Nystartet Aalborg-firma: Tipidrømme skaber eventyrligt univers til børnefester

Skrevet af: Simone Vestergaard
"1001 nat" Foto: Mediebroen.dk

Drømmer du om at skabe de helt perfekte rammer for dit barns fødselsdagsfest eller overnatning, eller venindehygge?

Så findes løsningen hos Tipidrømme.

Eventyr, magi og hygge er blot nogle af nøgleordene bag den nyopstartede Aalborg virksomhed.

Et kreativt eventunivers kreeret til forældre, der søger en færdig løsning til blandt andet fremtidige fødselsdagsfester for deres børn i 6-13 års alderen, hvor rammerne skal være personlige, hjemlige og absolut eventyrlige.

Som forælder har man altid et ønske om at give det bedste til sine børn – og specielt til de festlige lejligheder skal der ikke mangle det mindste.

Charlotte Zaza, indehaveren af Tipidrømme, vil gerne gøre op med de store krav, forældre sætter til sig selv, og vise at man for få penge kan give sine børn en unik oplevelse. En oplevelse som de og deres gæster sammen skaber.

Gør op med forudbestemte krav

Charlotte er uddannet pædagog og mor til tre, og hun kender selv til det manglende overskud og følelsen af at skulle leve op til de mange krav der, i takt med udviklingen, fylder mere og mere.

“Selvfølgelig vil man gerne have, at ens børn skal have det bedste af det bedste.

Man vil så gerne lave en gennemført fødselsdagsfest for sine børn, men nogle gange er tiden, kreativiteten eller overskuddet bare ikke til det.

Min vision med Tipidrømme er at skabe et univers og en stemning, som er et alternativ til den underholdning og aktiviteter, vi ofte sender vores børn ud på til fødselsdage eller andre sammenkomster.

For mig handler det om at komme tilbage til det helt nære i hjemmet, hvor vi skaber de perfekte rammer som børnene selv udfylder.

Med Tipidrømme kan jeg skabe et magisk univers og en hyggelig stemning, hvor børnene har mulighed for at udfolde sig kreativt sammen med deres venner.

Jeg synes, det er rigtig vigtigt at holde fast i, at de hjemlige omgivelser også kan skabe de gode rammer for vores børn.

Børn elsker at bygge huler, og trække sig tilbage i små miljøer, hvor de kan være sig selv – det skal de have lov til og det har jeg forsøgt at skabe muligheden for, med Tipidrømme.

Fødselsdagsfester behøver, efter min mening, ikke altid at være tre timer med fuld knald på.” forklarer Charlotte.

Skab din egen eventyrlige aften

Vælger man Tipidrømme til at skabe minderne for den kommende begivenhed, så bliver den største opgave, for både forældre og børn at vælge, hvilket univers der skal sætte rammerne for dagen.

Det er simpelt og nemt for forældre at booke og vælge imellem tre forskellige temaer via. Tipidrømmes hjemmeside.

På nuværende tidspunkt kan man vælge mellem temaerne ”Eventyrland”, ”1001 nat” og ”Emoji”.

Tipidrømmes standardpakke, indeholder seks tipier, madrasser, bakkeborde, pynt, lyskæder, puder, tæpper, med mere. Alt hvad der skal bruges for at skabe den helt rigtige stemning.

Charlotte sørger for både opsætning, styling, nedtagning og afhentning.

“Hos Tipidrømme lejer man simpelthen hele pakken. Det vil sige, at jeg kommer ud og sætter hele arrangementet op senest en time før festen begynder.

Jeg gør alt klar til børnene, og så er det op til dem selv at udfylde indholdet – jeg har blot sat de eventyrlige rammer.

Næste formiddag kommer jeg og tager det hele ned igen.” fortæller Charlotte.

“Eventyrland” Foto: Mediebroen.dk
“Eventyrland” Foto: Mediebroen.dk

Kvalitet til børnene

Når det gælder legetøj og andre ting til børn, så er der nogle ekstra krav, der skal overholdes.

Derfor er både tipierne samt alt andet pynt indkøbt, men Charlotte har selv udvalgt hver eneste lille ting, og sammensat det.

“Jeg vil gerne kunne sige, at jeg har syet alt selv, men det har jeg desværre ikke.

Der er høje krav til produktion af alt hvad der skal bruges til børn, så jeg har i stedet sat fokus på at finde det helt rigtige til Tipidrømme – og sat det kreativt, smukt og eventyrligt sammen.” fortæller Charlotte og fortsætter:

“For mig er det også vigtigt at signalere kvalitet, for det ved jeg er en grundlæggende faktor, når forældre skal betale for noget til deres børn – så for mig handler det rigtig meget om at gøre både børn og voksne tilfredse.”

“1001 nat” Foto: Mediebroen.dk
“Emoji” Foto: Mediebroen.dk

Følger børnenes udvikling

På nuværende tidspunkt er det med Tipidrømme muligt at leje tre forskellige standardpakker, men på længere sigt drømmer Charlotte om at tilbyde flere temapakker eller tilkøbsmuligheder i form af mad eller andre kreative tiltag.

”Jeg plejer at leje tipierne ud i 19-20 timer, men i princippet bestemmer man selv, hvor længe man ønsker at leje dem – prisen er blot herefter.

I fremtiden vil jeg rigtig gerne kunne gå endnu mere i detaljer og lave flere temaer, der målretter de forskellige aldersgrupper – både til piger og drenge. Børns interesser jo skifter hele tiden, så det er vigtigt at følge med udviklingen.” afslutter Charlotte.

Tipidrømme kører lige nu med formidabel intropris på standardpakken til 1500 kr.

Du kan læse mere om Tipidrømme og finde inspiration her.

Halv pris på entréen: Springeren tilbyder maritime oplevelser for hele familien

Skrevet af: Aske Bisgaard Pedersen

Ude godt, men hjemme bedst.

Sådan lyder den famøse talemåde, som aldrig har været mere aktuel end nu.

I kølvandet på coronakrisen er ferien sydpå for mange aflyst, og sommeren skal i stedet nydes hjemme i skønne Danmark.

Men det betyder ikke, at sommeren er ødelagt. Tværtimod. Aalborg tilbyder nemlig masser af spændende aktiviteter for alle aldre.

Eksempelvis det maritime oplevelsescenter, Springeren, der lige nu byder på et hav af gode oplevelser.

Maritim oplevelse for hele familien

Om du er på udkig efter en spændende tur med hele familien, en lærerig voksentur eller de ideelle rammer for en børnefødselsdag… Ja, så er Springeren noget for dig.

Dyk ned i Aalborgs og Danmarks maritime historie – eller kom på dybt vand og test dine evner som kaptajn:

”Vi har sørget for en lang række sjove tiltag, så der er en masse for både store og små.

Med vores sejlsimulator kan du få en realistisk og udfordrende oplevelse som skipper, mens du prøver at navigere skuden helskindet gennem Limfjorden”, fortæller event- og administrationsansvarlig, Susi Bolander, og fortsætter:

”Vi har også sørget for et bassin med fjernstyrede modelskibe, en interaktiv piratquiz, hvor I skal på jagt efter svarene, og en masse andre sjove ting.”

De mange tiltag garanterer utallige timers sjov for børn og voksne legebørn. Er du også interesseret i en kulturel oplevelse og at lære mere om en af historiens største søfartsnationer, er der også rig mulighed for det.

På oplevelsescentrets imponerende 15.000 kvadratmeter kan du dykke helt ned i Aalborgs og Danmarks maritime historie:

”Der er mulighed for at udforske ubåden Springeren indefra, der har været en del af den danske flåde, eller tage på en historisk rejse tilbage til 1700-tallet i værftshallen.” fortæller Susi Bolander.

Rundt omkring på centret er der placeret en lang række forklarende skilte, der kan gøre dig klogere på historien – men der er også mulighed for at forudbestille en guidet tur.

Flere af guiderne har endda selv sejlet med ubåden Springeren.

Halv pris hele sommeren – og gratis matrosskole

Skulle pengene fra den aflyste charterrejse til den sydlandske hede endnu ikke være havnet på kontoen, er der ingen grund til frygt.

Springeren åbner sluserne fra kl. 10-20 hver dag i hele juli, og der er gode penge at spare.

”Vi er så heldige at være kommet med i Kulturministeriets sommerpakke, så vi kan tilbyde 50 % på entré. Det vil sige, at det hele sommeren kun koster 45 kr. for voksne og 25 kr. for børn – og børn under 6 år er gratis”, siger Susi Bolander.

Der er altså ingen undskyldning for ikke at smøre madpakken og tage hele familien med på tur.

Har du en spirende matros derhjemme, afholdes der desuden matrosskole mandag, onsdag og fredag i sommerferien fra 10-12:

”Matrosskolen er gratis og for børn fra 5-17 år, hvor man lærer at gebærde sig på et skib.

Her får man en hurtig rundvisning og sit helt eget matrosnavn. Ligesom en ægte matros skal man også lære at lave knob, prøve kræfter med tovtrækning, bygge sin egen båd … og bare have det supersjovt”, forklarer Susi Bolander.

Yo, ho og en hal… HEL flaske rom

Mens børnene render rundt i butikken og kigger på legetøj, piratting og magneter, kan de voksne på ægte sørøvermanér tage et kig – eller en smagsprøve – i spiritusafdelingen.

Butikken kan blandt andet byde på den eksklusive Royal Danish Navy rom eller et bredt udvalg af A.H. Riise.

Afdelingen byder desuden på gin, likør og andre lækre våde varer til familiens øverstkommanderende… Og er du vild med Baileys, vil du elske A.H. Riises cremelikør.

Bliver du også helt søsyg ved tanken om ikke at skulle afsted? Læs meget mere om alle de gode oplevelser hos Springeren her.

Gratis kajaktur på fjorden: Saml affald og hjælp havnemiljøet

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Foråret 2020 gav i den grad stof (og tid) til eftertanke.

Mange etablerede nye, sunde vaner og interesser – og lige præcis de to ting kan kombineres, nu hvor konceptet GreenKayak er tilbage i Aalborg.

Grundet covid-19 har GreenKayak, hvor du kvit og frit kan leje en kajak mod at samle affald i havnen, nemlig været sat på stand-by. Nu er der igen åbnet for booking.

Foreningen, der blev etableret i 2017, sigter mod at reducere mængden af affaldet verdens farvande, og ønsker at tilbyde som mange mennesker som muligt chancen for at tage aktiv del i bekæmpelsen af miljøforurening.

Heriblandt aalborgenserne.

Derfor er konceptet også henvendt til enhver, der har lyst til at være med.

Ingen erfaring nødvendig

Er du over 18 år, kan du – helt gratis – leje en kajak i to timer; på den betingelse, at du i løbet af sejlturen indsamler det affald, du støder på i havnen.

Den grønne kajak har plads til to personer, og dens stabilitet gør, at tidligere kajakerfaring ikke er nødvendig. Samtidigt er kajakken meget fleksibel, hvilket betyder, at du kan bevæge dig tæt på områder, der ellers er svære at komme ind i.

På kajakken er der placeret en affaldsspand, hvor passagererne med en gribetang kan smide det indsamlede skrald i løbende.

Tre tons affald indsamlet på én sæson

GreenKayak blev etableret i 2017 i København, og allerede i den første sæson indsamlede cirka 1000 frivillige i alt tre tons affald i de hovedstadens kanaler.

Og der er ingen tvivl om, at denne slags initiativer er nødvendige, hvis vi vil sikre en sund fremtid på vores klode.

Ifølge FN’s Miljøprogram UNEP udledes der hvert år omkring 6,4 mio. tons affald i verdens have – og heraf havner de 20.000 tons i Nordsøen.

En stor del af det affald, der flyder i havene og langs kysterne, er plastaffald, for eksempel flasker, dunke, kapsler, reb, fiskenet og poser.

Da plast flyder i vandoverfladen, er det også uden tvivl det mest synlige affald – hvorfor der også er meget fokus på netop dette.

Dog anslår kommunernes internationale miljøorganisation, KIMO, at 70 % af det dumpede affald i Nordsøen synker til bunds.

Ifølge Miljø- og Fødevarestyrelsen er 85 % af danskerne bekymrede over mængden af affald i havene og udviser bred opbakning for at gøre noget ved det.

En opbakning, der nu er mulig og lettilgængelig gennem GreenKayak.

GreenKayak udlejes gennem Aalborg Cable Park og er altså som udgangspunkt i to timer ad gangen.

Efter turen, hvor du forhåbentlig også tager dig tid til at nyde fjorden, fragter du affaldet tilbage til Kabelparken, får det vejet og registreret.

Du lejer din GreenKayak lige her.

Uheld ved Hobrovej: Fører kørte direkte ind i trafiklys

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Nordjyllands Politi
Foto: Nordjyllands Politi

Det blev ikke ligefrem en stille og rolig start på morgentrafikken i Aalborg.

Klokken 9.15 skete der nemlig et uheld på Hobrovej/Ny Nibevej på “toppen” i Skalborg. Det skriver Nordjyllands Politi på Twitter.

En fører kørte – på daværende tidspunkt af ukendte årsager – direkte ind i en lysmast samt trafiklys.

Masterne blev helt nedkørt og alt lys i trafiksignalerne er gået ud. Nordjyllands Politi fortæller, at det en reperatør er tilkaldt, men tidshorisonten er endnu ukendt.

Trafikken på Hobrovej har vigepligt når man kommer til krydset til info, som det fremgår af tavler på stedet.

De nyeste oplysninger fra politiet viser, at den 36-årige fører af ulykkesbilen var uskadt, men stak af fra bilen efter uheldet.

Med vidners hjælp blev han udfundet på nærliggende K. Christensens vej hvor han gemte sig bag en forretning.

Han er nu anholdt og sigtes for sprit og narkokørsel.

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her