Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan omregistrerer du din bil

Af Annoncør

Hvis du er ny i trafikken og måske lige har købt din første bil, så kan alle de ting, man skal sætte sig ind i virke uoverskueligt. Der er nemlig en lang række ting, som det er vigtigt, at man undersøger og forstår, inden man sætter sig bag rattet. En ting, der er vigtig, at man sætter sig ind i, hvis man har købt en brugt bil, er, hvordan man omregistrerer en bil. Hvis man køber en bil brugt, skal den nemlig omregistreres, så den kommer til at stå i dit navn og ikke den tidligere ejers navn. Vi har her samlet en guide til dig, som fortæller dig, hvordan du kan omregistrerer din egen bil.

Hvad er omregistrering

Omregistrering betyder egentlig bare, at du skifter ejerskab over bilen. Det er også derfor, at det er så vigtigt, når man køber en brugt bil, at man får den omregistreret, da den ellers vil stå i den tidligere indehavers navn. Når man omregistrerer en bil, så skifter man egentlig bare ejer på bilens nummerplade, og dermed har man også skiftet ejer på bilen. Det kan være en rigtig god ide for både køber og sælger af en bil at få omregistreret bilen hurtigst muligt, da det ellers kan ende med at blive en dyr affære. Indtil man får omregistreret bilen, er det nemlig stadig den person, hvis navn bilen er registreret i, som har ansvar for bilen. Samtidig så har man også stadig rettighederne til bilen, indtil den er blevet omregistreret.

Annoncørbetalt indhold leveret af: Tjekbil

Hvordan omregistrerer man en bil

Når du skal omregistrerer en bil er det først og fremmest vigtigt at have styr på, hvem der ejer bilens registreringsnummer. Ofte så vil den, der sælger bilen, have styr på, hvad bilens registreringsnummer er. Derfor er det også for det meste sælger, der står for at registrerer bilen. Det betyder dog ikke, at det ikke er vigtigt for dig også at kende bilens registreringsnummer, fordi det er den eneste måde, du kan sørge for ikke at blive snydt. Hvis bilen ikke er blevet omregistreret fire dage efter, at du har købt bilen, så kan du bede Skat om at lave en omregistrering af bilen. Derudover er der et par andre ting, som det kan være værd at overveje, når du skal omregistrere en bil. Det er blandt andet vigtigt, at du sætter dig ind i om bilen skal synes inden. Der er nemlig nogle krav for, at blive synet inden en omregistrering af bil, hvis den er registreret i udlandet, hvis den ikke har fået de periodiske syn, som den skal have, og hvis den har været afmeldt mere end et år.

Omregistrering online

Selvom det måske lyder svært og kompliceret at omregistrere en bil, så er det faktisk ikke så svært i virkeligheden. Du kan nemlig selv klare omregistreringen online, hvilket gør det nemt og hurtigt for dig at omregistrere en bil. Det er endda også billigere for dig at omregistrere bilen selv online, end det ville være hvis du skulle have det gjort ved et motorcenter. Siden 2021 har du kunnet omregistrere en bil på Skats hjemmeside. Det eneste du skal gøre er at logge ind med NemId og derefter gå ind på “motorregister”. Dog er det vigtigt, at du husker, at du ikke kun skal bruge dit eget NemId, når du skal omregistrere en bil, du skal nemlig også bruge køberens NemId. Derudover så er det vigtigt, at du gør dig umage, da du ikke kan lave det om efter, og du vil heller ikke kunne få dine penge tilbage efter.

Der er også andre regler for, hvem der kan omregistrere biler på nettet. Det er nemlig kun helt almindelige køretøjer, som man selv kan omregistrere online. Biler der skal bruges til kørestolsbrugere, taxaer og andre særlige formål, skal omregistreres ved et af Skats motorcentre. Man kan godt komme til at køre lidt langt efter et af Skats motorcentre. Efter at det er blevet meget populært at omregistrere sit eget køretøj online, så har Skat desværre lukket en del af deres motorcentre ned. Der er dog stadig fire tilbage i landet, som ligger henholdsvis i Århus, Ålborg, Høje-Taastrup og Odense, man bliver derfor nødt til at køre hen til en af dem, hvis bilen skal omregistreres i et motorcenter.