Sådan har du ikke set byen før: Aalborg Tours giver en speciel oplevelse

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Stine Kjølby Christensen

Sommeren er nær, og den bliver alt andet end kedelig for både byens turister og os der bor i nær og fjern omkring Aalborg.

De fleste aalborgensere kan vel blive enige om, at der er nok at vælge i mellem, hvis man vil ud og opleve noget i byen. Det syntes Kenneth Pinsker også.

Derfor har han nu åbnet op for “Aalborg Tours”.

Indtil nu har Aalborg kun kunne tilbyde et begrænset udvalg af guidede ture, men for ganske nyligt er der tilføjet endnu en guide og turoperatør på listen: Kenneth Pinsker, som er manden bag et nyt koncept i byen: Aalborg Tours.

Byen kan bære konceptet

Aalborg Tours tilbyder dagligt guidede ture i Aalborg, både til større og mindre grupper. Og ikke mindst til en god pris; uanset om du booker som privat, til en virksomhed, skoler, polterabends, turister eller pensionister.

Aalborg Tours er til og for alle, og der er nok at se og opleve – også for en aalborgenser.

Kenneth er en erfaren iværksætter og har de seneste år rejst rundt i verden og oplevet konceptet, hvor end han kom. Han havde ofte undret sig over, hvorfor Aalborg ikke tilbød det samme, da han selv mente, at byen havde nok at byde ind med – både historisk og kulturelt.

”I mine undersøgelser så jeg, at hvis man ønskede en guide i Aalborg, så skulle man booke i rigtig god tid og betale rigtig mange penge for det. Hos Aalborg Tours har vi fokus på at tilbyde daglige ture fra maj til oktober – til en overkommelig pris.” fortæller Kenneth til MigogAalborg.

En historisk location

Siden beslutningen om at starte virksomheden op har Kenneth brugt tiden på at sætte sig godt ind i byens historie og seværdigheder:

”Der ligger så meget spændende historie, der bare venter på at blive formidlet. Aalborg har så meget at byde på, og det glæder jeg mig til at vise og fortælle om.”

Kenneths ønske for Aalborg Tours fremtid er at kunne blive en del af de aktiviteter, som turisterne undersøger, når de besøger byen. Første skridt på vejen til dét var at finde en central placering for virksomheden.

Hvor ville det være en fed location at kunne køre Aalborg Tours fra. ?????

Et opslag delt af Guidede ture i Aalborg (@aalborg_tours) den

”Efter lang tids dialog med kommunen har jeg nu fået grønt lys for at kunne bruge den historiske telefonboks på Gabels Torv. Jeg så det som en drømmeplacering for os, så her kan man altså finde os og booke ture fremover.” fortæller Kenneth glad.

MigogAalborg på cykel

Som de eneste i byen udbyder Aalborg Tours ture, som foregår på cykel. Dette erfarede vi hos MigogAalborg, da vi troppede op til byvandring med en stor, varm café latte i hånden.

Kenneth forklarede på pædagogisk vis, at det nok ville blive problematisk at cykle 12 km. med kun én hånd på styret. Det kunne han selvfølgelig have ret i.

Vi fik drukket ud og herefter begyndte ruten rundt i byen, hvor Kenneth havde udvalgt en kulturel og historisk én af slagsen. Han fortalte og forklarede engageret om Aalborgs transformation fra industriby til videns- og kulturby.

Egentligt lød aftalen på en tour på ca. 1,5 time, men jo længere ind i byens historie og natur vi kom, jo sværere blev det at bremse og sige tak for turen.

Efter en tre timers lang cykeltur, som strakte sig fra Nordkraft og helt ud til Kridtgraven i Mølholm, endte vi ved turens udgangspunkt og måtte takke for en fantastisk oplevelse, hvor vi pludselig fandt os selv værende endnu mere vilde med Aalborg, end vi var i forvejen.

Der er altså ingen grund til at lade sig begrænse af at være indbygger. Aalborg Tours har ture for alle, uanset om man er interesseret i historie, street art eller – mad?

Du kan finde eksempler og priser på ture på www.aalborg-tours.dk eller følge dem på Instagram.

I anledning af Aalborg Tours åbning udlodder de lige nu to dagsbilletter til Nibe Festival! Læs hvordan du deltager her.

Klar til popcorn og slik: Nu åbner biograferne i Aalborg igen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I mere end to måneder har Nordisk Films to biografer i Aalborg været lukket, men nu er biografchef Jan Ringtved klar til at åbne igen.

Allerede på fredag den 29. maj slår han dørene op til Nordisk Film Biografer Aalborg Kennedy.

Ugen efter, torsdag den 4. juni, åbner Nordisk Film Biografer Aalborg Syd også igen. De to biografer har været lukket ned siden 12. marts på grund af covid-19-krisen.

Det skriver Nordisk Film Biografer i en pressemeddelelse.

”Vi glæder os meget til at åbne igen og give vores gæster en masse gode filmoplevelser. Vi har sørget for, at rammerne er i orden, så vi igen kan være trygt sammen i biografen – på afstand.

Vi overholder naturligvis alle retningslinjer fra myndighederne,” siger biografchef Jan Ringtved.

Sådan åbner biograferne

Biograferne i Aalborg vil i første omgang holde åbent torsdag til søndag samt på helligdage.

Der vil være mindst ét tomt sæde mellem hver gruppe af biografgæster, ligesom filmene programlægges således, at der aldrig vil være for mange mennesker på én gang i biograflobbyerne, og så der er god tid til rengøring af salene mellem forestillingerne.

Gæsterne vil blive mødt af en vært, som vil byde velkommen, informere om retningslinjer, sikre god hygiejne og i det hele taget hjælpe med at skabe en god oplevelse.

”Der er skilte, afstandsmarkører, håndsprit, og vi er klar til at hjælpe så alle gæster får en god oplevelse.

Og bare rolig, vi har selvfølgelig både slik, kaffe, kolde sodavand og varme popcorn klar, så biografturen kan blive – næsten – som den plejer, uden at vi går på kompromis med hygiejnen og trygheden,” siger Jan Ringtved.

Når biograferne i Aalborg åbner, vil det bl.a. være med animationsfilmen ”Fremad”, den danske debutfilm ”Kød og Blod” med Sidse Babett Knudsen på rollelisten og ”Bombshell” med Charlize Theron.

Det fulde program vil løbende blive opdateret og kan ses på nfbio.dk eller i Nordisk Films bioapp, hvor man fra tirsdag 26. maj også kan købe billetter.

Jan Ringtved opfordrer til, at man køber sine billetter online på forhånd for at undgå kødannelse og ventetid i biograferne.

Tyvstart turen i biografen

Nordisk Film Biografer vil gerne fejre genåbningen og sige tak til nogle af de mest loyale biografgængere.

Derfor får biografgæster, som er medlem af Nordisk Film Biografers loyalitetsklub BIOPLUS, mulighed for at tyvstarte allerede på torsdag 28. maj, hvor der i Aalborg Kennedy samt Imperial i København og biograferne i Aarhus C og Odense inviteres til en eksklusiv forpremiere kun for BIOPLUS-medlemmer.

Alle medlemmer vil få mulighed for at deltage i en online-konkurrence, hvor der udloddes alle billetter til forpremierens fire forestillinger i Aalborg Kennedy, Odense, Imperial og Aarhus C.

De, der deltager i konkurrencen, vil få direkte besked, om de har vundet, og vil med det samme få tilsendt to gratis billetter til forpremieren.

Nordisk Film Biografer er landets største biografkæde med 23 biografer over hele landet.

De første elleve af kædens biografer åbner fredag 29. maj. I ugerne herefter åbner resten.

Grønt lys til populær keramik-café: Art By Me genåbner i denne uge

Skrevet af: Redaktionen

I starten af marts åbnede Aalborgs populære keramik-café Art by Me i nye og større lokaler.

Adressen i Dannebrogsgade var udskiftet med Urbansgade 28, hvor Reberbans Blomster tidligere lå.

Men stort set lige efter indvielsen af de nye større lokaler, så lukkede statsminister Mette Frederiksen det meste af Danmark ned.

Siden har Art by Me været lukket ned i de sidste 10 uger, og meget få aalborgensere nåede at se de nye lokaler.

Nu kan vi få taget revanche, når keramik-caféen endelig genåbner på onsdag d. 27. maj.

“Vi kan slet ikke beskrive, hvor meget vi glæder os,” lyder det på Facebook fra indehaverne Annette og Mette.

Eventyret startede i 2017

Deres eventyr startede i juni 2017, hvor de åbnede en ny, kreativ café i Vestbyen.

De to veninder havde indtil da været kollegaer i tandplejen, men gik med en spirende drøm om sammen at kaste sig ud i et helt nyt eventyr.

Eventyret kom til at hedde Art By Me og blev Aalborgs første keramikcafé – og er i skrivende stund stadig den eneste.

Nu glæder de sig igen til at tage imod gæster, der gerne vil være kreative og ikke mindst hygge med god kaffe, te og lækker chokolade.

Ekstra pladser og helt særligt rum

Foruden de ekstra pladser i de nye lokaler har Annette og Mette også sørget for, at de fremover kan imødekomme et særligt ønske, som kunderne stærkt har efterspurgt i den gamle café.

“Vi ved ikke helt, hvad det skal hedde endnu, men vi har fået lavet et ekstra rum, hvor dem, der gerne vil sidde mere privat, kan booke sig ind.

Det bliver et eksklusivt rum med egen color bar og plads til 12 personer,” har de tidligere fortalt MigogAalborg.

Der er ingen tvivl om, at når forsamlingsforbud hæves 8. juni til 30-50 personer vil det rum sandsynligvis blive ret brugt blandt firmaer og større selskaber.

Hvad: Art by Me genåbner
Hvor: Urbansgade 28, 9000 Aalborg
Hvornår: Fra Onsdag d. 27. maj klokken 12.00

AALBORG SUSHI FESTIVAL – FÅ LÆKRE MENUER TIL 99 KR.

MigogAalborg har lavet en Sushi Festival som kører i denne uge. Få bl.a. 24 stykker sushi fra nyåbnede Yummi eller 18 stk. sushi fra populære Suzumi. Læs mere her

Priser fra 29 kr.: Lykkeposer hver dag fra 7-Eleven på Too Good to Go

Skrevet af: Michael Qureshi

Mens Corona satte det meste af landet i stå, har der været godt gang i hjulene hos både Too Good To Go og 7-Eleven.

De to parter har brugt de seneste uger på at oprette samtlige 7-Eleven-butikker i Too Good To Go-appen, og dermed kan man nu købe lykkeposer med overskudsvarer i 7-Eleven-butikker over hele landet.

Det meddeler parterne i en pressemeddelelse.

Hvad betyder det så rent praktisk?

For at bekæmpe madspild laver 7-Eleven butikkerne i Aalborg dagligt “lykkeposer” med overskydende mad.

Udvalget varierer fra dag til dag, så man skal lade sig overraske af indholdet. I posen kan der f.eks. være salater, sandwiches, kager, bagværk, mellemmåltider og drikkevarer.

Priserne varierer også fra 29 kr. og op – men en hurtig gennemgang af Too Good to Go app’en viser en gennemsnitlig pris på 39 kr.

Det landsdækkende samarbejde er skudt i gang efter en testperiode i udvalgte 7-Eleven-butikker på DSB-stationer.

Kunderne får en god deal og hjælper miljøet

En testperiode, der ifølge Maria Gervig, Commercial Director hos 7-Eleven, er gået over al forventning.

“Bekæmpelse af madspild har meget høj prioritet hos 7-Eleven.

Det er ganske enkelt meningsløst at smide god mad ud set ud fra både sociale, miljømæssige og økonomiske betragtninger.

Derfor er vi meget glade for, at vi har fundet en løsning, der kommer alle til gode.

Vores kunder får en virkelig god deal, mindre spild er penge sparet, og vi giver miljøet en hjælpende hånd.

Særligt sidstnævnte har stor betydning for os, og derfor føles det ekstra godt, at vi nu også på denne front kan føle stolthed over at afhjælpe et miljøproblem,” siger Maria Gervig.

I testperioden er der blevet reddet lige knap 24.000 lykkeposer med overskudsvarer. Det er 60 ton sparet CO2e, hvilket svarer til 262 flyveture fra København til London.

Lykkeposer fra 7-Eleven er populære

Landechef for Too Good To Go i Danmark, Heidi Boye, er derfor meget begejstret over, at samarbejdet nu fortsætter på fuld styrke.

“7-Elevens lykkeposer har været særdeles populære blandt vores brugere i de butikker, hvor vi har testet konceptet.

Så vi er selvfølgelig meget glade for, at vi nu kan give hele landet mulighed for at bekæmpe madspild på en sjov måde.

Når så mange butikker går sammen, flytter det virkelig noget i det store madspildsregnskab, så 7-Eleven kan være super stolte af indsatsen,” siger Heidi Boye, landechef for Too Good To Go i Danmark.

Lykkeposerne vil være tilgængelige i 7-Eleven-butikker i Aalborg, på tankstationer og på togstationer.

Det gælder om at være hurtigt ude i løbet af dagen, når lykkeposerne sættes i salg. Så bestiller og betaler man i Too Good to Go app’en.

Du kan hente app’en, hvor du normalt henter apps.

AALBORG SUSHI FESTIVAL – FÅ LÆKRE MENUER TIL 99 KR.

MigogAalborg har lavet en Sushi Festival som kører i denne uge. Få bl.a. 24 stykker sushi fra nyåbnede Yummi eller 18 stk. sushi fra populære Suzumi. Læs mere her