Nyt tiltag fra Scheelsminde: Kæmpe søndagsbrunch åben for alle

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Hotel Scheelsminde i Aalborg er allerede kendt vidt og bredt for deres smukke omgivelser og gastronomiske niveau.

Nu er der kommet et nyt tiltag på programmet, hvor Scheelsminde ønsker at kombinere oplevelserne og sanserne for gæsterne.

Scheelsminde gør søndagsbrunchen til noget særligt

Derfor har Scheelsminde besluttet at introducere aalborgenserne for en ny måde at spise sin søndagsbrunch på.

Dette bliver i form af en spændende brunchbuffet med mere end 25 retter, der alle er bygget på egne og lokale råvarer.

Foreløbigt vil brunch-arrangementet blive afholdt to søndage i februar måned, hvor hotellets personale vil sørge for, at gæsterne ikke kommer til at mangle noget.

”Brunch er jo allerede meget populært i Aalborg, og derfor vil vi også gerne byde ind med en brunch, der har det der ekstra: et stort udvalg, men særligt en brunch, der bygger på vores egne og andre nordjyske specialiteter og råvarer,” fortæller Danni Bühlmann, som er indehaver af hotellet.

Der er tænkt over enhver detalje, når Scheelsminde inviterer til brunch, og de lækre pandekager bliver eksempelvis bagt direkte ved buffeten.

Hjemmerøget laks og honning fra egne bier

Listen over brunchbuffetens lækkerier er lang, men fælles for dem alle er at de så vidt muligt bygger på lokale, nordjyske råvarer..

Flere af produkterne bliver endda produceret inden for herregårdens egne grønne rammer.

Foruden at være et oplagt sted at slentre en søndagstur, er haven nemlig også med til at levere en lang række af de fantastiske råvarer, som Scheelsminde serverer for sine gæster.

”Mange af vores produkter laver vi fra bunden: vi har vores eget drivhus, en køkkenhave, vi ryger selv vores laks og har vores egne bier til at lave honning.

Vi arbejder altid på at være kendt for kvalitet og gode, spændende produkter – og den historie vil vi gerne bygge videre på,” siger Danni Bühlmann.

Den resterende del af menuen har også nordjyske rødder – blandt andet fra steder som Rævhede, Lille Østergaard, Åbybro, Læsø og Slagter Holmberg i Vejgaard.

Kontrast til byens caféer

Udover maden er der som sagt også rig mulighed for at opleve, hvor meget andet Scheelsminde kan tilbyde; for eksempel de naturskønne omgivelser med højt til himlen.

”Vi vil rigtig gerne være en søndagsdestination for aalborgenserne og et alternativ til den mere hektiske caféstemning, man kan risikere at møde i byen i weekenderne.

”Herude kan man virkelig trække vejret dybt og i ro og mag nyde familien eller vennernes selskab over en brunch, som ikke findes magen til andre steder i byen.

Nu starter vi med to søndage og får vi god respons fra byen, sætter vi flere søndage på programmet” slutter Danni Bühlmann.

Foreløbigt har Scheelsminde kun to af disse søndagsbrunch i kalenderen: Den 11. og 18. februar.

Prisen bliver 198 kr. og er inklusive kaffe og the (115 kr. for børn) – samt mange muligheder for tilkøb af eksempelvis juice, lokale øl og meget andet.

Se hvordan du reserverer bord her.

Aalborg-advokater får pris: Haugaard|Braad kåres som Succesvirksomhed 2020

Skrevet af: Michael Qureshi

Den eftertragtede erhvervspris ”Succesvirksomhed 2020” vækker store smil hos det Aalborgensiske advokatpartnerselskab, Haugaard|Braad.

Stoltheden over at blive kåret som en af de virksomheder i Danmark, der kontinuerligt bidrager til vækst og velstand i lokalområderne, men også til dansk økonomi som helhed, er ikke til at tage fejl af.

Det skriver Haugaard|Braad i en pressemeddelelse.

Erhvervsprisen ”Succesvirksomhed” tildeles af BDO og Spar Nord, som med prisen anerkender de mindre og mellemstore virksomheder i dansk erhvervsliv, der gang på gang leverer resultater, som bidrager positivt til den danske økonomi.

Det er en stor ære at modtage prisen, hvilket advokat og partner, Rasmus Haugaard, ikke lægger skjul på:

At blive valgt af Spar Nord Bank og BDO som Årets Succesvirksomhed opfatter jeg som den bedste cadeau, vi kan opnå.

Hårdt arbejde, vedholdenhed og fokus – fra begyndelsen for 15 år siden til nu – er årsagen, og jeg er glad og stolt over anerkendelsen,” forklarer Rasmus Haugaard.

Skal opfylde en lang kriterier

For at blive kåret som Succesvirksomhed skal man opfylde en række kriterier, som blandt andet indebærer en positiv udvikling i resultat før skat, egenkapital og soliditet.

Kriterierne skal være opfyldt gennem en årrække og er derfor ikke en pris, som virksomheder kommer sovende til. Haugaard tilføjer:

Da vi startede virksomheden tilbage i 2009, var vi kun to. Nu er vi 30, og det er af og til ikke til at forstå. Men med sådan en pris bliver vi mindet om, hvor langt vi er kommet, og hvor meget vi har nået gennem årene.

Men æren tilfalder alle medarbejdere. Det kræver nemlig et uovertruffent bagland af medarbejdere og kollegaer, som er vanvittigt dygtige til det, de laver – og det har vi.”

Prisen har fået en særlig plads i receptionen ved indgangen til Haugaard|Braad Advokatpartnerselskab, som en påmindelse om det solide arbejde, der ligger til grund for den eftertragtede anerkendelse fra BDO og Spar Nord.

En Succesvirksomhed skal som minimum kunne præsentere

  • Vækst i virksomhedens resultat før skal de seneste fem år
  • Soliditetsgrad over 15% i det seneste regnskabsår
  • Vækst i soliditeten målt over de seneste fem år
  • Evnen til at skabe resultater med det givne kapitalgrundlag

Melder nyt ud: Mette Frederiksen indkalder til pressemøde i dag

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto Statsministeriet
Arkivfoto Statsministeriet

Statsminister Mette Frederiksen holder pressemøde om coronasituationen i Danmark i dag klokken 14.00.

Det oplyser Statsministeriet på Twitter.

Det er foreløbig ikke oplyst, hvad mødet kommer til at handle om, ud over at det er om ‘covid-19 i Danmark’.

Fra onsdag til torsdag blev der konstateret 453 nye corona-smittede hvilket var ny smitterekord i Danmark, viser tal fra seruminstitut.

Den hidtidige smitterekord blev sat 8. april, hvor der blev konstateret 408 nye smittetilfælde.

Med til den nye smitterekord hører, at der i dag bliver testet langt flere for coronavirus, end der gjorde i foråret. Derfor er der givetvis også konstateret flere nye smittede.

Men der er ingen tvivl om, at der er bekymring hos myndighederne over stigende smittetal, og i København har man allerede set nye tiltag indført.

I går var første gang, at gæster og personale skulle bære mundbind på restauranter, caféer, barer og øvrige serveringssteder.

Opdateres

Helt særligt: Jagerfly laver flyshow over Aalborg to gange i dag

Skrevet af: Michael Qureshi

Fredag bliver der chance for at opleve noget helt særligt, hvis man er vild med jagerfly.

To gange i dag skal et jagerfly nemlig træne helt specielle øvelser ud fra Flyvestation Aalborg. Det skriver TV2 Nord.

Normalt træner jagerpiloter særlige manøvrer ved de forskellige Air Shows, men grundet Covid-19 har stort set alle været aflyst.

For to uger siden fløj to jagerfly over Nørresundby og Aalborg i forbindelse med flagdag
Foto: Flyvevåbnet

Bedste steder at se det

Derfor træner man det i stedet klokken 12.15 og 13.45 ifølge TV2 Nord.

Morten Valentin Jensen fra Flyvestation Aalborg fortæller til tv-stationen, at hvis man få det bedste syn af flyets “show”, så bør man placere sig ved Lindholm Høje, parkeringspladsen ved Aalborg Lufthavn eller ved Vestre Fjordpark.