Sådan har du ikke set byen før: Aalborg Tours giver en speciel oplevelse

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Stine Kjølby Christensen

Sommeren er nær, og den bliver alt andet end kedelig for både byens turister og os der bor i nær og fjern omkring Aalborg.

De fleste aalborgensere kan vel blive enige om, at der er nok at vælge i mellem, hvis man vil ud og opleve noget i byen. Det syntes Kenneth Pinsker også.

Derfor har han nu åbnet op for “Aalborg Tours”.

Indtil nu har Aalborg kun kunne tilbyde et begrænset udvalg af guidede ture, men for ganske nyligt er der tilføjet endnu en guide og turoperatør på listen: Kenneth Pinsker, som er manden bag et nyt koncept i byen: Aalborg Tours.

Byen kan bære konceptet

Aalborg Tours tilbyder dagligt guidede ture i Aalborg, både til større og mindre grupper. Og ikke mindst til en god pris; uanset om du booker som privat, til en virksomhed, skoler, polterabends, turister eller pensionister.

Aalborg Tours er til og for alle, og der er nok at se og opleve – også for en aalborgenser.

Kenneth er en erfaren iværksætter og har de seneste år rejst rundt i verden og oplevet konceptet, hvor end han kom. Han havde ofte undret sig over, hvorfor Aalborg ikke tilbød det samme, da han selv mente, at byen havde nok at byde ind med – både historisk og kulturelt.

”I mine undersøgelser så jeg, at hvis man ønskede en guide i Aalborg, så skulle man booke i rigtig god tid og betale rigtig mange penge for det. Hos Aalborg Tours har vi fokus på at tilbyde daglige ture fra maj til oktober – til en overkommelig pris.” fortæller Kenneth til MigogAalborg.

En historisk location

Siden beslutningen om at starte virksomheden op har Kenneth brugt tiden på at sætte sig godt ind i byens historie og seværdigheder:

”Der ligger så meget spændende historie, der bare venter på at blive formidlet. Aalborg har så meget at byde på, og det glæder jeg mig til at vise og fortælle om.”

Kenneths ønske for Aalborg Tours fremtid er at kunne blive en del af de aktiviteter, som turisterne undersøger, når de besøger byen. Første skridt på vejen til dét var at finde en central placering for virksomheden.

Hvor ville det være en fed location at kunne køre Aalborg Tours fra. ?????

Et opslag delt af Guidede ture i Aalborg (@aalborg_tours) den

”Efter lang tids dialog med kommunen har jeg nu fået grønt lys for at kunne bruge den historiske telefonboks på Gabels Torv. Jeg så det som en drømmeplacering for os, så her kan man altså finde os og booke ture fremover.” fortæller Kenneth glad.

MigogAalborg på cykel

Som de eneste i byen udbyder Aalborg Tours ture, som foregår på cykel. Dette erfarede vi hos MigogAalborg, da vi troppede op til byvandring med en stor, varm café latte i hånden.

Kenneth forklarede på pædagogisk vis, at det nok ville blive problematisk at cykle 12 km. med kun én hånd på styret. Det kunne han selvfølgelig have ret i.

Vi fik drukket ud og herefter begyndte ruten rundt i byen, hvor Kenneth havde udvalgt en kulturel og historisk én af slagsen. Han fortalte og forklarede engageret om Aalborgs transformation fra industriby til videns- og kulturby.

Egentligt lød aftalen på en tour på ca. 1,5 time, men jo længere ind i byens historie og natur vi kom, jo sværere blev det at bremse og sige tak for turen.

Efter en tre timers lang cykeltur, som strakte sig fra Nordkraft og helt ud til Kridtgraven i Mølholm, endte vi ved turens udgangspunkt og måtte takke for en fantastisk oplevelse, hvor vi pludselig fandt os selv værende endnu mere vilde med Aalborg, end vi var i forvejen.

Der er altså ingen grund til at lade sig begrænse af at være indbygger. Aalborg Tours har ture for alle, uanset om man er interesseret i historie, street art eller – mad?

Du kan finde eksempler og priser på ture på www.aalborg-tours.dk eller følge dem på Instagram.

I anledning af Aalborg Tours åbning udlodder de lige nu to dagsbilletter til Nibe Festival! Læs hvordan du deltager her.

Vejplejede negle og flotte vipper: Landsdækkende kæde åbner i Friis

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I går kunne vi her på MigogAalborg afsløre, at multibrand-konceptet Kings & Queens åbner endnu en en butik i Friis.

Det kan du læse meget mere om her.

Men her stopper nyhederne ikke i Friis Shoppingcenter.

Neglesalon med stort udvalg

Der er en stigende interesse for personlig pleje og selvforkælelse, og snart er der mulighed for at få velplejede negle og flotte vipper i Friis Shoppingcenter, når neglesalonen Scandic Nails åbner.

Det skriver Friis i dag i en pressemeddelelse.

Scandic Nails tilbyder kunderne at få lavet negle, vipper samt manicure og pedicure til gode priser og ikke mindst i god kvalitet – noget de går meget op i.

“Vi lægger vægt på service, faglighed og tilfredse medarbejdere. Vi ønsker at give en god oplevelse til vores kunder, og være det sted de foretrækker pga. vores gode priser, gode service og dygtige, kompetente medarbejdere,” fortæller ejer Vivian Duong.

Scandic Nails har saloner i Odense og Århus og er ekspert på netop personlig pleje og selvforkælelse. Og de har vokseværk.

Med tiden ønsker de at åbne flere saloner, og de starter med Aalborg, som de har store forventninger til.

“Aalborg er en virkelig spændende by med en attraktiv profil og mange turister. Der sker rigtig meget i byen, og det gør der også i Friis Shoppingcenter, særligt nu hvor en stor spiller som Magasin er kommet til. Så vi glæder os til at blive en del af det,” fortæller Vivian Duong.

Scandic Nails åbner i november på 1. sal ved siden af Tiger of Sweden. Kunder kan både kigge forbi og få behandlinger uden tidsbestilling, men det er også muligt at booke tid online.

Hotdogs og Fortnite: Hvem kan slå Jaxstyle i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Fortnite
Foto: Fortnite

Er du under 30 år, eller har du børn i skolealderen, så har du med garanti hørt om spilfænomenet Fortnite.

Over 125 millioner verden over spiller allerede det gratis spil, som kan spilles fra både Playstation, PC’er, mobiler og tablets.

Fortnite er et skydespil, hvor man enten er på hold sammen med andre spillere online, eller spiller solo mod andre online-spillere på nogle fede baner.

Søndag har du mulighed for at kombinere det bedste fra både spil – og madverdenen.

Streetammo på Boulevarden inviterer nemlig til vaskeægte spilhygge på søndag fra kl. 10-16. Det skriver de på Facebook.

Kom forbi til en hotter og et spil Fortnite

Her kan man duellere i Fortnite mod nordjyden Jaxstyle, som blandt andet har over 100.000 følgere på YouTube.

Hans videoer om Fortnite er især yderst populære, hvor han på underholdende vis, fører seerne gennem en masse spil.

Fik du læst historien om den unge gut, fra Aalborg, som er blandt verdens 10 bedst Fortnite-spillere?

Udover en spændende duel mod internetfænomenet Jaxstyle og måske en præmie, kan man også se frem til at Streetammo sætter grillen op udenfor og byder på en hotdog til alle, der kigger forbi.

Streetammo opfordrer folk til at komme i god tid, da der sikkert vil være kø for at spille mod Jaxstyle.

Læs meget mere om begivenheden her.

Tidsplanen holder: Snart åbner Carl’s Jr i midtbyen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I juni kunne vi fortælle, at den store store amerikanske burgerrestaurant-kæde Carl’s Jr.  åbner på Boulevarden 8 i hjertet af Aalborg. Læs mere her.

Hvis man er gået forbi bygningen på Boulevarden på det seneste kan man se, at håndværkerne arbejder på højtryk i byggerod og støv i lange baner.

De har nemlig en stram deadline. MigogAalborg har været i kontakt med Carl’s Jr. og de fortæller, at de åbner i slutningen af november.

De fortæller videre, at de lige nu er i fuld gang med at ansætte det personale, som skal servicere aalborgenserne med burgere.

Sådan så Boulevarden 8 ud, inden renoveringen.

Optakt til endnu større burgerkrig

Hvis man følger med på MigogAalborg, er man vist ikke i tvivl om, at vi er ramt af en decideret burger-epidemi i midtbyen.

Foruden de mange caféer og restauranter, der serverer burgere, ligger her i forvejen følgende burgerkæder:

  • The Burger Shack
  • Burger Boom
  • Grillen Burgerbar
  • WeDoBurgers
  • McDonalds
  • Burger King.

Nu bliver der endnu vildere kamp om de burgerglade aalborgensere inde i byen. Carl’s Jr. er et populært spisested i Aalborg Storcenter i City Syd, hvor de trækker mange kunder, der blandt andet har været inde og handle i Bilka.

Carl’s Jr. er blandt verdens 50 største fastfoodkæder, og blev stiftet i 1940 af Carl Karcher.

Carl’s Jr. har mere end 3900 restauranter på verdensplan, heraf 12 i Danmark: Næstved, Hundige, Rødovre, Odense, Sønderborg, Kolding, Vejle, Aalborg, Aarhus, Tilst, Viborg, Holstebro.

Foto: Gastromand.dk

Burgere – chicken tenders og lækre milkshakes

Carl’s Jr. er kendt for sine autentiske amerikanske burgere fremstillet af 100% oksekød, hvor bøffen grilles over åben ild for at bevare saft og smag. En anden stor favorit – de sprøde Chicken Tenders – tilberedes af ferske stykker kvalitets kyllingebryst, der paneres og tilberedes i restauranten.

Derudover er Carl’s Jr. berømte for de lækre milkshakes, rørt af kugler på en base af vaniljeis.

Carl’s Jr. forsøger at differentiere sig fra konkurrenterne på mange områder.

Blandt andet tilberedes maden først i det øjeblik, gæsten bestiller og serveres efterfølgende ved bordet. Derudover er der gratis ”refill” på sodavand.