Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Populært universitet: Så mange er blevet tilbudt en studieplads på AAU

Af Emil Kjær Jørgensen
AAU pressefoto
AAU pressefoto

4.561 er blevet tilbudt en studieplads på Aalborg Universitet. Det er en stigning på 3,6 procent i forhold til sidste år.

Særligt ingeniøruddannelserne optager markant flere studerende, ligesom der også bydes velkommen til flere studerende på blandt andet erhvervsøkonomi (HA), jura og psykologi.

Det skriver AAU i en pressemeddelelse.

“Vi glæder os meget til at byde de mange nye studerende velkommen. Det er positivt, at flere får mulighed for at uddanne sig i en tid, hvor coronasituationen måske har sat en stopper for mange unges planer for sabbatår,” siger prorektor for uddannelse på AAU Inger Askehave.

Tager man et kig på hvilke uddannelser, der kræver det højeste gennemsnit via Den Koordinerede Tilmelding (KOT) er top 5 i Aalborg (både UCN og AAU) følgende uddannelser:

Jordemoder: 10,2 (UCN)
Medicin 10 (AAU)
Psykologi 9,8 (AAU)
Jura 8,7 (AAU)
Fysioterapeut 8,0 (UCN)

Ingeniøruddannelser er populære

På ingeniørområdet tilbydes 11 procent flere ansøgere en studieplads – det svarer til 132 flere pladser end i 2019. I alt 1.334 får tilbudt en studieplads på én af AAU’s ingeniøruddannelser. Det er især ingeniøruddannelserne i Aalborg, som oplever en fremgang – her tilbydes 12,9 procent flere en studieplads i forhold til sidste år.

På det samfundsvidenskabelige område tilbydes 4,8 procent flere ansøgere en studieplads. I alt 1.365 tilbydes en studieplads på det samfundsvidenskabelige fakultet. Særligt uddannelserne økonomi, jura, erhvervsøkonomi-jura og erhvervsøkonomi (HA) kan byde velkommen til markant flere studerende ved årets studiestart.

“Det glæder mig, at stigningen i optaget især sker på de uddannelser, hvor samfundet i fremtiden kommer til at mangle kandidater. Det match har vi som universitet haft fokus på de senere år,” siger Inger Askehave.

De humanistiske uddannelser oplever en lille stigning i antallet af tilbudte studiepladser med særligt psykologi, musik og dansk som populære uddannelser. Stigningen er sket på trods af lukningen af tre uddannelser tidligere på året og er derfor særligt positiv.

De tekniske uddannelser oplever ligeledes en stigning. Særligt den nye uddannelse i software på AAU’s campus i København kommer rigtig godt fra start med 40 pladser. Det betyder, at AAU desværre ikke har kunnet optage alle kvalificerede ansøgere til uddannelsen i København.

“Jeg håber, at nogle af de afviste ansøgere i stedet vil søge til Aalborg, hvor vi har lignende interessante it-uddannelser – og ikke mindst en studieby med masser af liv og gode studieboliger,” siger Inger Askehave.

Det sundhedsvidenskabelige fakultet oplever i år et fald i antal tilbudte studiepladser på 6,4 procent. Faldet kan i høj grad tilskrives idrætsstudiet, som på grund af coronasituationen måtte erstatte den fysiske optagelsesprøve med en skriftlig motiveret ansøgning. Medicinuddannelsen, som var AAU’s mest søgte med knap 2.000 ansøgninger, kan byde velkommen til godt hver tiende ansøger med i alt 196 tilbudte studiepladser.

Uddannelser med flest tilbudte studiepladser

Erhvervsøkonomi (HA): 342

Socialrådgiver: 239

Medicin: 196

Psykologi: 194

Software: 185

Sociologi: 179

Jura: 145

Erhvervsøkonomi-jura (HA jur.): 131

Arkitektur og design: 130

Medicin med industriel specialisering: 117

Kommunikation og digitale medier (Aalborg): 117