Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny viden: Ulven fra Aalborg er indvandret fra Tyskland

Af Emil Kjær Jørgensen
OBS - Arkivfoto Unsplash
OBS - Arkivfoto Unsplash

2022 blev året, hvor ulven også kom til Aalborg-området.

Først blev den spottet i et industriområde i Aalborg Øst og siden var det i Svenstrup, at flere personer spottede en vandrende ulv i både skov og villakvarterer.

Nu er Ulveatlas.dk klar med ny viden om den nye “Aalborg-ulv.”

Der er tale om en ny hanulv, som er indvandret fra Tyskland.

“I forbindelse med et angreb på får den 2. december 2021 ved Nymindegab syd for Ringkøbing Fjord i Vestjylland, blev der sikret DNA-spor i form af spytprøver fra bidmærker på husdyrene. Angrebet, der fandt sted udenfor den vestjyske ulvezone, skete i en hegning, der ikke var ulvesikret.

En DNA-analyse har nu bekræftet, at det var en ulv, og at der var tale om en ny hanulv, som ikke tidligere har været registreret i Danmark,” skriver Ulveatlas.dk blandt andet.

Man ved ikke, hvor ulven er nu

Ulvens nuværende opholdssted er usikkert, men den formodes fortsat at befinde sig i Danmark.

“Det må betegnes som plausibelt, at det var GW1894m, som på sin vandring op gennem Jylland, blev filmet øst for Esbjerg den 27. november 2021, og siden er registreret vandrende forbi udkanten af industriområdet i Aalborg Ø (13. december 2021) og gennem Svenstrup syd for Aalborg (4. januar 2022),” skriver de.

“Hanulven, som har fået kodenavnet GW1894m, er registreret én gang tidligere i forbindelse med fundet af en afføringsprøve den 19. oktober 2020 i Nossentiner Heide-reviret i det sydlige Mecklenburg-Vorpommern, hvor den er født i foråret 2020. I luftlinje over land er der mere end 400 km fra ulvens fødested til det danske fundsted.”

Husk at melde hvis du ser en ulv

Det er meget vigtigt, at man giver besked, hvis man ser en ulv i Danmark.

“For at kunne finde DNA fra de danske ulve, er vi nødt til at vide, hvor der skal ledes. Særligt enlige ulve under vandring kan tilbagelægge store afstande på kort tid og er derfor svære at følge. Derfor opfordres alle som mener at have set en ulv at indsende eksempelvis billeder eller observationer af ulve og formodede ulve til den nationale ulveovervågning (ulv@nathist.dk).

Offentliggjorte ulvefund præsenteres med en sløring på 10×10 km, men man kan også vælge, at det indsendte fund ikke skal være tilgængeligt for offentligheden. Samtidig kan man som indsender vælge, at ens navn holdes fortroligt og kun kendes af den nationale ulveovervågning.”

Del artikel

Andre læser også