Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kendt tv-vært med opråb på Facebook: Aalborg er ikke Nordens Paris

Af Emil Kjær Jørgensen

Mikkel Hansens bemærkelsesværdige skifte fra Paris SG til Aalborg Håndbold har været en af de helt store historier i denne uge – ikke bare i Nordjylland, men i hele Danmark.

Mange journalister så en oplagt mulighed for at lave lidt ordspil på, at Mikkel Hansen kommer til at skifte fra “Paris til Nordens Paris.”

En del nordjyder har i mange år kaldt vores dejlige by for Nordens Paris – ofte sagt lidt i sjov og med en god portion nordjysk humor og selvironi.

Men i går fik sammenligningen af de to byer bægeret til at flyde over for den den fransk-danske journalist og tv-vært Stéphanie Surrugue, der er korrespondent for DR med base i netop Paris ( … altså ikke Nordens, men det “rigtige” Paris).

Hun havde set en overskrift på DR Sporten, der lød “Fra Paris til Nordens Paris: Mikkel Hansen vender hjem til Danmark”, og det fik hende i går morges til tasterne for at lave følgende opslag:

Et rødglødende kommentarspor

I Facebook-opslaget sammenligner hun parisiske kendetegn/seværdigheder/bygninger med aalborgensiske, og med versaler udtrykker hun bl.a. “AALBORG ER IKKE NORDENS PARIS.”

Det opslag har sat ild i kommentarsporet, hvor der i skrivende stund er over 1200 kommentarer.

Stéphanie Surrugue har for alvor sat hånden ned i en hvepserede, og som en kommentar skriver hun også: “Jeg kan i hvert fald godt mærke, at jeg har viftet med en rød klud foran Cimbrertyren.”

Kommentarerne veksler mellem folk, der er sure over hendes opslag og forsvarer deres ret til at kalde det Nordens Paris, og så folk, der er helt enige i, at det er en mærkelig sammenligning.

Men det er altså helt tydeligt, at mange af os nordjyder vil forsvare vores ret til at kalde det Nordens Paris.

Hvorfor Nordens Paris?

Der er stor usikkerhed om, hvor udtrykket Nordens Paris egentlig stammer fra, men det blev for alvor landskendt, da Aalborg-rapperen Niarn brugte udtrykket i hittet “Dobbelt A”.

Der er dog enighed om, at når vi omtaler Aalborg som Nordens Paris, så er det med en god (stor) portion nordjysk selvironi. Der går også rygter om, at byen fik navnet, fordi vores gader altid lugtede af pis efter weekendernes vilde fester i gaderne. Andre mener, at det er fordi vi også har et tårn som kendetegn og kulørte lamper i nattelivet.

Stéphanie Surrugue har naturligvis skrevet opslaget med en vis portion humor, som hun også forklarer i en kommentar til opslaget:

“For mit vedkommende kan jeg sige, at mit opslag også skal læses med et glimt i øjet. Vi har nemlig også humor her i Paris. Oven i alt det andet. Og Aalborg har så mange fortræffeligheder (personligt holder jeg meget af Nordkraft, Kunsten og Mads Steffensen), at jeg slet ikke behøver sammenligne byen med andre byer.”

Her på redaktionen har vi ofte kaldt Aalborg for Nordens Paris i mange af vores artikler.

Fra vores side er det altid skrevet med den største kærlighed til vores dejlige nordjyske hovedstad – egentlig ikke fordi vi både nogen måde vil sammenligne de to byer, men fordi det er sjovt, uhøjtideligt og et finurligt udtryk, der bare er blevet en del af vores ordforråd.

Det har da også fået mange aalborgensere til tasterne, blandt andre rådmand i  Aalborg, Mads Duedahl, der i et Facebook-opslag skriver:

“Stéphanie Surrugue giver ikke meget for Nordens Paris. Men det er vi heldigvis ganske ligeglade med i Dobbelt A – Vi har Limfjorden, Aalborgtårnet og Mikkel fra 2022 – det har Paris ikke.”

Drillerierne mod Aalborg fortsætter

I dag har Stéphanie Surrugue fortsat de små drillerier, hvor hun har checket ind ved “Aalborgtårnet”, men med et billede af et vist andet tårn i Paris.

Der er nok ikke så stor chance for, at Stéphanie Surrugue får en café opkaldt efter sig i Aalborg, som det jo er sket for både Ulla Terkelsen og Ib René Cairo.
Men hvad mener du? Er det åndssvagt, at vi kalder Aalborg for Nordens Paris?
Diskutér gerne i vores Facebook-opslag:

Del artikel

Andre læser også