Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spansk perle i byen: Restaurant D’Wine ændrer konceptet en smule

Af Michael Qureshi
Foto: Gastromand.dk
Foto: Gastromand.dk

Der er forskel på at drive en vinbutik, en vinbar og så en decideret restaurant.

Den lektie har indehaver af Restaurant D’Wine Kristian Ishøy i hvert fald lært et halvt år efter åbningen af den spanske perle i Algade.

Udfordringen for Restaurant D’Wine har været at få aalborgenserne til at forstå det præcise koncept og turde kaste sig ud i at lade køkkenet bestemme hele menuen.

Det får nu den lille intime restaurant til at ændre kursen en smule fremadrettet.

“Min respekt for de dygtige restauratører i byen er i hvert fald ikke blevet mindre, efter jeg selv har prøvet det,” konstaterer Kristian Ishøy, da MigogAalborg møder ham en formiddag på restauranten.

“Man kan have verdens bedste idé oppe i hovedet og et superfedt koncept, men det kræver også, at folk er med på den og forstår det. Vi gik ud med et koncept, hvor det var tasting menuer fra de forskellige regioner i Spanien.

Det har mange haft svært ved at forholde sig til, og folk har ønsket større indflydelse på, hvad de skal have at spise. Vi er ikke kede af den måde, vi har gjort tingene på, men det er også vigtigt, at man lytter til gæsterne og ændrer på det,” siger Kristian Ishøy.

Spansk perle i byen: Restaurant D'Wine ændrer konceptet en smule
Kristian Ishøy er ofte i Spanien, hvor han har et stort netværk

Nu kan man selv sammensætte sin menu

Det betyder, at man nu kan bestille a la carte fra menukortet og dermed selv sammensætte sin menu.

“Jeg vil sige, at dem der har kastet deres lid til vores køkken, de har fået sig en fantastisk oplevelse. Men vi fornemmer også, at vi har skåret en større kundegruppe fra ved at gøre tingene på den måde.

Vi bibeholder stadig hele idéen om at arbejde med regionerne og vinen dertil, men vi vil også flytte det et sted hen, hvor alle aldersgrupper har lyst til at komme ind og spise,” forklarer indehaveren af D’Wine.

Misforståelser omkring restauranten

Med en vinbutik og vinbaren D’Wine på modsatte side af restauranten har der også været en bredere opfattelse af, at Restaurant D’Wine var en dyrere vinrestaurant.

“Det er klart at med vores historie, så har mange måske også tænkt, at der skulle være vinmenuer til maden, og det som sådan var en vinrestaurant. Det er en misforståelse, som vi har været lidt kede af.

Det er klart, at vinen spiller en stor rolle på restauranten, fordi vi har en masse ekspertise på den front, men vi er ikke en dyrere restaurant end som så mange andre i Aalborg,” lyder det fra Kristian Ishøy.

Det første halve år har dog trods de mindre bump på vejen været godkendt.

“Det vigtigste for mig er, at vi har lært at lytte mere til gæsterne, og hvad de vil have. Vi har haft mange positive tilbagemeldinger på spiseoplevelser herinde, og vi synes generelt, der har været godt med gæster. Så når vi får kommunikeret godt ud, hvad vi ændrer på, så skal vi nok nå alle vores mål med restauranten,” lyder det fra Kristian Ishøy.

Spansk perle i byen: Restaurant D'Wine ændrer konceptet en smule
Foto: Gastromand.dk

Tapas til frokost har været en succes

Han er dog gået lidt på kompromis med tapas-tanken, og det har faktisk været en forrygende succes. Hver fredag og lørdag til frokost kører Restaurant D’Wine tapas-kort.

“Vi har fået en sindssyg god respons på frokosterne, hvor vi kører en masse tapas ind på bordet, ligesom man kender det fra det ægte Spanien.

Men vi har ingen intentioner om at ændre hele idéen bag aftenrestauranten. Vi vil åbne folks øjne for mangfoldigheden i det spanske køkken, og det tager den tid, det tager,” siger Ishøy.

Han erkender dog, at konkurrencen på restaurantmarkedet i Aalborg ikke ser ud til at blive mindre lige foreløbig.

“Der findes ikke noget sted i hele landet, hvor antallet af restauranter vokser så eksplosivt. Det er klart, at man godt kan spørge sig selv, om der er gæster nok til alle restauranter, og der er det vigtigt, at man har noget i ryggen for at stå imod i dårligere tider.

Men det er også vigtigt, at vi alle er med til at udbrede tanken om den gode mad og kvaliteten, så aalborgenserne tager de rigtige steder hen,” slutter Kristian Ishøy.

Medejere af MigogAalborg Gastromand.dk har testet det nye menukort på Restaurant D’Wine. Du kan læse deres anmeldelse her

Du kan stemme på Årets Restaurant i afstemningen til AALBORG AWARDS – tjek hvem der er nomineret i de forskellige kategorier her

Del artikel

Andre læser også