården ved Sankelsmarksgade i Aalborgs midtby.

Himmerland Boligforening og Ejendomsmæglerens Fond er gået sammen om Teatergården, der står klar i maj og kommer til at består af en samlet bebyggelse hvor leje- og ejerboliger samles.

48 almene boliger og 4 penthouselejligheder

Teatergården bliver et mix af 4 dyre private penthouselejligheder og 48 billigere almene boliger, så der er boliger til alle indkomster.

De 48 almene boliger kommer til at være i størrelser fra 2- til 4-værelses lejligheder med en gennemsnitlig kvadratmeterstørrelse på 90 kvadratmeter.

Ejendommen vil visuelt blive opdelt i byhusfacader med forskellige farvet tegl med trappeopgange og portåbninger for at bevare samme stil, som der allerede er i det nuværende Sankelmarksgade.

Himmerland Boligforening ejede i forvejen de gamle bygninger, og de var så sandelig saneringsmodne:

“I 2012-2013,  snakker Ole og jeg sammen. Man ejer på det tidspunkt Sankelmarksgade 2-4, som var de ringest-stillede bygninger inden byfornyelsen,” starter Steen Royberg, der er formand ved Ejendomsmæglerens Fond.

Projektet viser sig at være tegnet om flere gange:

“Vi startede med at tegne en Superbrugs med lejligheder ovenpå. Men det viste sig at Budolfi Plads skulle i spil og så kunne vi godt glemme mulighed for en dagligvareforretning. Så vi tegnede om.

Vi ville gerne have parkering i kælderen og fik det tegnet færdig, indtil vi kiggede vi i jorden og fandt nogle gamle elementer fra gamle dage, da vi undersøgte jorden.

Det gjorde, at vi ikke skulle i jorden og bygge en parkeringskælder.

Vi har tegnet om og rettet til, så byggeriet blev på terræn. Der blev tegnet lidt flere lejligheder, fordi man fra kommunens side gerne ville have et sammenspil mellem private og de almene boliger,” fortæller Steen Royberg.

Penthouselejlighederne bliver fra 146-230 kvadratmeter med store altaner eller tagterrasse.

Visualiseringer: Visometic
Visualiseringer: Visometic

Nybolig Palle Ørtoft står for salget af lejlighederne. Ved interesse kan ejendomsmægler Kathrine Ørtoft kontaktes på 20196521.

Solen skinner over Teatergården

Byggeriet forventes klar til Maj 2020, hvor mange aalborgensere kan se frem til at flytte ind i en attraktiv ejendom.

“Dagen i dag er helt specielt. En stor tak skal der lyde til håndværkerne. I dag skinner solen, og da vi tog første spadestik skinnede solen, så solen skal nok skinne over dette byggeri,” slutter Steen Royberg, der er formand ved Ejendomsmæglerens Fond.

Himmerland annoncerer med at det allerede nu er muligt at blive skrevet op til de almene boliger.