Få svar på 15 minutter: Nyt Corona-testcenter åbner i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Udenfor Aalborg Lufthavn kan borgere og erhvervsliv nu mod betaling blive testet for COVID-19 og få svar efter 15 minutter.

For at give så mange som muligt mulighed for at blive testet og få et hurtigt svar på, om man er smittet med COVID-19, har assistanceorganisationen SOS International åbnet et testcenter ved den nordjyske lufthavn.

Formålet er give både borgere og virksomheder en mulighed for at undgå ventetid og få et hurtigt og præcist svar, når der er behov for at vide, om man selv eller medarbejdere er smittet med COVID-19.

Aalborg Lufthavn bakker op

SOS International benytter antigentest – også kaldet kviktest – og kan derfor levere et svar 15 minutter efter testen er taget.

Det skriver de i en pressemeddelelse tirsdag morgen.

Lufthavnsdirektør Søren Svendsen ser testcenteret som en mulighed for at understøtte erhvervslivet i en tid, hvor pandemien giver udfordringer:

“Vi vil gerne hjælpe med at holde samfundet og erhvervslivet i gang.

Det kan være en stor udfordring for virksomheder at undvære medarbejdere, der skal holde sig hjemme, mens de venter på at blive testet og få svar,” siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Har svar på 15 minutter

Testen, man kan købe adgang til i testcentret, udføres af medicinsk personale fra SOS International, der også har udvalgt og indkøbt testudstyret.

Der er tale om en såkaldt antigentest, der foregår via podning i næsen.

Testen kræver ikke laboratoriearbejde, hvilket betyder, at der er svar på, om testpersonen har COVID-19 allerede efter 15 minutter.

Testresultaterne overleveres til Styrelsen for Patientsikkerhed

“Vi har lagt et stort arbejde i at finde den helt rigtige producent af antigentest. Det er vigtigt for os, at kvaliteten er høj, og at testen er præcis.

Samtidig har vi lagt vægt på, at denne test er produceret i Europa og er CE-mærket,” siger Karin Tranberg, divisionsdirektør, SOS International.

Testen koster 375 kr.

Prisen på 375 kroner for en antigentest er blandt markedets laveste.

Testcenteret ligger på det yderste parkeringsareal ved Aalborg Lufthavn. Det er tydeligt markeret med SOS International.

Det er obligatorisk at bære mundbind under opholdet i testcenteret.

Efter testen udleveres et coronapas med testsvaret.

Testcenteret ved Aalborg Lufthavn åbner i morgen onsdag 7. oktober.

Du kan læse mere om det her