Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Safari, klumpfisk og fodringer: Spændende efterårsferie på Nordsøen Oceanarium

Af Emil Kjær Jørgensen

I næste uge står efterårsferien for døren for mange nordjyder, og så kommer det uundgåelige spørgsmål altid: “Hvad skal man lave?”

Et godt bud på en stor oplevelse for hele familien er et besøg i Nordeuropas største akvarium, Nordsøen Oceanarium, der kun er 40 minutters kørsel fra Aalborg.

Det helt særlige ved Nordsøen Oceanarium er, at det kan besøges i al slags vejr – og det er jo helt perfekt i det konstant skiftende efterårsvejr.

Indenfor finder du hele 10.000 kvm. med 75 store og små akvarier og mere end 7.000 fisk og andre havdyr, mens børnene kan boltre sig på set kæmpe udendørs område på 6.000 kvadratmeter, hvor der er masser af ting af lege med og på.

Det helt store trækplaster er naturligvis de nuttede og betagende klumpfisk, som du kan opleve i det store Oceanarium, men derudover er efterårsferien fyldt med aktiviteter for alle aldre.

Få overblikket her:

Safari, klumpfisk og fodringer: Spændende efterårsferie på Nordsøen Oceanarium

Fisk, fugl eller midt imellem

Havfuglenes og fiskenes levesteder og bevægelsesmønstre hænger sammen, og det vil Nordsøen Oceanarium sætte fokus på hele efteråret.

Gæsterne kan quizze sig vej igennem udstillingen og blive klogere på dyrelivet omkring Danmarks kyster. Der vil være gode præmier på spil, blandt andet et gavekort på overnatning til fantastiske B&B by the Sea i Hirtshals.

Man kan sammen meget andet få mere at vide om ålens forunderlige vandring på mere end 5000 km til Sargassohavet. Historien om at mange havfugle flyver mange tusind km sydpå om vinteren og tilbage til Danmark når foråret nærmer sig bliver også fortalt.

Man kan også se syv specielle eller sjældne lokale fuglearter udstillet i flotte glasmontre, og meget mere.

Safari, klumpfisk og fodringer: Spændende efterårsferie på Nordsøen Oceanarium

Birds in motion – særudstilling udover det sædvanlige

Fra starten af september og tre måneder frem er det muligt at opleve en helt speciel fugleudstilling lavet af kunstner og tidligere zoologisk konservator Erling Mørch.

Værkerne er udført i cortenstål og bærer præg af kunstnerens store interesse for og viden om fugle og deres bevægelser.

Efterårsferien med aktiviteter for hele familien

I efterårsferien uge 42, vil det, foruden ”fugl, fisk eller midt imellem” og Birds in motion, være muligt at komme med på fuglesafari til Hirtshals Havn og Hirtshals Fyr hvor der spejdes efter fugle og andet spændende.

Safari, klumpfisk og fodringer: Spændende efterårsferie på Nordsøen Oceanarium

Der udbydes 2 ture, tirsdag og torsdag kl. 10-12. Man kan læse mere om turene og bestille billetter her:

De yngste gæster kan male fugle- eller fiskemasker i krea-værkstedet, og som sædvanligt er der daglige fodringer af klumpfisk, havdyr i store og små akvarier samt sæler.

Hvad: Efterårsferie på Nordsøen Oceanarium
Hvor: Nordsøen Oceanarium, Willemoesvej 2, 9850 Hirtshals 
Hvornår: Hele uge 42

Du finder meget mere info her.

Del artikel

Andre læser også