Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Smørrebrød i tapasstørrelse: FANDANKO lancerer SNAPAS

Af Stine Kjølby Christensen

Er du en vaskeægte dansker, er der næsten ingen tvivl om, at du før eller siden har haft snuden i et solidt stykke smørrebrød – eller flere.

Smørrebrød er vel et af de madkoncepter, der har haft den allerlængste karriere på toppen: Det kan spises af alle og går aldrig af mode.

Det betyder dog ikke, at mange gennem tiden ikke har forsøgt at nyfortolke den legendariske spise. Og det er nu også sket på Gammel Gugvej, hvor den populære takeaway FANDANKO holder til.

Den 1. oktober havde Fandanko premiere på SNAPAS: Smørrebrød i tapasstørrelse og perfekt til alle dem, der ikke kan vælge mellem det utal af smørrebrødsmuligheder, der eksisterer.

Skal det være én med fiskefilet? En æggemad? Eller hvad med dyrlægens natmad?

Smørrebrød i tapasstørrelse: FANDANKO lancerer SNAPAS

Smørrebrød til enhver smag

Mulighederne er mange, men mavesækken har selvfølgelig også sine begrænsninger. Det har Fandanko nu forsøgt at løse.

“Vi har lavet 9 forskellige slags – og i en størrelse, der passer til, at man kan spise 7-8 forskellige stykker. Vi tror på, at det bliver et kæmpe hit,” fortæller Carsten Pedersen, der er medindehaver og daglig leder hos FANDANKO.

Madderne er små og delikate, så der er plads til flere skønne smagsoplevelser.

De 9 udgaver er som følger:

  • Bøf Bearnaise: rosa-stegt oksefilet med estragoncreme, ærteskud og sprøde ”fritter”
  • Stjerneskud: smørristet brioche med håndpillede rejer, sprød spætte, koldrøget laks, citron og tomat-mayo
  • Forloren hare: med syltet gulerod, ribs og sprøde asier
  • Braiseret gris: med syltet agurk, puffet flæskesvær og grøn løg-mayo
  • Salat af sprængt Kylling: med Panchetta, kapers, asparges og syltet kejserhat
  • Smagen af Jul: rillette af and, confiteret æble, hjemmesyltet rødkål
  • FANDANKOs natmad: pate med Karl Johan svampe, ”broken” sky, saltkød og løg-relish
  • Æg og rejer: Smilende æg, håndpillede rejer, revet æggeblomme, aioli lavet på karse
  • Vesterhavs ost fra Thise Mejeri: med hybenkompot, grøn tomat og skilt kærnemælk

Skal du lige toppe oplevelsen, er det selvfølgelig også muligt at bestille enten æblekage eller rødgrød med fløde til dessert – som mormor lavede den.

Smørrebrød i tapasstørrelse: FANDANKO lancerer SNAPAS

Umuligt at udpege en favorit

Vi har selvfølgelig gjort forarbejdet for jer og smagt os samtlige udgaver af SNAPAS … og dommen er klar:

Det var intet mindre end fantastisk!

Som med alt andet hos Fandanko, er der tænkt over hver en æstetisk detalje, og det er tydeligt at smage, at råvarerne er udvalgt efter allerbedste evne.

Det er til gengæld sådan cirka umuligt at udpege en favorit blandt varianterne, da vores smag i smørrebrød er lige så forskellig som størrelsen på vores appetit.

Smørrebrød i tapasstørrelse: FANDANKO lancerer SNAPAS

Ikke ét stykke smørrebrød blev fravalgt overfor de andre – så gå efter din mavefornemmelse, når du udser dine favoritter.

Fandanko skriver selv, at de til frokost anbefaler 4-5 stykker. Og det vil vi give dem ret i, er passende.

Du kan bestille 4 stk. snapas for 89 kr., 7 stykker for 149 kr. ellers 25 kr. pr. stykke. 

Snapas kan bestilles tirsdag-lørdag inden kl. 16 og minimum to timer før afhentning/levering.

Du kan læse mere om de nye snapas her

Del artikel

Andre læser også