Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En grønnere hverdag: I morgen åbner TINC i Aalborg

Af Stine Kjølby Christensen

Mangler du inspiration (og varer) til at få en grønnere hverdag, så har vi en god nyhed til dig.

I morgen åbner TINC nemlig en helt ny butik i centrum af Aalborg.

TINC har Danmarks største bæredygtige webshop og derudover en særdeles populær butik i centrum af Århus. Men nu kan vi altså se frem til også at få en TINC i hele Nordens Paris.

Butikken åbner i morgen kl. 10 i Aalborg og på samme tidspunkt vil du kunne møde de ansatte forskellige steder i byen.

Her vil de dele små håndlavede sæber ud og naturligvis sprede det gode budskab om det nye mini-supermarked i Møllegade.

Måske du selv mangler inspiration til, hvordan du kan få nogle grønnere vaner – og dét hjælper de gerne med.

En grønnere hverdag: I morgen åbner TINC i Aalborg

Butikken er faktisk et mekka for dig, der gerne vil inspireres til at blive mere bæredygtig … og meget andet.

“Hos TINC forhandler vi hverdagsprodukter med fokus på naturlige ingredienser, miljøet og ikke mindst socialt ansvar,” fortæller Michael Constantin Timm, der sammen med sin hustru er indehaver af TINC.

Hos TINC kan du shoppe alt fra håndlavede sæber og shampooer til metalsugerør og stofbind … og selvfølgelig ganske almindelige dagligvarer såsom bageark, vatpinde og lignende.

En grønnere hverdag: I morgen åbner TINC i Aalborg

Gå på opdagelse i en grønnere fremtid

Når du træder ind i butikken, vil du blive mødt af en blanding af Normal og Søstrene Grene – og her taler vi altså mest opbygningen af selve butikken.

Varemæssigt er TINC i en helt anden boldgade.

En grønnere hverdag: I morgen åbner TINC i Aalborg

Modsat mange andre store kædebutikker, så arbejder Michael og Jane mod at etablere et mere bæredygtigt forbrugsaspekt hos kunderne.

At de foretager velovervejede køb, der – samtidig med at være lækre produkter – også er en del af en aktiv indsats for at hjælpe kloden og dens fremtid.

På butikkerne finder du eksempelvis de populære shampoo bars, hvor emballagen og de unødvendige kemikalier er sparet væk.

Tilbage er kun et rent og velduftende produkt af naturlige ingredienser uden sulfater, parabener og udtørrende alkoholer.

En grønnere hverdag: I morgen åbner TINC i Aalborg

Nemt at vælge bæredygtigt

Fortsætter du ned gennem butikken, vil du blive mødt af endnu flere grønne produkter – varer, som du sikkert ikke anede eksisterede … men som fremover meget nemt kan blive en integreret del af din hverdag.

“Set fra vores perspektiv er det bedre, at en stor del mennesker foretager små ændringer i deres hverdag, fremfor at få mennesker foretager store ændringer.

Derfor sælger vi helt almindelige produkter, som alle kender og bruger – blot med et langt mindre klimaaftryk end de gængse.

På den måde bliver det nemt og bekvemt at leve mere bæredygtigt uden at føle, at man mangler noget,” fortæller Michael, da vi besøger den nye butik.

En grønnere hverdag: I morgen åbner TINC i Aalborg En grønnere hverdag: I morgen åbner TINC i Aalborg

I bunden af butikken finder vi også én af de helt store klimasyndere; hvis det altså ikke var, fordi at emballagen også her er sparet væk.

Her kan du nemlig – præcis som med bland-selv-slik – blande dagligvarer i løsvægt i indpakning, du selv medbringer i butikken.

En grønnere hverdag: I morgen åbner TINC i AalborgEn grønnere hverdag: I morgen åbner TINC i Aalborg

Står du fx og skal chiafrø i noget bagværk eller kikærter til humus, så kan du tage lige præcis den mængde, som opskriften foreskriver, og dermed undgå at købe et kæmpe parti ind … hvis nu det viser sig, at din fremtid måske alligevel ikke skal være som humus-kok.

Alle varerne er naturligvis også økologiske.

TINC’s nye adresse er Møllegade 6A, hvor der er åbent fra i morgen kl. 10. Du kan læse mere om TINC på deres hjemmeside lige her.