Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Statsministeren: De mindste børn kan sendes i institutioner og skoler fra næste uge

Af Redaktionen

Statsminister Mette Frederiksen holdt et væsentligt pressemøde mandag aften, hvor hun berettede om en forsigtig og gradvis åbning af Danmark.

Her står det klart, at de mindste børn i landets vuggestuer, institutioner, dagplejer og skoleklasser fra 0-5 klasse må vende tilbage til skolerne fra 15. april.

Det var dog med det forebehold, at danskerne fortsat ikke slækker på myndighedernes anbefalinger i påsken med at blive mest muligt hjemme, holde afstand og vise hensyn når man er udenfor.

I tilfælde af at der kommer en gradvis åbning så bestemmes det lokalt af de lokale skoleleder og myndigheder.

Men derudover er der lange udsigter til en normal hverdag i Danmark.

Festivaler må aflyses

Restriktionerne med at samles offentligt mere end 10 personer forlænges frem til 10. maj. Det gælder også alle øvrige restriktioner, der er i kraft lige nu med restauranter, frisører, storcentre og alle andre der er påbudt at være nedlukket.

En anden stor og vigtig melding var omkring sommerens store festivaler som blandt andet Nibe Festival her i Aalborg-området.

Her havde statsminister Mette Frederiksen en nedslående melding. Forbuddet mod større forsamlinger gælder frem til august, og dermed tyder det altså på, at Nibe Festival og bl.a. Roskilde Festival må aflyse.

“Til alle jer, der har arbejdet hårdt med at planlægge festivaler over sommeren. Forbuddet mod de store forsamlinger fastholdes til og med august. Jeg ved, at det er en trist besked.

Vi kigger nu på, om hjælpepakkerne dækker bredt nok også i forhold til jer. Sammen med partierne vil vi drøfte, om vi kan forbedre de pakker, der allerede er,” sagde Mette Frederiksen.

For ældre skoleelever i folkeskolen tyder det på, at skoleåret er afsluttet. Der bliver ikke eksaminer, og årskarakteren kommer til at gælde som den endelige karakter.

For de videregående uddannelser lød meldingen;

” I unge, der står over for at afslutte ungdomsuddannelser, HF, gymnasiet, sundhedsuddannelser: regeringens forslag er, at I går til eksamen på en anden og begrænset måde.”

Opdateres

Del artikel

Andre læser også