Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tag færgen til Norge: Prøv den vildeste cykelferie i majestætiske Trysil

Af Michael Qureshi

Skal I prøve en anderledes ferie i år, så har vi et rigtig godt bud.

Trysil i Norge er om vinteren en af de fedeste skisportsdestinationer. Men på rekordtid er Trysil blevet en helårsdestination.

De har bygget et af Nordeuropas største mountainbike-områder med spændende stier i skovene, baner og hele parker, hvor alle kan have det sjovt.

På fem år er man gået fra at have nul cyklister til at være Skandinaviens største cykeldestination.

Der er nærmest ingen grænser for, hvor vilde baner, der er bygget i den smukke natur, og det bedste af det hele er, at hele familien kan være med.

Tag færgen til Norge: Prøv den vildeste cykelferie i majestætiske Trysil
Foto: Hans Martin Nysæter

Tag Stena Line-færgen fra Frederikshavn

Med Stena Line-færgen fra Frederikshavn til Oslo som et perfekt alternativ for os nordjyder er der ikke lang tid bag rattet til Trysil.

Det er cirka to og en halv times kørsel fra den norske hovedstad.

På skisportsstederne er pisterne inddelt i farver, og således har man også videreført det til cykelstierne med de helt lette grønne stier og de lidt mere udfordrende blå og røde stier.

40 kilometer byggede stier venter på dig og din familie.

Vælg en let grøn sti, eller prøv noget lidt mere udfordrende på en rød sti. Prøv også velodrome-stier – specielt konstruerede træstier og -broer.

Du behøver blot en enkelt omgang for at mestre stien. Og så vil du have mere!

Tag færgen til Norge: Prøv den vildeste cykelferie i majestætiske Trysil
Foto: Vegard Breie

Magic Moose cykelstien er det store tilløbsstykke

Cykler kan lejes i SportLodgen, sportsforretningen på Radisson Blu Resort Trysil.

Det helt store tilløbsstykke er cykelstien Magic Moose, som er cyklet langt over 100.000 gange de seneste tre år.

Magic Moose strækker sig over syv kilometer. Du tager skiliften Fjellekspressen op for at cykle helt ned til bunden af skianlægget.

Det er nervepirrende at prøve, og adrenalinen kan godt pumpe rundt i kroppen, når man kører ned fra højderne. Du kører ned ad bakke, men det er ikke ’downhill cykling’. Det er snarere en flydesti med sving og hop.

Der er allerede brugt et stykke over 25 mio. norske kroner på at skabe rammerne for, at Trysil har den fedeste cykeldestination. Men her stopper man ikke foreløbig.

Der er til denne sommer bygget helt nye baner. Man kan prøve eksempelvis King Lizard og Redneck. Eller hvad med Miss Piggy, som er en af de vildere baner i naturen.

Tag færgen til Norge: Prøv den vildeste cykelferie i majestætiske Trysil

Alle niveauer kan være med

Trysil er i høj grad lykkedes med det ambitiøse projekt, fordi det er let tilgængeligt at indlede cykelferien her, og så rammer det alle aldersgrupper.

Den trænede cykelrytter finder udfordringer. Hobby-rytterne vil elske banerne, og de helt små er der også masser af baner til.

Det behøver slet ikke at være med fart.

Det kan også være fredfyldt for et par, der trænger til at koble af og nyde naturens kontraster. Børnefamilier kan også prøve den spændende attraktion, og hvis børnene mestrer “lillesøster-banen” Sweet Dreams i Gullia-området, så er de også gode nok til at klare en af Europas længste flydestier, Magic Moose.

350 meter sammenhængende træbroer igennem Sherwoodskoven

I det, der hedder GT Bike Park, ved siden af Gullia, har de mindste fået endnu mere plads at boltre sig på med en ny børnevenlig pumptrack.

Gullia byder på cykeloplevelser, du ikke kan finde andre steder. Gullia ligger centralt ved Trysil Turistsenter, og består af grønne, blå, røde og sorte stier med masser af sjove udfordringer. Hvad med 350 meter sammenhængende træbroer gennem Sherwoodskoven? De konstruerede cykelstier kan også bruges af de yngste i familien.

Er man ikke erfaren MTB-rytter, så bør man investere i nogle timer med Trysilguiderne. De er verdensmestre til at give gode tips til, hvordan man klarer stierne bedst muligt og giver desuden gode råd om cyklerne.

Vil man virkelig gerne have følelsen af at være på en ægte cykelferie, så kan det varmt anbefales at bo på det populære Radisson Blu Resort Trysil. De har fået anlagt en træningsbane med flere hop og udfordringer til mountainbike-rytterne.

Tag færgen til Norge: Prøv den vildeste cykelferie i majestætiske Trysil
Foto: Vegard Breie

Kan overnatte i naturen

Er man en familie eller vennegruppe, hvor man gerne vil lidt forskelligt, så har Trysil også masser at byde på udover cykeloplevelserne.

Trysilguiderne arrangerer også guidede ture, hvor man virkelig kommer ud og oplever naturen. Overnatning sker typisk ved stierne, og det er en fantastisk frihedsfølelse, man får derude i den fascinerende norske natur.

Sammen med de andre aktiviteter som klatrepark, rafting, vandring, crazy golf og ridning i skoven er hele familien sikret gode ferieoplevelser sammen.

Fakta om rejsen til Trysil

Fra Aalborg og øvrige Nordjylland kan du tage Stena Line-færgen fra Frederikshavn til Oslo.

Sejlturen tager ca. 9 timer og 15 minutter

Fordelen med færgen er, at man bedre kan have oppakning og egne cykler med bagpå bilen, og der er plads til at slappe af og hygge sig om bord under overfarten.

Hjemrejsen er sen afgang, hvor man booker kahyt, så man kan sove hele turen.

Du kan alternativt flyve direkte fra Aalborg Lufthavn til Oslo.

For booking-info med Stena Line – klik her

For info om Trysil som sommerdestination – klik her

Stena Line og Trysil har lavet denne reklamefilm, hvor de søgte verdens yngste filminstruktør – ham fandt de – se hans film her

Del artikel