Plads i solen med den gode udsigt: Bistro V er sommerklar

Skrevet af: Jens Erik Møller

Selvom foråret har været længe undervejs, så har vejret vist sig fra sin helt rigtige side i denne uge.

Det har man i den grad også mærket hos Bistro V ved springvandet på Toldbod Plads.

De har meldt sig klar til udendørssæsonen, hvor du som gæst får første parket til en smuk udsigt ud over Limfjorden.

Udover nye stole udenfor, så er Bistro V også ved at lægge sidste hånd på et nyt – og lettere – sommer menukort, som restaurantchef Pernille Nørgaard Bertelsen formulerer det.

“Vi går væk fra de tunge retter og giver det lidt mere sommer. Og på vinkortet har vi lettere og mere forfriskende vine,” forklarer Pernille.

Normalt består vinkortet hos Bistro V hovedsageligt af europæiske vine, men denne sommer har flere amerikanske og en enkelt new zealandsk vin fundet vej til Bistro V.

Blandt andet den californiske Zinfandel, som Pernille vil anbefale sammen med en god bøf.

Limfjorden lokker

Udover god mad og velvalgte vine, så har Bistro V et andet trækplaster, som lokker gæster til: Limfjorden.

“Udsigten tiltrækker aalborgenserne, den vil de gerne ned og nye hos os. Når vejret er godt er det helt fantastisk, og der skal ikke megen sol til, før vores gæster rykker udenfor. De er ret glade for at sidde udenfor. Og vi vil gerne være med til at skabe liv på havnen,” siger Pernille Nørgaard Bertelsen.

I alt er der plads til 110 gæster ved de mange borde udenfor på Toldbod Plads. En plads, som altså udover det gamle toldkammer og det let genkendelige springvand har en formidabel udsigt ud over vandet.

Fælles front på havnen

Udsigten over Limfjorden deles med flere andre restauranter, men det betyder ikke, at de er benhårde konkurrenter. Faktisk samarbejder Bistro V med fire andre restauranter langs havnen under navnet Spis på Havnefronten.

Det sker ifølge Pernille Nørgaard Bertelsen for sammen at trække flere gæster ned mod vandet, også i de lidt mere stille perioder uden for sommersæsonen.

“Vi er alle unikke restauranter, og vi har et godt samarbejde, hvor vi hjælper hinanden, sparrer med hinanden og får små fif,” fortæller Pernille.

Og samarbejdet har allerede kastet et helt nyt arrangement af sig – en såkaldt food Walk, hvor man får en lille let anretning på de fem restauranter langs havnefronten. Man starter ved Prinses Juliana og tager derefter turen forbi Restaurant Fusion, Bistro V og Restaurant JØRN for til sidst at ende hos Musikkens Spisehus i den østlige ende.

“Og udover mad, kommer vi til at byde på en lille øl,” afslører Pernille Nørgaard Bertelsen.

For som V’et i navnet antyder, så er Bistro V oprindeligt udsprunget af Bryghuset Vendia i Hjørring.

Food Walk’en langs den aalborgensiske havnefront finder sted i juni måned.