Stemmerne på TV2: Rolf og Ritter tager populært foredrag med til Aalborg

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
PR-foto
PR-foto

I juni skydes den 107. udgave af Tour de France i gang – en af verdens uden tvivl største og mest traditionsrige sportsbegivenheder.

Kan du næsten ikke vente med at se Jakob Fuglsang, Chris Froome, Egan Bernal og resten af det dygtige felt i aktion, er der heldigvis en måde at lindre Tour-spændingen på.

Danmarks mest vindende cykelrytter, Rolf Sørensen, gæster A2 i Aalborg tirsdag den 19. maj i selskab med den yderst kyndige cykelkommentator, Dennis Ritter.

Rolf og Ritter, som duoen kalder sig, gør dig klogere på alt, der er værd at vide om Tour de France, og du tages eksklusivt med bag om scenen i den sagnomspundne cykelsport, når Rolf Sørensen deler sin insiderviden.

Det bliver en aften fyldt med sjove anekdoter, drama, gråd, glæde og selvfølgelig utrolige etaper.

Der er muligvis lang tid til maj, men tidligere når duoen har været i Aalborg, har det tiltrukket stor opmærksomhed og billetsalg.

Så man skal ikke vente for længe med at bestille.

Kom indenfor cykelverdenen og Tour 2020

I den første halvdel af foredraget byder Rolf Sørensen ind med historier fra sin professionelle karriere; en karriere, der tæller 65 sejre i 17 sæsoner og bl.a. seks dage i den gule førertrøje i 1991.

Den 54-årige tidligere atlet deler bl.a. sin viden om rytterne, rivaliseringerne, kampene og den helt unikke stemning.

I anden halvdel af foredraget kommer Tour de France 2020 i fuldt fokus, og de to herrer, der tilsammen har været en del af touren 26 gange, kigger på alt fra rytterne til etaper og kommer med deres bud på, hvordan det hæsblæsende løb kommer til at udfolde sig.

På aftenen er der også mulighed for at tilkøbe Rolf Sørensens bog Cykel Almanak.

Billetter koster fra 259 kr og kan købes hos Tikko.

Hvad: Tour de France med Rolf og Ritter

Hvor: A2 Aalborg, Riihimækivej 6, 9200 Aalborg SV

Hvornår: 19. maj, kl. 19.00-21.00

Flest smittede blandt unge: I næste uge kan de testes i AKKC

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland
Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland

Det stigende smittetal i Aalborg Kommune betyder, at Region Nordjylland og Aalborg Kommune fra søndag 20. september til onsdag 23. september opretter testmulighed målrettet unge og studerende.

Det skyldes, at smitten er mest udbredt blandt de unge i byen.

Med baggrund i det stigende smittetal i Aalborg har Region Nordjylland sammen med Aalborg Kommune oprettet en ekstra mulighed for at blive testet for covid-19.

Tilbuddet er målrettet unge og studerende, da smitten er mest udbredt blandt de unge i byen. Men ingen bliver afvist grundet alder.

Tilbuddet er uden tidsbestilling, så man skal blot møde op og medbringe sit sundhedskort.

Det nye teststed er i Aalborg Kongres & Kultur Center (Aalborghallen), Europa Plads 4, 9000 Aalborg, hvor man fra søndag 20. september til og med onsdag 23. september i tidsrummet kl. 10-17 kan blive testet.

Der er indgang fra parkeringspladsen bag Scandic Hotel.

Sammen med de nationale myndigheder har Region Nordjylland og Aalborg Kommune vurderet, at der skal ekstra fokus på de unges mulighed for at blive testet i Aalborg centrum, og derfor rykkes der ud med den mobile testenhed.

Der testes kun personer uden symptomer. Har man symptomer, skal man fortsat kontakte egen læge eller Lægevagten og få en henvisning.

Vind EM-billetter til næste år: Just Eat lancerer fed fodboldquiz

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du fodbold og god mad leveret lige til døren, så vil du elske seneste tiltag fra Just Eat.

Just Eat har i år lanceret en stor fodboldquiz her i Danmark, hvor hovedpræmien er fire billetter til EM i fodbold næste år.

Oprindeligt skulle Euro 2020 have været afviklet i år med blandt andet fire kampe i Parken i København.

Men Corona kom som bekendt også i vejen for denne gigantiske begivenhed.

Nu er blikket i stedet rettet mod næste år, og for enhver fodboldelsker er det en drøm at opleve en EM-kamp. Måske endda en af Danmarks kampe på hjemmebane i Parken.

Få klik på mobilen og så er du i gang

Hvis du går og drømmer om sådan en præmie, så kan du allerede nu gå i krig med den fodboldquiz, Just Eat har lanceret. Det kræver ikke særligt mange klik på mobilen, før du er i fuld gang med spørgsmålene.

Det gode er også, at selv om du måske ikke vinder selve hovedpræmien, så er der stadig tusindvis af rabatkoder til Just Eat på spil.

Så du kan helt sikkert få noget af værdi ud af prøve deres fodboldquiz.

Her på redaktionen har vi også testet sværhedsgraden i quizzen, og der er ingen tvivl om, at der er spørgsmål til alle niveauer.

Det kan være alt fra hvor i målet en spiller i en særlig finale placerede bolden. Det kan også være noget hvor man skal gætte hvilken fodboldspiller, der matcher med en madvare eller særlig ret.

Underholdende quiz

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at fodboldquizzen er gennemtænkt og gennemført. Den er fyldt med videoklip, som hører sammen med spørgsmål, og man skal holde tungen lige i munden for at svare rigtigt på dem alle.

Men set fra en almindelig fodboldfans synspunkt, så er det en ganske underholdende quiz, og man føler, at man bliver testet på sin paratviden og evne til at tænke logisk.

Den kan godt tage omkring et kvarter at gennemføre, og så er det jo spændende, om man vinder noget.

Du kan starte quizzen lige her – og du skal nå det inden 23. september

Nye COVID-19-tal offentliggjort: Så mange er smittet i Aalborg Kommune

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Region Nordjylland
Foto: Region Nordjylland

Coronaen hærger igen i samfundet, og det får konsekvenser for både mennesker og virksomheder.

Efter en stille genåbning tidligere på sommeren har smittetallene været nogenlunde stabile – men siden starten af september er de kun gået én vej, og det er desværre opad.

Dagens tal fra Statens Serum Institut viser, at der i skrivende stund er 132 tilfælde af smittede i Aalborg. Incidensen ligger nu på 61, hvilket er 8 mere end i går.

Incidensen vurderes som kritisk, hvis tallet ligger på over 30 pr. 100.000 indbyggere.

Det gør Aalborg Kommune til én af landets hårdest ramte.

På landsplan er der tale om 589 nye tilfælde siden i går, og ni patienter er yderligere blevet indlagt. 206 er erklæret corona-fri siden i går.

Aldersmæssigt fordeler de sig hovedsageligt på de 20-29 årige, hvoraf 4032 er bekræftet smittet.

For at komme corona-spredningen til livs, indførte regeringen i går nye restriktioner. Dem kan du læse om her