Saint Patrick’s Day fejres i Aalborg: Flere steder byder på gratis whisky     

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I Aalborg griber vi efter enhver chance for at more os – om det så er en weekend i Gaden eller til Nordeuropas største karneval.

Vi elsker fest og farver, men i weekenden bliver det nok med særligt fokus på en helt bestemt farvepalette.

Få slukket din irske tørst

Lørdag er det nemlig igen blevet tid til Saint Patrick’s Day, som er Irlands store nationaldag. Den er efterhånden blevet udbredt til hele verden, og her i Aalborg har vi også store traditioner for at more os på den grønne festdag.

På lørdag har man udover festlig stemning mulighed for at nyde gratis whisky på Café Frederiksberg og The Irish House i Aalborg. Det er Tullamore D.E.W. der gerne vil fejre nationaldagen med at uddele gratis whisky – og det hele sker selvfølgelig kl. 17.03.

Der er en særlig grund til, at whisky hænger uløseligt sammen med Saint Patrick’s Day – selvom man på dagen mindes den irske helgen af samme navn, spiller tørsten nemlig også en helt særlig rolle.

Legenden siger, at Saint Patrick overnattede på en irsk kro, hvor indehaveren skænkede ham en meget lille whisky.

Men Saint Patrick bemærkede, at kroens kælder var beboet af en djævel, der levede af nærighed. Djævelen ville først fordufte, når kroejeren blev mere gavmild. Næste gang Saint Patrick lagde vejen forbi kroen fik alle skænket en stor whisky til randen af glasset.

Derfor giver det selvfølgelig god mening, at vi alle kan nyde gratis whisky på lørdag her i byen – og selvfølgelig helt uden djævle i kælderen, men med masser af fest og (grønne) farver.

Grøn fest i hele Aalborg

Udover den gratis whisky, er der masser af muligheder for at feste på ægte irsk manér i byen.

Dagen bliver fejret på mange barer rundt omkring i byen, men det er særligt The Irish House og The Old Irish Pub, som i weekenden virkelig får mulighed for at vise, hvordan man fester i Irland.

Her hersker nemlig ægte irsk stemning, og har man ikke besøgt de to hyggelige barer, virker weekenden som et ret oplagt tidspunkt at svinge forbi de autentiske steder.

Begge steder lover både irsk livemusik og en fest, der er lidt grønnere end normalt.

Læs mere om festen på The Old Irish her og om The Irish House her.

DMI udsender varsel: Advarer om risiko for voldsomt vejr

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

DMI har søndag morgen udsendt et varsel om risiko for voldsomt vejr i store dele af Jylland og Fyn.

Ifølge vejrtjenesten kan der falde mellem 15 og 25 millimeter regn på blot 30 min. Det gælder blandt andet Aalborg-området, og øvrige Nordjylland.

DMI’s varsel gælder fra klokken 12 søndag til klokken 20.

Vær opmærksom

Der er tale om en risikovarsel, der kan udvikle sig til et reelt varsel om voldsomt vejr.

Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, at lavtliggende områder som kældre og viadukter risikerer at blive oversvømmet.

DMI opfordrer videre til, at man tilpasser sin fart i trafikken til, at der kan være dårligere sigtbarhed og vand på kørebanen.

Officielt: Træningscentre og svømmehaller må åbne på mandag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Tidligere i dag kunne vi meddele, at Regeringen var klar til at åbne alle indendørs idrætsfaciliteter, som en del af genåbningens fase 3.

Og lørdag aften er de allerede nået til enighed med Folketingets partier.

Regeringen og Folketingets partier er netop blevet enige om at fremrykke åbningen af fitnesscentre, svømmehaller og legelande til 8. juni, oplyser Kulturministeriet.

“Jeg er rigtig glad for, at vi nu igen kan spille badminton, dyrke fitness, yoga eller tage en tur i svømmehallen rundet omkring i Danmark.

Vi trænger til at komme i gang igen, og det er godt, at det nu kan lade sig gøre på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde, lyder det fra kulturminister Joy Mogensen (S) i en pressemeddelelse.

Aftalen indebærer alle indendørs idræts- og fritidsfaciliteter:

Spillehaller, lege- og badelande

Svømmehaller

Sportshaller

Træningscentre

Kulturministeriet oplyser til TV 2, at der endnu ikke er udarbejdet retningslinjer for indendørs sportsaktiviteter, men at planen er, at de ligger klar mandag.

Fristende sommernyhed: Kom til rosé ad libitum på Budolfi Plads

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Finder der noget bedre end et køligt glas rosé på en solbeskinnet terrasse?

Det skulle da lige være fri rosébar i 3 timer på en af byens bedste adresser.

Den hede sommerdrøm bliver til virkelighed på næste lørdag, d. 13/6, hvor man fra 15.30 – 18.30 kan nyde alt det rosé man vil for 299 kr.Aktuel.

Aktuel er et af de absolut bedste steder at nyde solen, maden og lidt koldt at drikke.

De har bl.a. en fuldstændig fabelagtig terrasse, og ikke mindst et populært koncept, hvor gæsterne selv er med til at vælge, hvad de vil spise til morgen, middag og aften – man vælger typisk 3 retter, hvor man så kan smage en masse forskelligt.

Men de våde varer, har de altså også fuldstændig styr på.

I går kunne vi skrive, at DMI regner med, at sommervarmen vender retur i næste uge – så det ligner en fuldstændig oplagt mulighed for at nyde lidt lækkert i glasset, godt vejr og (forhåbentlig) godt selskab.

Ejer Lars Helmuth lover, at fri rosébar vil være et tilbagevenende event i løbet af sommeren.

Men de gode nyheder stopper ikke der.

Aktuel er nemlig også klar med det nye koncept Terrassen.

Cocktailbar, DJ og fed stemning

En af byens bedste terrasser skal naturligvis udnyttes i det danske sommervejr, og på fredag den 12/6 fra klokken 15.30 er Aktuel klar med den første officiele udgave.

Vi kan blandt andet se frem til cocktailbar under ledelse af Dennis Messerschmidt, DJ Tom NeedleSplit og naturligvis også en fristende rosébar.

Vi spår et stensikkert sommerhit i Aalborg!