Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nyt Street Art-maleri i Aalborg: Her er historien bag maleriet

Af Michael Qureshi

Vi er vilde med de mange Street Art malerier rundt omkring på Aalborgs bygninger.

Det er gennemført og topprofessionelt, og lavet af nogle af de allerbedste til vægmalerier i verden.

Nu er det seneste Street Art projekt i byen afsluttet. Du finder det på Danmarksgade nummer 29 i midtbyen.

Det er malet af to franske kunstnere RATUR (Arthur Maslard) og hans bror SCKARO (Oscar Maslard). De to franskmænd, født 1983 og 1985 i Le Havre, lavede deres første vægmaleri i 2001. Siden da er det blevet til mange værker verden over både på gavl og lærred.

Dybde bag maleriet

Og der er dybde bag maleriet. Således har Gallery Kirk, initiativtageren bag flere Street Art-projekter, beskrevet hele historien således;

“Hvordan påvirker kommunikationsformen relationerne mellem os mennesker?

I værket ”A Trip in Time” tager kunstnerne udgangspunkt i kontakten, kommunikation og sameksistensen mellem os mennesker, og hvordan denne har ændret sig over tid og påvirket vores relation til hinanden.

I det netop færdiggjorte gavlmaleri ser man en mand i susende fart på vej ind i et @ med et brev i hånden på vej til en ven eller måske en kæreste.

I dag har den måde vi kommunikerer på forandret sig meget, hvor vi i dag ofte ville sende en mail, en tekstbesked eller poste på FB, hvis der er noget vi gerne vil fortælle, fremfor at sende et gammeldags brev med alle de sidegevinster eller besværligheder der her måtte følge med.

Forbinder fortiden med nutiden

Kunstnerne ønsker hermed at forbinde fortiden med nutiden, og få os til at tænke over, hvilken indflydelse det har haft på den måde, vi lever.

Samtidig har det været meget vigtigt for dem, at brevet blev bragt med cykel, da de havde bemærket de mange cykler i Aalborg, og håber at Aalborgenserne vil kunne genkende sig selv i værket, og føle det er deres.

KIRK Gallery fortsætter nu galleriets gavlmaleriprojekt “Out in the Open”, hvormed ønsket er at bringe kunsten endnu mere ”ud i det åbne” til glæde for alle byens borgere og besøgende i Aalborg.

Fortsætter efter fire år

Med fokus på højt anerkendte internationale kunstnere, fortsættes der nu på fjerde år med endnu flere gavlmalerier i Aalborgs indre by.

Street Art-projektet i Danmarksgade er støttet økonomisk af Aalborg Kommunes Kunstfond, Aalborg Kommune, C. Flauenskjold A/S, Lomax A/S.

MigogAalborg har tidligere været på den store Street Art Tour i Aalborg i samarbejde med Visit Aalborg. Læs om turen her