Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Se de første billeder: Nu åbner byens nye fiskerestaurant

Af Emil Kjær Jørgensen

Det går snart helt i fisk ved Gåsepigen på Vesterbro.

Og bare rolig. Der er ikke tale om endnu et vejarbejde på den trafikerede strækning, men derimod udsigten til åbningen af et nyt stjerneskud på den aalborgensiske restaurantscene.

På tirsdag, den 23. august, åbner Restaurant Emil. Bag den nye restaurant står 26-årige Emil Thaarup, der har erfaring fra en lang række Michelin-restauranter i København.

Det er i Textur’s gamle lokaler, at vi snart kan glæde os til det bedste af det bedste fra fisk- og skaldyrsverdenen fra havene omkring Danmark. Åbningstiderne bliver tirsdag – lørdag fra kl. 17.30.

“Vi glæder os helt vildt til at byde folk indenfor. Det har været en lang, men sjov proces, at skabe min helt egen restaurant – med kæmpe hjælp fra venner, familie og samarbejdspartnere,” siger Emil, da vi møder ham fredag eftermiddag.

Se de første billeder: Nu åbner byens nye fiskerestaurant

De sidste detaljer er ved at komme på plads

Deadlinen hedder tirsdag, hvor de første “rigtige” gæster sætter sig til bords, og lige nu er Emil og co. i gang med at finpudse de sidste detaljer, så Aalborg snart kan opleve et lille stykke af barndomsbyen Strandby.

Over køkken – og bardisken hænger planter, blomster og urter fra Nordjylland, på væggen kan gæsterne se frem til flere maritime detaljer – bl.a. navnepladsen fra Emils farfars fiskekutter og så den helt rigtige blå farve på væggene.

“Jeg har nok forsøgt mig med 10 forskellige nuancer af blå, før jeg kom frem til den helt rigtige,” fortæller Emil med et grin.

Detaljerne er nemlig vigtige for Emil. Både når det gælder udsmykningen – og ikke mindst smagene på tallerkenen.

De bedste råvarer sikrer tårnhøjt niveau på tallerknen

Kvaliteten på råvarerne er blandt andet sikret takket være Emils far.

Han er fiskeeksportør i Strandby og udvælger derfra de bedste fisk fra auktionen hver morgen.

“Dermed er det sæsonen, tilgængeligheden og kvaliteten på de enkelte råvarer, der afgør, hvad vi serverer den aften,” siger Emil.

Der bliver ikke noget fast menukort, men retningen for aftenen er dog (nogenlunde) sat.

Se de første billeder: Nu åbner byens nye fiskerestaurant

Man kan vælge mellem en Lille Emil til 350 kr. eller en Stor Emil til 550 kr. Det bliver muligt at tilkøbe både vin eller – saftmenu, og så vil man også tilbyde et udvalg af klassiske cocktails.

Begge menuer består af fem snacks, og så kan du ellers dykke ned i det bedste fisk og skaldyr i henholdsvis tre og syv serveringer.

For Emil er det vigtige at bruge alle de gode råvarer og producenter, som vores region indeholder.

Derfor kommer grøntsagerne fra det anerkendte økologiske landbrug Lille Østergaard, mens kaffen er fra det nordjyske gourmetristeri Muus Kaffe.

Øllene kommer fra aalborgensiske Bad Seed Brewing, der med tiden også vil brygge øl, der er speciallavet til restauranten.

Se de første billeder: Nu åbner byens nye fiskerestaurant
Se de første billeder: Nu åbner byens nye fiskerestaurant

Flere folk hjælper til bag roret

Emil er udlært her i byen på Applaus, og karrieren har indtil nu taget ham forbi Frederikshavn og hovedstaden, hvor han blandt andet arbejdede tæt sammen med den anerkendte køkkenchef Christoffer Sørensen på Michelin-restauranten Studio.

Nu er han klar til at stå på egne ben – men dog med et stærkt hold bag sig.

Frederik Østeraa og Dennis Juhl, der står bag succeserne Textur, Struktur og Latur, er nemlig med inde over som mentorer og samarbejdspartnere sammen med holdet bag 2Takt og Restaurant STED1 i Frederikshavn.

Se de første billeder: Nu åbner byens nye fiskerestaurant
De sidste billeder mangler stadig at blive hængt op

I selve restauranten har Emil fået særdeles kompetent selskab – bl.a. af restaurantchef Morten Rytter, der har erfaring fra Rusk.

“Jeg har fået samlet det helt rette hold, så vi kan skabe den rolige uformelle atmosfære i restaurantem, men hvor servicen og niveauet på tallerkenen er tårnhøjt.

Jeg håber, at folk tager mætte og glade herfra, og at vi forhåbentlig har skubbet lidt til folks grænser og givet dem en stor oplevelse,” slutter Emil.

Hvad: Restaurant Emil åbner
Hvor: Vesterbro 65
Hvornår: Tirsdag d. 23. august

Du kan finde mere info lige her.

Del artikel

Andre læser også