Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ugler, gastronomi og historie: RebildPorten inviterer til spektakulær vandringsweekend

Af Nathalia Hentze Nielsen
Sarah in the green. Foto: RebildPorten
Sarah in the green. Foto: RebildPorten

Det seneste halvandet år er nordjyder i alle aldre strømmet ud på landsdelens grønne stier for at få frisk luft, kilometer i benene og, ja, en pause fra alt, der hedder corona nedlukning og isolation.

Mange har fået fornyet deres kærlighed til naturen og måske endnu vigtigere fået øjnene op for, hvor nemt det er at vandre; det kræver hverken vandrestøvler, udstyr eller en specielt god stedsans for at nyde Danmarks mange stier.

Er du også en af dem, der er blevet bidt af en gal vandringsmand, har vi intet mindre end den perfekte weekend i sigte.

RebildPorten afholder igen i år en helt særlig Vandringsweekend, som finder sted fra fredag den 1. oktober til søndag den 3. oktober i Rebild, Rebild Bakker og Rold skov.

Det bliver tre fantastiske dage med 30 guidede turer i noget af Danmarks smukkeste natur, og det bedste af det hele er, at man helt frit kan mixe og matche turene alt efter, hvad man har lyst til.

Sanserne i spil

Sidste år fandt den årlige Vandringsweekend også sted, men grundet restriktioner måtte RebildPorten skrue gevaldigt ned for aktiviteterne.

Det bliver ikke sagen i år forsikrer Pernille Mulvad Møller, der er eventansvarlig for RebildPorten.

“I år kører vi for fuldt blus og har arrangeret 30 guidede vandreturer med forskellige temaer og distancer samt en outdoor markedsplads.

Det bliver en weekend for alle, hvor man kan føle sig i trygge hænder hos vores dygtige guider,” fortæller hun.

Ugler, gastronomi og historie: RebildPorten inviterer til spektakulær vandringsweekend
Foto: Daniel Brandt Andersen

Og når Pernille Mulvad Møller lægger vægt på, at der er noget for enhver smag, så mener hun det også.

Er man frisk på en anderledes oplevelse, kan man f.eks. komme på en Natvandretur i Rold skov, hvor man får sanserne på spil på en helt anden måde. I mørket skal man nemlig spidse ører og er man heldig, kan man høre syngende ugler, bjæffende ræve og måske endda hylende ulve.

Lyder tanken om mørke og dyrelyde liiiidt for uhyggelig, er der heldgvis mange andre muligheder.

Du kan eksempelvis kombinere gåturen med gastronomiske oplevelser i form af den Gastronomiske kvalitetssti, der forbinder gode madoplevelser med skønne naturoplevelser.

I løbet af de 14,2 km turen varer, stopper man flere gange for at spise; bl.a. bliver det til en udendørs frokost fra RebildHus ved Mosskovpavillonen og kaffe og kage på Rold StorKro.

Få glæde ind i hverdagen

Fælles for alle de mange vandreturer er, at der er skruet maks op for hygge og samvær, og nogle lægger endda op til dybere, personlige refleksioner.

Om lørdagen kan man komme på en såkaldt Inspirationstur med en coach, som sætter fokus på din glæde med små reflekterende øvelse. Undervejs introduceres man til daglige mikroøvelser, der hjælper med at få mere glæde og lethed ind i hverdagen.

Er du mere til mindfulness i stilhed, har RebildPorten dig også dækket ind.

Vandring i stilhed ved morgengry er det meget passende navn på en tur, der giver mulighed for at få ro på tankerne, være tilstede i nuet og komme ind i en meditativ tilstand. Her tages der tid til at  stoppe op og nyde de panoramiske udsigter og fuglesangen.

Denne tur slutter også helt suverænt, hvis du spørger os; her får du nemlig serveret surdejsboller m. smør, ost og kaffe foruden en kanelsnegl til den søde tand – leveret af den lokale bager.

Ugler, gastronomi og historie: RebildPorten inviterer til spektakulær vandringsweekend
Sarah in the green. Foto: RebildPorten

Vil du prøve mindfulness på en helt anden måde, skal du tage med til Skovbad. Hvis du ikke har hørt om det, så kan du ligesom, du bader i havet og i solen, bade i skoven – her er der dog ingen vand involveret. 

Du bliver guidet til en beroligende og nærværsskabende og derigennem styrkende oplevelse – en fortryllende fornemmelse, som sætter sig i dit system.

Glæde er selvfølgelig mange ting, og banker dit hjerte mere for historie end mindfulness og kanelsnegle, skal du vælge en af de historie fokuserede turer.

Travetur gennem Rebild Bakker vil du således høre om Rebildfesternes skaber, der emigrerede til Amerika pga. ulykkelig kærlighed, krybskytten og spåkonen, Rold Skovs krogede bøge, bondekonen på toppen og mange, mange andre historier fortalt af forfatteren Henrik Bugge Mortensen.

Det er også værd at bemærke, at nogle af turene går ovenpå Regan Vest – den store regeringsbunker, som i mange år var hemmeligholdt, men som næste år åbner for besøgende.

Skræddersy dit eget program

Der er selvsagt rigtig meget at vælge mellem til Vandringsweekenden, men arrangørerne understreger, at man selv bestemmer, hvordan man vil skræddersy sit program.

“Selvom det er en weekend fyldt med aktiviteter, behøver man ikke bruge mere end en formiddag herude.

Hvis man kun har lyst til at prøve en enkelt vandretur og tage hjem igen, er det helt okay. Vi oplever mange allerede nu har booket overnatninger i forbindelse med Vandringsweekenden 2021,” forklarer Pernille Mulvad Møller.

Alle fornøjelserne sparkes i gang om fredagen, den 1. oktober, men den officielle åbning starter om lørdagen kl. 09.30 med taler ved borgmester Leon Sebbelin. Her vil der også være en lille overraskelse, som RebildPorten holder tæt med.

Du kan finde meget mere info om Vandringsweekend her.

Hvad: Vandringsweekend
Hvor: Rebild, Rebild Bakker og Rold Skov – Rebildvej 25A, 9520 Skørping
Hvornår: Fredag den 1. oktober, lørdag den 2. oktober, søndag den 3. oktober