På torsdag åbner Aalborgs nye spanske restaurant: Sådan bliver menuen

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Michael Qureshi

Glem alt om tapas og paella med sangria til.

På torsdag den 15. juni åbner Aalborgs nye autentiske spanske restaurant, Restaurant D’Wine, og der bliver netop ikke tale om de helt traditionelle retter, som man normalt forbinder med spansk mad.

“Aalborgenserne er blandt dem i Danmark, der rejser allermest til Spanien. De fleste kan forholde sig til Mallorca, Malaga, Barcelona og Alicante.

Men vi går lige et spadestik dybere. Det bliver ikke paella og fritterede blæksprutteringe, man får hos os. Vi vil tage vores gæster med ud til subzonerne i Spanien ud til kysterne, ind midt i landet og op i bjergene,” fortæller Kristian Ishøy, der er indehaver af D’Wine vinhandel, D’Wine Bar samt den kommende restaurant.

Kokke bestemmer retterne

Når du kommer ind for at spise på Restaurant D’Wine, så får man ikke stukket et uoverskueligt menukort i hovedet. Konceptet bliver i det hele taget ret enkelt.

“Vi kommer til at køre 3-5-7-9 retter tasting menuer. Så når man bestiller en 5 retters, så er det vores dygtige kokke, der suverænt bestemmer retterne – vi vil gerne skubbe vores gæster lidt ud af deres komfortzone.

Vores mål er at favne bredt, og det skal være noget flertallet har råd til. Og vi kan garantere, at der bliver hamret til kvaliteten på vinene, så man får rigtig god vin for pengene. Det er jo lige præcis det område, hvor vi selv kan styre det, fordi vi har vinhandlen,” forklarer Kristian Ishøy.

Tro mod det spanske køkken

Der bliver fokus på råvarer, der passer til årstiden i Spanien.

“Lige nu er der eksempelvis abrikos, fersken- og nektarintid i Spanien, og så er det oplagt, at vores desserter har noget med de tre frugter i sig. Vi bevæger os væk fra de klassiske retter.

Når vi laver svinekæber, så laver vi Iberico svinekæber. Vi laver specielle lammekoteletter fra Castilla León med klassiske spanske udskæringer. Vi kommer til at være helt tro mod den spanske stilart og deres køkken.” lyder det fra Ishøy.

Teamet til Restaurant D’Wine er fundet. Deres nyansatte kokke har allerede været med på en inspirationstur til Spanien, og der er ingen tvivl om, at gæsternes smagsløg bliver sat på en prøve, når de skal spise autentisk spansk mad i Algade.

“Der er mere sødme i spansk mad, end vi danskere er vant til. Det bliver spændende at se, hvordan det bliver taget imod. Spanien er et af de lande med flest solskinstimer i Europa, så det er klart, at deres primære råvarer solmodnes langt mere end i andre lande. Det giver råvarerne  lidt mere sødme i det,” fortæller Kristian Ishøy.

Aalborg er ikke bange for at prøve nyt

Han er dog ikke nervøs for, om Aalborg er klar til en ambitiøs satsning på spansk mad, hvor man går lidt væk fra de traditionelle retter, man forbinder med Spanien.

“Vi danskere elsker Spanien, og i Aalborg er man heller ikke bange for at prøve noget nyt. Der er kommet mange nye spisesteder til med hver deres niche, og her tror vi på, at vi har noget, som aalborgenserne gerne vil have noget mere af.

Man kommer til at få sig en anderledes spiseoplevelse, som var man blandt de lokale spaniere, men med et strejf af nordisk finesse. I begyndelsen har vi ikke fokus på en konkret region, men tager lidt gæsterne Spanien rundt  en første måned,” lyder det fra Ishøy.

Gæstevisit fra spanske kokke

Der er allerede planer om at få gæstevisit fra dygtige spanske kokke, evt. pop-up restauranter samt vinmagere til Winemakers Dinners, hvoraf den første allerede er i august måned – men hvad det er vil Kristian Ishøy ikke ud med.

“Vi har ikke noget mål om at blive en Michelin-restaurant. Det spanske køkken er i bund og grund et køkken, hvor man bruger få råvarer men med prima kvalitet. Der kommer ikke til at være alle mulige pynteting på tallerkenen. Vi vil lave retterne med respekt for historien og oprindelsen,” slutter Kristian Ishøy.

Nu åbner Dalle Valle i Friis: Inviterer Aalborgs plejehjem til gratis mad

Bremser tidsplan: Krise udskyder åbning af Supersygehuset et halvt år

Skrevet af: Michael Qureshi

Supersygehuset i Aalborg er det største enkeltstående byggeprojekt nogensinde i Aalborg Kommunes historie.

Man har netop med stor succes haft Åbent Hospital, hvor man åbnede portene for nysgerrige aalborgensere og øvrige nordjyder.

Her kunne tusinder af gæster se det imponerende byggeri i fuldt flor og komme helt tæt på projektet.

Men en større krise er nu blusset op, og får store konsekvenser for åbningen af Universitetshospitalet.

Må udskydes et halvt år

Det nye hospital er hårdt ramt af, at totalleverandøren ikke har leveret det fornødne el-projekt. Dermed er der udsigt til at udskyde åbningen i et halvt år.

Det skriver Nordjyske tirsdag.

Målet var, at Supersygehuset skulle stå klar i slutningen af 2020, men nu ser det ud til, at det først bliver i foråret 2021.

“Vores totalrådgiver har ikke leveret et bygbart el-projekt, så entreprenøren kan komme til at trække kabler, og hvad de nu ellers skal.

Det kan få betydning for økonomien, når der skal betales løn til håndværkere, som bare står og venter på at komme i gang,” siger regionsrådsformand Ulla Astman til Nordjyske.

Byggeriet består bl.a. af to sengetårne og når op i ni etagers højde. Hertil kommer en helikopterplatform på taget af det sydlige sengetårn, hvorfra der er direkte elevatoradgang til operations- og behandlerafsnit nedenunder.

 

Stor udvidelse på plads: Sådan bliver det nye Gigantium

Skrevet af: Redaktionen
Illustration: Kjær & Richter
Illustration: Kjær & Richter

Det har længe været en del af planen, og nu er tingene endelig på plads.

Til foråret begynder den planlagte udvidelse af Gigantium i Aalborg, som omfatter en 4.300 kvadratmeter stor tilbygning med hal- og fitnessfaciliteter.

Man får bl.a. et stort træningsområde, som vil være attraktivt for alle dem, der bor i området omkring Gigantium.

Aalborg-entreprenøren TL BYG har sikret sig totalentreprisen på det omfattende projekt på tre etager.

Den ikoniske hal danner rammen om en række af Aalborgs største sportsbegivenheder som hjemmebane for både Aalborg Håndbold og Aalborg Pirates.

Nu skal Gigantium udvides med en stor tilbygning på 4.300 kvadratmeter fordelt på tre etager, så endnu flere aalborgensere kan få glæde af faciliteterne.

Illustration: Kjær & Richter

Aalborg-virksomhed valgt til opgaven

Aalborgvirksomheden TL BYG, der blandt andet står bag opførelsen af Musikkens Hus og renovering af Kunsten Museum of Modern Art, er valgt som totalentreprenør på byggeriet.

“Den stigende interesse for Aalborg Øst skaber en øget efterspørgsel på Gigantiums faciliteter, der i forvejen er underlagt et enormt pres.

Der er behov for mere kapacitet, og vi glæder os til at komme i gang med projektet, som opgavemæssigt passer rigtig godt til vores kernekompetencer,” lyder det fra Jens Nielsen, salgsdirektør i TL BYG, der er valgt som totalentreprenør på det omfattende projekt.

Gigantium får ny hovedindgang

Tilbygningen placerer sig på sydvestsiden ved den eksisterende atletik- og idrætshal og skal blandt andet rumme to sammenhængende sportshaller med tilhørende omklædningsfaciliteter, et stort træningsområde, konference- og mødelokaler samt behandlerrum og toiletfaciliteter.

Udvidelsen omfatter desuden en ny hovedindgang og ankomstområde mod syd.

Illustration: Kjær & Richter

“Det er helt afgørende, at den nye tilbygning udarbejdes med en arkitektonisk samhørighed for at skabe en naturlig synergi med det eksisterende Gigantium.

Materialerne er derfor nøje udvalgt til de indendørs faciliteter og facadebeklædning, så hallen fremstår som en samlet enhed,” siger Jens Nielsen.

 Facaden på de nye halbygninger opdeles i felter med perforende sinusplader og glatte metalplader, der skaber et dynamisk, visuelt udtryk afhængigt af vind og vejr.

Første spadestik til Gigantiums tilbygning bliver taget i foråret 2020, og projektet skal afleveres i efteråret 2021.

Gode tilbud, kage og bobler: Magasin fejrer 1 års fødselsdag med et brag

Skrevet af: Michael Qureshi

På fredag den 20. september er det et år siden, at Magasin vendte retur til Aalborg.

Det berømte stormagasin åbnede igen dørene til deres mondæne shopping-omgivelser i det nye Friis Shoppingcenter, og nu er det tid til at fejre et års fødselsdagen.

Det bliver fejret med et brag af en fødselsdagsfest hele dagen med gode tilbud, bobler, konkurrencer, uddeling af gavekort og meget mere.

Aalborgenserne har taget så godt imod stormagasinet, at det nu skal fejres med manér.

Aktiviteter hele dagen

Allerede fra i dag er festlighederne indledt, hvor der hele ugen vil være masser af gode tilbud i Mad&Vin i Magasin.

På selve fødselsdagsdatoen den 20. september går det for alvor løs med aktiviteter i hele åbningstiden fra kl. 10-19.

På dagen kan du blandt andet starte med fødselsdagskage i Lagkagehuset fra kl. 10-11, og der vil også være mulighed for at deltage i en konkurrence om et gavekort til en personlig shopper, hvor du også får et gavekort på 2.500 kr.

Du kan få lavet huller i ørene hos Pilgrim, og fra kl. 12-17 vil der blive uddelt gavekort på 100 kr. ved indgangen.

Derudover vil der fra kl. 15-18 være et lykkehjul med lækre præmier samt delikate smagsprøver.

Første år er gået over al forventning

Store Manager i Magasin Tina Mikkelsen glæder sig over den forrygende start:

“Det første år er gået over al forventning, og vi er enormt glade for, at aalborgenserne har givet os en så god start.

Udover at borgerne i Aalborg har vist stor opbakning til vores fysiske butik, har det i den grad også gavnet vores onlinesalg i Nordjylland.

Det vil vi selvfølgelig gerne fejre med alle, der har lyst til at kigge forbi på fødselsdagen,” siger hun.

Magasins Store Manager i Aalborg, Tina Mikkelsen

Har fået en personal lingeri-shopper

Magasin i Aalborg har i løbet af det første år haft stort fokus på at gøre dét ekstra og skabe oplevelser for kunderne.

Deres personlige shoppere har blandt andet været meget populære i det nordjyske, og derfor har Magasin også udvidet med en lingeri-shopper.

På selve fødselsdagen lancerer de også deres nye duftkoncept, som giver kunderne mulighed for at få en times konsultation med en uddannet duftekspert, der hjælper dem med at finde deres helt personlige duftgarderobe.

“Vi har fra start slået os fast på at skabe ultimative købsoplevelser, hvor vi skal tilbyde det mere i form af events, talks og anderledes oplevelser.

Senest har vi afholdt et udsolgt beauty-event i samarbejde med Eurowoman, og det er blandt andet den slags oplevelser, vi fortsat gerne vil forkæle vores kunder med i Aalborg,” lyder det fra Tina Mikkelsen.

Den gode start har også gjort, at Magasin i løbet af året har udvidet med flere koncepter, som Lagkagehuset, Coffee Ten og en attraktiv terrasse.

I løbet af denne uge vil Magasin desuden løfte sløret for endnu flere gode tilbud.

Programmet for fødselsdagsfest fredag d. 20. september

Kl. 10-11: Få fødselsdagskage i Lagkagehuset.

Kl. 10-12: I Goodie Appen kan du få en gratis tapas tallerken m. serano hos Coffee Ten.

Kl. 10-19: Deltag i konkurrencen om 2500,- og en Personlig Shopper i Magasin

Kl. 10-19: Via Goodie Card appen kan du få en lille softice hos Is à Bella

Kl. 10-19: Køb en kaffe hos Coffee Ten og få et gratis termokrus fra Bodum.

Kl. 10-19: Du får 4 poser Magasin kaffe til 110,- Spar 130,-.

Kl. 11-18: Få lavet hul i ørerne hos Pilgrim for 50,-

Kl. 12-17: Vi uddeler gavekort á 100,- ved indgangen.

Kl. 13-19: Masser af smagsprøver fra blandt andet Hr. Skov, Nicholas Vahé, Coffee Ten, Magasin kaffe og mange flere.

Kl. 15-18: Med en Goodie App kan du prøve lykkehjulet og vinde masser af lækre præmier.

15-16 – Få fødselsdagsboller i Lagkagehuset.

Kl. 15 – 18: Køb en taske fra DAY et og få brodereret personlige initialer på. Gaver til de første 50 købende kunder.

Kl. 15-18: Der er popcorn til alle børn, og du kan få en Bakito gymnastikpose via din Goodie App.

Kl. 15-18: Besøg H.J. Hansens Gin Bar i herretøjsafdelingen
og meget meget mere…

Magasin har oprettet en Facebook-begivenhed på fødselsdagen, der løbende opdateres frem mod fredag.

Tjek den ud her