Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Triumf til Aalborg: Nam vandt stor nordjysk restaurant-dyst

Af Michael Qureshi
Kim Jeppesen (til højre) stod i spidsen for Nam-teamet
Kim Jeppesen (til højre) stod i spidsen for Nam-teamet

Der var guld til Aalborg, da den prestigefyldte nordjyske kokke-konkurrence Local Cooking løb af stablen i Hirtshals lørdag eftermiddag.

Det blev populære Restaurant Nam med den erfarne Kim Jeppesen i spidsen, der løb med guldet. Faktisk efter det blev sølv sidste år på et afbud. I år havde Kim og sit Nam-team haft bedre tid til at forberede sig, og det gav bonus.

Der var fire Aalborg-restauranter med i dysten, der også talte anerkendte nordjyske gourmet-steder som Ruths, Bryghuset Vendia samt de to nye stærke steder i Blokhus Strandhotellet og Strandingskroen.

Aalborg hentede også sølv

Aalborg løb alligevel også med sølvet med Restaurant Brdr. Price, dog ikke med James og Adam med på holdet. Men deres Aalborg-kokke gør det tydeligvis også rigtig godt.

Tredjepladsen gik til Strandingskroen fra Blokhus.

Det var et virkelig stærkt dommerpanel som bedømte de 10 forskellige restauranter. Blandt andet den to-stjernede Michelin-kok Paul Cunningham fra Kirkeby Henne Kro.

Burde stille op til årets kok i Danmark

MigogAalborg fik en kort snak med to af dommerne efter afgørelsen. Anerkendte Thorsten Schmidt, der netop har åbnet restaurant i Nomas gamle lokaler, var imponeret over niveauet blandt de nordjyske restauranter.

Triumf til Aalborg: Nam vandt stor nordjysk restaurant-dyst
Dommerpanelet i Hirtshals

“Jeg har dømt årets kok i otte år nu, og jeg vil mene, at rigtig mange af dem her i dag bør stille op. De har niveauet til den liga. Jeg synes, niveauet var rigtig flot, og i det hele taget gør nordjyske restauranter det rigtig godt på den store scene,” lød det fra Thorsten Schmidt.

Omkring vinderen Nam sagde han;

“Der er flere ting, som skal hænge sammen, og det lykkedes for Nam. Det var lokale råvarer, som var tilberedt rigtig flot og virkelig smagte godt. Der var en klar personlig stil og ikke mindst storytelling.

Der var en rød tråd igennem det hele. Der blev skabt en rejse igennem retterne, og der var en overraskelse med, som gjorde det hele meget overskudsagtigt. Så det var i mine øjne en fortjent vinder,” sagde Thorsten Schmidt.

Der var et asiatisk tvist

Mikael Kopp Christensen, restaurantchef på Musikkens Spisehus, havde også kun ros til overs for Restaurant Nam.

“De havde alle deres basisting i orden. Fisken var superflot tilberedt, og der var virkelig noget storytelling ind over det. Han havde vores opmærksomhed og interesse hele tiden. At det fik et asiatisk tvist gjorde overhovedet ikke noget i forhold til lokale råvarer. Der var power på smagen, og gennemført,” sagde Mikael Kopp Christensen.

Del artikel

Andre læser også