Spansk perle i byen: Restaurant D’Wine ændrer konceptet en smule

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Gastromand.dk
Foto: Gastromand.dk

Der er forskel på at drive en vinbutik, en vinbar og så en decideret restaurant.

Den lektie har indehaver af Restaurant D’Wine Kristian Ishøy i hvert fald lært et halvt år efter åbningen af den spanske perle i Algade.

Udfordringen for Restaurant D’Wine har været at få aalborgenserne til at forstå det præcise koncept og turde kaste sig ud i at lade køkkenet bestemme hele menuen.

Det får nu den lille intime restaurant til at ændre kursen en smule fremadrettet.

“Min respekt for de dygtige restauratører i byen er i hvert fald ikke blevet mindre, efter jeg selv har prøvet det,” konstaterer Kristian Ishøy, da MigogAalborg møder ham en formiddag på restauranten.

“Man kan have verdens bedste idé oppe i hovedet og et superfedt koncept, men det kræver også, at folk er med på den og forstår det. Vi gik ud med et koncept, hvor det var tasting menuer fra de forskellige regioner i Spanien.

Det har mange haft svært ved at forholde sig til, og folk har ønsket større indflydelse på, hvad de skal have at spise. Vi er ikke kede af den måde, vi har gjort tingene på, men det er også vigtigt, at man lytter til gæsterne og ændrer på det,” siger Kristian Ishøy.

Kristian Ishøy er ofte i Spanien, hvor han har et stort netværk

Nu kan man selv sammensætte sin menu

Det betyder, at man nu kan bestille a la carte fra menukortet og dermed selv sammensætte sin menu.

“Jeg vil sige, at dem der har kastet deres lid til vores køkken, de har fået sig en fantastisk oplevelse. Men vi fornemmer også, at vi har skåret en større kundegruppe fra ved at gøre tingene på den måde.

Vi bibeholder stadig hele idéen om at arbejde med regionerne og vinen dertil, men vi vil også flytte det et sted hen, hvor alle aldersgrupper har lyst til at komme ind og spise,” forklarer indehaveren af D’Wine.

Misforståelser omkring restauranten

Med en vinbutik og vinbaren D’Wine på modsatte side af restauranten har der også været en bredere opfattelse af, at Restaurant D’Wine var en dyrere vinrestaurant.

“Det er klart at med vores historie, så har mange måske også tænkt, at der skulle være vinmenuer til maden, og det som sådan var en vinrestaurant. Det er en misforståelse, som vi har været lidt kede af.

Det er klart, at vinen spiller en stor rolle på restauranten, fordi vi har en masse ekspertise på den front, men vi er ikke en dyrere restaurant end som så mange andre i Aalborg,” lyder det fra Kristian Ishøy.

Det første halve år har dog trods de mindre bump på vejen været godkendt.

“Det vigtigste for mig er, at vi har lært at lytte mere til gæsterne, og hvad de vil have. Vi har haft mange positive tilbagemeldinger på spiseoplevelser herinde, og vi synes generelt, der har været godt med gæster. Så når vi får kommunikeret godt ud, hvad vi ændrer på, så skal vi nok nå alle vores mål med restauranten,” lyder det fra Kristian Ishøy.

Foto: Gastromand.dk

Tapas til frokost har været en succes

Han er dog gået lidt på kompromis med tapas-tanken, og det har faktisk været en forrygende succes. Hver fredag og lørdag til frokost kører Restaurant D’Wine tapas-kort.

“Vi har fået en sindssyg god respons på frokosterne, hvor vi kører en masse tapas ind på bordet, ligesom man kender det fra det ægte Spanien.

Men vi har ingen intentioner om at ændre hele idéen bag aftenrestauranten. Vi vil åbne folks øjne for mangfoldigheden i det spanske køkken, og det tager den tid, det tager,” siger Ishøy.

Han erkender dog, at konkurrencen på restaurantmarkedet i Aalborg ikke ser ud til at blive mindre lige foreløbig.

“Der findes ikke noget sted i hele landet, hvor antallet af restauranter vokser så eksplosivt. Det er klart, at man godt kan spørge sig selv, om der er gæster nok til alle restauranter, og der er det vigtigt, at man har noget i ryggen for at stå imod i dårligere tider.

Men det er også vigtigt, at vi alle er med til at udbrede tanken om den gode mad og kvaliteten, så aalborgenserne tager de rigtige steder hen,” slutter Kristian Ishøy.

Medejere af MigogAalborg Gastromand.dk har testet det nye menukort på Restaurant D’Wine. Du kan læse deres anmeldelse her

Du kan stemme på Årets Restaurant i afstemningen til AALBORG AWARDS – tjek hvem der er nomineret i de forskellige kategorier her

VBs nye darling: Flæskestegsburger med sovs og jydenachos

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Har man boet i Aalborg, så kender man med al sandsynlighed også til Vestre Baadelaugs store og snaskede bøfsandwich, der i 2013 blev kåret til Danmarks bedste af slagsen.

Nu er Vestre Baadlaug så klar med sidste nye skud på havnen.

Frilandsgris og jyde-nachos

Det drejer sig om Vestre Baadelaugs helt nye darling – flæskestegsburger med dansk frilandsgris fra Slagter Carlsen i Støvring.

Den serveres med en økologisk briochebolle smurt med senneps-mayo, hjemmelavet rødkål og syltede agurker, hjemmelavet sovs og prikken over i’et – jydenachos med sovs a’parte, som de selv kalder det.

Er hjertet for det meste sat på den velkendte bøfsandwich, så skylder man sig selv at prøve flæskestegburgeren, der med sin tekstur og smag, garanterer, at mundvandet sætter i løb.

Både toppen og bunden består af den økologiske briochebolle, der er smurt med en lettere krydret senneps-mayo, som er med til at give sandwichen en pikant smag.

Mellem bollen findes det, det hele drejer sig om, nemlig flæskestegen. En mør steg, der gør sandwichen let at skære i spiselige bider, og med sprøde saltede flæskesvær, der giver perfekt balance.

Toppet med Danmarks mest kælne brune sovs

Ingen flæskestegssandwich uden surt, derfor afbalanceres den yderligere med Vestre Baadelaugs hjemmelavede rødkål og syltede agurker i overflod.

Slutteligt er burgeren toppet med restaurantens brune sovs, som blev kåret til Danmarks mest kælne brune sovs i november 2017 af Bøfsandwich-kongerne, der virkelig klæder flæskestegen, mayonnaisen og det sure.

Hvor tallerkenen normalt vil være prydet af pommes frites, har Vestre Baadelaug i stedet valgt at tilbehøret til flæsestegssandwichen er de sprødeste, lækreste og knasende hjemmelavet franske kartofler, som de selv kalder for jyde-nachos.

Tankerne ledes let på Taffels klassiske franske kartofler, men det kan man godt parkere. De når ikke Vestre Baadelaugs jydenachos til sokkeholderne, der er med rette bid og crunch.

Som hører sig til, serveres de franske kartofler også med en ekstra skål brun sovs, der er i så rigelige mængder, at det er muligt både at hælde ud over og dyppe i, samtidig med, at der er nok til også at toppe burgeren ekstra af med.

Inspireret af madblog

Idéen til de lækre jyde-nachos kommer fra madbloggen “Klidmoster” der i december sidste år, proklamerede at ”jydenachos med brun salsa” er julens treat.

Hos Vestre Baadelaug er det dog et treat, der ikke er sæson-bestemt, hvorfor det allerede nu er muligt at stikke hovedet forbi den populære restaurant, for at smage deres udgave.

Alle retter hos Vestre Baadelaug er gjort med største omhu, derfor står flæskestegen også klar, når køkkenet åbner klokken 16.30.

Den nye flæskestegsburger er et sikkert hit ,og man fristes til at sige, at hvis bøfsandwichen er kongen af den gamle lystbådehavn, så er en tronfølger så sandelig gået i land.

Buffalo skoene er tilbage: Aalborg-butik sælger allerede løs af dem

Skrevet af: Simone Vestergaard

En af 90’ernes største modetrends er tilbage efter godt 20 år.

Allerede i marts luftede MigogAalborg nyheden om, at Buffalo skoen muligvis var på vej tilbage i butikkerne.

Nu er det en realitet lige her i Aalborg.

De fleste af os husker dem. De store sko med den høje sål, som eksisterede i alle regnbuens farver. Enten elskede man dem, ellers hadede man dem.

De var et kæmpe hit fra midt 90’erne til de tidligere 00’ere – og datidens unge havde som minimum ét par af de hæsblæsende plateausko stående i skabet.

Var det på grund af datidens populære pigegruppe Spice Girls, eller dét at de lige øgede højden med små 10-12 centimeter?

Tiffany har som de første fået dem på hylderne

Én ting er sikkert.

Buffalo skoen er på mode igen, og tøjbutikken Tiffany i Bispensgade har, som de første forhandlere i Aalborg, fået skoen på hylderne.

“De højere såle er blevet en generel trend inden for sneakers, og her har Buffalo skoen måske været en inspirationskilde.

Skoen var jo super populær for mange år siden, og der er mange, som kan huske dem. De er ren nostalgi for os, der var unge i 90’erne. Vi har valgt at sælge dem, fordi vi tror på, at markedet er til det.

Vi fik dem i butikken i går, og vi har allerede solgt en god håndfuld.” fortæller indehaver af Tiffany, Kristine Ibsen, til MigogAalborg.

Modetendenser får nyt liv

Den populære plateausko var én af tidens helt store trends, og meget har ændret sig siden.

Det ses ofte, at modebranchens store stilfænomener får nyt liv mange år efter.

Trompetbukserne, denim sættet, croptoppen, trenchcoaten, ruskindsnederdelen og heldragten.  Trends der alle har været fremme i enten 70’erne, 90’erne eller 00’erne – og nu er de på mode igen.

Buffalo skoen har fået en 2018 opgradering og er blevet nyfortolket til de nye generationer, der af gode grunde ikke var født i 90’erne.

“Der er mange i den unge generation, som ikke har oplevet plateauskoen. Så på den måde tror jeg, at de kan få nyt liv. Vi forhandler dem i beige, negro og blanco.

Og de er faktisk en god mellemting mellem sneakers og støvler – de passer jo til det danske vejr.” afslutter Kristine.

Hvis du vil med på moden, og genfinde de fede 90’er, så kan du læse mere om skoen her.

Karneval i stormvejr: Reklamestunt vækker vrede

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Sådan ser plakaterne ud i Aalborgs bybillede. Her er annonce-klistermærket dog røget af.
Sådan ser plakaterne ud i Aalborgs bybillede. Her er annonce-klistermærket dog røget af.

Søndag eftermiddag kunne vi her på MigogAalborg fortælle, at Skals Production og Aalborg Karneval er gået sammen om at afholde det vildeste gyser-event i oktober.

Der har været massiv interesse for den vilde gyseroplevelse. MigogAalborgs Facebook-opslag om eventet har indtil videre givet 12.500 kommentarer, og det er dermed et af de mest kommenterede indlæg, vi nogensinde har haft.

Men den store interesse stopper bestemt ikke her. Aalborg Karneval er kommet i massiv modvind efter de mandag middag lavede følgende opslag på Facebook:

Opslaget er en reklame for gyser-eventet, men måden det er kommunikeret på, har for alvor fået nordjyderne til tasterne.

Selvom der står “Annonce” på billedet, og arrangørerne bag står som afsendere, er “eftersøgningen” alligevel lavet så realistisk, at mange er blevet stødt af reklamefremstødet:

MigogAalborg har fanget talsmand for Aalborg Karneval, Mette Bugge til en kommentar på reklamestuntet.

Hvad var jeres overvejelser omkring den her “efterlysning”?

“Vores fornemmeste opgave som Aalborg Karneval er at kigge på årets gang og både dække det mørke og det lyse. Under den årlige karnevalsfest hylder vi den lyse del af livet, hvor fokus er på kærlighed og fællesskab.

Nu hvor Halloween nærmer sig har vi tænkt, hvordan vi kan involvere folk på en anden måde og dække den mere dystre og mørke side af livet. Det at savne og miste er en del af livscyklussen, og derfor vil vi gerne invitere folk til at være en del af sådan en historie.”

Nu har reaktioner overvejende været meget negative og kritiske. Hvordan forholder i jer til de reaktioner?

“Vi har aldrig haft en hensigt om at støde folk. Det har været vores mål at skabe en dialog og en debat omkring det at savne. Vi er en forening, som formidler kultur og inviterer folk til at deltage i et fællesskab. Det kan da helt sikkert diskuteres, om vi kunne have gjort det anderledes, men vi står ved den måde, som vi har valgt at udbrede budskabet på i år.

Vi vil hellere end gerne diskutere med folk, og vi følger løbende med i kommentarerne og tager dialogen.

Da vi annoncerede Twerk Queen som karnevalsdronning var kommentarerne også meget hårde.

Men i Aalborg Karneval skal vi kunne stå inde for at lave det lidt skæve og anderledes. Vi vil gerne skabe en dialog om tingene og være en platform, hvor folk kan udtrykke sig, tale stilling og diskutere – både når det gælder de glade og lyse sider af livet, og de triste og mørke.”

Sådan ser det ud på Vesterbro i Aalborg i dag.

I skrivende stund har opslaget fået mere end 460 delinger, 352 reaktioner og ikke mindst 515 kommentarer, hvor størstedelen er meget negative over for reklamefremstødet.

Selvom de fleste kommentarer er meget negative, er der også enkelte, som har reageret mere positivt på opslaget: