Topmoderne udstyr: Aalborg Scanningshus opfylder mange ønsker for gravide

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Alle gravide kan nok nikke genkendende til den spændende og ikke mindst nysgerrige tid, der opstår, efter at en graviditetstest har afsløret, at familien skal forøges.

Behovene for et jævnligt kig ind i maven, hvor en lille klump kærlighed har valgt at flytte midlertidigt ind, er individuelle fra person til person – men alligevel er antallet af dem, der har brug for et kig oftere, end det kommunale kan klare, stødt stigende.

Den 1. juli åbnede Aalborg Scanningshus i Poul Paghs Gade 6a, hvor gravide ud fra egne ønsker om scanningstyper og tidspunkter kan booke tid til et smugkig.

Agnethe Mørch er indehaver af klinikken, som hun, efter mange års erfaring inden for jordemoderfaget, har valgt at åbne.

Her udlever hun sin drøm om et sted, hvor der er mere tid til at tage hånd om de gravide, mere nærvær, plads til familie og det bedste udstyr, sådan at hun eksempelvis kan sende de spændte forældre hjem med billeder i absolut topkvalitet.

Ekstra tid til de gravide

En af de ting, der er allervigtigst for Agnethe, er, at der er tid nok til hver enkelt for at kunne give den bedst mulige oplevelse.

”Jeg kan gode lide, at jeg selv kan bestemme, hvordan tingene skal være, hvilken service man giver, og hvor meget tid man gerne vil bruge på de gravide,” fortæller hun til MigogAalborg.

“Jeg vil hellere kunne give lidt færre, men ekstra gode oplevelser – i stedet for bare at køre flest mulige igennem. Det er vigtigt for mig, at hverken de gravide eller jeg oplever, at der er tidspres.”

Blandt andet derfor er der til kønsscanninger afsat 20 minutter i stedet for de normale 15 – selvom fem minutter i sig selv, måske ikke synes af meget, så giver de ekstra minutter alligevel mere ro og tid til at nyde oplevelsen.

Derudover booker Agnethe aldrig sine dage helt op, så hun altid har tid til de uforudsete ting.

”Det sker jo nogle gange, at der kan opstå noget pludseligt, som man gerne vil have tjekket op på, og det vil jeg gerne sikre mig, at jeg har tid til at kunne tage hånd om,” fortæller hun.

”Det er bedste valg, vi længe har taget”

MigogAalborg fik lov at overvære en scanning, hvor den gravide, Carina, imens fortalte om, hvor meget tryghed og nærvær hun oplever hos Agnethe.

”Det er bedste valg, vi længe har taget – uden tvivl.

Agnethe har været med os hele vejen, og vi har fået en rigtig god relation til hinanden,” fortæller Carina, der havde booket en tid for at sige hej til ”bettemand”, der i øvrigt for første gang kunne give et lille smil fra sig.

Oplevelsen ved at være med under scanningen bekræfter kun Agnethes hjertevarme og professionalisme.

Der er ikke noget at sige til, at hun får dannet så gode relationer til sine klienter; både dem, der kun får et par scanninger, men i særdeleshed dem, der kommer ofte og oplever hende som en stor støtte under graviditeten.

Tag venner og familie med til scanning

En af fordelene ved at vælge Aalborg Scanningshus fremfor sygehuset, hvor du får tilbud om to scanninger, er, at du her helt selv kan vælge, hvornår og hvor mange scanninger, du gerne vil have.

”Derudover kan de tage alle de gæster med, de har lyst til – hvor man til forskel kun kan have én pårørende med til scanninger på sygehuset.

Mange vil gerne have forældre, søskende, børn og veninder med – og det må de hjertens gerne her hos mig,” fortæller Agnethe.

I Aalborg Scanningshus er det muligt at booke tider både dag, aften og weekend, så du lettere kan få det til at passe ind i din og dine pårørendes kalender.

Derudover har klinikken også åbent i ferieperioder – fx. mellem jul og nytår.

Udstyr i topkvalitet

Udover at Agnethe er hjertevarm og utroligt professionel i sit arbejde, er der også andre gode grunde til at vælge hendes klinik.

For det første har hun, som den eneste klinik i Jylland, udstyr i topkvalitet, hvilket blandt andet betyder, at du vil få et mere klart og tydeligt billede af din baby.

Vælger du at få lavet en 3D-scanning, kan du få et ekstremt virkelighedstro og detaljeret billede, hvor du uden problemer kan nærstudere de små fingre og den lille næse.

Ved alle typer scanninger vil du få printet et udpluk af billederne samt sendt resten af billederne og eventuelle videoklip på mail.

Antallet af billeder svinger meget, men ved en 3D-scanning kan du forvente over 50 billeder.

Derudover er en anden fordel, at Aalborg Scanningshus har en central placering i gåafstand fra togstation, busstoppested samt Aalborgs billigste p-hus, så det også er let tilgængeligt for dem, der kommer udenbys fra.

Scanningspakker

Der tilbydes tre forskellige scanningspakker alt efter behov, hvor der kan være penge at spare, hvis man tit og ofte gerne vil have et kig ind i maven for at tjekke, at alt er, som det skal være.

Ved den mindste pakke er der tre scanninger for 1200 kr. (normalpris 1500 kr.), hvor man kan vælge mellem tidlig scanning, trivselsscanning og kønsscanning.

Derudover kan du ved de større scanningspakker tilvælge 3D-scanning.

Udover at tilbyde scanningspakker, giver Agnethe også 10% i studierabat, samt tilskud fra sygeforsikringen Danmark. 

Du kan læse om scanningspakkerne og se de øvrige priser her

Som den eneste scanningsklinik i Aalborg, laver Aalborg Scanningshus også hjertelydsbamser, hvor barnets hjertelyd optages og kommes ind i en bamse, der vil have en beroligende effekt og skabe tryghed, når barnet kommer til verden.

Smuk filmoplevelse: Se Harry Potter og Fønixordenen i Musikkens Hus

Skrevet af: Michael Qureshi

Tilbage i 2017 sikrede Musikkens Hus rettighederne i hele Norden til at lave filmkoncerter med ikonet Harry Potter.

Premieren var helt vild med 5000 menneskeri Gigantium på den allerførste Harry Potter-film.

Siden er konceptet blevet et kæmpe hit i adskillige lande, og Musikkens Hus har fortsat med at lave det i eget hus.

Nu kan fans af verdenshittet Harry Potter se frem til endnu en stor musikalsk oplevelse, når Musikkens Hus torsdag d. 4. juni blænder op for femte film i Potter-serien.

Her vises Harry Potter og Fønixordenen.

Fremføres sammen med Aalborg Symfoniorkester

Publikum kan glæde sig til at opleve det næste kapitel i historien om den unge Harry Potter på et stort biograflærred, mens Aalborg Symfoniorkester under ledelse af Timothy Henty opfører Nicholas Hoopers ikoniske musik.

Selve filmens handling starter med et oprør.

Lord Voldemort™️ er tilbage, men ministeriet for magi forsøger at holde sandheden skjult – herunder udnævnelse af en ny, magt-sulten professor i ’Forsvar mod Mørkets Kræfter’ ved Hogwarts™️.

Harry, Hermione og Ron danner en hemmelig læseklub, Dumbledores Army, hvor de sammen med andre elever prøver at lære de svære trylleformularer, der måske kan beskytte dem mod den onde Lord Voldemort™️.

Om musikken

Komponisten Nicholas Hooper, der bl.a. har været nomineret til en ’World Soundtrack Discovery Award’, bruger eksperimentelle teknikker og unikke instrumenter til at komponere to nye hovedtemaer, der ikke kun afspejler Dolores Umbridge, men også Voldemorts indvirkning på Harrys psyke.

Præcis ligesom sidste gang fremføres filmene på storskærm med engelsk tale og danske undertekster, imens det live symfoniorkester spiller sig smukt ind i hjertet og øregangene på publikummet.

Du kan købe billetter til Harry Potter og Fønixordenen her

Koncert og natklub i én: Infernal laver Technotombola i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

De seneste år har Infernal sendt Københavnerne på juleferie med en god gang vodka i blodet og bas-armen højt hævet over nissehuen.

Vega har været fyldt, og festen er mildest talt gået over gevind. En slags hel-aftensforestilling med overskriften TECHNOTOMBOLA.

For Infernal har været trætte af at få folk til at feste amok til deres koncerter for derefter at se publikum lidt slukørede søge videre ud på barer og natklubber, når lysene tændes, og der skal fejes gulve.

Derfor har Paw & Lina har besluttet at tage hele scenariet videre og vil i år gi’ jyderne og fynboerne muligheden for at få den perfekte optakt til  julen med et brag af en fest lige op til højtiden.

Det sker på Skråen her i Dobbelt A fredag d. 20. december.

Efter koncerten fortsætter festen

Når Infernal entrerer scenen bliver det med fuld energi, en gennemført æstetik, smukke kostumer, specialdesignet scenografi og ikke mindst bas-arm til alle.

Efter koncerten fortsætter festen med optræden af ADHD og DJ Pelle Peter Jencel, der vil sikre at festen fortsætter for fuld ild.

Derfor slutter det også først klokken 02.00. På den måde behøver man ikke at tage festen videre et andet sted. Her får man både koncert, natklub-stemning og ekstra lir med de vilde ADHD.

Du kan læse mere om det her

Blandt Danmarks bedste: Meyers leverer årets nytårsmenu direkte til døren i Aalborg

Skrevet af: Redaktionen

Årets sidste middag skal være en fest, men mange ender med slet ikke selv at kunne nyde værtsrollen.

I stedet gemmes festkjole eller smoking under forklædet, og du rumsterer med gryder og pander, mens resten af selskabet sipper champagne og skyder bordbomber af for næsen af dig.

For Meyers har måltidet og samværet omkring de særlige anledninger altid i været i højsædet, og derfor begyndte man allerede for mange år siden at supplere beholdningen af gode nytårsopskrifter fra bøger og hjemmeside med salget af en nytårsmenu, der skulle gøre det let at skyde genvej til en lækker nytårsmiddag med holdning og høj kvalitet.

Rosastegt nytårsklassiker eller en grøn eksplosion?

Nytårsmenuerne fra Meyers leveres til hele Danmark og øer med brofast forbindelse, og der er to forskellige menuer at vælge imellem: Den klassiske og den vegetariske.

Fælles for dem begge er, at de tager udgangspunkt i solidt kokkehåndværk, bæredygtig omtanke og sæsonnære råvarer.

Uanset udgaven er prisen 355 kr. pr. kuvert for en 3-retters menu.

Den klassiske menu står i år på bisque af jomfruhummer og strandkrabber med brug af krabbekød, æble og syltet fennikel efterfulgt at tournedos af dansk oksemørbrad med trøffelsauce, confiteret persillerod og langtidsbagte rødbeder med røget olie og tyttebær.

Finalen er en intens chokolademousse med havsalt, hvid chokoladecreme og blomster fra i sommer.

På den grønne front er Meyers med helt fremme, når det kommer til at skabe gennemførte smagsoplevelser fra planteriget.

Den vegetariske nytårsmenu står derfor på jordskoksuppe med friske æbler, en hovedret af kejserhatte stegt i misosmør og elementer som saltet citron, roser og en sprød crumble med løg, svampe, tyttebær og timian.

Desserten er den samme nytårsbombe som på den klassiske menu.

Menuerne kan selvfølgelig kombineres på kryds og tværs, hvis der både er kødspisere og grøntsagselskere i selskaber. Tjek de flotte billeder af menuerne nederst i artiklen.

Særlig menu til små nytårsgæster – og til de tørstige

Mens mangt en voksen nytårsgæst også snildt kan risikere at gå kold før tolv, sker det for ungerne oftest grundet træthed.

Derfor gør Meyers noget særligt ud af aftenens tidlige program med en 3-retters menu skræddersyet til junior for 165 kr.

Her står den på jordskoksuppe med bacon, mør kylling med skysauce og snackgrønt, samt en dessert på højde med de voksnes.

Ligesom der er mulighed for tilkøb til de små, er der også linet op med små tilkøb til resten af selskabet.

Det gælder kransekage direkte fra Meyers eget konditori og en vinmenu skræddersyet til maden med bobler, hvid- og rødvin i flaskevis.

Vind en nytårsmenu til fire fra Meyers

Meyers udlodder en nytårsmiddag til en heldig MigogAalborg læser og tre gæster.

Vinderen vælger selv, om præmien skal være den klassiske eller vegetariske menu.

Maden leveres til døren i en praktisk termokasse den 30. december – lige til at varme op og anrette dagen efter.

Sådan vinder du;
Like opslaget inde på MigogAalborgs Facebook-side
Skriv mindst en du vil have med til nytårsfest
Skriv hvilke 4 menuer du vil have, hvis du vinder

Du kan se den klassiske nytårsmenu her

Du kan se den vegetariske nytårsmenu her

Du kan se børne nytårsmenuen her

Vi trækker en vinder allerede på onsdag d. 11. december

Se de flotte billeder af Meyers Nytårsmenuer herunder

Vegetar-forret
Klassisk nytårsmenu hovedret
Børnemenu dessert