Topmoderne udstyr: Aalborg Scanningshus opfylder mange ønsker for gravide

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Alle gravide kan nok nikke genkendende til den spændende og ikke mindst nysgerrige tid, der opstår, efter at en graviditetstest har afsløret, at familien skal forøges.

Behovene for et jævnligt kig ind i maven, hvor en lille klump kærlighed har valgt at flytte midlertidigt ind, er individuelle fra person til person – men alligevel er antallet af dem, der har brug for et kig oftere, end det kommunale kan klare, stødt stigende.

Den 1. juli åbnede Aalborg Scanningshus i Poul Paghs Gade 6a, hvor gravide ud fra egne ønsker om scanningstyper og tidspunkter kan booke tid til et smugkig.

Agnethe Mørch er indehaver af klinikken, som hun, efter mange års erfaring inden for jordemoderfaget, har valgt at åbne.

Her udlever hun sin drøm om et sted, hvor der er mere tid til at tage hånd om de gravide, mere nærvær, plads til familie og det bedste udstyr, sådan at hun eksempelvis kan sende de spændte forældre hjem med billeder i absolut topkvalitet.

Ekstra tid til de gravide

En af de ting, der er allervigtigst for Agnethe, er, at der er tid nok til hver enkelt for at kunne give den bedst mulige oplevelse.

”Jeg kan gode lide, at jeg selv kan bestemme, hvordan tingene skal være, hvilken service man giver, og hvor meget tid man gerne vil bruge på de gravide,” fortæller hun til MigogAalborg.

“Jeg vil hellere kunne give lidt færre, men ekstra gode oplevelser – i stedet for bare at køre flest mulige igennem. Det er vigtigt for mig, at hverken de gravide eller jeg oplever, at der er tidspres.”

Blandt andet derfor er der til kønsscanninger afsat 20 minutter i stedet for de normale 15 – selvom fem minutter i sig selv, måske ikke synes af meget, så giver de ekstra minutter alligevel mere ro og tid til at nyde oplevelsen.

Derudover booker Agnethe aldrig sine dage helt op, så hun altid har tid til de uforudsete ting.

”Det sker jo nogle gange, at der kan opstå noget pludseligt, som man gerne vil have tjekket op på, og det vil jeg gerne sikre mig, at jeg har tid til at kunne tage hånd om,” fortæller hun.

”Det er bedste valg, vi længe har taget”

MigogAalborg fik lov at overvære en scanning, hvor den gravide, Carina, imens fortalte om, hvor meget tryghed og nærvær hun oplever hos Agnethe.

”Det er bedste valg, vi længe har taget – uden tvivl.

Agnethe har været med os hele vejen, og vi har fået en rigtig god relation til hinanden,” fortæller Carina, der havde booket en tid for at sige hej til ”bettemand”, der i øvrigt for første gang kunne give et lille smil fra sig.

Oplevelsen ved at være med under scanningen bekræfter kun Agnethes hjertevarme og professionalisme.

Der er ikke noget at sige til, at hun får dannet så gode relationer til sine klienter; både dem, der kun får et par scanninger, men i særdeleshed dem, der kommer ofte og oplever hende som en stor støtte under graviditeten.

Tag venner og familie med til scanning

En af fordelene ved at vælge Aalborg Scanningshus fremfor sygehuset, hvor du får tilbud om to scanninger, er, at du her helt selv kan vælge, hvornår og hvor mange scanninger, du gerne vil have.

”Derudover kan de tage alle de gæster med, de har lyst til – hvor man til forskel kun kan have én pårørende med til scanninger på sygehuset.

Mange vil gerne have forældre, søskende, børn og veninder med – og det må de hjertens gerne her hos mig,” fortæller Agnethe.

I Aalborg Scanningshus er det muligt at booke tider både dag, aften og weekend, så du lettere kan få det til at passe ind i din og dine pårørendes kalender.

Derudover har klinikken også åbent i ferieperioder – fx. mellem jul og nytår.

Udstyr i topkvalitet

Udover at Agnethe er hjertevarm og utroligt professionel i sit arbejde, er der også andre gode grunde til at vælge hendes klinik.

For det første har hun, som den eneste klinik i Jylland, udstyr i topkvalitet, hvilket blandt andet betyder, at du vil få et mere klart og tydeligt billede af din baby.

Vælger du at få lavet en 3D-scanning, kan du få et ekstremt virkelighedstro og detaljeret billede, hvor du uden problemer kan nærstudere de små fingre og den lille næse.

Ved alle typer scanninger vil du få printet et udpluk af billederne samt sendt resten af billederne og eventuelle videoklip på mail.

Antallet af billeder svinger meget, men ved en 3D-scanning kan du forvente over 50 billeder.

Derudover er en anden fordel, at Aalborg Scanningshus har en central placering i gåafstand fra togstation, busstoppested samt Aalborgs billigste p-hus, så det også er let tilgængeligt for dem, der kommer udenbys fra.

Scanningspakker

Der tilbydes tre forskellige scanningspakker alt efter behov, hvor der kan være penge at spare, hvis man tit og ofte gerne vil have et kig ind i maven for at tjekke, at alt er, som det skal være.

Ved den mindste pakke er der tre scanninger for 1200 kr. (normalpris 1500 kr.), hvor man kan vælge mellem tidlig scanning, trivselsscanning og kønsscanning.

Derudover kan du ved de større scanningspakker tilvælge 3D-scanning.

Udover at tilbyde scanningspakker, giver Agnethe også 10% i studierabat, samt tilskud fra sygeforsikringen Danmark. 

Du kan læse om scanningspakkerne og se de øvrige priser her

Som den eneste scanningsklinik i Aalborg, laver Aalborg Scanningshus også hjertelydsbamser, hvor barnets hjertelyd optages og kommes ind i en bamse, der vil have en beroligende effekt og skabe tryghed, når barnet kommer til verden.

Godt nyt til cyklister og fodgængere: Kulturbroen genåbner en uge før tid

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Der er godt nyt til alle jer, der har savnet cykel- eller gåturen over Kulturbroen den sidste måneds tid.

Som en del af det løbende vedligehold på den 82 år gamle jernbanebro har Banedanmark udskiftet de bevægelige brolejer, og det har de gjort på rekordtid.

Aalborg Kommune har netop meldt ud, at Kulturbroen allerede genåbner på mandag den 10. august kl. 10.00.

Det er en uge tidligere end planlagt.

Trist melding: Spilnu.dk Grand Prix 2020 aflyses

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Sidste år fejrede Aalborgs største cykelløb, Spilnu.dk Grand Prix, 10 års jubilæum, men i år bliver der ikke mulighed for at se tour-stjerner og danske ryttere i Aalborgs gader.

Årets løb er nemlig aflyst på grund af covid19-situationen i Danmark.

“Der er trist at måtte meddele, at det ikke ikke længere er muligt at afvikle årets gadeløb i Aalborg som traditionen tro har flere kendte Tour de France ryttere til start.

Vi har til det sidste håbet at smitte tallene ville forbedre sig så vi kunne afvikle løbet i oktober, men da det desværre går den forkerte vej med Corona-udviklingen, ser vi ikke andre udveje end at aflyse årets gadeløb i Aalborg,” fortæller løbsdirektør Jonas Winter Mikkelsen, i en pressemeddelelse.

Vender stærkt tilbage i 2021

“Til gengæld kan vi allerede nu meddele, at Spilnu.dk Grand Prix vender tilbage igen i 2021, såfremt Covid-19 situationen til denne tid tillader større arrangementer igen,” afslutter Jonas Winter Mikkelsen.

DMI udsender blodrødt kort: Den kan ramme 32 grader lokalt

Skrevet af: Michael Qureshi
Grafik: DMI
Grafik: DMI

Det bliver i denne weekend, at vi skal vaske den værste skuffelse over vejret denne sommer af os.

Regnvejr er nu erstattet med skyhøje temperaturer, og her fredag morgen har DMI udsendt et blodrødt Danmarks-kort, som indikerer, at det bliver hedt.

“Danmark bliver en bageovn,” siger Jesper Eriksen, vagthavende hos DMI til B.T.

“Der kommer ikke til at være meget vind, så det vil føles meget varmt,” fortsætter han og forklarer, at det kan blive endnu varmere lørdag.

Kan ramme 32 grader

Lokalt viser det nyligt udsendte kort, at den kan ramme 32 grader lokalt.

Vi kommer dog ikke i nærheden af varmerekorden på 36,4 grader fra august 1975.

Ifølge DMI fortsætter det gode vejr ind i næste uge, men det bliver her i weekenden, at varmen kulminerer.