ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Agri Nord lander flot overskud: Sender større beløb til Ukraine

Af Redaktionen
Carl Chr. Pedersen (tv.) og Kim Koch
Carl Chr. Pedersen (tv.) og Kim Koch

Den se- neste tids voldsomme begivenheder i Ukraine er blevet fulgt af hele Agri Nord-koncernen med stor bekymring, og en enig bestyrelse har besluttet sig for at bidrage til den humanitære indsats i landet.

Koncernen Agri Nord har netop afsluttet regnskabet for 2021, og på bundlinjen står der 5,5 millioner kroner.

“Der har været en pæn tilgang af kunder indenfor alle rådgivningsområder. Dette gælder også datterselskaberne, og det har givet en vækst i et konkurrencepræget marked, som vi er meget tilfredse med,” udtaler adm. direktør Kim Koch.

Under Corona-krisens andet år har landmændene formået at holde produktionen kørende og præsteret i en vanskelig tid.

“Ingen har behøvet at undvære fødevarer. Hver dag er der leveret varer ud til butikkerne. Ingen har måttet gå forgæves,” siger formand for Agri Nord, Carl Chr. Pedersen.

Stor efterspørgsel på rådgivning

I det forgangne år har Agri Nord oplevet en stigende efterspørgsel på den rådgivning, koncernen kan levere indenfor forskellige områder.

“Agri Nord er selvfølgelig stadig tæt på minkbranchens udfordringer. Den daglige rådgivning skal opdateres og tilpasses dansk lovgivning.

Det er bestyrelsen opmærksom på, hvor vi afsætter de fornødne midler og medarbejdere til politisk arbejde,” siger Carl Chr. Pedersen og fortsætter;

“Vi er opmærksomme på implementeringen af landbrugsforhandlingerne, og at Vandplan 3 nu er i høring.

Vi har en solid kontaktflade til de offentlige myndigheder, vi som landmænd er i berøring med – alt sammen for, at vi kan opnå de bedste rammebetingelser for vores nordjyske landmænd.

Stærkt ståsted

I 2021 bestod Agri Nord-koncernen af moderselskabet og datterselskaberne Servido, Revice, dacIT, SvineXperten, KvægXperten, BK Nord, Animal Supply og Dansk Arbejdsmiljø Rådgivning.

Agri Nord koncernen står stærkt til fremtiden. Vi har en god økonomi, nogle fantastiske medarbejdere samt en ledelse og bestyrelse i et godt samspil, der med en stærk strategi vil sikre udvikling og fremtiden for de nordjyske landmænd,” siger Kim Koch og tilføjer:

“Vores datterselskaber har også haft et stærkt år, og vores strategi med at stå på flere ben viser nu sin værdi, således at disse selskaber bidrager med omsætning og overskud til moderselskabet.

3,4 millioner tilbage til medlemmer

Tilgangen af kunder har også resulteret i en tilgang af nye medlemmer, og Agri Nord har nu 1.143 medlemmer og er én af Danmarks største landboforening.

Ud af resultatet på de 5,5 millioner kroner tilbagebetales de 3,4 millioner til medlemmerne.

“Politisk har vi investeret i ressourcer til hjælp med Vandplaner, Vandløb, Limfjorden, Mariagerfjord og lovgivning omkring drikkevand og ikke mindst Naturpleje. Tillige har vi rejst principsager for vores medlemmer, som er kommet i klemme i systemet,” siger Carl Chr. Pedersen.

Ifølge Carl Chr. Pedersen er det stærkt, at foreningen har styrken til at hjælpe medlemmerne på grund af en sund og solid forretning.

“Vi kalder det en forening og forretning i balance, siger han.

250.000 til Ukraine

Krigen i Ukraine er blevet fulgt af hele Agri Nord-koncernen med stor bekymring, og bestyrelsen har besluttet sig for at bidrage til den humanitære indsats for den ukrainske befolkning.

“At det er nået hertil, hvor vi for første gang i mere end 20 år har krig i Europa er svært både at forstå og acceptere. I bestyrelsen var vi hurtigt enige om, at vi i Agri Nord ikke blot ville se til, men ville bidrage aktivt til at hjælpe Ukraine og landets indbyggere,” fortæller Carl Chr. Pedersen og fortsætter:

“Derfor har vi helt ekstraordinært besluttet at donere 250.000 kroner til nødhjælpsarbejdet i landet. Herudover har vi medarbejdere klar til at hjælpe de ukrainske medarbejdere, vi har beskæftiget i landbruget, der vil hjælpe de mange ukrainske flygtninge.

Medarbejdere har ydet endnu en kæmpe indsats

Agri Nord har under coronapandemien investeret i IT-udstyr og kontormøbler til alle medarbejderne for at skabe de bedste rammer og sikre gode betingelser for hjemmearbejde.

“Ét er, at vi kan lykkes med at motivere medarbejderne til at arbejde fleksibelt under første år med corona, men 2021 har været endnu et år med hjemsendelser og hjemmearbejde.

En disciplin, vi er ved at mestre, blandt andet ved at vi har investeret i en tro kopi af deres arbejdsplads på kontoret til hjemmet. Alle er mobile via mobiltelefon og bærbar computer til alle medarbejdere.

Det giver en fantastisk fleksibilitet for både medarbejdere og virksomhed,” siger Kim Koch og fortsætter:

“Vi har fuld tillid til vores medarbejdere, og de har igen kvitteret ved at yde en fantastisk indsats i en svær tid, hvor arbejdsforholdene er blevet ændret fra uge til uge.

Vores fokus på digitalisering de sidste par år har virkelig båret frugt. Alle vores medarbejdere er helt trygge ved digitalisering og det at arbejde på distance,” siger Kim Koch.

Ledelsen i Agri Nord har løbende orienteret medarbejderne og holdt dem opdaterede om værnemidler, restriktioner, og hvordan de skulle håndtere kundesituationen under Covid-19.

“Vi påtog os opgaven og ansvaret, for det var ikke noget, den enkelte medarbejder skulle sidde og bøvle med,” siger Kim Koch.

Derfor har Agri Nord endnu engang helt ekstraordinært givet en medarbejderbonus i 2021 for en helt ekstraordinær indsats fra medarbejdernes side.

Bestyrelse og ledelse har netop lagt sidste hånd på den fremtidige strategi for Agri Nord, således at Agri Nord som koncern står godt rustet til de fremtidige udfordringer.

“Vi har fokus på tre områder i hele koncernen, og det er: digitalisering, specialiseret rådgivning og bæredygtighed,” siger Kim Koch.

Del artikel