ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tryghedsvandring og “noget af tisse op af”: Sådan vil politikerne gøre Aalborgs natteliv tryggere

Af Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto: Politiet
Arkivfoto: Politiet

22-årige Mia Skadhauge Stevn og 21-årige Oliver Ibæk Lund mistede begge livet efter de havde været i byen i Aalborg.

Siden da har debatten kørt heftigt, for hvordan kan vi gøre Aalborg til et mere trygt og sikkert sted at gå i byen?

Også blandt byens politikere er der stor debat om emnet, og torsdag havde By- og Landskabsudvalget møde, hvor et af spørgsmålene netop var om denne problematik.

Flere forslag blandt politikerne

Et af forslagene går på, at politikerne vil lave en såkaldt Tryghedsvandring en mørk aften i midtbyen, hvor byens unge kan komme og fortælle, hvad politikerne kan gøre for, at både kvinder og mænd føler sig mere trygge i Aalborg.

“Hvor skal der være mere lys, hvor ofte skal busserne køre, hvordan passer vi på hinanden i byrummet? Dét skal vi have svar på. Og kommunen har ikke svarene alene – det har de unge som bruger byen om natten,” skriver byrådsmedlem Lisbeth Lauritsen (S) i et længere opslag på Facebook.

“Vi har lavet tryghedsvandringer mange steder i kommunen, men aldrig om aftenen omkring Jomfru Ane Gade. Det skal vi selvfølgelig,” fortsætter hun.

Mange mænd tisser i Limfjorden

Et andet forslag fra By- og Landskabsudvalget er, at der skal sættes nogle midlertidige “pisse op af noget-“stationer op nede ved havnefronten.

“Derudover talte vi om, at lave midlertidige PISSE OP AF NOGET-stationer, så ingen unge mænd behøver at gå ned til vandet.

Vores overvågning ved havnen viser, at rigtig mange unge mænd går mod vandet og tisser. Hver gang én går i den retning er der en risiko for at falde i og drukne – det skal vi prøve at forhindre,”

Derudover diskutere politikerne også eftersyn af stiger og et evt. tov mellem stigerne, kameraer Ved Stranden, Borgergade og Vesterbro får et eftersyn og så undersøges det om området med kameraer ved havnen kan udvides til efter vest for Limfjordsbroen.

I Facebook-gruppen “AALBORG HAVN FÅ SÅ SAT DET HEGN OP NU” diskuterer mange borgere lige nu, om man kunne kunne sætte et hegn op, som kunne forhindre, at folk røg i vandet.

Politikerne i byrådet diskuterer også den løsning, men de vil også have undersøgt om det blot giver en falsk tryghed.

Hvad synes du, vi kan gøre i Aalborg for at gøre nattelivet mere trygt? Diskuter gerne i vores Facebook-tråd, men husk at holde den gode tone.

Del artikel