Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan hjælper du dit barn, der skal på efterskole

Af Annoncør

Man kan ikke undgå at påbegynde nye kapitler i livet. Det betyder dog ikke, at der nogle gange ikke er behov for et lille skub, som kan give en blødere overgang til det nye stadie i livet. 

Hvis dit barn skal på efterskole, kan det meget vel være, at du skal være dén, der hjælper barnet ind i denne periode. Det kan du få hjælp til at gøre ved at læse med her. 

Vær med til at undersøge skoler

Det kan være svært at finde ud af, hvilken efterskole man skal gå på. Du kan således være med til at undersøge forskellige efterskoler, der kan passe godt til dit barn. Det kan for eksempel være en Sportsefterskole i Nordjylland, Fjerritslev. Det kan også være en musikefterskole. 

Tag med til infoaftener

Det er vigtigt, at man ved noget om, hvilken skole man skal gå på. Hertil er infoaftenerne oplagte at tage til. Dog kan det være lidt skræmmende at tage til dem alene. Hermed kan det være rart at tage en forælder med. 

Det kan også hjælpe barnet om at finde ud af, om det er netop dén efterskole, der skal vælges, når barnet har mulighed for at høre dine holdninger. 

Lær barnet om diverse husholdningsopgaver

Hvis dit barn er vant til, at det er dig eller en anden, der tager sig af de fleste husholdningsopgaver, så kan det være smart at bruge noget tid på at lære barnet om disse. Dit barn kommer nemlig til at stå på egne ben på skolen, og det kræver, at barnet skal kunne varetage sådanne slags opgaver. 

Tag en grundig snak om det nye kapitel

Det kan være nødvendigt at tage en grundig snak med dit barn om det at starte på efterskole. Det kan blandt andet være, at dit barn har nogle spørgsmål til det praktiske eller sociale aspekt.

Del artikel

Andre læser også