Premiere på IT del 2: Biograferne i Aalborg går gyseramok

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Pressefoto, Warner Bros. Pictures
Foto: Pressefoto, Warner Bros. Pictures

Anden del af gyseren IT er en af de mest ventede film dette efterår, og på torsdag har den endelig premiere i biografer landet over.

Første del af den skræmmende film var en kæmpe succes i hele verden, og der er meget, der tyder på, at biografgængerne kan se frem til en endnu vildere oplevelse denne gang.

Filmen skulle efter sigende indeholde en scene, som er den mest blodige, der nogensinde har været med i en horror-film.

Tjek selv traileren her:

Men som om, at det ikke skulle være uhyggeligt nok i forvejen, så har Aalborgs to biografer i Kennedy og i City Syd valgt at gå endnu mere gyseramok – både torsdag og fredag i denne uge.

Inden de sene spilletider vil de nemlig omdanne biograferne til et vaskeægte paradis for gyser-elskere.

200 røde balloner og en pisseuhyggelig klovn

Selvom biograferne gerne vil holde de specifikke detaljer hemmelige, så folk får så skræmmende en oplevelse som overhovedet muligt, kan Josefine Sandahl fra biografen i City Syd afsløre, at der bliver skruet helt op for uhyggen.

“Vi laver et område som man skal gå igennem, inden man kommer ind i salen, og i bund og grund handler det jo om at skræmme folk – bare en lille smule – inden de skal ind i biografmørket.

Det bliver ikke 100 procent behageligt, og man kommer da til at mærke, at man lever,” fortæller Josefine med et (ondt) grin.

“Vi vil gerne skabe en helhedsoplevelse, hvor folk bliver inddraget i filmuniverset, allerede inden filmen går i gang, og fokus bliver selvfølgelig på den pisseuhyggelige klovn Pennywise, som kan skræmme livet af de fleste.

Så hvis man elsker gys, så tør jeg godt godt love en ramme, der topper oplevelsen.”

Området bliver udsmykket med en masse – mere eller mindre – uhyggelige detaljer fra filmen, og der er blandt andet indkøbt hele 200 røde balloner, som skal skabe den perfekte ramme for gyseroplevelsen.

“Jeg tror på, at vi kan få pulsen lidt op hos folk allerede inden filmen starter, og hvis man skulle spilde sine popcorn på grund af for store chok, så erstatter vi dem selvfølgelig,” lover Josefine.

Sådan så det ud, da biografen i City Syd lavede gyser-event inden It del 1

Skræmmende røg – og lysshow i Kennedy

Oplevelsen i biografen i Kennedy bliver bestemt også mindeværdig, og Dennis Taudal Poulsen vil heller ikke røbe alt for meget om, hvad der venter publikum:

“Oplevelsen bliver tostrenget: I foyeren venter der et uhyggeligt røg- og lysshow og selvfølgelig en masse røde balloner.

Den helt store happening bliver, når folk har sat sig i til rette i biografen, hvor der er god chance for, at man letter lidt fra sæderne,” fortæller en kryptisk Dennis til MigogAalborg.

I City Syd kan man se frem til en ekstra uhyggelig filmoplevelse torsdag og fredag til visningerne kl. 19.15 og 20.30, mens uhyggen breder sig over Kennedy kl. 19.30 og 21.00 begge dage.

Det kan du se frem til på det store lærred

Handlingen i It del 2 foregår 27 år efter første del, og medlemmerne af den såkaldte Taber-gruppe, havde håbet på aldrig at skulle stå ansigt til ansigt med Pennywise igen.

Men da grusomme begivenheder pludselig begynder at finde sted i Derry, må de alle sammen vende tilbage, i et forsøg på endelig at kunne slippe væk fra rædslerne.

It del 2 har Bill Skarsgård tilbage i rollen som klovnen Pennywise.

Derudover spilles de voksne versioner af børnene fra Taber-gruppen af Jessica Chastain, James McAvoy, Bill Hader, Jay Ryan, Andy Bean, James Ransone og Isaiah Mustafa.

Andy Muschietti, der også står bag ‘IT’ fra 2017, er tilbage i instruktørstolen.

Hvad: It del 2 med ekstra gys
Hvor: Nordisk Film Biografer City Syd og Kennedy
Hvornår: Torsdag og fredag. City Syd: 19.15 og 20.30, Kennedy: 19.30 og 21.00.

Du finder billetinfo lige her.

Nordkraft fylder 10 år: Fejres med kæmpe parade igennem Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Visit Aalborg
Foto: Visit Aalborg

Oplev en helt unik forestilling både i byen og i Nordkraft, når centeret fejrer sin 10 års fødselsdag i Aalborg.

Fødselsdagen markeres med en særlig parade, der med optræden, kul, lys, fakler, stemning musik og en helt masse NordKRAFT bevæger sig gennem Aalborg.

Paraden finder sted fredag d. 27. september fra kl. 19.30.

Tre kulvogne, en lanterne med lys i, skuespillere, sambadansere og paradefolk med fakler vil i samlet flok bevæge sig fra Nordkraft gennem Nørregade og Nytorv, når mørket falder på.

Alle i byen er velkomne til at gå med i paraden – eller blot kigge på.

Når paraden rammer Nordkraft igen, er der udstilling, danse-performance og skåltale i Kedelhallen.

Azzurra griller gratis pølser og byder på øl/vand, så længe lager haves.

Fra kulkraftværk til kulturkraftværk

Teater Nordkraft og Kunsthal NORD står bag paraden, som ifølge teaterleder på Teater Nordkraft, Jakob Tekla Jørgensen, passer perfekt som en hyldest til Nordkraft og Aalborg:

“En parade er den helt rigtige fejring i en by som Aalborg, som med Nordeuropas største karneval er vant til den slags optoge.

Aalborg har ændret sig som by, og bygningen Nordkraft er central i udviklingen fra industriby til videns- og kulturcenter i Nordjylland,”

Paradevognene skabes af kunstnerduoen Jens & Morten. Den ene halvdel af duoen, Jens Ardal, har i sit arbejde også taget udgangspunkt i Nordkraft som et billede på Aalborgs udvikling:

“Nordkraft satte i mange år strøm til Aalborg, men sender nu en anden form for energi ud i byen med de mange kultur- og fritidstilbud.

Med paraden viser vi Nordkrafts udvikling fra kulkraftværk til kulturkraftværk og fremhæver vigtigheden af både det fortidige og det nutidige,” siger han.

Efter paraden fortsætter fejringen i Kedelhallen, hvor paradevognene udstilles. Her vil dansekunstneren Sandro Masai lave en performance i Kedelhallen til ære for Nordkraft.

Skuespiller Jacque Lauritsen holder en skåltale skrevet af Teater Nordkrafts bestyrelsesformand, Johannes Andersen.

Vores allesammens Nordkraft

Jakob Tekla Jørgensen understreger, at aftenen er for alle med tilknytning til eller begejstring for Nordkraft:

“Igennem Aalborg løber der usynlige tråde mellem mennesker, og mange af dem løber igennem Nordkraft.

Her mødes folk i aftenskolen, ungdomsskolen, til koncerter, i idrætsforeninger og til træning, til ølsmagning, kunstoplevelser og et væld af arrangementer.

Til paraden mødes alle disse mennesker i et samlet udtryk og fejrer i fællesskab vores allesammens Nordkraft.

Der bliver musik, fest, kunst og optrædener i Kedelhallen – og selvfølgelig pølser grillet over kul!”

Paraden er støttet af Statens Kunstfond og Nordjyllandsværket.

Program fredag den 27. september
19:30 – 20:30: Parade fra Kjellerups Torv (se rutekort)
20:30 – 21:15: Gratis grillede pølser og øl/vand på Kjellerups Torv – så længe lager haves. I Kedelhallen er der udstilling, performance og reception
21:00 – 21:15: Skåltale for Nordkraft i Kedelhallen
21:15 – 22:30: Udstilling og reception

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Hvad: Nordkraft X parade og fejring
Hvor: Nordkraft, Kjellerups Torv
Hvornår: 27. september, 19.30-22.30

Læs mere her.

Kæmpe interesse for legenden: Jan Mølby holder ekstra foredrag i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Jan Mølby er en legende både i Danmark og i Beatles-byen Liverpool.

Da han spillede fodbold var det ofte nok bare at stå omkring midterlinjen og spille sukkerbolde til angriberne. Dengang var der ikke pulsure og hjerterytme-målere for at optimere formen.

Her var det turen til pubben efter kampen, der ofte afgjorde kampe, fordi sammenholdet på fodboldholdet blev skabt over en masse øl.

Kun de færreste danske fodsboldspillere har haft en karriere, der kan måle sig med Jan Mølbys. På 12 sæsoner vandt han tre engelske mesterskaber og tre FA Cup-finaler med Liverpool.

Spillede med verdensstjerner

I perioden spillede The Great Dane sammen med flere af datidens største profiler som Kenny Dalglish, John Barnes og den faste værelseskammerat Ian Rush.

Det har kastet masser af uforglemmelige øjeblikke af sig både på og uden for banen – øjeblikke som Jan Mølby eksklusivt går i dybden med på sin Danmarksturné.

Interessen for Mølbys foredrag er kæmpestor her i Aalborg. Således er der booket et ekstra foredrag ind i Musikkens Hus, som finder sted onsdag d. 30. oktober.

Der er muligvis over en måned til, men allerede nu melder arrangørerne om få billetter tilbage.

Skal vi ikke lige huske tilbage til sidst Mølby var i Aalborg med et foredrag. Der rundede han aftenen af med at tage ned på John Bull Pub og skrive autografer og fortælle flere røverhistorier.

I foredraget i Musikkens Hus kan du blandt andet høre om dengang, da Bruce Grobbelaar måtte sys med 30 sting inden VM-finalen for klubhold, eller da Mølby slog syv tænder ud på Upton Park.

Få også svar på, om han stadig har en butler, og hvorfor han ikke var på julekort med Richard Møller Nielsen.

Hvad: Jan Mølby foredrag
Hvor: Musikkens Hus
Hvornår: Onsdag d. 30. oktober kl. 19.00
Billetter her

Bliver en kæmpe begivenhed: Forventer 25.000 til flytning af Rubjerg Knude Fyr

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Toppen af Danmark
Foto: Toppen af Danmark

Om godt en måned sker der noget helt usædvanligt i Nordjylland, som i den grad også tiltrækker enorm interesse fra aalborgensere og øvrige nordjyder.

Det 23 meter høje fyr Rubjerg Knude, en af Nordjyllands mest kendte attraktioner, skal nemlig flyttes 80 meter til en ny placering.

Dem der har set det i virkeligheden eller endda været oppe i fyret kan nok skrive under på, at det altså er ret stort.

Så det er svært at forestille sig, at man sådan fysisk lige skal flytte fyret.

Kan ryge i vandet

Rubjerg Knude Fyr er nemlig i overhængende fare for på et tidspunkt at ryge i vandet, hvis man ikke reagerer i tide.

Den lokale murerforening Lønstrup Murerforretning skal stå for den komplekse opgave med at rulle attraktionen et stykke væk.

Fyret skal nærmest have rulleskøjter på, og det vil kunne bevæge sig med cirka otte meter i timen.

Det ligger fast, at det sker i uge 43 men selve dagen afhænger af vind og vejr. Ikke desto mindre har man allerede indikationer hos Hjørring Kommune, at det bliver en kæmpe begivenhed.

Faktisk forventer man, at over 25.000 nysgerrige kigger forbi for at se fyret blive flyttet.

Det skriver TV 2 Nord.

Marker som p-pladser og shuttle busser

Man forventer også rigtig mange fra Aalborg, som tager turen op samt fra hele oplandet omkring det berømte fyr.

Flere marker inddrages til at være p-pladser i uge 43, hvor man har en kapacitet på 1500 biler. Derudover indsættes der shuttle busser fra Løkken og Hjørring, som skal køre i pendulfart mellem byerne og Rubjerg Knude Fyr.

“Vi skal hyre busser, vi skal leje telte til de aktiviteter, der skal foregå. Vi skal lave aftaler med rigtig mange mennesker. Vi skal jo have politi, hjemmeværn og beredskab på plads,” fortæller Leif Lund Jakobsen fra Hjørring Kommune til TV 2 Nord.

Beregninger siger, at det det ikoniske fyr med garanti vil skride i vandet, hvis man ikke gør noget.

Derfor tager man den store risiko med at flytte fyret, selv om der kan komme skader på det ved flytningen.