Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Skal sælges i millionvis: Tech-gigant gør Aalborg til spydspids i fortroligt udviklingsprojekt

Af Emil Kjær Jørgensen
SDRC teamet hos Samsung
SDRC teamet hos Samsung

Sydkoreanske Samsung, der på verdensplan har godt 350.000 ansatte, har netop udpeget Samsungs Aalborg-afdeling til globalt udviklingscenter for et nyt og indtil videre konfidentielt produkt.

Det skriver Samsung Danmark i en pressemeddelelse.

Produktet ventes at blive solgt i millionvis verden over, og det er helt ekstraordinært og forbundet med stor prestige internt i Samsung, at udviklingen af så vigtigt et produkt lægges uden for Sydkorea.

Nye ingeniører skal ansættes

Udviklingsopgaven er ekstremt vigtig for Samsungs globale aktiviteter og kræver, at Samsung Aalborg omgående ansætter yderligere 15 ingeniører.

Samsung har 64.000 ingeniører rundt om i verden, hvoraf Samsung Aalborgs nuværende 43 ingeniører har ansvaret for virksomhedens Bluetooth Center of Excellence.

Samsung Aalborg er en af verdens eneste virksomheder, der fokuserer rendyrket på videreudvikling af Bluetooth-teknologien, og det er en af årsagerne bag valget af Samsung Aalborg som eneansvarlig for det kommende nye produkt fra Samsung.

“Vi er stolte og går ydmygt til opgaven, og det er klart, at vi forventes at levere et verdensklasse produkt, da det får snitflade op mod både Samsung automotive, mobile, tablet og pc.

Derfor ligger der et stort forventningspres på os, men det ved jeg, at vi kan løfte, fordi vi er vant til at flytte grænserne for, hvad man kan med Bluetooth, wireless og IoT,” siger Carsten Bukholdt Andersen, Senior Director for softwareudvikling i Samsung Denmark Research Center Aalborg.

Valget af netop Samsung Aalborg er truffet af Samsungs sydkoreanske topledelse, hvilket vidner om den interne bevågenhed, projektet har.

“Vi kunne have valgt andre steder i verden, men Aalborg har været det åbenlyse førstevalg til denne opgave. Deres kollektive kvaliteter i form af et innovativt, dygtigt og pålideligt udviklingsteam har skabt denne mulighed, som er meget velfortjent,” kommenterer Rajinder Gawera, VP i Samsung Cambridge Solution Centre, der er moderselskabet bag Samsung Aalborg.

Skal sælges i millionvis: Tech-gigant gør Aalborg til spydspids i fortroligt udviklingsprojekt
Rikke Holmgaard

1 procent af ingeniørstaben – 100 procent af ansvaret

Selvom Samsung Aalborg råder over mindre end én procent af Samsungs samlede ingeniørstab, får afdelingen altså det fulde ansvar for udviklingen af den embeddede firmware til produktet. Den fører samtidig til en generel opmanding med næsten 30 procent på Aalborg-kontoret, og den ambitiøse rekruttering af de nye ingeniører er allerede igangsat.

“Samsung Aalborg har gennem årene udviklet sig til et af de mest specialiserede Bluetooth- og wireless-centre i verden. Og selvom vi langt fra er de eneste, der har brug for software-ingeniører, er ansvaret for et nyt Samsung-produkt en opgave, som mange erfarne software- og hardwareingeniører gerne vil være en del af.

Derfor er vi fortrøstningsfulde, og vi håber desuden at kunne samarbejde med Aalborg Universitet om rekrutteringsopgaven, da vi også har brug for nyuddannede softwareingeniører, “siger Rikke Holmgaard, Head of HR i Samsung Cambridge Solution Centre.

Også for borgmester i Aalborg Kommune Thomas Kastrup-Larsen er udviklingsopgaven fra Samsung et kæmpe skulderklap til hele Aalborg som kraftcenter for teknologi og udvikling:

“Aalborg Universitets ingeniøruddannelser er flere gange udnævnt til nogle af verdens bedste, og vi har altid været dygtige til at samarbejde og se ud over landets grænser. Samsung Aalborg nyder godt af en nær relation til universitetet, og at Samsung nu investerer og styrker deres tilstedeværelse i Aalborg, er en stor cadeau til begge parter,” kommenterer han.

Del artikel

Andre læser også