Nyt koncept og knivskarpe priser: Biva vender stærkt tilbage til Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Annonce

”Vi ses i Biva!”

Det føles næsten som var det i går, at den velkendte frase fik smilet frem i de danske tv-stuer og mindede os om, at den store møbelkæde havde lavpristilbud på alt fra skænke til madrasser.

I 2013 forsvandt den røde Biva-uniform pludselig fra skærmen, og møbelkædens fremtid blev taget op til revision, da Biva blev genetableret under nyt ejerskab.

Men historien stopper ikke her.

Mere design, mere service, mere lækkert

I 2014 skete der endelig noget. I asken efter det gamle opstod Biva i helt nye klæder.

To af Bivas forhenværende butikschefer Jesper Jørgensen og Rune Lenn Furbo, havde grebet chancen og stod klar til at give møbelkæden en kæmpe make-over. Samme navn, samme lavpriskoncept – men lidt mere lækkert.

”Motivationen bag at åbne Biva på ny var, at vi tror, at Biva som lavprishus har eksistensberettigelse, hvis det fremover kan blive mangfoldigt til unge og designelskere, som går op i boligindretning. I dag kan vi mere og andet end kun at sælge store lædersofaer,” forklarer Jesper til MigogAalborg.

Især den visuelle strategi blev nytænkt, og der blev lagt nye planer for, hvad og hvordan Biva som møbelhus skulle kommunikere til omverdenen. Her kom webshoppen ind i billedet.

”Tiden var løbet fra de store, tunge bolighuse. Fremtiden ligger på nettet. Derfor satsede vi på at køre Biva videre som en webshop og supplere med fysiske showrooms, hvor kunderne har mulighed for at kigge, mærke og føle varerne,” siger Jesper.

Tilbage til Aalborg

Da Biva genåbnede i 2014, faldt det helt naturligt, at de selvfølgelig også skulle tilbage til Aalborg. For som Jesper siger: ”Aalborg var glade for Biva, og Biva var glade for Aalborg”.

I dag er Biva igen tilbage i City Syd – og faktisk kun et enkelt husnummer fra det gamle.

På trods af det nye, moderniserede mind-set med tilhørende webshop, så er det stadig vigtigt for Jesper og Rune, at Biva går forrest, når den kommer til service og den gode oplevelse.

Derfor ønskede de også at finde den helt rette mand til at lede Aalborg-afdelingen.

Her kom den 26-årige nordjyde Kresten ind i billedet.

Kresten kommer oprindeligt fra Hjørring, hvor han arbejdede som fiskeskærer. Det var dog ikke noget, han regnede med at skulle være resten af livet, så han flyttede i stedet til København for at forfølge sin drøm om at blive politibetjent.

”Da jeg ikke blev optaget på politiskolen i første omgang, skulle jeg finde noget andet at lave i mellemtiden. Jeg søgte et job i Biva og fik det.” fortæller Kresten om starten på sit Biva-eventyr i København.

”På dag 2 fik jeg mine egne opgaver, og ellers gik jeg bare og passede butikken og solgte som bare fanden. De kunne se potentialet i mig.”

Man skal føle sig hjemme

Da det kom på tale, at Biva skulle genåbne i Aalborg, greb Kresten muligheden og tilbød sig selv som butikschef i Aalborg-afdelingen. Han savnede Nordjylland, men han var langt fra færdig med Biva.

Kresten fik jobbet og har siden gjort alt, hvad han kunne for at skabe et inspirerende showroom for de potentielle kunder, som besøger butikken.

”Det vigtigste for mig er, at de kommer, og føler sig hjemme. Derudover at jeg kan snakke hudløst ærligt om produkterne – uden at pakke noget ind. Jeg har ingen interesse i at sælge det dyreste, hvis ikke jeg tror, at det er det, kunderne bliver gladest for,” fortæller Kresten, som ikke længere har en ambition om at blive politibetjent.

”Jeg elsker mit arbejde! Hele virksomheden er så hyggelig og jordbunden, og vi er gode til at sparre med hinanden. Det er spændende at udvikle sig som chef, og også at være en del af den udvikling, som Biva er i.” siger Kresten og tilføjer:

”At man kan komme helt ind på livet af folk, når de besøger butikken – og mærke, at man er med til at give dem en god oplevelse – det er virkelig det bedste!”

Du kan løbende følge med i de nyeste tilbud fra butikken på deres hjemmeside eller Facebook-side eller tage et smut forbi det inspirerende showroom på Stenbukken 10, hvor Kresten står klar med professionel rådgivning – og et stort smil!

Snart går det løs: Zulu Sommerbio starter sæsonen i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: TV 2 Presse
Foto: TV 2 Presse

Det er efterhånden blevet en af de faste traditioner, som man glæder sig til i de danske storbyer.

Hvert år tager tv-kanalen TV2 Zulu på sommer-turné, hvor de viser gode film under åben himmel. I år er ingen undtagelse, og faktisk er det sådan, at Zulu Sommerbio åbner sæsonen lige her i Aalborg.

Det sker tirsdag den 31. juli i Skovdalen. Her vises den sjove og spændende film Logan Lucky. Det er skaberne af blandt andet Oceans Eleven og Magic Mike, der står bag filmen, som handler om nogle venner, der har udtænkt den perfekte plan til et kup.

Stjernespækket forestilling

Filmen er totalt stjernespækket med navne som Channing Tatum, Adam Driver, Katie Holmes, Hilary Swank og ikke mindst selveste 007 Aka Daniel Craig.

Tirsdag den 31. juli klokken 21.30 vises Logan Lucky i Skovdalen, og det er ganske gratis. Her kan man tage en masse tæpper med og hygge sig med slik, popcorn og hvad man ellers har med på en bio-tur under åben himmel.

Scorer høj score på en af verdens største filmsider

På filmsiden Rotten Tomatoes, der er en af verdens største på film, scorer Logan Lucky 93%, hvilket er en ret høj score fra både brugere og anmeldere. Det kan du se her

Umiddelbart tegner prognoserne også på, at højtrykket fortsætter med at ligge over Danmark, så vejret bliver med høj sandsynlighed rigtig lækkert.

Du kan se traileren til Logan Lucky lige herunder

Aalborg er som nævnt første destination på Zulu Sommerbios sommerturné. Lidt ærgerligt er det dog, at alle øvrige byer får to dage med to film. Der er ingen forklaring på, hvorfor det er tilfældet, at Aalborg kun får den ene film.

Her er programmet for hele Zulu Sommerbio;

Horsens
2-3 august
The Big Sick
Dan Dream

Sønderborg
4-5 august
Lady Bird
Logan Lucky

Herning
7-8 august
IT
Logan Lucky

Silkeborg
9-10 august
Dan Dream
Ready Player One

Aarhus
12-13 august
Vinterbrødre
IT

København
16-17 august
Lady Bird
Black Panther

Du kan følge Facebook-begivenheden for Zulu Sommerbio i Aalborg her

Danmark Rundt starter i Aalborg: Mange veje afspærres på dagen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Danmarks største cykelløb PostNord Danmark Rundt køres fra 1. august til 5. august, og her i Aalborg har vi æren af at lægge asfalt til 1. etape, som både starter og slutter lige her i Nordjyllands hovedstad.

Det kommer naturligvis også til at påvirke trafikken, så den 1. august skal du være særligt opmærksom, hvis du har tænkt dig at benytte bilen i Aalborg.

Aalborg Kommune har på deres Facebook meldt følgende ud:

Fra kl 9.15 – 12.00 vil disse veje blive spærret

Østerågade/Boulevarden fra Nytorv til Danmarksgade

Fra 16.00-18.00 vil disse veje blive spærret

Kong Chr. Alle / Dannebrogsgade mellem Hasserisvej & Kastetvej

Kastetvej mellem Dannebrogsgade & Vestre Fjordvej

Skydebanevej mellem Vestre Fjordvej & Mølholmsvej

Mølholmsvej mellem Skydebanevej & Svalegårdsvej

Svalegårdsvej mellem Mølholmsvej & Hasserisvej

Hasserisvej mellem Svalegårdsvej & Naurvej

Naurvej mellem Hasserisvej & Søndre Skovvej

Søndre Skovvej mellem Naurvej & Skovbakkevej

Skovbakkevej mellem Søndre Skovvej & Hasserisvej

Hasserisvej mellem Skovbakkevej & Kong Chr. Alle

Derudover oplyser Aalborg Kommune, at Skydebanevej vil blive spærret fra Garnisonsmuseum til Marina fra kl. 07-21, dog vil der blive åbnet til kunder til Egholm Færgen.

Der vil i tidsrummet være spærret for al krydsende trafik. Men der vil være åbent for gående.

Fed sportsdag i vente

Det hele starter på Gl. Torv i centrum af byen, hvor 120 professionelle cykelryttere er klar til første etape, som strækker sig over 216,6 km. Du kan læse mere om 1. etape her.

Inden opløbet foran Aalborg Racing Arena (Væddeløbsbanen) skal rytterne omkring blandet andet Vrå, Løkken, Pandrup, Brovst, Løgstør, Vindblæs, Veggerby, Nibe, Øster Hornum, Guldbæk og Svenstrup.

Du kan få et detaljeret overblik over hvilke tidspunkter PostDanmark Rundt kommer forbi dit område her.

Løbsdirektør Jesper Worre beskriver ruten på Postdanmarkrundt.dk således:

“Fra starten på Gammeltorv i Aalborg kører vi til Brønderslev, Vrå og ud til kysten og det klassiske sommerferieland, gennem Løkken og videre ned gennem Pandrup. Herefter skal rytterne passere Brovst, inden etapen tager rytterne over Aggersundbroen og ind gennem Løgstør.”

“I Vendsyssel er terrænet rimelig fladt, men fra Løgstør skifter etapen karakter. Herfra skal rytterne køre i et mere kuperet terræn, med mindre og mindre veje frem mod Nibe, hvor dagens største udfordringer og højdemeter er koncentreret på etapekortet. Inden den store finale skal rytterne køre ad små veje ind til Skalborg i udkanten af Aalborg.

“Etapen skal afgøres på en afsluttende rundstrækning med opløb på Skydebanevej ved Aalborg Væddeløbsbane. Her var der senest opløb i 2007 med italienske Francesco Chicchi som vinder. Selve rundstrækningen er ny, og er 7,4 kilometer lang. Den skal gennemkøres tre gange, og rummer en god stigning i Hasseris op ad Skovbakkevej.”

Hele arrangementet starter med underholdning og præsentation af rytterne ved Budolfi Kirke på Gammeltorv fra kl. 09.45. Forventet opløb foran Aalborg Væddeløbsbane kl. 17.20. Etapen vil også kunne følges live på dr.dk/tv og DR1.

PostNord Danmark Rundt køres i 2018 for 28. gang. Fem gange tidligere har Aalborg været startby i løbet. Seks gange tidligere har Aalborg været målby.

Den fulde rute er som følger:

1. august : 1. etape: Aalborg-Aalborg 216,6 km
2. august : 2. etape: Viborg – Vejle 180,5 km
3. august : 3. etape: Næstved – Vordingborg 174,5 km
4. august : 4. etape: Nykøbing Falster enkeltstart 19,1 km
5. august : 5. etape: Faxe – Frederiksberg 194,2 km

Himlen for G&T elskere: Kom til ginfestival i Salling

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du gin, så bør du gøre dig selv den tjeneste at tage til ginfestival om tre ugers tid.

Stormagasinet Salling i Aalborg afholder en Ginfestival onsdag den 15. august mellem 13-18.

Her serveres der smagsprøver fra mere end 30 forskellige gin fra nogle af de dygtigste ginleverandører både nationalt og internationalt.

Flere af producenterne er selv tilstede i løbet af dagen, hvor de deler ud af deres viden og giver gode tips. Du kan helt sikkert få opskriften på den perfekte G&T!

“Der er 100 pladser til festivallen. For at få adgang skal du købe et klassisk gin & tonic-glas til 75 kroner. Herefter kan du smage på et bredt udvalg af gin fra både Danmark og udlandet samt høre historien bag hver eneste gin,” fortæller Salling Super.

Foto: Salling Super

Speciel dag med fokus på gin

Der plejer også at være rabat på gin blandt det store udvalg i Salling Super. Salling har gennem det seneste år haft stor succes med at afholde det de selv omtaler som festivaler lige fra chokolade, lakrids, vin, gin, rom og meget andet.

Salling Super har et af de bredeste sortimenter i byen, og har også fremstillet deres egen gin i samarbejde med Njord. Stormagasinet har samtidig et bredt udvalg af rom, whiskey og specialøl.

Du kan læse mere om eventet her