Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

På torsdag åbner Aalborgs nye spanske restaurant: Sådan bliver menuen

Af Michael Qureshi

Af Michael Qureshi

Glem alt om tapas og paella med sangria til.

På torsdag den 15. juni åbner Aalborgs nye autentiske spanske restaurant, Restaurant D’Wine, og der bliver netop ikke tale om de helt traditionelle retter, som man normalt forbinder med spansk mad.

“Aalborgenserne er blandt dem i Danmark, der rejser allermest til Spanien. De fleste kan forholde sig til Mallorca, Malaga, Barcelona og Alicante.

Men vi går lige et spadestik dybere. Det bliver ikke paella og fritterede blæksprutteringe, man får hos os. Vi vil tage vores gæster med ud til subzonerne i Spanien ud til kysterne, ind midt i landet og op i bjergene,” fortæller Kristian Ishøy, der er indehaver af D’Wine vinhandel, D’Wine Bar samt den kommende restaurant.

Kokke bestemmer retterne

Når du kommer ind for at spise på Restaurant D’Wine, så får man ikke stukket et uoverskueligt menukort i hovedet. Konceptet bliver i det hele taget ret enkelt.

“Vi kommer til at køre 3-5-7-9 retter tasting menuer. Så når man bestiller en 5 retters, så er det vores dygtige kokke, der suverænt bestemmer retterne – vi vil gerne skubbe vores gæster lidt ud af deres komfortzone.

Vores mål er at favne bredt, og det skal være noget flertallet har råd til. Og vi kan garantere, at der bliver hamret til kvaliteten på vinene, så man får rigtig god vin for pengene. Det er jo lige præcis det område, hvor vi selv kan styre det, fordi vi har vinhandlen,” forklarer Kristian Ishøy.

På torsdag åbner Aalborgs nye spanske restaurant: Sådan bliver menuen

Tro mod det spanske køkken

Der bliver fokus på råvarer, der passer til årstiden i Spanien.

“Lige nu er der eksempelvis abrikos, fersken- og nektarintid i Spanien, og så er det oplagt, at vores desserter har noget med de tre frugter i sig. Vi bevæger os væk fra de klassiske retter.

Når vi laver svinekæber, så laver vi Iberico svinekæber. Vi laver specielle lammekoteletter fra Castilla León med klassiske spanske udskæringer. Vi kommer til at være helt tro mod den spanske stilart og deres køkken.” lyder det fra Ishøy.

Teamet til Restaurant D’Wine er fundet. Deres nyansatte kokke har allerede været med på en inspirationstur til Spanien, og der er ingen tvivl om, at gæsternes smagsløg bliver sat på en prøve, når de skal spise autentisk spansk mad i Algade.

“Der er mere sødme i spansk mad, end vi danskere er vant til. Det bliver spændende at se, hvordan det bliver taget imod. Spanien er et af de lande med flest solskinstimer i Europa, så det er klart, at deres primære råvarer solmodnes langt mere end i andre lande. Det giver råvarerne  lidt mere sødme i det,” fortæller Kristian Ishøy.

På torsdag åbner Aalborgs nye spanske restaurant: Sådan bliver menuen

Aalborg er ikke bange for at prøve nyt

Han er dog ikke nervøs for, om Aalborg er klar til en ambitiøs satsning på spansk mad, hvor man går lidt væk fra de traditionelle retter, man forbinder med Spanien.

“Vi danskere elsker Spanien, og i Aalborg er man heller ikke bange for at prøve noget nyt. Der er kommet mange nye spisesteder til med hver deres niche, og her tror vi på, at vi har noget, som aalborgenserne gerne vil have noget mere af.

Man kommer til at få sig en anderledes spiseoplevelse, som var man blandt de lokale spaniere, men med et strejf af nordisk finesse. I begyndelsen har vi ikke fokus på en konkret region, men tager lidt gæsterne Spanien rundt  en første måned,” lyder det fra Ishøy.

På torsdag åbner Aalborgs nye spanske restaurant: Sådan bliver menuen

Gæstevisit fra spanske kokke

Der er allerede planer om at få gæstevisit fra dygtige spanske kokke, evt. pop-up restauranter samt vinmagere til Winemakers Dinners, hvoraf den første allerede er i august måned – men hvad det er vil Kristian Ishøy ikke ud med.

“Vi har ikke noget mål om at blive en Michelin-restaurant. Det spanske køkken er i bund og grund et køkken, hvor man bruger få råvarer men med prima kvalitet. Der kommer ikke til at være alle mulige pynteting på tallerkenen. Vi vil lave retterne med respekt for historien og oprindelsen,” slutter Kristian Ishøy.

Nu åbner Dalle Valle i Friis: Inviterer Aalborgs plejehjem til gratis mad

På torsdag åbner Aalborgs nye spanske restaurant: Sådan bliver menuen

Del artikel

Andre læser også