Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vintage9000 åbner ny butik: Kæmpe udvalg af fede retro-kasser

Af Nathalia Hentze Nielsen

Hvis du er vild med retro, er du sikkert bekendt med den lokale vintage-butik Vintage9000, der lå på Løkkegade i en årrække.

Har du savnet den hyggelige butik, bliver du glad for at høre, at virksomheden nu slår dørene op til en helt ny butik på Danmarksgade 88 i de gamle J.J. Møbler-lokaler.

J.J. Møbler er nok mest kendt for at have holdt ophørsudsalg i næsten 40 år, men nu kommer der altså nyt liv på adressen.

Indehaveren af Vintage9000, Lars Peter Andersen, har overtaget det charmerende, gamle baghus i baggården, og her vil du kunne købe unikke retro-kasser.

Der er med garanti noget for enhver smag, da Vintage9000 har intet ringere end Danmarks største udvalg af ølkasser og sodavandskasser fra Danmark og USA.

Vintage9000 åbner ny butik: Kæmpe udvalg af fede retro-kasser
Butikken ligger i baggården på Danmarksgade 88, i J.J. Møblers gamle lokaler.

Kasser til indretning og samlere

Vintage9000 har altid været kendt for deres mange ølkasser, men hvor udvalget oftest kun lød på på 200-300 i den gamle butik, har de nu taget det til helt nye højder med op til 1.500 kasser på lager.

Vintage-butikken har dermed valgt at fokusere udelukkende på de gamle kasser, som indehaver Lars Peter Andersen gør en ære ud af at snuse op rundt om i landet.

“Der er typisk fem grupper af kunder, der køber disse retro-kasser.

Den første gruppe er dem, der bruger kasserne i deres indretning, f.eks. til opbevaring, vinylplader, sengeborde, sofaborde – ja stort set alt.

Så er der også dem, der samler på ølkasser og er blevet specialiserede indenfor mere snævre grene. De jager alle den helt specielle, sagnomspundne kasse, og her må jeg prale lidt, fordi dem er jeg ret god til at få fingrene i,” fortæller Lars Peter Andersen.

Vintage9000 åbner ny butik: Kæmpe udvalg af fede retro-kasser
Vintage9000 forhandler også særlige retro-sodavands kasser; f.eks. Coca Cola og Pepsi.

Personlig tilknytning og lokalpatrioterne

Udover disse to grupper er der også dem, der har en personlig tilknytning til et bryggeri.

Det kan f.eks. være familier, der er efterkommere af de gamle små bryggerier og mineralvandsfabrikker, der gerne vil have fat i en kasse fra morfars fabrik.

En anden spændende gruppe er også lokalpatrioterne.

“Lokalpatrioterne vil meget gerne have noget, der fortæller en historie om deres ophav,  og de seneste år er der sket en klar opblusning af denne gruppe.

Her er det tydeligt, at Aalborg er en studieby, som tiltrækker mange unge mennesker fra hele landet, hvor deres ophav måske for første gang bliver tydeligt i deres bevidsthed,” siger Lars Peter Andersen.

Vintage9000 åbner ny butik: Kæmpe udvalg af fede retro-kasser
Unikke kasser fra Urban bryggeriet i Aalborg.

Dekorer din cykel eller knallert

Sidst, men ikke mindst er der de kasse-entusiaster, som er mest synlige i bybillede; nemlig dem, der udsmykker deres køretøjer med retro-kasserne.

“Der har de sidste par år været en opblomstring af veteran knallert-klubber, og her er der mange, der gerne vil have en fed kasse bagpå deres Puch Maxi i stedet for den grønne mælkekasse, som for øvrigt slet ikke er tidstypisk,” forklarer Lars Peter Andersen.

Vintage9000 åbner ny butik: Kæmpe udvalg af fede retro-kasser
Du kan også montere kasserne på din cykel.

Indehaveren af Vintage9000 tilføjer, at cyklister også er blevet rigtigt glade for kasserne – især studerende som både ser kasserne som en praktisk måde at transportere ting på og som et flot, æstetisk valg.

Vil du gerne udforske de mange fede retro-kasser tæt på, kan du besøge Vintage9000 på Danmarksgade 88 i baggården.

Læs mere om butikken her.