Sådan har du ikke set byen før: Aalborg Tours giver en speciel oplevelse

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Stine Kjølby Christensen

Sommeren er nær, og den bliver alt andet end kedelig for både byens turister og os der bor i nær og fjern omkring Aalborg.

De fleste aalborgensere kan vel blive enige om, at der er nok at vælge i mellem, hvis man vil ud og opleve noget i byen. Det syntes Kenneth Pinsker også.

Derfor har han nu åbnet op for “Aalborg Tours”.

Indtil nu har Aalborg kun kunne tilbyde et begrænset udvalg af guidede ture, men for ganske nyligt er der tilføjet endnu en guide og turoperatør på listen: Kenneth Pinsker, som er manden bag et nyt koncept i byen: Aalborg Tours.

Byen kan bære konceptet

Aalborg Tours tilbyder dagligt guidede ture i Aalborg, både til større og mindre grupper. Og ikke mindst til en god pris; uanset om du booker som privat, til en virksomhed, skoler, polterabends, turister eller pensionister.

Aalborg Tours er til og for alle, og der er nok at se og opleve – også for en aalborgenser.

Kenneth er en erfaren iværksætter og har de seneste år rejst rundt i verden og oplevet konceptet, hvor end han kom. Han havde ofte undret sig over, hvorfor Aalborg ikke tilbød det samme, da han selv mente, at byen havde nok at byde ind med – både historisk og kulturelt.

”I mine undersøgelser så jeg, at hvis man ønskede en guide i Aalborg, så skulle man booke i rigtig god tid og betale rigtig mange penge for det. Hos Aalborg Tours har vi fokus på at tilbyde daglige ture fra maj til oktober – til en overkommelig pris.” fortæller Kenneth til MigogAalborg.

En historisk location

Siden beslutningen om at starte virksomheden op har Kenneth brugt tiden på at sætte sig godt ind i byens historie og seværdigheder:

”Der ligger så meget spændende historie, der bare venter på at blive formidlet. Aalborg har så meget at byde på, og det glæder jeg mig til at vise og fortælle om.”

Kenneths ønske for Aalborg Tours fremtid er at kunne blive en del af de aktiviteter, som turisterne undersøger, når de besøger byen. Første skridt på vejen til dét var at finde en central placering for virksomheden.

Hvor ville det være en fed location at kunne køre Aalborg Tours fra. ?????

Et opslag delt af Guidede ture i Aalborg (@aalborg_tours) den

”Efter lang tids dialog med kommunen har jeg nu fået grønt lys for at kunne bruge den historiske telefonboks på Gabels Torv. Jeg så det som en drømmeplacering for os, så her kan man altså finde os og booke ture fremover.” fortæller Kenneth glad.

MigogAalborg på cykel

Som de eneste i byen udbyder Aalborg Tours ture, som foregår på cykel. Dette erfarede vi hos MigogAalborg, da vi troppede op til byvandring med en stor, varm café latte i hånden.

Kenneth forklarede på pædagogisk vis, at det nok ville blive problematisk at cykle 12 km. med kun én hånd på styret. Det kunne han selvfølgelig have ret i.

Vi fik drukket ud og herefter begyndte ruten rundt i byen, hvor Kenneth havde udvalgt en kulturel og historisk én af slagsen. Han fortalte og forklarede engageret om Aalborgs transformation fra industriby til videns- og kulturby.

Egentligt lød aftalen på en tour på ca. 1,5 time, men jo længere ind i byens historie og natur vi kom, jo sværere blev det at bremse og sige tak for turen.

Efter en tre timers lang cykeltur, som strakte sig fra Nordkraft og helt ud til Kridtgraven i Mølholm, endte vi ved turens udgangspunkt og måtte takke for en fantastisk oplevelse, hvor vi pludselig fandt os selv værende endnu mere vilde med Aalborg, end vi var i forvejen.

Der er altså ingen grund til at lade sig begrænse af at være indbygger. Aalborg Tours har ture for alle, uanset om man er interesseret i historie, street art eller – mad?

Du kan finde eksempler og priser på ture på www.aalborg-tours.dk eller følge dem på Instagram.

I anledning af Aalborg Tours åbning udlodder de lige nu to dagsbilletter til Nibe Festival! Læs hvordan du deltager her.

Let’s taco’ bout this: Menendez præsenterer ny sæsonmenu

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er sket meget, siden Restaurant Menendez for første gang sagde Hola! til aalborgenserne i slutningen af marts.

Kim Jeppesen og Anne Menendez, der også står bag Restaurant Nam og det nye SMAEK, har arbejdet intensivt på at skabe den helt rigtige mexi-stemning i Nordjyllands hovedstad – og det må sige at være lykkes.

Hver weekend bugner restauranten af sultne og nysgerrige gæster, der med fornøjelse går på opdagelse i alt, hvad den latinamerikanske gastronomi kan bære.

Anne, der selv har rødder i El Salvador og Bolivia, har haft et ønske om at skabe mad, der ikke er bundet til lande eller traditioner. Maden skabes ud fra hvad der inspirerer køkkenet fra de forskellige lande i Latin Amerika – og naturligvis hvilke råvarer, der er i sæson.

I anledning af, at sommersæsonen er ved at gå på hæld, sker der derfor også omrokeringer på Menendez’ menukort.

Helt ny sæsonmenu klar

I sidste uge bød de velkommen til en helt ny sæsonmenu, men den helt store nyhed er en splinterny veggie-version.

Den nye vegetariske touch er kommet både kommet på a la carte, den populære taco tasting, som takeaway og ikke mindst som en del af Menendez’ 9 serveringer.

I sidstnævnte tryller kokken efter køkkenets bedste kundskaber – og det har vi naturligvis været forbi og prøvesmage.

Hvis man tror, at dét at gøre en latinamerikansk menu vegetarisk, kommer til at efterlade huller og mangler, kan man godt tro om igen.

Hvis man ikke fik det at vide på forhånd, vil vi godt påstå, at du gennem aftenen vil glemme alt om, at dine tallerkener bliver serveret helt uden kød.

Aftenens 9 serveringer var som følger:

  • Patacones m. trøffelcreme, havgus og saltet lime
  • Veggie Anticucho grillspyd m. svampe & æggeblomme
  • Tostada m. røget kartoffel, ærter & salsa verde
  • Ceviche af tomat m. æble leche de tigre & chulpe majs
  • Taco m. butternut squash m. chipotle creme & cortido
  • Taco m. grillede løg, Ananas & salsa amarillo
  • Humitas m. svampe, gammelknas & creme fraiche
  • Stegt blomkål m. pimientos de padron & hasselnødder
  • “Bayas con crema” Bær m. karamelis, hvid chokoladefløde & makroner

Som tidligere nævnt, så var det ikke svært at “abstrahere” fra det faktum, at menuen var sammensat helt uden indblanding fra dyreriget – på trods af, at aftenens to udsendte begge er kødædere.

For at fremhæve nogle serveringer – selvom det måske ikke er nødvendigt, da du jo får dem alle – kan vi eksempelvis snakke lidt om “svampespydet”, der nærmest smeltede på tungen – tostada‘en, en form for sprødstegt tortilla, der knasede og fedtede på den helt perfekte måde – den sikre taco-vinder, der lå en perfekt bund for det spændende og velvalgte fyld … ja, vi kunne blive ved.

En særlig oplevelse var det også at møde humitas, der under sin majsindpakning gemte på en blød blanding af svampe, ost og creme fraiche.

Og det er det Menendez kan: Overraske og udvide ens madhorisont … hele vejen over Atlanten.

Bedste dessert nogensinde

Hvis vi absolut skal kåre en livret (det skal vi jo ikke … men det fortjener den altså), så bliver det uden tøven aftenens sidste.

Desserten, Bayas con crema med karamel-is, hvid chokoladefløde og makroner, var tæt på den bedste dessert, vi nogensinde har fået og alle ingredienser faldt ind i så smuk en synergi, at de mexicanske engle gav sig til at danse salsa på vores tunger.

En abolut must-try uanset om du er vegetar, kødæder, faldskærmsudspringer eller bare en ganske almindelig sofakartoffel.

Menendez har i hvert fald gjort sit ypperste for at bevise, at vegetarisk mad overhovedet ikke behøver at være et fravalg af noget – nærmere bare en helt ny smagsvej at gå, hvis du trænger til at blive forkælet og inspireret på ny.

Du kan booke dit næste besøg på Menendez lige her.

Buenas tardes!

Stor weekend i Fårup Sommerland: Koncert og sidste chance for en badetur

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto: Fårup Sommerland
PR-foto: Fårup Sommerland

Man kan roligt finde badetøjet frem igen.

I weekenden vender sommeren retur til Nordjylland med temperaturer over 25 grader, og endelig kan vi blive fri for regnbyger og vekslende skydække.

Fårup Sommerland forventer også, at deres store Aquapark bliver et trækplaster, når sensommeren viser sig fra sin allerbedste side.

Faktisk bliver det sidste chance for en badetur i Aquaparken. Vandkanonen, Vandslangen og alle de andre sjove vandrutschebaner i deres vandland lukker nemlig ned efter weekenden.

Store koncerter i vente

Det gør resten af Fårup Sommerland heldigvis ikke. Der er stadig noget tid tilbage af årets sæson, og på lørdag er der stor koncert med hitmageren Skinz.

I sidste weekend var det Joey Moe, der charmerede gæsterne i Danmarks sjoveste skov, og i den kommende weekend er det altså Skinz med flere af sine store hits.

Weekenden efter er der atter koncert, når Wafande og Shaka Loveless holder dobbelt-koncert.

Nomineret til en pris

Men det er ikke de eneste gode nyheder fra Fårup Sommerland.

De er nemlig blevet nomineret til en ret særlig pris. De er nemlig blevet nomineret til en Børn i byen Pris 2019 som Bedste Forlystelse.

Børn i Byen er et medie henvendt til børnefamilier, og de har mange kendte navne med i nomineringerne. Fårup Sommerland er i duel med Tivoli, Legoland, Djurs Sommerland og Bakken.

Den anerkendelse vækker glæde i Fårup Sommerland.

“Det er jo en af de største portaler for børnefamilier i Danmark, så vi er super glade for at blive nomineret til Danmarks bedste forlystelse af Børn i Byen.

Det her er jo en nominering som gæsterne giver os, så jeg håber meget at en masse nordjyder vil stemme på os, så vi kan trække prisen hjem til Nordjylland,” siger Rasmus Mortensen, Marketingchef i Fårup, til MigogAalborg.

Du kan se de nominerede og stemme her

14.000 gæster i sommerferien: Udstilling skaber stor fremgang for Utzon Center

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto
Pressefoto

Bier, røg, lys, gys i maven, grin, skalahuse, himmelhytter og fed teknologi.

Det er opskriften på at engagere børn og legeglade voksne i arkitektur.

I skolernes sommerferie har ikke færre end 14.000 gæster, heraf 4.000 børn, lagt vejen forbi Utzon Center for at lege og lære i udstillingen Rumtosset.

Det er en fremgang på 50 procent i forhold til samme periode sidste år, der på grund af den store Utzon100-fejring indtil videre er rekordåret.

“Vi brænder for at vise børn og voksne, hvad arkitektur kan – og for at give dem oplevelser for alle sanserne, forstanden og fantasien. Samtidig arbejder vi for, at kultur ikke skal være en lukket byfest.

Det skal trække folk fra hele verden og resten af landet til og give dem noget, de ikke får andre steder. Det er i høj grad lykkedes med Rumtosset, siger Lasse Andersson, kreativ direktør på Utzon Center.

Ud af de 14.000 gæster er 36% nordjyder, 30% er fra det øvrige Danmark, og 34% udlændinge.

“Og de har alle forladt os glade og rumtossede, “tilføjer Lasse Andersson.

Pressefoto

Arkitektur er en leg

Rumtosset er en del af “Arkitektur er en leg”-projektet, som er støttet af Nordea-fonden. Et projekt, som både kommer gæster i Utzon Center og skolebørn over hele landet til glæde gennem inspirerende undervisning.

Hos Nordea-fonden er der stor tilfredshed med projektet.

“Børn og unge skal opleve arkitektur som en kreativ, visuel leg, hvor de selv kan skabe med hoved og hænder. Det tror vi giver en håndgribelig indgang til og forståelse af arkitekturens verden, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

Følgende arkitektfirmaer bidrager til udstillingen: YOKE (CPH), COBE (CBH), ADEPT (CPH), JaJa (CPH), Reiulf Ramstad Arkitekter (Oslo) og Studio Poesis (Aalborg).

Rumtosset er en del af Arkitektur er en leg-projektet, som er støttet af Nordea-fonden, mens udstillingen også er støttet af Statens Kunstfond og Keflico.

Udstillingen løber fra 27. juni 2019 til 23. februar 2020. Du kan finde mere info om Rumtosset her.