Poppens dronninger indtog Gigantium: ANNE SANNE LIS leverede elskede hits

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Torsdag aften skete det endelig.

For første gang i 38 år trådte de tre musikalske legender Anne Linnet, Sanne Salomonsen og Lis Sørensen ind på scenen i Gigantium – ikke som solister – men sammen om den nye hybrid: ANNE SANNE LIS.

Nostalagitrip. Det er den mest rammende måde at beskrive genforeningen på, og det på trods af, at undertegnede kun er 27 år og slet ikke var født, da hits som “Smuk og dejlig”, “Sui Sui” og “Mine Øjne De Skal Se” indtog Danmark.

Men det føltes nostalgisk at være der blandt 8000 mennesker; langt størstedelen af hvem, der dansede og skrålede med til sange, som har været soundtracket til deres ungdom.

Jeg skal ærligt indrømme, at jeg ikke kendte de første otte sange, som blev fremført, og det var også som om, at resten af Gigantium var afventende.

Sangene var absolut fint fremført. The Antonelli Orchestra var i topform. Poppens førstedamer virkede veloplagte. Men det lå mellem linjerne, at det ikke var derfor, at vi var der.

Ikonisk anden halvleg

Og så skete det endelig.

Lis Sørensen og Anne Linnet forlader scenen, og Sanne Salomonsen står alene under lysene, som vi kender hende: Lange lyser lokker, sort eyeliner og masser af selvtillid.

Så snart de første toner af “Det Er Ikke Det, Du siger” lyder, liver publikum – mig selv inklusiv – gevaldigt op.

Endelig en af de store klassiskere, vi alle kan synge med på – og synge det gør både vi og Sanne.

Jeg nåede at få gåsehud flere gange til rock-mama, mens jeg svajede i takt med mænd og kvinder, unge og gamle, og det fortsatte under anden halvleg af koncerten, hvor vi lige så entusiastisk tog imod “Glor på Vinduer”, “Indtil Dig Igen” og “Tusind Stykker”.

Både Sanne, Lis og Anne fik hver deres chance som solist igen under deres fælles projekt, og det var som om, at de strålede allerklarest, når de ikke delte rampelyset med andre.

Anne Linnets bløde, eftertænksomme stemme stod klarere frem, når den kun var i selskab med keyboard og guitar i stedet for et helt husorkester.

Sanne Salomonsen karakteristiske hæse stemme blev meget mere indbydende, meget mere hende, når hun kun behøvede koncentrere sig om publikum.

Og Lis Sørensens karisma skinnede om takt med hendes metalliske og pallietpyntede tøj, når hun ikke behøvede skrue ned for sin stærke vokal af hensyn til de andre.

Lis Sørensen fortjener faktisk en ekstra linje, fordi hun var i en klasse for sig.

Hun virkede utrolig veltilpas på scenen, og jeg behøvede ikke at smuglytte på folks reaktioner efter koncerten, for at høre de mange komplimenter hendes stemme fik med på vejen.

Jeg ved hva, jeg vil ha’

Da koncerten er ved at gå på hæld, og trioen har vinket farvel første gang, får publikum selvfølgelig de vanlige to minutter til at råbe på et ekstra nummer.

Det bliver til fire ekstra numre, hvor et af aftenens højdepunkter må siges at være den næstsidste sang, publikumsfavoritten “Den Jeg Elsker”.

Lydniveauet i Gigantium stiger væsentligt og på andet omkvæd retter alle tre af poppens dronninger deres mikrofoner mod folkemængden som får mulighed for at synge deres kærlighed mod scenen og det 80’er band, de aldrig troede, de skulle opleve samlet igen.

Anne, Sanne og Lis bukker deres sidste farvel til Aalborg i selskab med bandet. Næste stop på deres Danmarksturné er Ceres Park i Aarhus.

På trods af at man sagtens kan finde flere kritikpunkter at hænge sig op på (den lidt sløve start på koncerten værende én af dem), synes jeg, at det var festligt at være i sangerindernes selskab og opleve de hits, der gjorde dem landskendte.

Jeg fornemmer, at mine medpublikummer er enige, og mens vi strømmer ud af salen og forlader, hvad der må siges at være et historisk dansk musikøjeblik, er humøret højt og pludselig bryder flere ud i spontan sang:

Kærligheden kalder
Kærligheden kalder på mig – igen

Løb langs Stigsborg Havnefront: Tapas og bobler venter ved målstregen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Er du helt vild med tapas, bobler … og motion?

I så fald har vi fundet det helt perfekte løb til dig.

Stigsborg Havnefront Løbet afvikles næste søndag, d. 22. september, fra 10-13 og indbyder til, at alle slags ben kan være med.

Ruterne er nemlig opdelt i forskellige distancer: 5 km., 10 km., 15 km. og 21,1 km.

Og uanset hvilken rute du vælger, er der altså velfortjent lokkemad i enden i form af tapas og bobler.

Løb med udsigt til Aalborg

Start og målområdet er på kajen i Nørresundby foran Aalborg Kommunes By- og Landsskabsforvaltning.

Her får løberne et fantastik udsyn til Aalborg og dens byggerier; her iblandt Musikkens Hus, som pryder havnefronten med sin arkitektoniske majestætlighed.

Herefter fortsætter ruten langs den gamle jernbane, der fører videre ind til Nørresundbys centrum.

Løberne vil her se broen, der forbinder Nørresundby med Aalborg – og resten af Danmark.

Turen fortsætter herefter ad Engvej, der grænser op til den bydel, der skal opføres i de kommende år. De grønne arealer vil nok derfor være ugenkendelige, hvis du slår vejen forbi igen til næste år.

Få et indblik i nye byggerier

Efter et lille sidespring løbes der langs og over den Nordjyske Motorvej.

Herefter svinges der ind på den nyanlagte: ”Camino Aalborg-Stien”, som ligger helt ned til fjorden, hvor Østre Havn og alt nybyggeriet langs Aalborgs Havnefront bliver en fryd for øjet, den næste 1 km.

Selvom fokusset er på vandet og udsigten til Aalborg, så går ruten også på denne sti/passage forbi området, hvor det nye parkanlæg, skal anlægges.

Parken bliver på størrelse med Kongens Have i København.

På de sidste meter af ruten hilser du på den lille sejlklub Syrens Bådelaug, krydser et infinity bassin og vupti!

… Så har du nuppet 5 km. – og er enten parat til at løbe i mål eller tage endnu en runde.

Du booker din plads her.

Hvad: Stigsborg Havnefront Løbet
Hvor: Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby
Hvornår: 22. september 2019, kl. 10

Smagen af jul: Caféministeriet lokker med juletapas og vinbar ad libitum

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Julen sniger sig allerede (næsten) ubemærket ind i Aalborg … men planlægning af julens udskejelser behøver vel ikke at vente så meget længere?!

I hvert fald har Caféministeriet gjort det svært at udskyde forventningens glæde ved at lancere årets Juletapas.

Juletapas er et genialt bud på en aften fyldt med julestemning, hvis du måske er kørt lidt træt i den traditionelle julefrokost.

Tapas er spansk, men menuen er selvfølgelig inspireret af det bedste fra den danske jul. Lige som vi elsker det.

Som med Caféministeriets populære Tapas/Vinbar, hvor du kan drikke og spise alt det, du vil i enten to eller tre timer, er konceptet det samme med juletapas – og så kan aftenen selvfølgelig sluttes af med et udvalg af køkkenets søde sager.

Du skal være hurtig

Hele 11 datoer er meldt ud, hvor Caféministeriet liner et gastronomisk julelandskab op i den hyggelige café i Mølleå – men du skal være hurtig, hvis du skal med.

Aftenerne vil være opdelt i to seatings (17.30-19.30/20-23) og koster hhv. 170 og 215 kr. afhængigt af, om du vil sidde i to eller tre timer.

Fri vinbar kan tilkøbes for samme pris som tapasen, og derudover kan du lade dig forkæle med to cocktails for blot 100 kr.

Årets julemenu starter fredag d. 15. november og kører herefter hver fredag og lørdag til og med d. 21. december (Black Friday) undtaget.

Hvad: Juletapas
Hvor: Caféministeriet, Møllegade 19
Hvornår: 15. november til 21. december

Du booker dit bord her.

 

Hold liv i kærligheden: Tag dit parforhold på date i Vor Frue Kirke

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vor Frue Kirke har haft stor succes med deres såkaldte pop-in bryllup, hvor ethvert par kunne slå vejen forbi kirken på udvalgte datoer og blive gift på under et kvarter.

Et tilbud, som mange par har benyttet sig af, da dette altså er en nem og overskuelig måde at få sat ord på sin kærlighed i en til tider presset hverdag.

Men hvad sker der så når bryllupseuforien har lagt sig, og alle de praktiske gøremål igen melder sin ankomst?

Har du talt med dit barn i dag? Har du trænet og tjekket e-mails og sørget for sund mad til familien? Ja og ja og ja …

Og hvad med dit parforhold, hvordan trives det? Det er vist OK – så længe jeg ikke hører andet.

Men er OK godt nok? Og stærkt nok? Også i det lange løb?

Parforholdet skal plejes

Vor Frue Kirke i Aalborg og Folkekirkens Familiestøtte, der arbejder med familiers trivsel, er gået sammen om at invitere til en Dinner-dating, hvor parforholdet er hædersgæst.

Fredag 4. oktober bliver der dækket op i Vor Frues stemningsfulde kirkerum til en aften med levende musik, god mad – og inspirerende oplæg om, hvordan du og din partner kan holde liv i kærligheden.

“Når hverdagen kører derudaf, og alle de praktiske gøremål skal fordeles, er det nemt at glemme, at et parforhold er mere end et arbejdsfællesskab.

Det er også en relation, et venskab og et kærlighedsforhold, der har brug for opmærksomhed og omsorg.

Parforholdet skal have noget at leve af, hvis det skal være godt at være i, og hvis det skal klare modgang og problemer,” siger Kamma Graversen, sognepræst i Vor Frue Kirke.

Hun møder jævnligt par, der er gået fra hinanden, fordi benzintanken er kørt fuldstændig tom. De har ikke sørget for re-fill, mens tid var – og bagefter kan de stå tilbage med en følelse af, at beslutningen om skilsmisse var forkert.

“Vi vil med den her aften sætte lys på, at parforholdet som et vigtigt fundament, der skal værdsættes og prioriteres.

For eksempel ved at bruge en fredag aften i en hyggelig og stemningsfuld ramme, hvor det ikke handler om vores børn eller venner – men om os to og det, vi har bygget op sammen,”

Hvad forelskede du dig i?

Aftenens underviser er psykolog Tina Ringer Mogensen fra Folkekirkens Familiestøtte.

Hun vil følges med deltagerne ned ad memory lane – tilbage til forelskelsen.

Hvad faldt du for hos din partner? Hvad bandt jer sammen i den første intense tid, hvor I var overbeviste om, at det her er for ever?

Parrene vil også få viden om de faktorer, der beskytter et parforhold – fx tryghed, venskab og glæde. Og de vil få små øvelser i god kommunikation.

“Sammen med Folkekirkens Familiestøtte vil vi minde moderne og travle mennesker om, at parforholdet også skal have tid i vores kalender.

Det bliver ikke stærkt og lykkeligt og livslangt ganske af sig selv – det kræver noget af dig. Men hvis du beslutter dig for at investere i det, er gevinsten til gengæld stor.

Du får noget dybt og uerstatteligt: Én at dele livet med,” siger Kamma Graversen.

Billetprisen er blot 150 kr. for et par, og billetter kan købes her.

Hvad: Dinner Dating
Hvor: Vor Frue Kirke
Hvornår: 4. oktober, kl. 17-20.30