Stjernestøv i Vor Frue Kirke: Musikkens Hus holder intimkoncerter i kirken

Skrevet af: Michael Qureshi

Det bliver bevægende og intimt, når Musikkens Hus rykker ud af de vante rammer og ind i den smukke Vor Frue Kirke i hjertet af Aalborg.

Her vil Pernille Rosendahl og HUSH give koncerter, som er særligt velegnede til kirkerummets højtidelige stemning med høje hvælvinger, hvor lyse vægge møder mørke trælofter og glimtende lysekroner.

“Det bliver et akustisk og mere intimt set up, som passer perfekt til kirkens rammer, hvor der er plads til eftertænksomhed og sjælfuldhed,” siger Jeppe Uggerhøj, programchef i Musikkens Hus.

Pernille Rosendahl ved alteret

Pernille Rosendahl spiller første fredag i november.

Kirkekoncerten folder sangerindens udtryk ud, som er kendt for at balancere både det skrøbelige og det stærke. Hun vil oppe ved alteret fremføre solomateriale og nyfortolkninger af klassikere fra Swan Lee og The Storm.

Foto: Presse

HUSH med Dorthe Gerlachs smukke vokal i front stiller op fredagen efter med et akustisk set up, der lader gæsterne komme endnu tættere på den populære pop-country-duo.

“I Musikkens Hus er vi altid interesserede i at udforske nye måder at give vores gæster en musikoplevelse på. Musik er for alle sanser – og rummet har en stor betydning for, hvordan musikken opleves.

Det er os en fornøjelse at få lov til at eksperimentere med rammerne og dermed give gæsterne en særlig og samtidig smuk oplevelse,” siger Jeppe Uggerhøj.

Foto: Presse

Vor Frue Kirke med de røde mursten og det sorte tegltag, som vi kender i dag, er opført efter tegninger af J.E. Gnudtzmann og blev indviet i 1878.

Selve kirkegrunden med Vor Frue Kirke har dog eksisteret siden omkring år 1100, hvor den først hed “Mariakirken” og var tilknyttet et benediktinerkloster i dét, der dengang var byens østlige udkant.

Der er plads til 400 gæster i Vor Frue Kirke under begge koncerter.

Pernille Rosendahl optræder 2. november 2018, mens HUSH optræder 9. november.