Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Starter i dag: Det kan du opleve til Aalborg Bæredygtighedsfestival

Af Stine Kjølby Christensen

Det har aldrig været mere in at være bæredygtig.

Generelt bliver vi alle bedre og mere bevidste om at tage grønne valg i hverdagen, og når alt kommer til alt, så er det jo også ofte blot små justeringer, der på lang sigt kan gøre en kæmpe forskel for vores verden.

I Aalborg Kommune har man et stort fokus på at blive en mere grøn kommune, og det kommer der især fokus på i de kommende dage, når Aalborg Bæredygtighedsfestival løber af stablen for ottende år i træk.

Over fire dage kan du deltage i en lang række arrangementer og på denne måde blive klogere på alt fra grøn omstilling og klimaforandringer til affaldssortering og forbrug.

Starter i dag: Det kan du opleve til Aalborg Bæredygtighedsfestival

Bliv klogere – på afstand

Grundet covid-19 bliver det i år en anderledes omgang end vi er vant til – det betyder blandt andet, at der er plads til færre ved hvert arrangement, der i år finder sted i Aalborg Kongres & Kulturcenter.

Skal vi se det fra den positive side, så betyder det også, at de fleste events i år streames online og at du derfor har mulighed for at følge med fra det sted, du end måtte befinde dig.

Dermed har det altså heller aldrig været nemmere og mere tilgængeligt at udvikle sin grønne viden inden for bæredygtighed.

“I stedet for et stort telt ved Havnefronten har vi i år valgt at afholde det i AKKC. Her vil der være arrangementer hver dag fra 14-18, hvor årets tema er “klima”.

For de hurtige vil der være mulighed for at opleve arrangementerne live – man skal blot tilmelde sig.

Ellers kan man selvfølgelig følge med på Facebook,” fortæller Zacharias Brix Madsen, der er grøn agent i Miljø- og Energiforvaltningen.

Starter i dag: Det kan du opleve til Aalborg Bæredygtighedsfestival

Festivalen skydes i gang i morgen kl. 14, hvor Miljøministeren sender en videohilsen til Aalborg.

Herefter vil Anders Morgenthaler – i selskab af borgmester Thomas Kastrup-Larsen og Ulla Astman – kigge forbi til en politisk debat om klimaet, hvor både rød og blå blok skal i kamp.

Bagefter vil årets Bæredygtighedspris blive overrakt.

Grønne events for alle

Årets program er igen-igen fyldt til randen med spændende og oplysende begivenheder, der uanset dit grønne “niveau” kan være med til at udvikle din grønne bevidsthed.

Et sted at starte kunne være til “Klima for dummies”, der finder sted i morgen, onsdag d. 9. september, kl. 15.30.

Med Anne Kejser i front kan du her være med til at aflægge dit klimaløfte, møde eksperter inden for området og blive klogere på, om det er muligt at leve mere bæredygtigt uden at gå på kompromis.

Der vil selvfølgelig også være mulighed for at opleve trækplasteret Løvens Grønne Hule, der igen i år er sat til verden for at hjælpe et par nordjyske iværksættere med at gøre deres grønne idéer til virkelighed.

Billetterne hertil er som altid revet væk, men her bliver der ligeledes mulighed for at streame online.

Vær med til at gøre hovedrent i byen

Aalborg Bæredygtighedsfestival har generelt et stort fokus på at fortælle om emnerne i et jordnært sprog, hvor alle kan være med.

Og apropos netop dette, så kan du få fødderne solidt plantet i jorden, når der om lørdagen inviteres til stor skraldeindsamling rundt omkring i kommunen.

“I 1991 blev Aalborg kåret som Europas reneste by, og det er en titel, som vi bestemt mener skal genoplives,” fortæller Zacharias Brix Madsen, og fortsætter:

“Derfor afholder vi stor skraldeindsamling med fokus på 12 udvalgte steder i kommunen, hvor der skal gøres hovedrent.”

Det drejer sig blandt andet om Vestbyen, Karolinelund, Egholm, Kildeparken og flere oplandsbyer.

Grundet COVID-19-situationen kræver festivalens arrangementer tilmelding, hvilket klares nemt og hurtigt online.

Du kan se det fulde program til Aalborg Bæredygtighedsfestival lige her.

Del artikel

Andre læser også