Sønnens kræft gav Stig et mål: Lige nu cykler han 5000 km tværs over USA

Skrevet af: Michael Qureshi
Stig Nicolaysen midt i sin vilde kamp mod den amerikanske natur
Foto: Facebook
Stig Nicolaysen midt i sin vilde kamp mod den amerikanske natur Foto: Facebook

Søndag gennemførte over 4000 løbere Aalborg Halvmaraton i flot stil.

Men på den anden side af Atlanten er en aalborgenser i gang med en bedrift, der kan få de fleste til at tabe kæben.

Navnet er Stig Nicolaysen. Han er lige nu midt i et slags vanvidsprojekt. Missionen er at cykle tværs over gigantiske USA (4929 km) på blot 12 døgn.

I tirsdags gik starten i Californien, og det vurderes til at være et af de hårdeste cykelløb i verden.

Løbet hedder RAAM (Race Across America) og beskrives bedst som en enkeltstart på 5000 km, der skal gennemføres på maksimum 12 dage. I løbet af turen vil Stig Nicolaysen komme igennem temperaturer, der går minus 10 grader til plus 40 grader.

Derudover kommer han igennem to bjergkæder heraf den ene Rocky Mountains og to ørkener.

Blot seks danskere heriblandt sundhedsguruen Chris MacDonald har gennemført det ekstreme cykelløb, og hidtil har ingen nordjyder klaret turen. Chris Macdonald er i øvrigt en del af Stig’s team til at støtte op.

På nuværende tidspunkt er Stig Nicolaysen midt i løbet, og lørdag passerede han igennem Rocky Mountains. Meldingen på hans Facebook-side er, at alt kører efter planen. Stigs helbred er fint, formen er god og smilene er store trods de vilde strabadser.

Stig fra Aalborg
Den smukke udsigt taget lørdag i Colorado
Foto: Facebook

Han var søndag nået til Cuchara Pass i Colorado. Han lavede opkørsel i mørke, og tog ca. 70 km på nedkørsel med den smukkeste solopgang melder hans team på Facebook-siden.

Og hvad er det så lige, der får en helt almindelig aalborgenser til at teste sig selv af i så voldsomme træk?

Historien bag er fascinerende og kærlig.

Stig Nicolaysens søn, Max, fik i 2013 konstateret kræft. Da Max blev syg satte Stig Nicolaysen og sønnen sig det mål, at Stig skulle cykle tværs over USA.

På den måde kunne et fælles projekt overskygge alle de negative tanker og følgevirkninger i forbindelse med kræftbehandlingen og usikkerheden om sønnens fremtidige helbred.

Heldigvis er status, at Max er kræftfri her tre år senere, og han er selvfølgelig med i følgebilen, der passer godt på Stig Nicolaysen på den vilde cykeltur.

Den stærke nordjydes kamp mod naturens kræfter og ikke mindst egne grænser i USA er dog ikke udelukkende et projekt kun for familien.

Stig fra Aalborg
Stig får god støtte gennem de vilde strabadser
Foto: Facebook

Stig Nicolaysen støtter kampen mod cancer og forsøger at samle mindst 50.000 kroner ind, der skal doneres til Børnecancerfonden.

Derfor vil vi her på redaktionen også opfordre til, at man støtter den lokale Aalborg-helt med donationer i hans vilde kamp i USA. Selv den mindste donation på mobile-pay gør en forskel.

Her er nogle sider, du skal følge, hvis du er interesseret i at holde dig opdateret på modige Stig’s vilde cykeltur tværs over Amerika.

Få seneste nyt på Facebook-siden

Læs alt om projektet – hvordan du bliver sponsor – hvordan du støtter børnecancerfonden

Du kan Live-tracke Stig i USA lige her

Vin og tapas på Napa: Kom med til amerikansk vinsmagning

Skrevet af: Simone Vestergaard
Arkivfoto
Arkivfoto

Torsdag d. 8. november kl. 19. byder Napa Lounge indenfor til en spændende aften med amerikansk vinsmagning.

På aftenen skal gæsterne smage på i alt fem forskellige vine, og fælles for dem alle er, at de er fra Californien i USA.

Det er Napas restaurantchef Signe Rosa, i samarbejde med Thomas fra Avine, der står for at guide gæsterne igennem aftenens smagning.

Stor passion for amerikanske vine

Thomas vil også fortælle om amerikansk vinlov, de amerikanske vinområder samt de mest brugte druer.

“Vi har valgt at holde denne vinsmagning, fordi vi gerne vil give folk muligheden for at smage vores store udvalg af vine fra USA.

Vi har en stor passion omkring amerikanske vine, og jeg tror egentlig vi er de eneste, der har et overflod af vine fra netop Californien.

Det er faktisk også derfor, at restauranten hedder Napa Lounge.

Napa Valley er en stor vinregion i Californien, og et sted man ofte hører om i forbindelse med vin fra USA,” fortæller Restaurantchef Signe Rosa.

Udvider vinhorisonten op til jul

Hun fortsætter:

“Det er også snart jul, og i den forbindelse vil vi også gerne udvide folks vinhorisont lidt, og give dem nye muligheder til julemaden i stedet for de klassiske løsninger med eksempelvis en Ripasso eller en Châteauneuf-du-Pape.

Amerikanske vine egner sig nemlig rigtig godt til julemad.”

De fem vine som skal smages er:


Sparkling: Gloria Ferrer, Sonoma Brut
Hvidvin: Kendall-Jackson, Vintner’s Reserve Chardonnay
Rødvin: Plungerhead, Lodi Zinfandel
Rødvin: McPrice Myers, Right Hand Man Syrah
Rødvin: 689 Cellars, Submit Napa

Tilhørende vinsmagningen vil der være en let tapasanretning bestående af forskellige varianter af and.

Derudover kan gæsterne naturligvis bestille og købe vin med hjem til jul – eller andre festlige sammenkomster – til under vejledende udsalgspris.

Prisen er 350 kr. per person for hele aftenen.

MigogAalborg står for billetsalget til denne unikke vinaften – Du kan købe billetter til aftenen her.

Læs mere om begivenheden her.

Fri entré og masser af lir: Lørdag åbner Aalborgs første mandemesse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen lørdag fra 14-17 kan vi her i Aalborg se frem til at få vores første mandemesse nogensinde, når 3G Mandemessen er klar med en adrenalinfyldt og spændende dag ved Aalborg Street Food.

“Vi har rigtig travlt for at få de sidste ting på plads, men vi tør godt love, at der bliver noget for enhver smag på lørdag,” fortæller Cecilia Pedersen, en af initiativtagerne bag, til MigogAalborg.

Fri entré og stort program

Der er fri entré hele dagen fra klokken 14-17, og i løbet af de tre timer bliver området i og omkring Street Food fyldt med mandehørm – alt sammen inden for temaerne Gear, gejl og gadgets.

“Vi synes virkelig, at vi har strikket et program sammen, som omfavner både nørder, bløde og hårde mænd. Vi har alt: retrocykler lavet i genbrugsmaterialer, en Formel 1-simulator, romsmagning, de fedeste motorcykler og biler, hudpleje, cigarer, et stort brætspilsområde, 3D-printere… Ja, jeg kunne blive ved,” siger Cecilie med et grin.

Der vil i alt være cirka 20 udstillere til 3G Mandemessen, og det inkluderer blandt andet følgende:

 • Formel 1 simulator
 • Cigarer
 • Rom
 • Hudpleje
 • Herreure
 • Brætspil
 • Biler
 • Motorcykler
 • Fjernstyrede biler
 • Metaldetektor
 • 3D-printere
 • E-sport
 • Droner
 • Custom Bikes
 • Gratis smagsprøver fra Royal specialøl

Udover en masse udstillinger af blandt andet fede biler fra NO Jensen og Nordic Leasing og vilde motorcykler fra Harley Davidson, kan man i løbet af dagen også se frem til en masse fede konkurrencer ved de forskellige stande.

“Vi har blandt andet en metaldetektor-skattejagt udenfor, hvor det gælder om at finde nogle nedgravede skatte” siger Cecilia.

Wrestling og masser af hestekræfter

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

“Der kommer en stor boksering midt inde i Street Food, hvor de kommer til at vise fire wrestlingshows i løbet af dagen. Det er virkelig en stor oplevelse, og der bliver både fyret op for udklædning, lyde og ikke mindst masser af fede stunts.”

Men her stopper det ikke med shows.

“Udenfor afholdes der tre shows på en stor racerbane, hvor man kan opleve en helt ny form for fjernstyrede biler. De kører nemlig op mod 100 km/t,” siger Cecilia.

Hvis sulten trænger sig på undervejs, vil Aalborg Street Food som altid holde åbent.

Læs mere om mandemessen her.

Smag over 30 forskellige vine: Salling inviterer til italiensk vinfestival

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efteråret er over os, og inden længe trænger de hyggelige vintermåneder sig også på. Det betyder også masser af hyggelige stunder, hvor et godt glas vin passer perfekt til.

Uanset om du mangler inspiration til hvad vinreolen skal fyldes op med, eller du bare leder efter et godt tilbud, så har Salling Super det helt ideelle arrangement til dig.

De tilbyder nemlig en rejse rundt til noget af verdens bedste italienske regioner – blandt andre Piemonte, Toscana og Veneto.

Vinglas er adgangsbillet

Det hele foregår i Salling Super på torsdag d. 25. oktober fra 13-18, hvor du kan nyde et væld af smagsprøver og få en masse gode tips fra de bedste i branchen.

Blandt de eksklusive vinhuse er blandt andre De Marie, Massimo Rattalino, Agricole Selvi og La Palazetta.

For at få adgang til festivalen skal du købe et vinglas til 100 kr., som er din adgangsbillet.

Derefter kan du smage på over 30 forskellige skønne vine – og glasset kan du tage med dig hjem bagefter.

Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, så du skal blot møde op i Salling Super, hvis du har lyst til at smage på en masser lækkert vin.

Derudover lover Salling Super også, at der vil være en masse gode tilbud på dagen.

Du kan se meget mere om arrangementet her.