Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Her er der masser af ledige jobs: Restaurantbranchen venter travl sommer

Af Clara Edgar Jakobsen

Dørene til byens restauranter og caféer står endelig åbne, og aalborgenserne har kastet sig over de kulinariske glæder.

Mange restauranter mærker allerede travlheden, hvor weekenderne er fuldt besat og borde er booket de næste mange uger frem.

Det får smilet frem hos flere restaurantejere, og det ser ikke ud til at aftage, når man kigger ind i en sommer, hvor mange danskere igen bliver hjemme fra sommerferie sydpå.

Derfor forventer de, at mange lokale og danske turister vil strømme til byen og bruge restauranter og caféer som omdrejningspunktet til mange sjove aftener.

Derfor har hovedparten af byens restauratører brug for arbejdskraft, og især friske unge mennesker, som vil være en del af en fed branche.

Her er der masser af ledige jobs: Restaurantbranchen venter travl sommer

Et krav at have det sjovt

Om man står i køkkenet, shaker cocktails bag baren eller tager imod bestillinger ved bordene, skal det være sjovt at gå på arbejde på en restaurant.

Det er nok faktisk en af de få brancher, hvor cheferne samstemmende fremhæver det, som en af de vigtigste egenskaber for deres ansatte – at de kan skabe en god stemning og have det sjovt med gæster såvel som kollegaer.

Mathias Walter, som er medejer af Helmuth Bar & Kitchen, vil faktisk gå så vidt som at kalde det et krav, at det skal være sjovt at møde ind.

“Vi vil jo gerne give gæsterne en god og sjov oplevelse, når de kommer til os, og en del af det er altså, at personalet både kan grine med gæsterne og hinanden, så det føles rart og frit at være der,” siger han.

Fedt at arbejde i branchen

Mikele Volpi, som er restauratør på SanGiovanni og næstformand i brancheorganisation Danmarks Restauranter og Caféer, kan nikke genkende til den gengivelse.

“Der er ingen tvivl om, at det altså er ret fedt at arbejde i branchen især henover en travl sommer.

“Der er en fed jargon og et godt samarbejde og et enestående fællesskab både i og udenfor arbejdstiden,” siger Mikele Volpi.

Foruden lysten til at bidrage positivt til festen og give gæsterne en god oplevelse, er det for ingen af de to herrer en forudsætning, at man har erfaring fra tidligere.

“Det er selvfølgelig altid fint, hvis man har arbejdet som tjener eller andet før, men vi skal nok stå for den oplæring, der skal til.

Det vigtigste er, at man vil ind og være en del af balladen og trives i et højt tempo,” siger Mikele Volpi.

Han oplever klart, at det især er et miljø, som mange unge trives i.

Her er der masser af ledige jobs: Restaurantbranchen venter travl sommer

Plads til personlig udvikling

Både Mikele Volpi og Mathias Walther har mange studerende ansatte.

“Jeg hører, at de er glade for at være hos os, fordi der er en positiv energi og et særligt sammenhold mellem de ansatte, som man ikke finder andre steder,” siger Mathias Walther.

Desuden fremhæver han arbejdstiderne som særligt appellerende til de unge, fordi de er nemt forenelige med studier.

Her er der masser af ledige jobs: Restaurantbranchen venter travl sommer

 

 

Man lærer en masse på kort tid

Også hos Skagen Fiskerestaurant har de et meget ungt team.

“Gennemsnitsalderen er nok 21 år, og jeg oplever, at mange af de unge søger mod restaurantbranchen, fordi det også er et sted, de kan udvikle sig og lære nogle færdigheder, de kan bruge fremadrettet,” siger restaurantchef Anne Sophie Winter Mikkelsen.

Hun fremhæver blandt andet at man lærer om service, salgsteknikker og kommunikation, ligesom man får en indsigt i mad og vin.

Hvad skal man så gøre, hvis man er interesseret i at få et job i branchen?

“Vi kan helt klart anbefale, at man måske lige smider sit CV ind og lige viser ansigtet et par steder i byen. Så er jeg ret sikker på, at der nok skal komme god respons på det,” fortæller Mikele Volpi.

Del artikel

Andre læser også