Nystartet Aalborg-firma: Tipidrømme skaber eventyrligt univers til børnefester

Skrevet af: Simone Vestergaard
"1001 nat" Foto: Mediebroen.dk

Drømmer du om at skabe de helt perfekte rammer for dit barns fødselsdagsfest eller overnatning, eller venindehygge?

Så findes løsningen hos Tipidrømme.

Eventyr, magi og hygge er blot nogle af nøgleordene bag den nyopstartede Aalborg virksomhed.

Et kreativt eventunivers kreeret til forældre, der søger en færdig løsning til blandt andet fremtidige fødselsdagsfester for deres børn i 6-13 års alderen, hvor rammerne skal være personlige, hjemlige og absolut eventyrlige.

Som forælder har man altid et ønske om at give det bedste til sine børn – og specielt til de festlige lejligheder skal der ikke mangle det mindste.

Charlotte Zaza, indehaveren af Tipidrømme, vil gerne gøre op med de store krav, forældre sætter til sig selv, og vise at man for få penge kan give sine børn en unik oplevelse. En oplevelse som de og deres gæster sammen skaber.

Gør op med forudbestemte krav

Charlotte er uddannet pædagog og mor til tre, og hun kender selv til det manglende overskud og følelsen af at skulle leve op til de mange krav der, i takt med udviklingen, fylder mere og mere.

“Selvfølgelig vil man gerne have, at ens børn skal have det bedste af det bedste.

Man vil så gerne lave en gennemført fødselsdagsfest for sine børn, men nogle gange er tiden, kreativiteten eller overskuddet bare ikke til det.

Min vision med Tipidrømme er at skabe et univers og en stemning, som er et alternativ til den underholdning og aktiviteter, vi ofte sender vores børn ud på til fødselsdage eller andre sammenkomster.

For mig handler det om at komme tilbage til det helt nære i hjemmet, hvor vi skaber de perfekte rammer som børnene selv udfylder.

Med Tipidrømme kan jeg skabe et magisk univers og en hyggelig stemning, hvor børnene har mulighed for at udfolde sig kreativt sammen med deres venner.

Jeg synes, det er rigtig vigtigt at holde fast i, at de hjemlige omgivelser også kan skabe de gode rammer for vores børn.

Børn elsker at bygge huler, og trække sig tilbage i små miljøer, hvor de kan være sig selv – det skal de have lov til og det har jeg forsøgt at skabe muligheden for, med Tipidrømme.

Fødselsdagsfester behøver, efter min mening, ikke altid at være tre timer med fuld knald på.” forklarer Charlotte.

Skab din egen eventyrlige aften

Vælger man Tipidrømme til at skabe minderne for den kommende begivenhed, så bliver den største opgave, for både forældre og børn at vælge, hvilket univers der skal sætte rammerne for dagen.

Det er simpelt og nemt for forældre at booke og vælge imellem tre forskellige temaer via. Tipidrømmes hjemmeside.

På nuværende tidspunkt kan man vælge mellem temaerne ”Eventyrland”, ”1001 nat” og ”Emoji”.

Tipidrømmes standardpakke, indeholder seks tipier, madrasser, bakkeborde, pynt, lyskæder, puder, tæpper, med mere. Alt hvad der skal bruges for at skabe den helt rigtige stemning.

Charlotte sørger for både opsætning, styling, nedtagning og afhentning.

“Hos Tipidrømme lejer man simpelthen hele pakken. Det vil sige, at jeg kommer ud og sætter hele arrangementet op senest en time før festen begynder.

Jeg gør alt klar til børnene, og så er det op til dem selv at udfylde indholdet – jeg har blot sat de eventyrlige rammer.

Næste formiddag kommer jeg og tager det hele ned igen.” fortæller Charlotte.

“Eventyrland” Foto: Mediebroen.dk
“Eventyrland” Foto: Mediebroen.dk

Kvalitet til børnene

Når det gælder legetøj og andre ting til børn, så er der nogle ekstra krav, der skal overholdes.

Derfor er både tipierne samt alt andet pynt indkøbt, men Charlotte har selv udvalgt hver eneste lille ting, og sammensat det.

“Jeg vil gerne kunne sige, at jeg har syet alt selv, men det har jeg desværre ikke.

Der er høje krav til produktion af alt hvad der skal bruges til børn, så jeg har i stedet sat fokus på at finde det helt rigtige til Tipidrømme – og sat det kreativt, smukt og eventyrligt sammen.” fortæller Charlotte og fortsætter:

“For mig er det også vigtigt at signalere kvalitet, for det ved jeg er en grundlæggende faktor, når forældre skal betale for noget til deres børn – så for mig handler det rigtig meget om at gøre både børn og voksne tilfredse.”

“1001 nat” Foto: Mediebroen.dk
“Emoji” Foto: Mediebroen.dk

Følger børnenes udvikling

På nuværende tidspunkt er det med Tipidrømme muligt at leje tre forskellige standardpakker, men på længere sigt drømmer Charlotte om at tilbyde flere temapakker eller tilkøbsmuligheder i form af mad eller andre kreative tiltag.

”Jeg plejer at leje tipierne ud i 19-20 timer, men i princippet bestemmer man selv, hvor længe man ønsker at leje dem – prisen er blot herefter.

I fremtiden vil jeg rigtig gerne kunne gå endnu mere i detaljer og lave flere temaer, der målretter de forskellige aldersgrupper – både til piger og drenge. Børns interesser jo skifter hele tiden, så det er vigtigt at følge med udviklingen.” afslutter Charlotte.

Tipidrømme kører lige nu med formidabel intropris på standardpakken til 1500 kr.

Du kan læse mere om Tipidrømme og finde inspiration her.

Miraklet fra Aalborg: Sarah vandt et maraton efter to livstruende sygdomme

Skrevet af: Nana Veilov Carlsen

Måske har du set hende, når du en søndag morgen har sat kursen mod bageren, eller hvis du i de tidlige morgentimer er slingret hjem fra en lang nat i Jomfru Ane Gade.

Hun kommer løbende, hun har fart på og hun indrømmer da også selv også selv, at hun i Aalborg bliver genkendt som “hende der løber”.

Men denne unge kvinde er meget mere end en tilfældig forbipasserende.

Sarah Smalbro er 22 år, og hun studerer til daglig til sygeplejerske her i Aalborg.

På trods af sin unge alder har Sarah allerede kæmpet for sit liv hele to gange.

Første gang var i form af anoreksi. Det var en hård og sej kamp at komme igennem, og netop som Sarah var kommet over spiseforstyrrelsen, ramlede hendes verden igen.

Hun fandt ud af, at hun var født med en livstruende hjertefejl.

I dag er Sarah helt rask og kulminationen på hendes kamp for livet og mod kroppen kom i oktober, hvor hun vandt Skagen Maraton.

Havde været livsfarligt at løbe et maraton

Det vilde er, at havde Sarah valgt at løbe et maraton med sin hjertefejl, var hun aldrig nogensinde nået over målstregen.

”Det havde simpelthen været punktum, og det er også derfor, at jeg synes, det er en kæmpe ting for mig i dag, når jeg løber et maraton.

Jeg synes, det er det fedeste i verden,  og det var jo en kæmpe ting for mig at vinde et.

Det er jo ikke bare lige en træningstur, det er fordi, nu kan jeg altså,” fortæller Sarah Smalbro til MigogAalborg.

Sarahs spiseforstyrrelse startede i 1.g i gymnasiet, og hun fortæller, at det hele begyndte som hos mange andre med den psykiske sygdom, anoreksi.

”Det startede med de sædvanlige fem kilo, man hører om, som mange de lige ønsker at smide, og så begyndte jeg bare at tælle mine kalorier overdrevet meget og dyrkede samtidig motion.”

Hun blev henvist til Center for Spiseforstyrrede i Aalborg, hvor hun blev sat i gang med en intens behandling.

”Altså jeg tabte mig jo så meget, at jeg røg til lægen, og så blev jeg henvist direkte til center for spiseforstyrrede her i Aalborg, hvor jeg med det samme blev sat i gang med behandling.

Det var både med diætist, med læge og det var med sygeplejersker. Der var egentlig også nogle fysioterapeuter og psykoterapeuter inde over, og der var også mulighed for gruppeterapi og familieterapi,” fortæller hun.

Kroppen lukkede lige så stille ned

Specielt den første tur ned ad gangen til lægens kontor vækker minder i Sarahs erindringer.

”Første gang jeg skulle gå fra venteværelset til lægens konsultationsrum for at have min første samtale, der var jeg lige ved at besvime og blev nødt til at holde ved væggene, fordi jeg kunne simpelthen ikke.

Det lyder måske hårdt, men jeg kunne faktisk ikke mere. Kroppen den lukker lige så stille ned,” fortæller ildsjælen.

I forbindelse med behandlingen på Center for Spiseforstyrrede fik Sarah tjekket sit hjerte, fordi hun havde smerter.

Men da brystsmerter er en typisk bivirkning ved spiseforstyrrede, fandt lægerne ikke noget usædvanligt.

Lægerne opdagede to store huller i hjertet

I 2015 ramlede Sarahs verden dog endnu engang, da det viste sig, at hun rent faktisk var født med en hjertefejl og havde levet hele sit liv med to store huller i hjertet.

”Jeg havde virkelig ondt i mit hjerte, når jeg løb, og jeg tænkte jo altid, at det var, fordi jeg var så underernæret.

Den var også den første konklusion, da de tjekkede mig. Jeg skulle bare tage på i vægt, og så ville mine smerter i hjerter forsvinde.

Men det gjorde smerterne aldrig helt, og da jeg så endelig blev scannet viste det sig, at jeg havde to store huller, der gjorde at alt mit iltede blod blev blandet med det afiltede.

Så jeg havde egentlig haft afiltet blod hele mit liv, hvilket er ret alvorligt,” fortæller Sarah.

Gennem de svære perioder i Sarahs liv har hun altid fundet trøst i at kunne løbe en tur.

Når hun løber tidligt om morgenen jagter hun en helt bestemt følelse.

”Jeg blev bare bidt af den der frihedsfølelse, og det har jo altid været sådan, at jeg kunne jo bare tage mine sko på og så bare løbe.

Når jeg kom hjem, havde jeg det altid bedre, og det var også lige meget, hvor dårligt jeg havde haft det forinden”.

Muskuløs og klog af skade

I dag er hun hverken en underernæret ung pige eller hjertepatient.

Sarah er muskuløs og klog af skade.

Hun ved at hendes krop ikke altid har haft det godt. Måske netop derfor er hun i dag i stand til at lytte til sin krop og give den, hvad der skal bruges for, at hun kan nedlægge de 60 til 100 km, som hun løber om ugen.

Sarah fortæller til MigogAalborg, at hun på ingen måde er flov over at have haft en spiseforstyrrelse

”Jeg er jo aldrig pinligt berørt over at have haft anoreksi, men det er jo stadig sådan noget, der er lidt tabu-belagt, og der er mange der ikke forstår det, og nogen synes måske, det er noget pjat”.

Efter alt modgangen er Sarah i dag endelig kommet på den anden side og er ekstremt aktiv i Aalborgs løbemiljø, hvor hun hver uge løber de mange kilometer med løbeklubben Aalborg Runners.

Hun har efterhånden klaret sig godt igennem en halv snes halvmaratons, og har udvidet CV’et med hele to maratons, hvoraf hun, som tidligere nævnt, ved Skagen Maraton i oktober kunne stille sig øverst på podiet med en guldmedalje om halsen.

Kører tre uddannelser ved siden af

Hun har stadig en lang liste af mål og drømme om maratonløb.

Sarahs overskud vil ingen ende tage, ikke nok med at hun har sit sygeplejerskestudie, så har hun yderligere taget tre uddannelser som henholdsvis kostvejleder, løbe coach og personlig træner.

Uddannelserne bruger hun til at hjælpe andre i gang med en sundere og balanceret livsstil og sideløbende har hun startet en støttegruppe for spiseforstyrrede unge i Aalborg.

Om støttegruppen fortæller Sarah;

”Det er jo bare blevet mine veninder. Engang imellem ses vi lige til en kop kaffe, og så snakker vi bare lidt om livet, som det er,” slutter den inspirerende unge aalborgenser.

Stor Rasmus Seebach-koncert i Aalborg i 2019: Her er datoen

Skrevet af: Michael Qureshi
Rasmus Seebach
Foto: PR
Rasmus Seebach Foto: PR

Sidste år besøgte Rasmus Seebach landets fire største byer til familiekoncerter i løbet af maj og juni.

Det var en kæmpe succes, hvor mere end 50.000 feststemte danskere mødte op til koncerterne.

Nu gentages de fire familiekoncerter i København, Århus, Aalborg og Odense.

Det er især tidspunktet midt på eftermiddagen, som definerer, at der er tale om en koncert, hvor både børn og voksne får noget ud af det.

Det bliver lørdag d. 18. maj 2019, at Rasmus Seebach holder en stor koncert i Mølleparken her i Aalborg. Koncerten er også med Special Guests, hvilket kunne tyde på, at der er andre store navne, som også optræder på dagen.

Billetsalg starter mandag

Billetsalget starter allerede på mandag d. 19. november, og man skal nok være hurtigt ude, da Seebach for hele familien typisk bliver hurtigt udsolgt.

Til sommer er det 10 år siden at Rasmus udgav sit debutalbum ‘Rasmus Seebach’, og siden dengang, er det kun gået én vej.

Siden 2009 har Rasmus Seebach udgivet fire studiealbums, solgt mere end 800.000 eksemplarer og vundet seks statuetter til Danish Music Awards.

Tager også spændende gæste-artister med

Med andre ord er Rasmus Seebach blandt de største og bedst sælgende artist i dansk musikhistorie, men for Rasmus kan successen hverken måles i priser eller salgstal – den ægte magi skabes nemlig til koncerterne sammen med sine fans.

Det var netop kærligheden til at optræde live, der blev afsættet for Rasmus’ tilbagevendende familiekoncerter, som de seneste år er blevet hyldet af både fans, publikum og anmeldere.

Til sommer kan Rasmus igen opleves i landets fire største byer, og rygtet siger at han planlægger at tage en masse spændende gæster med til koncerterne.

Hvad: Familiekoncert med Rasmus Seebach
Hvor: Mølleparken
Hvornår: 

 

Lækker mad på årets sidste dag i Aalborg: La Locanda har nytårsmenu klar

Skrevet af: Simone Vestergaard

En af Aalborgs bedste spisesteder ligger på C. W. Obels Plads.

Her regerer den italienske kreatør Carlo Liberati i køkkenet.

Der er ofte fuldt hus på La Locanda, hvor der køres mange serveringer af autentisk italiensk mad ind på bordene akkompagneret af naturligvis gode italienske vine.

Nu har La Locanda også offentliggjort deres nytårsmenu for 2018.

Skøn nytårsmenu med flere tilvalgsmuligheder

Der er ingen tvivl om, at de bliver et populært valg for dem, som rigtig gerne vil slippe for al bøvlet i køkkenet og blot tilberede og anrette den gode mad for gæsterne.

“Vi glæder os til at forkæle aalborgenserne igen i år. Vi har sammensat en skøn nytårsmenu med flere tilvalgsmuligheder,” siger Carlo Liberati.

La Locanda take away nytårsmenu 2018

Snacks:
– Hjemmebagte grissini med Italiensk lufttørret røget skinke
– Hjemmelavet skinkepaté med trøffel
– Hjemmelavet oliventapenade med knækbrød

Antipasto / Forret:
– Carpaccio di merluzzo con fantasia di cipolle e capperi: Carpaccio af saltet torskeryg, hertil løg-fantasy og kapers

*Primo piatto / Første ret:
– Risotto con crema di scampi: Klassisk italiensk risotto med jomfruhummer-bisque og jomfruhummer-kød

Secondo / Hovedret:
– Filetto di vitello con sua salsa, Cardoncelli e nocciole tostate: Rosastegt kalvemørbrad med egen sauce, ristet kaiserhat med hasselnød

**Formaggi / Ost:
Piatto con 4 formaggi misti, marmellata di pomodorini, vaniglia e peperoncino: Tallerken med 4 oste, Taleggio, Pecorino med peber, Robiola 3 mælk og skimmelost, hertil vores cherrytomat, vanilje/chili syltetøj

Dolce / Dessert:
– Tortino caldo di cioccolata e pere con salsa al Balsamico e gelato allo yougurt: Varm chokoladekage med pære, balsamicoeddikesauce og hjemmelavet yoghurtis

4 retter koster 395 kr. (Snacks, forret, hovedret og dessert)

– *Tilkøb af Risotto koster 85 kr.
– **Tilkøb af Formaggi/Ost koster 75 kr.

La Locanda oplyser, at der er minimum bestilling på to kuverter, og den kan afhentes ved LA BOTTEGA mandag d. 31. december.

Du kan læse mere om nytårsmenuen her.

Du kan også tjekke vores spiseguide – der giver byens bedste overblik over spisesteder her