Poppens dronninger indtog Gigantium: ANNE SANNE LIS leverede elskede hits

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Torsdag aften skete det endelig.

For første gang i 38 år trådte de tre musikalske legender Anne Linnet, Sanne Salomonsen og Lis Sørensen ind på scenen i Gigantium – ikke som solister – men sammen om den nye hybrid: ANNE SANNE LIS.

Nostalagitrip. Det er den mest rammende måde at beskrive genforeningen på, og det på trods af, at undertegnede kun er 27 år og slet ikke var født, da hits som “Smuk og dejlig”, “Sui Sui” og “Mine Øjne De Skal Se” indtog Danmark.

Men det føltes nostalgisk at være der blandt 8000 mennesker; langt størstedelen af hvem, der dansede og skrålede med til sange, som har været soundtracket til deres ungdom.

Jeg skal ærligt indrømme, at jeg ikke kendte de første otte sange, som blev fremført, og det var også som om, at resten af Gigantium var afventende.

Sangene var absolut fint fremført. The Antonelli Orchestra var i topform. Poppens førstedamer virkede veloplagte. Men det lå mellem linjerne, at det ikke var derfor, at vi var der.

Ikonisk anden halvleg

Og så skete det endelig.

Lis Sørensen og Anne Linnet forlader scenen, og Sanne Salomonsen står alene under lysene, som vi kender hende: Lange lyser lokker, sort eyeliner og masser af selvtillid.

Så snart de første toner af “Det Er Ikke Det, Du siger” lyder, liver publikum – mig selv inklusiv – gevaldigt op.

Endelig en af de store klassiskere, vi alle kan synge med på – og synge det gør både vi og Sanne.

Jeg nåede at få gåsehud flere gange til rock-mama, mens jeg svajede i takt med mænd og kvinder, unge og gamle, og det fortsatte under anden halvleg af koncerten, hvor vi lige så entusiastisk tog imod “Glor på Vinduer”, “Indtil Dig Igen” og “Tusind Stykker”.

Både Sanne, Lis og Anne fik hver deres chance som solist igen under deres fælles projekt, og det var som om, at de strålede allerklarest, når de ikke delte rampelyset med andre.

Anne Linnets bløde, eftertænksomme stemme stod klarere frem, når den kun var i selskab med keyboard og guitar i stedet for et helt husorkester.

Sanne Salomonsen karakteristiske hæse stemme blev meget mere indbydende, meget mere hende, når hun kun behøvede koncentrere sig om publikum.

Og Lis Sørensens karisma skinnede om takt med hendes metalliske og pallietpyntede tøj, når hun ikke behøvede skrue ned for sin stærke vokal af hensyn til de andre.

Lis Sørensen fortjener faktisk en ekstra linje, fordi hun var i en klasse for sig.

Hun virkede utrolig veltilpas på scenen, og jeg behøvede ikke at smuglytte på folks reaktioner efter koncerten, for at høre de mange komplimenter hendes stemme fik med på vejen.

Jeg ved hva, jeg vil ha’

Da koncerten er ved at gå på hæld, og trioen har vinket farvel første gang, får publikum selvfølgelig de vanlige to minutter til at råbe på et ekstra nummer.

Det bliver til fire ekstra numre, hvor et af aftenens højdepunkter må siges at være den næstsidste sang, publikumsfavoritten “Den Jeg Elsker”.

Lydniveauet i Gigantium stiger væsentligt og på andet omkvæd retter alle tre af poppens dronninger deres mikrofoner mod folkemængden som får mulighed for at synge deres kærlighed mod scenen og det 80’er band, de aldrig troede, de skulle opleve samlet igen.

Anne, Sanne og Lis bukker deres sidste farvel til Aalborg i selskab med bandet. Næste stop på deres Danmarksturné er Ceres Park i Aarhus.

På trods af at man sagtens kan finde flere kritikpunkter at hænge sig op på (den lidt sløve start på koncerten værende én af dem), synes jeg, at det var festligt at være i sangerindernes selskab og opleve de hits, der gjorde dem landskendte.

Jeg fornemmer, at mine medpublikummer er enige, og mens vi strømmer ud af salen og forlader, hvad der må siges at være et historisk dansk musikøjeblik, er humøret højt og pludselig bryder flere ud i spontan sang:

Kærligheden kalder
Kærligheden kalder på mig – igen

Verdens stærkeste chilisauce: Spis 10 ml og få maden til halv pris

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom det nok ikke bliver et problem at holde varmen i næste uge med temperaturer op mod 30 grader, så har vi fundet en sjov udfordring til dig, der virkelig kan lide at få varmen – i både mund, krop og sind.

Café Mumbai i Nordkraft serverer autentiske indiske retter, som jo ofte er noget mere krydrede, end de klassiske danske retter. På menukortet er der således også markeret den enkelte ret er: *Medium, **Stærk eller ***Hot.

Og selvom muligheden “hot” sikkert er spicy nok til de fleste af os, kan du krydre tilværelsen og de indiske serveringer lidt ekstra, når du nyder maden.

Den ultimative manddomsprøve

Café Mumbai kalder det selv den ultimative manddomsprøve, og udfordringen lyder da også som noget af en mundfuld:

Hvis du spiser deres hjemmelavede chili-sauce som tilbehør til din mad, så du halv pris på maden.

Det lyder da egentlig ret ligetil?

… Det er dog værd at bemærke, at chili-saucen har fået navnet Kill Switch af én grund: Den er lavet på verdens stærkeste chili!

For at få halv pris på maden, skal du spise alle 10 ml., som du eksempelvis kan få udleveret til din Chicken Tikka Masala eller Lamb Korma.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Mumbai Café (@mumbaiaalborg) den

Tør du tage udfordringen op?

Du finder Café Mumbai på Kjellerups Torv 1 i Nordkraft. De har åbent alle dage fra kl. 17.00 – 21.00

Hvad: Halv pris på maden – hvis du spiser 10 ml. chilisauce lavet på verdens stærkeste chili
Hvor: Café Mumbai
Hvornår: Alle dage

Du finde mere info om Café Mumbai her.

Afholdes for 22. år i træk: Den Blå Festival er klar med fed nyhed

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Den Blå Festival.
Foto: BrknRib Photo and Artwork.
Den Blå Festival. Foto: BrknRib Photo and Artwork.

Nibe Festival er knap nok overstået, før vi kan glæde os til den næste hyggelige festival i Nordjylland.

Den Blå Festival er den årlige jazz- og bluesfestival i Aalborg, der i fire dage forvandler hele midtbyen til et slaraffenland af musik, hygge, kolde drikkevarer og god stemning.

Det helt unikke ved festivalen er, at den er helt gratis at deltage i, og i år finder den sted fra torsdag den 15. august til søndag den 18. august.

Den Blå Festival 2019 har som altid de to store hovedscener på Toldbod Plads på havnefronten og på Gammeltorv ved Råshuset.

Derudover er der koncerter på mange af byen cafeer, værtshuse og spillesteder. Der er blandt andet koncerter på Café Ulla Terkelsen, El Mariachi, Aalborgs Slotskro, Hasseris Kirke, John Bull Pub, Egholm og som noget helt nyt i år: på Salling Rooftop.

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Jazz og blues på toppen af Aalborg

Den helt store nyhed i år er, at du kan nyde lækker jazz og blue i højderne.

Der er nemlig hele tre koncerter på Salling Rooftop,  hvor du kan glæde dig til at lytte til en række spændende artister på toppen af Aalborg.

Onsdag den 14. august fra klokken 15.00-17.30 gælder det Jesper Theis Duo. Jesper Theis spiller guitar i stil med gamle bluesmestre som Son House og Robert Johnson.

Han behandler deres sange med stor respekt, men han er ikke bange for lege med arrangementerne og puste nyt liv i de hævdvundne klassikere. Med sig har han Søren Lindholt på kontrabas.

Torsdag den 15. august klokken 15.00-17.30 er så Big Creek Slim Duo, der vil underholde på Salling Rooftop.  Big Creek Slim har en mørk og raspende stemme og spiller råt og udtryksfuldt på sin gamle guitar.

Han spiller klassisk Chicago- og Delta-blues inspireret af bl.a. Muddy Waters, Howling Wolf og John Lee Hooker. Han har på få år udgivet fem album, som alle har fået flotte anmeldelser og vundet et hav af priser.

Fredag den 16. august klokken 15.00-17.30 slutter koncerterne i de høje luftlag med Tim Lothar og HP Lange. Det er to af de travleste og mest velanskrevne bluesmusikere i Danmark, der mødes denne dag.

Tim Lothar har turneret 20 lande, har otte anmelderroste udgivelser bag sig, har modtaget priser i ind‐ og udland, og er en af de flittigst turnerende musikere i Europa. Han er lige nu en af DK’s skarpeste og mest respekterede bluesmusikere.

I mere end 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. På scenen leverer HP Lange et energisk mix at Delta – country- og folk-blues. Du finder mere info om koncerterne her.

Hvad: Den Blå Festival
Hvor: I hele Aalborg
Hvornår: 15. – 18. august

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Film under åben himmel: Sådan bliver vejret til Zulu Sommerbio på tirsdag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: TV 2 Presse
Foto: TV 2 Presse

På tirsdag starter TV2 Zulu deres årlige Zulu Sommerbio, hvor de tager rundt i det danske land for at vise gode film under åben himmel.

Traditionen tro åbner sommerbioen sæsonen lige her i Aalborg kl. 21.45, når A Star is Born vises i Skovdalen.

Men film under åben himmel, betyder også, at vejret har ret meget at sige; skal man tage afsted eller ej?

Hvordan bliver vejret?

Vejrprognoser kan ofte være uforudsigelige, men med kun to døgn til arrangementet, er der ret stor sandsynlighed for, at der kan stoles på vejrudsigten.

Og det bliver nærmest perfekt vejr til årets Zulu Sommerbio i Skovdalen. DMI lover tørvejr hele dagen, og temperaturen topper klokken 17.00 med 24 grader.

Når filmen starter omkring 21.45 kan vi se frem til mellem 18-22 grader, en let vind og ikke mindst: tørvejr.

Der er derfor al mulig god grund til at tage forbi Skovdalen på tirsdag, men tag da gerne et tæppe med – om ikke andet for hyggens skyld!

Stjernespækket drama

Filmen der vises er storfilmen A Star Is Born, som er produceret og instrueret af Bradley Cooper, der også spiller hovedrollen sammen med Lady Gaga.

Filmen er blevet en kæmpe succes over hele verden, og den var nomineret til intet mindre end 8 Oscars, hvor sangen Shallow vandt for bedste originale sang.

Filmen handler om den berømte rockstjerne Jackson Maine spillet af Bradley Cooper.

Han opdager stortalentet Ally, spillet af Lady Gaga, som spiller på en bar for dragartister.

De indleder et forhold, og Ally kommer med på Jacksons turné, hvor hun opdages af et berømt pladeselskab som vil gøre hende til en stjerne.

Jackson bliver jaloux, samtidig med at hans egen karriere er i fare på grund af store mængder alkohol og narkotika. I tillæg er Jackson på vaklende grund med sin storebror og turnémanager Bobby.

Gratis for alle

Traditionen tro er ZULU Sommerbio gratis for alle, så det er bare med at møde op med godt humør, en behagelig stol og måske en pakke kleenex til filmen.

Der kan købes snacks og drikkevarer, men du må også gerne medbringe det hele selv.

Hvad: Zulu Sommerbio (A Star Is Born)
Hvor: Skovdalen, Aalborg
Hvornår: Tirsdag d. 23. juli kl. 21.45
Pris: Gratis

Du kan læse mere her.