Restauranterne frygter regeringens plan: Det kan medføre konkurser på stribe

Skrevet af: Michael Qureshi

Vi savner alle vores yndlingsrestauranter i Aalborg.

Siden midten af marts har alt været lukket ned for gæster og en brøkdel har så kunne tilbyde Take Away. Derfor arbejder regeringen og Folketingets partier på højtryk for at finde en løsning.

Ifølge flere medier heriblandt TV 2 samt Berlingske har regeringen lagt op til, at restauranter og caféer kan genåbne udelukkende med udendørsservering.

Det lyder sympatisk og som en hjælpende hånd til en presset branche. Men regeringen kan rent faktisk gøre restauranterne en bjørnetjeneste ved kun at åbne for udendørsservering.

Læs også: Helt eksklusive tilbud på forkælelse i Aalborg

Håndsrækning vil medføre konkurser

Det slår man fast hos brancheforeningen DRC Danmarks Restauranter og Caféer.

Her sidder Mikele Volpi, indehaver af populære San Giovanni i Aalborg, som næstformand. Han frygter en løsning med udelukkende udendørsservering.

“En ren udendørsservering vil ikke give nogen mening for de fleste, og det er essentielt at pointere, at vores branche er rigtig kompleks, da det jo drejer sig om alt fra små cafeer til store selskabs og konferencecentre.

Restaurationsbranchen dækker rigtig bredt, og en genåbning kan kun gøres ved, at der er en fleksibilitet i åbningen og at hjælpepakker også følger med og bliver mere fleksible, som vi også anbefaler,” siger Mikele Volpi til MigogAalborg.

Mikele Volpi fra San Giovanni

Hos Copenhagen Concepts, som blandt andet ejer Mash, frygter direktør Jesper Boelskifte, at en “håndsrækning” med udeservering uden at åbne selve stederne op vil medføre konkurser på stribe.

“Kommer der grønt lys for en åbning, hvor vi kun må åbne delvist, og der samtidig skæres i vores hjælpepakker, vil de udgifter, der er, slet ikke svare til vores omsætning.

Vi vil tabe enorme summer, og alle vil gå konkurs – og derfor er det her med udeservering en rigtig dårlig idé,” siger han til Berlingske.

Udeservering er afhængig af vind og vejr

Brancheforeningen Danmarks Restauranter & Cafeer mener, at de nuværende forudsætninger for lønkompensations-ordningen skal ændres, hvis der udelukkende åbnes for udendørs servering.

Det skyldes, at udeservering er fuldstændig afhængig af vind og vejr.

Men under de nuværende regler kan restauranter og caféer ikke sende deres hjemsendte medarbejdere ud og ind på job som vinden blæser uden at miste retten til lønkompensation.

Her i Aalborg er man enige i den vurdering. Flere af byens bedste restauranter som Tabu, Applaus, Textur, Nam og San Giovanni vil ikke kunne bruge udeservering til noget.

“DRC støtter en trinvis genåbning af restaurationsbranchen, hvor det både er sundhedsmæssigt forsvarligt og hvor det praktisk og konceptuelt vil kunne lade sig gøre.

I forbindelse med en gradvis genåbning af restauranter og cafeer er der nogle virksomheder i branchen, der står nærmere at kunne åbne med restriktioner end andre.

For andre virksomheder i branchen vil det på grund af virksomhedens geografiske placering, fysiske indretning eller forretningskoncept ikke være økonomisk forsvarligt at åbne med restriktioner.

DRC’s anbefalinger angår derfor kun de virksomheder, hvor det, baseret på virksomhedernes egen vurdering, kommercielt kan forsvares at genåbne,” lyder det fra Mikele Volpi fra San Giovanni.

ANNONCE FOR AALBORGS NYE TAKE AWAY FESTIVAL

Støt lokalt og få Take Away mad fra en af byens gode spisesteder.

Måske en lækker bøfsandwich fra Svalegaarden MEST, Risotto fra La Locanda eller flæskestegssandwich fra Den Bette Kro. Priser på enten 55 kr. eller 75 kr.

Læs mere her.

Arkivfoto

Limited edition: Her kan du få den vildeste Nutella-snegl

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis du skulle have glemt det, kan vi informere om, at det er Fars Dag på fredag, d. 5 juni.

Er du også træt af at give de obligatoriske bomuldsstrømper, noget udstyr til grillen eller en klassisk skjorte?

De fleste ved, at vejen til en mands hjerte går gennem maven, og på fredag har du for alvor mulighed for at tage kegler i hjemmet.

For Surdejsbageren har lavet et lille twist på bestselleren kanelsnegl, hvor den klassiske remonce er skiftet ud med det tætteste man kommer på flydende guld: Nutella.

Sneglen koster som sædvanligt en halv Vejgaard-dollar (25 kr.), og udover Nutella har den klassiske snegl fået selskab at ristede hasselnødder og knasende krokant.

Selvom sneglen først kan smages igen om en uge, lavede Henrik og Co en lille portion test-snegle, som bogstaveligt talt røg som varmt brød i dag.

Vi nåede lige at få fingrene i et enkelt eksemplar, og vi kan garantere en fantastisk oplevelse for alle, der elsker Nutella. Den skal helt bestemt nydes lun, hvor Nutella’en stadig er flydende.

Sådan får du fingrene i den

Nutella-sneglen kan i første omgang KUN (!) bestilles til afhentning Fars Dag (Grundlovsdag), og bestillingerne har allerede væltet ind efter, at Surdejsbageren lagde en lille teaser ud i går på Instagram.

“Der er jo store traditioner for at bestille og spise hveder til St. Bededag, så nu tester vi lige af om Fars dag skal have en ny tradition her i Aalborg,” fortæller ejer og surdejsbager Henrik Skougaard.

Men bare rolig. VI fortæller ikke nogen, hvis du bestiller en, to, tre eller fire dig til selv eller en anden du holder af.

Sneglene kan bestilles via Facebook, Instagram eller på mail info@surdejsbageren.dk

Vis din støtte til klubben: Nu kan du købe den helt særlige AaB-plakat

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

På søndag spiller AaB den første betydende fodboldkamp siden starten af marts, når de skal på jagt efter tre point i Esbjerg.

Klubberne må endnu ikke have tilskuere på tribunen, og dermed må spillerne undvære den helt særlige stemning og ikke mindst den flotte visuelle kulisse af rød-hvide farver, som AaB’s fans altid leverer – både ude og hjemme.

Men selvom vi ikke har mulighed for at støtte spillerne på lægterne, er der heldigvis stablet en række tiltag på benene for støtte klubben i en svær tid.

AaB har startet projektet AaB er det hele værd, som i skrivende stund har indsamlet næsten 500.000 kr. og på kampdage opfordrer de desuden alle fans til at lade sit halstørklæde hænge ud ad vinduet som en symbolsk gestus.

Nu er vi her på MigogAalborg klar med endnu en mulighed for at vise AaB din støtte – både økonomisk og visuelt.

Støt AaB sammen med MigogAalborg

Mange nordjyder har allerede sikret sig Spot Byen plakaterne til at pryde hjemmet med ikoniske steder som eksempelvis Vestre Fjordpark, Tyren eller Aalborg Tårnet.

Spot Byen er et kreativt samarbejde udsprunget mellem MigogAalborg og Fotograferne Vesterbro, og det ligger i vores fælles DNA at være stolte af at bo i Aalborg.

Vi er også stolte af AaB; derfor skal klubben selvfølgelig også have sin helt egen plakat, som du allerede kan sikre dig her.

Prisen for plakaten starter fra 299 kr., og så støtter du samtidig med 20 kr. pr. solgt plakat til AaB. Derudover støtter vi CoolUnite Fonden med 6 % af overskuddet af alle solgte plakater.

På motivet har vi fundet plads til den ikoniske AaB-tyr, som står foran stadion, den helt særlige fan-mosaik, som viser AaB-logoet på fineste vis og ikke mindst det ikoniske stadion i baggrunden, hvorfra mange AaB-fans har masser af gode minder fra.

Plakaterne kommer i str. 50 x 70 og 70 x 100 og kan sendes eller afhentes hos Fotograferne Vesterbro.

Hvis du vil lure lidt på plakaterne, inden du køber, har du både mulighed for at se dem hos Fotograferne Vesterbro eller som noget helt nyt hos vores venner hos BoShop, som sælger både plakater og rammer i deres nye flotte butik på Østerågade 27.

Få farverige Aalborg ind i hjemmet

Udover de klassiske Spot Byen plakater i sort-hvid, har vi for nyligt sendt vores fotograf Kjetil Løjte ud i nattemørket i Aalborg, hvor han har skudt nogle helt fantastiske billeder af byen.

Vi kalder serien Dark Night, og i serien kan du bl.a få Musikkens Hus, Utzon Center, Kunsten med Aalborgtårnet i baggrunden, Budolfi Kirke med det ikoniske spir og Kulturbroen.

De plakater kan du sikre dig lige her.

Spot Byen tilbyder også løsninger til virksomheder, som ønsker at vise byen frem på bedste vis. Vi kan både tilbyde collager og akustikplader, som kan laves lige efter dit ønske. Send en mail til Jes for at høre nærmere.

Jubel i Fårup Sommerland: Åbner allerede i næste uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Fårupsommerland
Fårupsommerland

Fårup Sommerland skulle oprindeligt have åbnet for gæster d. 2. maj, men blev i første omgang udskudt pga. corona-virus – til d. 21. maj. Denne dato blev som bekendt udskudt igen.

13. maj skrev vi så, at åbningsdatoen endelig var officiel: 11. juni ville Fårup Sommerland åbne.

Men nu er der igen, igen nyt fra sommerlandet længst mod nord.

“Vi åbner allerede fredag d. 5. juni,” skriver Fårup Sommerland på Facebook.

Kl 14 i dag blev det meldt ud på et pressemøde fra Statsministeriet, at grænsen til Norge og Tyskland åbner fra 15 .juni. Det har også fået Fårup Sommerland til at juble.

Til EB siger Rasmus Morten, marketingchef i Faarup Sommerland:
“40 procent af vores gæster er på en normal sæson nordmænd, så denne nyhed har meget stor betydning for os og hele området.”
Alle sæsonkortholdere kan komme til en eksklusiv VIP snig-åbning dagen inden den officielle åbning.

“I inviteres herud torsdag d. 4 juni, hvor vi ekstraordinært slår dørene op fra 15:00-20:00 – kun for jer! Så kan I prøve den STORE nyhed SAVEN (og alt andet) før vi officielt åbner op d. 5 juni,” skriver de på Facebook.