Premiere på IT del 2: Biograferne i Aalborg går gyseramok

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Pressefoto, Warner Bros. Pictures
Foto: Pressefoto, Warner Bros. Pictures

Anden del af gyseren IT er en af de mest ventede film dette efterår, og på torsdag har den endelig premiere i biografer landet over.

Første del af den skræmmende film var en kæmpe succes i hele verden, og der er meget, der tyder på, at biografgængerne kan se frem til en endnu vildere oplevelse denne gang.

Filmen skulle efter sigende indeholde en scene, som er den mest blodige, der nogensinde har været med i en horror-film.

Tjek selv traileren her:

Men som om, at det ikke skulle være uhyggeligt nok i forvejen, så har Aalborgs to biografer i Kennedy og i City Syd valgt at gå endnu mere gyseramok – både torsdag og fredag i denne uge.

Inden de sene spilletider vil de nemlig omdanne biograferne til et vaskeægte paradis for gyser-elskere.

200 røde balloner og en pisseuhyggelig klovn

Selvom biograferne gerne vil holde de specifikke detaljer hemmelige, så folk får så skræmmende en oplevelse som overhovedet muligt, kan Josefine Sandahl fra biografen i City Syd afsløre, at der bliver skruet helt op for uhyggen.

“Vi laver et område som man skal gå igennem, inden man kommer ind i salen, og i bund og grund handler det jo om at skræmme folk – bare en lille smule – inden de skal ind i biografmørket.

Det bliver ikke 100 procent behageligt, og man kommer da til at mærke, at man lever,” fortæller Josefine med et (ondt) grin.

“Vi vil gerne skabe en helhedsoplevelse, hvor folk bliver inddraget i filmuniverset, allerede inden filmen går i gang, og fokus bliver selvfølgelig på den pisseuhyggelige klovn Pennywise, som kan skræmme livet af de fleste.

Så hvis man elsker gys, så tør jeg godt godt love en ramme, der topper oplevelsen.”

Området bliver udsmykket med en masse – mere eller mindre – uhyggelige detaljer fra filmen, og der er blandt andet indkøbt hele 200 røde balloner, som skal skabe den perfekte ramme for gyseroplevelsen.

“Jeg tror på, at vi kan få pulsen lidt op hos folk allerede inden filmen starter, og hvis man skulle spilde sine popcorn på grund af for store chok, så erstatter vi dem selvfølgelig,” lover Josefine.

Sådan så det ud, da biografen i City Syd lavede gyser-event inden It del 1

Skræmmende røg – og lysshow i Kennedy

Oplevelsen i biografen i Kennedy bliver bestemt også mindeværdig, og Dennis Taudal Poulsen vil heller ikke røbe alt for meget om, hvad der venter publikum:

“Oplevelsen bliver tostrenget: I foyeren venter der et uhyggeligt røg- og lysshow og selvfølgelig en masse røde balloner.

Den helt store happening bliver, når folk har sat sig i til rette i biografen, hvor der er god chance for, at man letter lidt fra sæderne,” fortæller en kryptisk Dennis til MigogAalborg.

I City Syd kan man se frem til en ekstra uhyggelig filmoplevelse torsdag og fredag til visningerne kl. 19.15 og 20.30, mens uhyggen breder sig over Kennedy kl. 19.30 og 21.00 begge dage.

Det kan du se frem til på det store lærred

Handlingen i It del 2 foregår 27 år efter første del, og medlemmerne af den såkaldte Taber-gruppe, havde håbet på aldrig at skulle stå ansigt til ansigt med Pennywise igen.

Men da grusomme begivenheder pludselig begynder at finde sted i Derry, må de alle sammen vende tilbage, i et forsøg på endelig at kunne slippe væk fra rædslerne.

It del 2 har Bill Skarsgård tilbage i rollen som klovnen Pennywise.

Derudover spilles de voksne versioner af børnene fra Taber-gruppen af Jessica Chastain, James McAvoy, Bill Hader, Jay Ryan, Andy Bean, James Ransone og Isaiah Mustafa.

Andy Muschietti, der også står bag ‘IT’ fra 2017, er tilbage i instruktørstolen.

Hvad: It del 2 med ekstra gys
Hvor: Nordisk Film Biografer City Syd og Kennedy
Hvornår: Torsdag og fredag. City Syd: 19.15 og 20.30, Kennedy: 19.30 og 21.00.

Du finder billetinfo lige her.

Trist dag i byen: Aalborgs hunde-ikon er gået bort

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Kirkeklokkerne ringede med sørgmodige toner, da vi lagde vejen forbi Peder Barks Gade her til formiddag.

Himlen var grå, og regnen dryppede på de historiske brosten, hvor én af byens helt store legender har haft sin daglige gang – indtil i går.

Ulvehunden Runa havde i 14 år og 6 måneder ligget foran Anker Clausens hus i Aalborgs midtby, og Runa har gennem tiden lagt pels til mange kærlige klap fra forbipasserende.

Hver dag tog Anker Runa med på tur i byen, og hun har uden tvivl været et levende vartegn for mange aalborgenserne.

I går eftermiddags døde Runa.

Anker takker for støtten i en svær tid

På vegne af byen tog vi i formiddags til Peder Barkes Gade, hvor døren til Ankers hus endnu står åbent.

En del af Runas historie var nemlig også, at Anker lod hoveddøren stå på vidt gab året rundt, sådan at Runa kunne færdes frit mellem huset og gaden.

A home without a dog, is just a house står der på døren – og på Runas plads lå roser, hilsner, gravlys og en hund af gran, der i den grad vidner om, at Runa vil blive savnet af mange.

Anker kiggede ud af det lille byhus og takkede mange gange for tanken.

Det var tydeligt at se, at der også hos ham var efterladt et stort savn, og at han var rørt over den store opmærksomhed, som Runas bortgang har vækket i byen.

Runa var ikke kun et ikon i Aalborg – hun skulle efter sigende også være den mest fotograferede hund i byen, og der findes sandsynligvis billeder af hende mange steder i verden.

Da NY Times besøgte Aalborg i maj, i forbindelse med deres 52 Places to Go in 2019, var Runa naturligvis over illustreret på listen over ting, man skal se i byen.

Denne hædring tog hun som sædvanligt med ophøjet ro – som med alt andet i hendes 14,5 år lange hundeliv.

Hun vil blive savnet.

Luksusbaby åbner ny stor butik: Stor åbningsfest med goodiebags og popcorn

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

I morgen fredag d. 22. november slår Luksusbaby op til Aalborgs største børnebutik.

Den populære børnebutik er flyttet et par hundrede meter fra den tidligere lokation i Møllegade op i de gamle møbelbutik-lokaler, hvor både Kalejdoskop og Høgh Interieur tidligere har ligget.

Med over 400 kvadratmeter bliver det Aalborgs største børnetøjsbutik, og åbningen fejres med et brag. Både fredag og lørdag er der åbningsfest hos Luksusbaby i Aalborgs midtby.

Der vil være goodiebags (begrænset antal), kæmpe giveaway, gratis popcorn, slushice og slikposer til børnene og så kommer maskotten “Bamse” forbi og uddeler krammere.

Det er Aalborg-parret Ann-Louise Aasted og Morten Grabowski Kjær der står bag Luksusbaby, som også er blandt de største børnetøj-webshops i Danmark.

Havde brug for mange flere kvadratmeter

De forklarer flytningen i nye lokaler med pladsmangel.

“Vi havde 150 kvadratmeter før, og hernede har vi fået knap 400 kvadratmeter. Og vi har så mange varer og forskellige mærker på webshoppen, så for at kunne repræsentere det lidt bedre i en fysisk butik, var vi nødt til efterhånden at få flere kvadratmeter,” fortæller Ann-Louise Aasted.

Der er også kommet en ny og større teen-afdeling.

“Kunderne vil opleve, at der er mere luft nede i vores nye lokaler.

De vil opleve, der er meget mere kælet for detaljen og skabt lidt mere miljøer, baby-miljøer og tween-miljøer.

Vi har fået en hel teen afdeling for de lidt større børn. Det kommer i hvert fald til at være meget anderledes.

Man kommer til at føle, når man kommer ind med lidt ældre børn, at de kan være lidt mere for dem selv i stedet for at de behøver stå ved siden af bodystocking til babyer,” lyder det.

Plads til forældre med helt små børn

Der er også taget hensyn til dem med helt små børn i den nye butik, forklarer Morten Grabowski Kjær.

“Vi har også fået et lidt afskærmet område, hvor man kan sidde og amme og parkere sin barnevogn og sidde der, og fået et kundetoilet som også nogle gange er vigtigt for dem med mindre børn.

Nu er vi bare meget spændte på at åbne og sige velkommen til alle vores kunder,” siger han.

Hvad: Åbningsfest Luksusbaby
Hvor: Møllegade 13, 9000 Aalborg
Hvornår: Fredag d. 22. november 10-19
Lørdag d. 23. november 10-18

Kendte brands til gode priser: Kæmpe lagersalg indtager Nordkraft

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Nordkraft
Foto: Nordkraft

Vi aalborgensere er særdeles begejstrede for at gøre et godt kup, og derfor kommer det vist ikke som nogen overraskelse at lagersalg er populære i byen.

Nu er der igen mulighed for at gøre et kup udover det sædvanlige, når Brinch Retail Lagersalg indtager Kedelhallen i Nordkraft fra onsdag den 27. november til fredag den 29. november med deres store mærkevare-lagersalg.

Her kan man spare op til 85% på over 10.000 stykker modetøj til både mænd og kvinder.

Hvor mænd kan dykke ned i kollektionsprøver fra Matinique, kan kvinder få fingrene i lækre danske mærker som Gestuz, Karen by Simonsen, Kaffe, Saint Tropez og Kari Traa.

Som noget helt særligt i Aalborg vil der også være en stand med flotte smykker fra Julie Sandlau, hvor der er besparelser på op mod 70%. Der vil være et bredt udvalg af ringe, øreringe, armbånd og kæder; alt i 925 sterling sølv samt forgyldt med 22 karat.

Det store sortiment af tøj og smykker er fordelt på 40 borde og ca. 60 tøjstativer.

Store besparelser

Brinch Retail Lagersalg har allerede stor succes i Aarhus og København, hvor de hvert år fylder hallen med tusinde af shoppeglade mennesker.

Nu er tiden endelig kommet til Aalborg.

”Det er første gang, vi kommer til Aalborg, og vi glæder os helt vildt til at åbne dørene i Kedelhallen og byde en masse aalborgensere velkommen til at vores lagersalg.

Hvis det bliver godt modtaget, vender vi også tilbage til byen i foråret med nyt tøj,” fortæller Jan Brinch, der ejer og lægger navn til lagersalget.

Jan Brinch garanterer et stort udvalg af sindssygt billige varer til enhver smag; bl.a. over 1500 kjoler, 1300 bluser og toppe samt 1200 bukser, jeans og nederdele fra Gestuz og Karen by Simonsen.

Brinch Retail Lagersalg i Ridehuset, Aarhus

Prøv før du køber

Entréen til lagersalget gratis, så det er bare med at komme afsted, hvis du gerne vil opdatere garderoben.

Vil du gerne prøve tøjet, før du svinger kreditkortet, vil der være store prøverum opstillet i Kedelhallen, og personalet står også klar til at hjælpe.

Der modtages både betaling i form af kontanter, kreditkort og MobilePay.

Du kan læse mere om lagersalget her.

Hvad: Brinch Retail Lagersalg
Hvor: Kedelhallen, Nordkraft
Hvornår:

27 november, 15.00-20.00.

28 november, 10.00-20.00.

29 november, 10.00-20.00