Poppens dronninger indtog Gigantium: ANNE SANNE LIS leverede elskede hits

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Torsdag aften skete det endelig.

For første gang i 38 år trådte de tre musikalske legender Anne Linnet, Sanne Salomonsen og Lis Sørensen ind på scenen i Gigantium – ikke som solister – men sammen om den nye hybrid: ANNE SANNE LIS.

Nostalagitrip. Det er den mest rammende måde at beskrive genforeningen på, og det på trods af, at undertegnede kun er 27 år og slet ikke var født, da hits som “Smuk og dejlig”, “Sui Sui” og “Mine Øjne De Skal Se” indtog Danmark.

Men det føltes nostalgisk at være der blandt 8000 mennesker; langt størstedelen af hvem, der dansede og skrålede med til sange, som har været soundtracket til deres ungdom.

Jeg skal ærligt indrømme, at jeg ikke kendte de første otte sange, som blev fremført, og det var også som om, at resten af Gigantium var afventende.

Sangene var absolut fint fremført. The Antonelli Orchestra var i topform. Poppens førstedamer virkede veloplagte. Men det lå mellem linjerne, at det ikke var derfor, at vi var der.

Ikonisk anden halvleg

Og så skete det endelig.

Lis Sørensen og Anne Linnet forlader scenen, og Sanne Salomonsen står alene under lysene, som vi kender hende: Lange lyser lokker, sort eyeliner og masser af selvtillid.

Så snart de første toner af “Det Er Ikke Det, Du siger” lyder, liver publikum – mig selv inklusiv – gevaldigt op.

Endelig en af de store klassiskere, vi alle kan synge med på – og synge det gør både vi og Sanne.

Jeg nåede at få gåsehud flere gange til rock-mama, mens jeg svajede i takt med mænd og kvinder, unge og gamle, og det fortsatte under anden halvleg af koncerten, hvor vi lige så entusiastisk tog imod “Glor på Vinduer”, “Indtil Dig Igen” og “Tusind Stykker”.

Både Sanne, Lis og Anne fik hver deres chance som solist igen under deres fælles projekt, og det var som om, at de strålede allerklarest, når de ikke delte rampelyset med andre.

Anne Linnets bløde, eftertænksomme stemme stod klarere frem, når den kun var i selskab med keyboard og guitar i stedet for et helt husorkester.

Sanne Salomonsen karakteristiske hæse stemme blev meget mere indbydende, meget mere hende, når hun kun behøvede koncentrere sig om publikum.

Og Lis Sørensens karisma skinnede om takt med hendes metalliske og pallietpyntede tøj, når hun ikke behøvede skrue ned for sin stærke vokal af hensyn til de andre.

Lis Sørensen fortjener faktisk en ekstra linje, fordi hun var i en klasse for sig.

Hun virkede utrolig veltilpas på scenen, og jeg behøvede ikke at smuglytte på folks reaktioner efter koncerten, for at høre de mange komplimenter hendes stemme fik med på vejen.

Jeg ved hva, jeg vil ha’

Da koncerten er ved at gå på hæld, og trioen har vinket farvel første gang, får publikum selvfølgelig de vanlige to minutter til at råbe på et ekstra nummer.

Det bliver til fire ekstra numre, hvor et af aftenens højdepunkter må siges at være den næstsidste sang, publikumsfavoritten “Den Jeg Elsker”.

Lydniveauet i Gigantium stiger væsentligt og på andet omkvæd retter alle tre af poppens dronninger deres mikrofoner mod folkemængden som får mulighed for at synge deres kærlighed mod scenen og det 80’er band, de aldrig troede, de skulle opleve samlet igen.

Anne, Sanne og Lis bukker deres sidste farvel til Aalborg i selskab med bandet. Næste stop på deres Danmarksturné er Ceres Park i Aarhus.

På trods af at man sagtens kan finde flere kritikpunkter at hænge sig op på (den lidt sløve start på koncerten værende én af dem), synes jeg, at det var festligt at være i sangerindernes selskab og opleve de hits, der gjorde dem landskendte.

Jeg fornemmer, at mine medpublikummer er enige, og mens vi strømmer ud af salen og forlader, hvad der må siges at være et historisk dansk musikøjeblik, er humøret højt og pludselig bryder flere ud i spontan sang:

Kærligheden kalder
Kærligheden kalder på mig – igen

Motion og socialt samvær under barsel: Mor og far kan komme i form i DGI Huset

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Mega hyggeligt.

Det lyder ikke umiddelbart som ord, man ville bruge til at beskrive et fitness hold, men hvis du spørger holdinstruktør og fitnesskoordinator Stine Rex er det netop, hvad Mor og Far i Form er.

Holdet, som udbydes i DGI Huset, er henvendt kvinder og mænd på barsel, og her vægters det sociale lige så højt som det fysiske udbytte.

”Da jeg selv var på barsel, fandtes der kun babysalmesang, så da jeg startede i DGI Huset, tænkte jeg med det samme, at vi skulle tilbyde noget mere til forældre på barsel.

Træningen giver masser af energi til forældrene og mig selv, og mange af dem på holdet bliver venner,” forklarer hun.

En ekstra mødregruppe

Den konstatering kan Mette Dyhrman Sørensen, der har været trofast holddeltager siden juli 2019, tilslutte sig uden tøven:

”Det er et super godt hold, og det er virkelig skønt at komme ud og få både motion og socialt samvær.

Det fungerer som en ekstra mødregruppe for mig.”

Mette Dyhrman Sørensen er mor til tre drenge og har haft to af dem med til træning – hvilket de har elsket, tilføjer hun.

I løbet af sit halve år på holdet er det ikke kun blevet til venskaber, men også en fysisk transformation, der siger spar to.

En gang om måneden måler Stine Rex holddeltagernes fedtprocent og muskelmasse for at finde deres såkaldte body age, der er et udtryk for en persons biologiske alder i kontrast til deres kronologiske alder.

Her er Mette Dyhrman Sørensen gået fra en kropsalder på 39 år til omkring 20 år.

”Jeg har fået meget mere energi,” fortæller hun.

Mette Dyhrman Sørensen med sin yngste dreng til Mor og Far i Form.

Tag baby med til træning

Holdet foregår hver tirsdag og torsdag fra kl. 10.00 til 11.00, og Stine Rex fremhæver at ”alt er tilladt” i deres time:

”Du er velkommen til at have dit barn med til træning, hvis du ønsker det, og du kan også holde en pause i hjørnet, hvis det er det, du trænger til.

Det vigtigste er at være social og komme ned blandt andre.”

Selve træningens indhold varierer fra gang til gang, og der tages hensyn til at mødrene har været igennem en fødsel.

Der laves bl.a. cardio og styrketræning, hvor babyerne også kan bruges som vægte – et syn, der kan smelte selv de mest kolde hjerter.

Vigtigst af alt er der ingen forventning om, at de nybagte forældre skal være med hele tiden – har man kun kræfter til 10 minutters træning, kan man stadig være med.

Det eneste krav for at deltage på holdet er, at du som mor skal have gennemgået den obligatoriske otte ugers lægeundersøgelse.

Læs mere om Mor og Far i Form og tilmeld dig her.

Hvad: Mor og Far i Form
Hvor: DGI Huset, Nordkraft, 9000 Aalborg
Hvornår: Hver tirsdag og torsdag, kl. 10.00-11.00

Spændende foredrag: Få et unikt indblik i uopklarede og genåbnede danske kriminalsager

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

Hvis du elsker at høre om True crime, har du nok at glæde dig til i den kommende tid.

Torsdag den 2. april inviterer Asser Hedegård Thomsen til foredrag om sin dagligdag som retsmediciner, og han gennemgår de foreløbige fund i et større forskningsprojekt om drab i Danmark – det kan du læse mere om her.

Lørdag den 18. april er det så tid til at høre lidt mere om de mange uopklarede og genåbnede danske kriminalsager.

Foredraget er under kyndig ledelse af en af landets mest anerkendte eksperter inden for området.

Frederik Strand er museumsleder for Politimuseet i København og udannet cand. mag. i filosofi og historie samt ph.d. i politihistorie.

Han er forfatter til bøger om bl.a. uopklarede og genåbnede kriminalsager og om Rejseholdets historie.

Foredraget finder sted i Aalborg Universitets lokaler på Strandvejen og en billet koster 245 kr.

Det kan du se frem til

Folkeuniversitetet skriver følgende om foredraget:

“Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej, Højbjergdrabet, Conni-/Conny-drabene, Joachim-sagen og de seks kvindemord i Københavnsområdet omkring 1990.

Leder af Politimuseet Frederik Strand har igennem flere år beskæftiget sig med uopklarede drab og genåbnede danske kriminalsager, og denne dag dykker han ned i, hvorfor nogle drabssager er forblevet uopklarede, og hvordan henlagte kriminalsager er blevet genåbnet igennem nye efterforskningsmetoder, hidtil ukendte spor, nye forbrydelser og teknologiske fremskridt.

De uopklarede og genåbnede sager giver også et alternativt indblik i Danmarkshistorien, hvor samfundets randeksistenser kommer til orde, og hvor tidligere tiders livsvilkår og menneskesyn åbenbares gennem kriminalitet.”

Hvad: Foredrag – uopklarede og genåbnede danske kriminalsager.
Hvor: Aalborg Universitet, AAU (s12-14 / 315). Strandvejen 12-14, plan 2, lokale 315. 9000 Aalborg
Hvornår: Lørdag den 18. april kl. 10.00

Du finder billetinfo her.

Opfundet i Nordjylland: Tour de Grillbar er nomineret til en Zulu Award

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvert år hylder vi byen, når vi afholder Aalborg Awards. I 2020 finder det sted fredag d. 3. april, og det hører i snart MEGET mere om.

Men det er ikke kun til Aalborg Awards, at folk fra byen har mulighed for at vinde anerkendelse.

De nominerede til dette års Zulu Awards er blevet offentliggjort i dag, og der er aalborgensisk islæt i kategorien “Årets Webstar”.

Internetfænomenet Tour de Grillbar er nemlig nomineret til en Zulu Award i konkurrence med store stjerner som Ruben Søltoft, Ulrikke Falch, Elvira Pitzner og 2 x Mette (Statsministeren og hende som fik hacket sit navn).

Den helt store stjerne i Tour de Grillbar er selvfølgelig Dennis Okkerstrøm, Okker, men bag kameraet finder vi ingen ringere end aalborgenserne Thomas ‘Zjakalen’ Ridderholm og Sebastian Sander, som til dagligt også underholder med MigogAalborg TV.

“Vi er glade for, at et smadret koncept er gået så voldsomt viralt og er blevet nomineret til Danmarks største underholdningspris,” fortæller Zjakalen til MigogAalborg.

Tour de Grillbar går i al sin enkelhed ud på, at Okker smager sig igennem Danmarks mange grillbarer … og uddeler remouladeklatter i stedet for stjerner.

Sebastian Sander står bag kameraet, mens serien er produceret af Zjakalen og Henrik Jøj Jensen, der opfandt fænomenet tilbage i 2015. Musikken står Mathias Bjørnskov for.

Tour de Grillbar har også leveret unikt indhold til vores læsere i form af Tour de Nordjylland, hvor Okker og Zjakalen besøgte de mest legendariske steder i vores region.

Men hvordan skal en eventuel sejr så fejres i ægte Okker-stil?

“Det skal da selvfølgelig fejres med hotdogs og champagne,” afslører Zjakalen.

Tour de Grillbar har samlet set flere millioner visninger på YouTube.

Du kan selv afgive din stemme til ZULU AWARDS 2020 her.

Du kan se meget mere Tour de Grillbar på YouTube.