Oversvømmelse flere steder: Aalborg hårdt ramt

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Sådan så der ud i Aalborg ved Kulturbroen tidligere i denne uge
Sådan så der ud i Aalborg ved Kulturbroen tidligere i denne uge

Hvis du har bevæget dig udenfor en dør de seneste dage, har du nok bemærket en kraftig omgang blæst.

Blæsevejret toppede søndag, og det har presset store vandmasser ind i Limfjorden.

Traditionen tro medfører voldsomt blæsevejr også problemer med forhøjet vandstand her i byen.

Vi har haft en reporter i marken (vandet) for at give en aktuel status i dag, tirsdag.

Limfjorden er gået over sine bredder flere steder, og ser man billeder af området omkring Kulturbroen, burde man måske overveje at omdåbe Nordens Paris til Nordens Venedig.

Kommunen har været ude og sætte advarselsskilte op.

På den modsatte side af Limfjorden har man også mærket konsekvenserne af de forhøjede vandstande, og ved Limfjordsbroen er der lagt sandsække ud, og der er spærret for trafik på vejen lige under broen.

Gode nyheder i vente

TV2 NORD har tirsdag morgen snakket med afdelingsleder i By og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune Henrik Jess Jensen, som fortæller at vandstandsprognoserne for resten af tirsdagen siger, at vandstanden i Limfjorden er faldende.

Derfor burde der ikke opstå yderligere problemer ved området.

Henrik Jess Jensen fortæller også, at man arbejder på en løsning for fremtiden:

“I forbindelse med den fremtidige klimasikring af området skal vi have hævet kajkanten til 1.90 meter, så man undgår oversvømmelser i forbindelse med forhøjet vandstand og de bølger, der kan skvulpe ind over kajkanten, når der samtidig er blæst,” siger Henrik Jess Jensen til TV2 NORD.

Forhøjet vandstand flere steder frem til torsdag nat

Opdatering tirsdag d. 11 februar kl. 15.30:

DMI har netop udsendt følgende varsel:

“Indtil onsdag aften vil det fortsat være blæsende. Frisk vind til kuling fra vestlige retninger, stedvis med vindstød op til stormstyrke. Det betyder at der flere steder vil være forhøjet vandstand, især forbindelse med højvande.

Ved de kommende højvande i eftermiddag og natten til onsdag ventes i Vadehavet mellem 2.5 og 3.0 m over normal vandstand(DVR), og ved højvandene over den centrale Vestkyst ventes mellem 2.0 og 2.25 m over normal vandstand(DVR).

Den kraftige og langvarige vind sender også vand ind i Limfjorden, hvor der bliver en længere periode med forhøjet vandstand. Der ventes mellem 1.3 og 1.8 m over normal vandstand(DVR). Vandstanden ventes først at aftage natten til torsdag.

Danmark ligger også de kommende dage i det kraftige vestlige vindområde, som råder syd for lavtrykkene, der befinder sig over mellem Island og Nordskandinavien. Torsdag vil et nyt lavtryk nærme sig Danmark. Men denne gang bevæger det sig ind i Nordsøen og videre lige syd om Danmark, derved aftager vindpresset mod Danmark og dermed de forhøjede vandstande.”

Flest smittede blandt unge: I næste uge kan de testes i AKKC

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland
Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland

Det stigende smittetal i Aalborg Kommune betyder, at Region Nordjylland og Aalborg Kommune fra søndag 20. september til onsdag 23. september opretter testmulighed målrettet unge og studerende.

Det skyldes, at smitten er mest udbredt blandt de unge i byen.

Med baggrund i det stigende smittetal i Aalborg har Region Nordjylland sammen med Aalborg Kommune oprettet en ekstra mulighed for at blive testet for covid-19.

Tilbuddet er målrettet unge og studerende, da smitten er mest udbredt blandt de unge i byen. Men ingen bliver afvist grundet alder.

Tilbuddet er uden tidsbestilling, så man skal blot møde op og medbringe sit sundhedskort.

Det nye teststed er i Aalborg Kongres & Kultur Center (Aalborghallen), Europa Plads 4, 9000 Aalborg, hvor man fra søndag 20. september til og med onsdag 23. september i tidsrummet kl. 10-17 kan blive testet.

Der er indgang fra parkeringspladsen bag Scandic Hotel.

Sammen med de nationale myndigheder har Region Nordjylland og Aalborg Kommune vurderet, at der skal ekstra fokus på de unges mulighed for at blive testet i Aalborg centrum, og derfor rykkes der ud med den mobile testenhed.

Der testes kun personer uden symptomer. Har man symptomer, skal man fortsat kontakte egen læge eller Lægevagten og få en henvisning.

Vind EM-billetter til næste år: Just Eat lancerer fed fodboldquiz

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du fodbold og god mad leveret lige til døren, så vil du elske seneste tiltag fra Just Eat.

Just Eat har i år lanceret en stor fodboldquiz her i Danmark, hvor hovedpræmien er fire billetter til EM i fodbold næste år.

Oprindeligt skulle Euro 2020 have været afviklet i år med blandt andet fire kampe i Parken i København.

Men Corona kom som bekendt også i vejen for denne gigantiske begivenhed.

Nu er blikket i stedet rettet mod næste år, og for enhver fodboldelsker er det en drøm at opleve en EM-kamp. Måske endda en af Danmarks kampe på hjemmebane i Parken.

Få klik på mobilen og så er du i gang

Hvis du går og drømmer om sådan en præmie, så kan du allerede nu gå i krig med den fodboldquiz, Just Eat har lanceret. Det kræver ikke særligt mange klik på mobilen, før du er i fuld gang med spørgsmålene.

Det gode er også, at selv om du måske ikke vinder selve hovedpræmien, så er der stadig tusindvis af rabatkoder til Just Eat på spil.

Så du kan helt sikkert få noget af værdi ud af prøve deres fodboldquiz.

Her på redaktionen har vi også testet sværhedsgraden i quizzen, og der er ingen tvivl om, at der er spørgsmål til alle niveauer.

Det kan være alt fra hvor i målet en spiller i en særlig finale placerede bolden. Det kan også være noget hvor man skal gætte hvilken fodboldspiller, der matcher med en madvare eller særlig ret.

Underholdende quiz

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at fodboldquizzen er gennemtænkt og gennemført. Den er fyldt med videoklip, som hører sammen med spørgsmål, og man skal holde tungen lige i munden for at svare rigtigt på dem alle.

Men set fra en almindelig fodboldfans synspunkt, så er det en ganske underholdende quiz, og man føler, at man bliver testet på sin paratviden og evne til at tænke logisk.

Den kan godt tage omkring et kvarter at gennemføre, og så er det jo spændende, om man vinder noget.

Du kan starte quizzen lige her – og du skal nå det inden 23. september

Nye COVID-19-tal offentliggjort: Så mange er smittet i Aalborg Kommune

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Region Nordjylland
Foto: Region Nordjylland

Coronaen hærger igen i samfundet, og det får konsekvenser for både mennesker og virksomheder.

Efter en stille genåbning tidligere på sommeren har smittetallene været nogenlunde stabile – men siden starten af september er de kun gået én vej, og det er desværre opad.

Dagens tal fra Statens Serum Institut viser, at der i skrivende stund er 132 tilfælde af smittede i Aalborg. Incidensen ligger nu på 61, hvilket er 8 mere end i går.

Incidensen vurderes som kritisk, hvis tallet ligger på over 30 pr. 100.000 indbyggere.

Det gør Aalborg Kommune til én af landets hårdest ramte.

På landsplan er der tale om 589 nye tilfælde siden i går, og ni patienter er yderligere blevet indlagt. 206 er erklæret corona-fri siden i går.

Aldersmæssigt fordeler de sig hovedsageligt på de 20-29 årige, hvoraf 4032 er bekræftet smittet.

For at komme corona-spredningen til livs, indførte regeringen i går nye restriktioner. Dem kan du læse om her