ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fra fodboldtrøje til jakkesæt: Tidligere AaB-spiller skifter til ejendomsmæglerbranchen

Af Jonas Søhus Vogt Sørensen

Aalborg-drengen Daniel ”DC” Christensen lagde i sommer støvlerne på hylden efter en professionel fodboldkarriere på 12 år, der startede i AaB. Nu er han vendt tilbage til Aalborg, hvor han er i gang med at uddanne sig til ejendomsmægler.

Det foregår hos Din Mægler i Aalborg, hvor Daniel startede 1. august og nu arbejder fuldtid, mens han går i skole ved siden af. I øjeblikket er han i gang med salg og vurdering og går alt som planlagt, kan han om tre år kalde sig ejendomsmægler.

Men hvordan er det at gå fra en professionel tilværelse som fodboldspiller i AaB, Sønderjyske, AGF, KVC Westerlo i Belgien og Vendsyssel FF og til at arbejde i mæglerbranchen?

”Det er meget specielt. Det er en helt anden hverdag, og man har skulle vænne sig til nogle ting. Fodboldspiller er en priviligeret hverdag, hvor du egentlig går på arbejdet og får penge for din hobby”, udtaler Daniel Christensen og fortsætter:

”Jeg kommer fra at være i et miljø, jeg har været i de sidste 12 år af mit liv som professionel fodboldspiller, og har levet det liv som jeg altid har drømt om, så er det selvfølgelig specielt at skulle lave noget helt andet.”

En ny drøm som ejendomsmægler

Ligesom Daniel altid havde en drøm om at blive professionel fodboldspiller, havde han i de senere år af fodboldkarrieren en drøm om at arbejde i boligbranchen.

”Til slut i min karriere har jeg helt klart haft en drøm om at arbejde i denne branche. Det er min interesse at beskæftige mig med boligsalg og boligmarkedet, boligudvikling og alt det, som hører med, og det jeg også godt kan lide ved faget er, at det er så varierende. Der er ikke en handel, der er den samme”, udtaler Daniel.

Det har dog ikke været en nem omstilling for Daniel, der har skulle vænne sig til en hel anden verden end den verden, han qua sin professionelle fodboldkarriere har været en del af.

”Den første måned har været speciel. Jeg har kun haft berøring med fodbold de sidste 12 år, hvor jeg har været vant til et struktureret program over hvad jeg skulle og ikke skulle. Nu skal jeg selv koordinere det hele, men det er bare fedt at bruge hovedet på en anden måde”, siger Daniel.

Mere frihed, mindre fritid

Selvom fodbold har været en fast del af Daniels liv de sidste 30 år, er han nu fuldt og fast besluttet på, at blive en lige så dygtig ejendomsmægler som han var fodboldspiller.

”Nu er det ejendomsmægler, der har mit fulde fokus og det jeg har lyst til at dygtiggøre mig inden for og det jeg committer mig til. Fodbolden har været en stor del af mit liv de sidste 12 år, og nu er det egentlig fint at få en pause fra det”, siger Daniel, der dog ikke er helt færdig med fodbolden:

“Jeg spiller stadig noget oldboys i KFUM med nogle af de gamle AaB-drenge, og det er superhyggeligt”

Det er altså ikke helt slut med fodbold for Daniel, der da også glæder sig til at komme til fodbold på Aalborg Portland Park igen.

”Mine børn er fuldstændig ellevilde med fodbold, så selvfølgelig skal vi på stadion og se de røde. Jeg har lyst til at vise mine børn, hvad jeg har haft så stor glæde af de sidste mange år.”

Selvom Daniel i 12 år har levet det priviligerede fodboldliv, han altid har drømt om, ser han dog yderst positivt på sin nye karrierevej.

”Jeg har knap så meget fritid nu, men meget mere frihed. Jeg kan kan tage til de fester, fødselsdage og bryllupper, jeg ikke har haft mulighed for før. De ting, som jeg i mange år har skulle sige nej til, har jeg nu mulighed for”, siger Daniel.

Fra fodboldtrøje til jakkesæt: Tidligere AaB-spiller skifter til ejendomsmæglerbranchen

Trækker på eget netværk

Gennem sin professionelle fodboldkarriere, der har bragt Daniel rundt i både Danmark og udlandet, har han oparbejdet et solidt og bredt netværk, der kan gavne ham i det nye erhverv.

“Jeg vil aktivere mit netværk, for det er en hård branche, jeg er kommet ind i. Heldigvis kommer jeg ud og møder ekstremt mange mennesker, hvor jeg får lov at bruge det netværk, jeg har oparbejdet de sidste mange år, siger Daniel og tilføjer:

“Jeg kender ekstremt mange mennesker, og kan snakke med alle. Nu vil jeg vise dem, at hvis de skal have købt eller solgt deres bolig, så er jeg klar til at hjælpe dem på bedst mulig vis”.

Glad for at være tilbage i Aalborg

Daniel er født og opvokset i Aalborg, og derfor var han heller ikke i tvivl om, at han og familien skulle vende tilbage, da han i sommer stoppede sin professionelle fodboldkarriere.

”Det betyder ekstremt meget at vende tilbage til Aalborg. Mit netværk er her og det er ligesom her det hele det sprang ud. Min familie bor her, mine bedsteforældre og svigerfamilie bor her, så det betyder ekstremt meget for os alle”, siger Daniel.

Siden Daniel i 2011 rykkede teltpælene op og forlod Aalborg for at rykke til Sønderjylland i forbindelse med sin fodboldkarriere, er der sket en stor udvikling i Aalborg.

”Jeg bruger byen helt vildt, og det er fedt at se, at byen udvikler sig så meget. Der er sket så ekstremt meget godt i Aalborg – også på boligfronten”, siger Daniel og tilføjer:

”Jeg og min familie fik så mange besøg fra familie og venner da jeg spillede i andre dele af Danmark og i Belgien, så nu er jeg glad for at komme hjem til Aalborg og være tæt på dem”.

Del artikel