Triumf til Aalborg: Nam vandt stor nordjysk restaurant-dyst

Skrevet af: Michael Qureshi
Kim Jeppesen (til højre) stod i spidsen for Nam-teamet
Kim Jeppesen (til højre) stod i spidsen for Nam-teamet

Der var guld til Aalborg, da den prestigefyldte nordjyske kokke-konkurrence Local Cooking løb af stablen i Hirtshals lørdag eftermiddag.

Det blev populære Restaurant Nam med den erfarne Kim Jeppesen i spidsen, der løb med guldet. Faktisk efter det blev sølv sidste år på et afbud. I år havde Kim og sit Nam-team haft bedre tid til at forberede sig, og det gav bonus.

Der var fire Aalborg-restauranter med i dysten, der også talte anerkendte nordjyske gourmet-steder som Ruths, Bryghuset Vendia samt de to nye stærke steder i Blokhus Strandhotellet og Strandingskroen.

Aalborg hentede også sølv

Aalborg løb alligevel også med sølvet med Restaurant Brdr. Price, dog ikke med James og Adam med på holdet. Men deres Aalborg-kokke gør det tydeligvis også rigtig godt.

Tredjepladsen gik til Strandingskroen fra Blokhus.

Det var et virkelig stærkt dommerpanel som bedømte de 10 forskellige restauranter. Blandt andet den to-stjernede Michelin-kok Paul Cunningham fra Kirkeby Henne Kro.

Burde stille op til årets kok i Danmark

MigogAalborg fik en kort snak med to af dommerne efter afgørelsen. Anerkendte Thorsten Schmidt, der netop har åbnet restaurant i Nomas gamle lokaler, var imponeret over niveauet blandt de nordjyske restauranter.

Dommerpanelet i Hirtshals

“Jeg har dømt årets kok i otte år nu, og jeg vil mene, at rigtig mange af dem her i dag bør stille op. De har niveauet til den liga. Jeg synes, niveauet var rigtig flot, og i det hele taget gør nordjyske restauranter det rigtig godt på den store scene,” lød det fra Thorsten Schmidt.

Omkring vinderen Nam sagde han;

“Der er flere ting, som skal hænge sammen, og det lykkedes for Nam. Det var lokale råvarer, som var tilberedt rigtig flot og virkelig smagte godt. Der var en klar personlig stil og ikke mindst storytelling.

Der var en rød tråd igennem det hele. Der blev skabt en rejse igennem retterne, og der var en overraskelse med, som gjorde det hele meget overskudsagtigt. Så det var i mine øjne en fortjent vinder,” sagde Thorsten Schmidt.

Der var et asiatisk tvist

Mikael Kopp Christensen, restaurantchef på Musikkens Spisehus, havde også kun ros til overs for Restaurant Nam.

“De havde alle deres basisting i orden. Fisken var superflot tilberedt, og der var virkelig noget storytelling ind over det. Han havde vores opmærksomhed og interesse hele tiden. At det fik et asiatisk tvist gjorde overhovedet ikke noget i forhold til lokale råvarer. Der var power på smagen, og gennemført,” sagde Mikael Kopp Christensen.

Vejplejede negle og flotte vipper: Landsdækkende kæde åbner i Friis

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I går kunne vi her på MigogAalborg afsløre, at multibrand-konceptet Kings & Queens åbner endnu en en butik i Friis.

Det kan du læse meget mere om her.

Men her stopper nyhederne ikke i Friis Shoppingcenter.

Neglesalon med stort udvalg

Der er en stigende interesse for personlig pleje og selvforkælelse, og snart er der mulighed for at få velplejede negle og flotte vipper i Friis Shoppingcenter, når neglesalonen Scandic Nails åbner.

Det skriver Friis i dag i en pressemeddelelse.

Scandic Nails tilbyder kunderne at få lavet negle, vipper samt manicure og pedicure til gode priser og ikke mindst i god kvalitet – noget de går meget op i.

“Vi lægger vægt på service, faglighed og tilfredse medarbejdere. Vi ønsker at give en god oplevelse til vores kunder, og være det sted de foretrækker pga. vores gode priser, gode service og dygtige, kompetente medarbejdere,” fortæller ejer Vivian Duong.

Scandic Nails har saloner i Odense og Århus og er ekspert på netop personlig pleje og selvforkælelse. Og de har vokseværk.

Med tiden ønsker de at åbne flere saloner, og de starter med Aalborg, som de har store forventninger til.

“Aalborg er en virkelig spændende by med en attraktiv profil og mange turister. Der sker rigtig meget i byen, og det gør der også i Friis Shoppingcenter, særligt nu hvor en stor spiller som Magasin er kommet til. Så vi glæder os til at blive en del af det,” fortæller Vivian Duong.

Scandic Nails åbner i november på 1. sal ved siden af Tiger of Sweden. Kunder kan både kigge forbi og få behandlinger uden tidsbestilling, men det er også muligt at booke tid online.

Hotdogs og Fortnite: Hvem kan slå Jaxstyle i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Fortnite
Foto: Fortnite

Er du under 30 år, eller har du børn i skolealderen, så har du med garanti hørt om spilfænomenet Fortnite.

Over 125 millioner verden over spiller allerede det gratis spil, som kan spilles fra både Playstation, PC’er, mobiler og tablets.

Fortnite er et skydespil, hvor man enten er på hold sammen med andre spillere online, eller spiller solo mod andre online-spillere på nogle fede baner.

Søndag har du mulighed for at kombinere det bedste fra både spil – og madverdenen.

Streetammo på Boulevarden inviterer nemlig til vaskeægte spilhygge på søndag fra kl. 10-16. Det skriver de på Facebook.

Kom forbi til en hotter og et spil Fortnite

Her kan man duellere i Fortnite mod nordjyden Jaxstyle, som blandt andet har over 100.000 følgere på YouTube.

Hans videoer om Fortnite er især yderst populære, hvor han på underholdende vis, fører seerne gennem en masse spil.

Fik du læst historien om den unge gut, fra Aalborg, som er blandt verdens 10 bedst Fortnite-spillere?

Udover en spændende duel mod internetfænomenet Jaxstyle og måske en præmie, kan man også se frem til at Streetammo sætter grillen op udenfor og byder på en hotdog til alle, der kigger forbi.

Streetammo opfordrer folk til at komme i god tid, da der sikkert vil være kø for at spille mod Jaxstyle.

Læs meget mere om begivenheden her.

Tidsplanen holder: Snart åbner Carl’s Jr i midtbyen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I juni kunne vi fortælle, at den store store amerikanske burgerrestaurant-kæde Carl’s Jr.  åbner på Boulevarden 8 i hjertet af Aalborg. Læs mere her.

Hvis man er gået forbi bygningen på Boulevarden på det seneste kan man se, at håndværkerne arbejder på højtryk i byggerod og støv i lange baner.

De har nemlig en stram deadline. MigogAalborg har været i kontakt med Carl’s Jr. og de fortæller, at de åbner i slutningen af november.

De fortæller videre, at de lige nu er i fuld gang med at ansætte det personale, som skal servicere aalborgenserne med burgere.

Sådan så Boulevarden 8 ud, inden renoveringen.

Optakt til endnu større burgerkrig

Hvis man følger med på MigogAalborg, er man vist ikke i tvivl om, at vi er ramt af en decideret burger-epidemi i midtbyen.

Foruden de mange caféer og restauranter, der serverer burgere, ligger her i forvejen følgende burgerkæder:

  • The Burger Shack
  • Burger Boom
  • Grillen Burgerbar
  • WeDoBurgers
  • McDonalds
  • Burger King.

Nu bliver der endnu vildere kamp om de burgerglade aalborgensere inde i byen. Carl’s Jr. er et populært spisested i Aalborg Storcenter i City Syd, hvor de trækker mange kunder, der blandt andet har været inde og handle i Bilka.

Carl’s Jr. er blandt verdens 50 største fastfoodkæder, og blev stiftet i 1940 af Carl Karcher.

Carl’s Jr. har mere end 3900 restauranter på verdensplan, heraf 12 i Danmark: Næstved, Hundige, Rødovre, Odense, Sønderborg, Kolding, Vejle, Aalborg, Aarhus, Tilst, Viborg, Holstebro.

Foto: Gastromand.dk

Burgere – chicken tenders og lækre milkshakes

Carl’s Jr. er kendt for sine autentiske amerikanske burgere fremstillet af 100% oksekød, hvor bøffen grilles over åben ild for at bevare saft og smag. En anden stor favorit – de sprøde Chicken Tenders – tilberedes af ferske stykker kvalitets kyllingebryst, der paneres og tilberedes i restauranten.

Derudover er Carl’s Jr. berømte for de lækre milkshakes, rørt af kugler på en base af vaniljeis.

Carl’s Jr. forsøger at differentiere sig fra konkurrenterne på mange områder.

Blandt andet tilberedes maden først i det øjeblik, gæsten bestiller og serveres efterfølgende ved bordet. Derudover er der gratis ”refill” på sodavand.