Sønnens kræft gav Stig et mål: Lige nu cykler han 5000 km tværs over USA

Skrevet af: Michael Qureshi
Stig Nicolaysen midt i sin vilde kamp mod den amerikanske natur
Foto: Facebook
Stig Nicolaysen midt i sin vilde kamp mod den amerikanske natur Foto: Facebook

Søndag gennemførte over 4000 løbere Aalborg Halvmaraton i flot stil.

Men på den anden side af Atlanten er en aalborgenser i gang med en bedrift, der kan få de fleste til at tabe kæben.

Navnet er Stig Nicolaysen. Han er lige nu midt i et slags vanvidsprojekt. Missionen er at cykle tværs over gigantiske USA (4929 km) på blot 12 døgn.

I tirsdags gik starten i Californien, og det vurderes til at være et af de hårdeste cykelløb i verden.

Løbet hedder RAAM (Race Across America) og beskrives bedst som en enkeltstart på 5000 km, der skal gennemføres på maksimum 12 dage. I løbet af turen vil Stig Nicolaysen komme igennem temperaturer, der går minus 10 grader til plus 40 grader.

Derudover kommer han igennem to bjergkæder heraf den ene Rocky Mountains og to ørkener.

Blot seks danskere heriblandt sundhedsguruen Chris MacDonald har gennemført det ekstreme cykelløb, og hidtil har ingen nordjyder klaret turen. Chris Macdonald er i øvrigt en del af Stig’s team til at støtte op.

På nuværende tidspunkt er Stig Nicolaysen midt i løbet, og lørdag passerede han igennem Rocky Mountains. Meldingen på hans Facebook-side er, at alt kører efter planen. Stigs helbred er fint, formen er god og smilene er store trods de vilde strabadser.

Stig fra Aalborg
Den smukke udsigt taget lørdag i Colorado
Foto: Facebook

Han var søndag nået til Cuchara Pass i Colorado. Han lavede opkørsel i mørke, og tog ca. 70 km på nedkørsel med den smukkeste solopgang melder hans team på Facebook-siden.

Og hvad er det så lige, der får en helt almindelig aalborgenser til at teste sig selv af i så voldsomme træk?

Historien bag er fascinerende og kærlig.

Stig Nicolaysens søn, Max, fik i 2013 konstateret kræft. Da Max blev syg satte Stig Nicolaysen og sønnen sig det mål, at Stig skulle cykle tværs over USA.

På den måde kunne et fælles projekt overskygge alle de negative tanker og følgevirkninger i forbindelse med kræftbehandlingen og usikkerheden om sønnens fremtidige helbred.

Heldigvis er status, at Max er kræftfri her tre år senere, og han er selvfølgelig med i følgebilen, der passer godt på Stig Nicolaysen på den vilde cykeltur.

Den stærke nordjydes kamp mod naturens kræfter og ikke mindst egne grænser i USA er dog ikke udelukkende et projekt kun for familien.

Stig fra Aalborg
Stig får god støtte gennem de vilde strabadser
Foto: Facebook

Stig Nicolaysen støtter kampen mod cancer og forsøger at samle mindst 50.000 kroner ind, der skal doneres til Børnecancerfonden.

Derfor vil vi her på redaktionen også opfordre til, at man støtter den lokale Aalborg-helt med donationer i hans vilde kamp i USA. Selv den mindste donation på mobile-pay gør en forskel.

Her er nogle sider, du skal følge, hvis du er interesseret i at holde dig opdateret på modige Stig’s vilde cykeltur tværs over Amerika.

Få seneste nyt på Facebook-siden

Læs alt om projektet – hvordan du bliver sponsor – hvordan du støtter børnecancerfonden

Du kan Live-tracke Stig i USA lige her