Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spar med jordvarme i boligen

Af Annoncør

Derfor skal du omlægge til jordvarme

Geotermisk opvarmning, bedre kendt som jordvarme, er en bæredygtig, effektiv og omkostningseffektiv måde at opvarme dit hjem på. I modsætning til traditionelle systemer baseret på fossilt brændstof bruger geotermisk opvarmning vedvarende energi fra jorden til at levere varme, hvilket betyder, at det har et meget lavere CO2-fodaftryk. Geotermiske systemer er også meget effektive, da de udnytter jordens naturligt stabile temperatur til at levere konstant opvarmning og køling. Desuden kan geotermiske systemer holde i op til 50 år med minimal vedligeholdelse, hvilket gør dem til en meget omkostningseffektiv løsning i det lange løb. Hvis du er på udkig efter en bæredygtig og effektiv måde at opvarme dit hjem på og gerne vil vide mere om jordvarme, kan du med fordel læse med i resten af denne artikel om emnet.

Hvordan virker jordvarme?

Geotermisk opvarmning er en form for vedvarende energi, der bruger jordens indre varme til at levere varme og varmt vand til boliger og bygninger. Teknologien fungerer ved hjælp af en varmepumpe, der udvinder varme fra jorden eller grundvandet og derefter overfører den til bygningen. De indledende installationsomkostninger for et geotermisk system kan være høje, men det er en meget effektiv måde at opvarme et hjem på, og driftsomkostningerne er relativt lave.

Jordvarme kan også køle om sommeren

Geotermisk opvarmning kan også bruges til at køle en bygning om sommeren ved at vende processen om. Om vinteren er jorden eller vandet varmere end luften, så varmen udvindes og overføres til bygningen. Om sommeren sker det omvendte, og der tages varme fra bygningen og overføres til jorden eller vandet. geotermisk opvarmning er en bæredygtig måde at opvarme et hjem på, da den ikke producerer nogen kulstofemissioner. Det er også meget effektivt, da ca. 80 % af den varme, der udvindes fra jorden eller vandet, bruges til at opvarme bygningen. Læs mere om hvordan jordvarme virker her.

Del artikel

Andre læser også