Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stegt flæsk ad libitum: Nu kan du prøve lækkert onsdags-koncept på Egholm

Af Emil Kjær Jørgensen

Stegt flæsk med persillesovs.

Sætningen kan nok få tænderne til at løbe i vand hos de fleste danskere. Læg så dertil en overdådig isbar med flødeis fra Vebbestrup, som betegnes som en af landets bedste.

De to herligheder bliver ført sammen i én smuk og syndig symfoni hver onsdag på Restaurant Kronborg på Egholm fra 1. maj og frem til 25. september.

“Det var en stor succes sidste år, så det vil vi naturligvis ikke snyde gæsterne for i år.  Rekorden sidste år var 54 skiver flæsk til én enkelt gæst,” fortæller restauratør på Restaurant Kronborg, Kasper Kristensen.

Stegt flæsk ad libitum: Nu kan du prøve lækkert onsdags-koncept på Egholm

Lokale råvarer til en skarp pris

Konceptet på den hyggelige restaurant på Aalborgs lille ø-perle hedder “onsdagsflæsk med isbar”, som kort sagt går ud på, at man kan nyde både stegt flæsk og is fra Vebbestrup ad libitum for en skarp pris på 148 kr. for voksne (Børn under 12 år koster 98 kr., mens børn under 3 år spiser til 48 kr.)

Restaurant Kronborg gør en dyd ud af at bruge så mange lokale producenter som muligt, og man kan blandt andet glæde sig til hjemmelavet persillesauce på økologisk jerseymælk fra Bøgebæk.

“Mælken er så frisk som den kan blive. Den har ikke været omkring noget mejeri, men bliver leveret direkte til os.

Køerne spiser frisk græs, så jo længere hen på sommeren vi kommer, jo mere gul bliver mælken – og dermed bliver smagen også bedre og bedre,” siger Kasper.

Sovsen bliver akkompagneret af smørvendte kartofler fra Lille Østergaard i Brønderslev, og (måske) verdens bedste syltede rødbeder, som ligesom alle andre komponenter er lavet fra bunden.

“På sådan en onsdag, kan der nemt ryge 18 kg. rødbeder, så de er virkelig populære,” forklarer Kasper.

Verdens bedste is?

De kloge siger, at der altid er plads til is, og det bliver af den fineste slags.

“Efter min mening er Vebbestrup Flødeis den bedste i verden, og vi har hele otte forskellige slags i vores isbar,” siger Kasper.

Restaurant Kronborg har fået installeret en helt ny markisse, som overdækker terrassen. Dermed har man plads til hele 160 spisende gæster.

“Hvis den danske sommer skulle svigte os, skal man ikke være bekymret for at fryse. Vi har varmelamper, der kan opvarme 300 kvm, og vi har altså kun 100 kvm på terrassen, så du kan nok fejre juleaften i minus 10 grader herude,” siger Kasper med et grin.

Hele Danmarks nationalret serveres hver onsdag fra 17.30-21.00, og du kan finde mere info om bordbestilling lige her.

Hvad: Onsdagsflæsk med Vebbestrup isbar
Hvor: Restaurant Kronborg på Egholm
Hvornår: Hver onsdag fra kl. 17.30-21.00

Del artikel