Nyt koncept og knivskarpe priser: Biva vender stærkt tilbage til Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Annonce

”Vi ses i Biva!”

Det føles næsten som var det i går, at den velkendte frase fik smilet frem i de danske tv-stuer og mindede os om, at den store møbelkæde havde lavpristilbud på alt fra skænke til madrasser.

I 2013 forsvandt den røde Biva-uniform pludselig fra skærmen, og møbelkædens fremtid blev taget op til revision, da Biva blev genetableret under nyt ejerskab.

Men historien stopper ikke her.

Mere design, mere service, mere lækkert

I 2014 skete der endelig noget. I asken efter det gamle opstod Biva i helt nye klæder.

To af Bivas forhenværende butikschefer Jesper Jørgensen og Rune Lenn Furbo, havde grebet chancen og stod klar til at give møbelkæden en kæmpe make-over. Samme navn, samme lavpriskoncept – men lidt mere lækkert.

”Motivationen bag at åbne Biva på ny var, at vi tror, at Biva som lavprishus har eksistensberettigelse, hvis det fremover kan blive mangfoldigt til unge og designelskere, som går op i boligindretning. I dag kan vi mere og andet end kun at sælge store lædersofaer,” forklarer Jesper til MigogAalborg.

Især den visuelle strategi blev nytænkt, og der blev lagt nye planer for, hvad og hvordan Biva som møbelhus skulle kommunikere til omverdenen. Her kom webshoppen ind i billedet.

”Tiden var løbet fra de store, tunge bolighuse. Fremtiden ligger på nettet. Derfor satsede vi på at køre Biva videre som en webshop og supplere med fysiske showrooms, hvor kunderne har mulighed for at kigge, mærke og føle varerne,” siger Jesper.

Tilbage til Aalborg

Da Biva genåbnede i 2014, faldt det helt naturligt, at de selvfølgelig også skulle tilbage til Aalborg. For som Jesper siger: ”Aalborg var glade for Biva, og Biva var glade for Aalborg”.

I dag er Biva igen tilbage i City Syd – og faktisk kun et enkelt husnummer fra det gamle.

På trods af det nye, moderniserede mind-set med tilhørende webshop, så er det stadig vigtigt for Jesper og Rune, at Biva går forrest, når den kommer til service og den gode oplevelse.

Derfor ønskede de også at finde den helt rette mand til at lede Aalborg-afdelingen.

Her kom den 26-årige nordjyde Kresten ind i billedet.

Kresten kommer oprindeligt fra Hjørring, hvor han arbejdede som fiskeskærer. Det var dog ikke noget, han regnede med at skulle være resten af livet, så han flyttede i stedet til København for at forfølge sin drøm om at blive politibetjent.

”Da jeg ikke blev optaget på politiskolen i første omgang, skulle jeg finde noget andet at lave i mellemtiden. Jeg søgte et job i Biva og fik det.” fortæller Kresten om starten på sit Biva-eventyr i København.

”På dag 2 fik jeg mine egne opgaver, og ellers gik jeg bare og passede butikken og solgte som bare fanden. De kunne se potentialet i mig.”

Man skal føle sig hjemme

Da det kom på tale, at Biva skulle genåbne i Aalborg, greb Kresten muligheden og tilbød sig selv som butikschef i Aalborg-afdelingen. Han savnede Nordjylland, men han var langt fra færdig med Biva.

Kresten fik jobbet og har siden gjort alt, hvad han kunne for at skabe et inspirerende showroom for de potentielle kunder, som besøger butikken.

”Det vigtigste for mig er, at de kommer, og føler sig hjemme. Derudover at jeg kan snakke hudløst ærligt om produkterne – uden at pakke noget ind. Jeg har ingen interesse i at sælge det dyreste, hvis ikke jeg tror, at det er det, kunderne bliver gladest for,” fortæller Kresten, som ikke længere har en ambition om at blive politibetjent.

”Jeg elsker mit arbejde! Hele virksomheden er så hyggelig og jordbunden, og vi er gode til at sparre med hinanden. Det er spændende at udvikle sig som chef, og også at være en del af den udvikling, som Biva er i.” siger Kresten og tilføjer:

”At man kan komme helt ind på livet af folk, når de besøger butikken – og mærke, at man er med til at give dem en god oplevelse – det er virkelig det bedste!”

Du kan løbende følge med i de nyeste tilbud fra butikken på deres hjemmeside eller Facebook-side eller tage et smut forbi det inspirerende showroom på Stenbukken 10, hvor Kresten står klar med professionel rådgivning – og et stort smil!

Har flere lækre mærker: CC Woman har skabt et skønt kvindeunivers

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Dametøjsafdelingen CC Woman har i nu fem år delt lokaler med herretøjsforretningen, CC Christensen i Algade 13.

I første omgang blev der kun forhandlet brandet Esprit i afdelingen, og det er også stadig det brand, der vægtes højest i butikken.

Faktisk er CC Woman den eneste forhandler af Esprit i Aalborg.

For at skabe en bedre sammenhæng mellem kvinde- og herreafdelingen, blev der senere indført flere brands i afdelingen – herunder Tommy Hilfiger og Levete Room.

Inden CC Christensen overtog lokalerne i Algade, tilhørte de Vagn Larsen, som udelukkende solgte herretøj.

Mange forbinder derfor stadig lokalerne med herretøj og ved ikke, at der gemmer sig et lille, feminint univers i underetagen.

Nøje udvalgte brands og overskuelig shopping

I afdelingen har leder, Diana, Janne og Anne et godt indblik i, hvem deres kunder er, og hvad de søger.

Derfor har de valgt at skære helt ind til benet i forhold til de brands, de forhandler.

”Vores primære kunde er den lidt mere voksne pige, som tit mangler noget i kategorien mellem ung pige og dame.

Der kan vi mærke, at vi rammer et godt segment. Jeg tror der er mange kvinder derude, som søger det, vi har, men ikke har fundet os hernede endnu,” fortæller pigerne.

I mange forretninger kan man ofte bliver forvirret, hvis der er en masse forskellige brands i en forretning, og især hvis de hænger blandet.

Det er bestemt ikke tilfældet i CC Woman, hvor der fire nøje udvalgte brands.

De er placeret i hver deres område i afdelingen. Det gør shopping-oplevelsen overskuelig og ligetil.

 Disse brands er: Esprit, Tommy Hilfiger, Levete Room og Ichi.

”Vi har løbende sorteret lidt ud i nogle mærker, fordi vi ikke synes det passede ind, og ligeledes taget noget andre ind.

Jeg tænker, at vi er ved at være i mål med det udtryk, vi gerne vil give folk, og den stil, vi oplever, vores kunder efterspørger” fortæller Anne og tilføjer:

”Vi har gode mærker, som supplerer hinanden rigtig fint, hvor den samme ting ikke går igen, og hvor vi dækker forskellige prisklasser.

Her har vi Esprit og Ichi i den lidt billigere ende, hvor Tommy Hilfiger er det dyreste mærke vi har. Vores nye brand, Levete Room, placerer sig fint derimellem.”

Levete Room er nyt og unikt

Det økologiske og naturlige brand, Levete Room, er det nyeste brand i butikken. Faktisk er selve brandet helt nyt, og blev lanceret for under et år siden. Tøjet fra Levete Room skiller sig ud i butikken, med dets unikke boheme-inspirerede stil.

CC Woman var den allerførste fysiske butik i Aalborg til at få buddet om at forhandle det eksklusive brand.

I butikken kan man blandt andet finde en strikketrøje, hvor garnet er produceres af en lille italiensk familie og en nederdel, der er produceret af genbrugsflasker.

Det er en indikation på, at man med god samvittighed overfor miljøet kan bruge sine penge på Levete Room.

”Det fortæller lidt om, hvor unikke de enkelte styles er, og det må siges at være nogle specielle stykker tøj, som man ikke finder mange steder.

Ofte kan man ved andre brands godt finde de samme metervarer, men det er altså ikke tilfældet ved Levete Room – her er kvaliteterne og deres styles helt unikke,” fortæller Diana.

Instagram og Facebook kan du følge CC Womans dejlige kvinder og være de første til at se nye varer, opdage gode tilbud og deltage i konkurrencer.

CC Woman fejrer Black Friday på fredag med 25% på alle varer undtaget Tommy Hilfiger!

Som sendt fra himlen: Nu kan du få bragt Burger King ud i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Burger King PR
Foto: Burger King PR

Det er ikke valgmuligheder, der mangler, når vi her i byen har lyst til burger.

Aalborg er ramt af en decideret burger-epidemi, og nu melder en af byens helt store spillere sig ind med et ekstraordinært tiltag.

Burger King er nemlig gået sammen med Just Eat om at levere burgere til de sultne aalborgensere.

“Vores kunder har længe haft et brændende ønske om at få vores burgere leveret til døren, så det føles rigtig godt at kunne give danskerne en tidlig julegave.

Med Just Eat-samarbejdet mener vi, at vi har fundet en samarbejdspartner, der kan sikre, at de burgersultne danskere får levering af højeste kvalitet,” siger Sofie Navardsen, markedschef hos Burger King Danmark, i en pressemeddelelse.

Plej tømmermændende uden at forlade hjemmet

Konkurrenten McDonald’s leverer indtil videre kun i København, men Burger King har altså valgt at flere af Danmarks største byer skal have muligheden for at få leveret en Whopper ved døren.

Det gælder fra i morgen onsdag den 21. november i både Århus, Odense og altså her i Aalborg.

Just Eat er meget glade for det nye unikke samarbejde:

“Vi er enormt glade for at byde Burger King velkommen i Just Eat-familien. Burger King er mange danskeres go-to sted, når de vil spise en god burger, og vi er glade for nu at kunne bringe en af danskernes favoritter hjem i stuerne.

Nu går vi ind i en festlig højtid, og mon ikke der er nogle, der især vil glæde sig over at kunne klikke deres favorit burger hjem dagen efter en julefrokost eller 1. januar«,” siger Carsten Boldt, administrerende direktør i Just Eat.

Burger King kan bestilles direkte hjem til dig fra i morgen. Du kan bestille direkte hos Just Eat eller på Burger Kings hjemmeside.

International hæder: Nordjysk øl modtager fornem pris

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: https://www.flickr.com/photos/cyclonebill/
Foto: https://www.flickr.com/photos/cyclonebill/

I folkemunde går den blandt andet under navnet “Øllets Gentleman”. Her er der selvfølgelig tale om hele Nordjyllands Limfjordsporter.

Selvom den ikke er for de sarte sjæle med smage af både både røg og tjære, har den opnået kultstatus blandt danske ølentusiaster.

Den er faktisk så populær, at der eksisterer et Limfjordsporter Laug, der selv beskriver sig som “Danmarks mest velsmagende laug, der er sat i verden for at fremme og bevare Limfjords-porteren.”

Limfjordsporter bliver mere og mere populær som årene går, og den undergærede øl med den cremede lysebrune skumtop har nu også høstet international hæder.

Bedste deltagende øl

I øl-landet over dem alle, Belgien, blev to øl fra Thisted Bryghus nemlig hædret ved Brussels Beer Challenge.

Det er en international smagekonkurrence, hvor de deltagende øl bedømmes af inviterede øl-dommere fra hele verden, blandt dem den danske øl-ekspert Carsten Bertelsen.

“Vi fik en sølvmedalje for Limfjordsporter i kategorien Baltic Porter, og Bronze for Jack & Beer i kategorien fadlagret øl under 10% ABV, og det er vi utroligt stolte af,” siger Brygmester Antoni Aagaard Madsen fra Thisted Bryghus i en pressemeddelelse.

Han fortæller, at der ikke blev uddelt guldmedalje i kategorien Baltic Porter, så den kendte nordvestjyske porter var bedste deltagende øl i denne kategori.

“Da vi hidtil ikke har solgt meget øl i udlandet, har vi ikke tidligere fået sendt øl til de internationale bedømmelser, men resultatet fra Bruxelles giver bestemt mod på at få vores øl bedømt internationalt igen,” fortæller Antoni Aagaard Madsen.

I konkurrencen deltog der øl fra ikke mindre end 29 lande fra fem kontinenter.

Et ikon i ølverdenen

Limfjordporterens smag beskrives af Thisted Bryghus som kompleks og er desuden domineret af lakrids, røg, ristet byg og maltsødme, og flot afstemt med en markant bitterhed fra humlen.

Thisted Bryghus købte ved lukningen af Urban Bryggeriet, Aalborg i 1986 rettighederne til navnet og den karakteristiske blå/orange etiket.

I 1989 kom Limfjordsporteren så på markedet fra Thisted Bryghus, men tidligere brygmester Peter Klemensen fortsatte med at udvikle på opskriften indtil 1997, hvor han ikke mente, at den kunne forbedres yderligere.

Sidenhen er denne øl blevet et ikon i ølverdenen, og det er et af de relativt få produkter fra Thisted Bryghus, der findes udenfor landets grænser – senest USA, hvor den fås på fad i adskillige velassorterede ølbarer.